گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
الزام به تنظیم سند رسمی اوقافی

الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی برای معاملات مربوط به املاک اوقافی مورد نیاز است. در زمینه معاملات انواع ملک و مستغلات اوقافی بحث زیاد است و ممکن است ابهامات و سوالات زیادی در این زمینه داشته باشید. به همین جهت به منظور جلوگیری از هر گونه ضرر و زیان ناشی از این گونه از معاملات تنظیم سند رسمی املاک اوقافی، امری ضروری و الزام آور است. در ادامه بیشتر با این نوع از معاملات آشنا خواهیم شد.

ملک وقفی چیست و آیا قابل معامله است؟ 

قبل از ارائه نکاتی در مورد الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی، بهتر است با املاک اوقافی آشنا شویم. به طور کلی به هر گونه مالی که قابل انتقال و معامله نباشد و از طرفی دیگر منفعت و سود آن به فرد دیگر یا عده ای خاصی اختصاص یابد؛ املاک اوقافی می گویند. در واقع خانه هایی که سند اوقافی دارند؛ زمین آن ها متعلق به فرد دیگری است که آن را وقف کرده است. برای همین اداره اوقاف، این گونه از زمین ها را به شکل اقساط 99 ساله به افراد دیگری واگذار نموده است. با توجه به این مسئله که زمین این خانه ها اوقافی است و متعلق به خریدار نخواهد بود؛ قیمت خانه های اوقافی همواره ارزان تر از سایر خانه هاست. همین مسئله به نوبه خود خریدار را به شک و تردید انداخته است. با این حال باید دانست که امروزه این املاک خرید و فروش می شوند. هر چند که مالک، اختیار کاملی بر آن ها ندارد.

مطالعه کنید
الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی

ضرورت الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی یا اوقافی

الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی امری ضروری است. باید اذعان داشت که زمین های وقفی یا اوقافی، غیر قابل فروش هستند. اداره اوقاف چنین اختیاری را دارد تا این زمین ها را به شکل بلندمدت در قالب طرح 99 ساله، اجاره دهد. در این حالت به مستأجر، اجازه احداث اعیان داده می شود. یعنی اینکه اجازه ساخت در آن ملک را دارد. در این حالت مستأجر مذکور می تواند نسبت به تقاضای سند رسمی برای احداث بنا در آن ملک اعیانی اقدامات لازم را صورت بخشد. با توجه به الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی، اداره ثبت نیز می تواند نسبت به صدور سند اعیانی همان ملک و به نام مستأجر اقدام نماید. اگر اداره اوقاف نسبت به تنظیم سند رسمی اعیان به خریدار خودداری ورزد؛ می بایست دعوی الزام به تنظیم سند رسمی ملک اوقافی را علیه اوقاف مطرح نمایند. در این زمینه ممکن است به وکیل ملکی زبده و کارکشته نیاز داشته باشید تا وی بتواند گره از مشکل شما باز کند.

طرفین دعوی تنظیم سند رسمی چه کسانی هستند؟

با توجه به الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی، می بایست در ابتدا طرفین دعوی مشخص گردند. چرا که طبق قانون هر دو طرف دعوی می بایست مدارک و مستندات خود را به دادگاه ارائه دهند. اگر شما ملکی را خریداری کرده اید که سند آن اوقافی است و به دنبال سند رسمی اعیانی آن هستید؛ ممکن است به یک مشاور نیاز داشته باشید. طرفین دعوی در این گونه از دعاوی دادگاهی به شرح زیر می باشند:

مطالعه کنید
نمونه رای الزام به تنظیم سند رسمی

   الف: خواهان: فردی که مالکیت سند اعیانی به او انتقال داده شده است.

   ب: خوانده: مالک رسمی همان سند اعیانی 

اگر میان فروشنده ملک اعیانی با مالک رسمی آن، واسطه یا واسطه های دیگری هم وجود داشته باشد؛ بایستی نام هر یک از آن ها به عنوان خوانده در نامه دادخواست مورد نظر قید گردد. دادگاه محل وقوع ملک اعیانی مورد نظر نیز به عنوان مرجع صالح، مسئول رسیدگی به چنین پرونده هایی می باشد. در صورتی که شما نیاز به مشاوره حقوقی در خصوص الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی داشته باشید؛ می توانید با وکلای پایه یک دادگستری با تجربه در این زمینه، در ارتباط باشید. آن ها بر حسب تجربه کاری بالای خود در زمینه پیش رو به خوبی شما را یاری خواهند نمود.

شماره تماس

انواع دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی

الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی می تواند خود دارای انواع مختلفی باشد. به همین جهت نوع ملک اوقافی که شما خریداری می کنید و نیاز به الزام به تنظیم سند رسمی آن دارید؛ می تواند شامل یکی از گزینه های زیر باشد:

  • الزام به تنظیم سند رسمی یا تجدید اجاره اماکن وقفی تجاری 
  • الزام به تنظیم یا تجدید اجاره اماکن وقفی منازل مسکونی 
  • الزام به تمدید قرارداد مربوط به اجاره ملک بدون دریافت پذیره
مطالعه کنید
شرایط ابطال سند و مراحل آن

توضیح اینکه پذیره، نوع وجهی می باشد که به عنوان پذیره ابتدایی زمان ایجاد زمین های اوقافی با دریافت حق تملک اعیان به مستأجر داده می شود. هر یک از طرفین دعوی در دادگاه می بایست اسناد و مدارک خود را که گواه ادعان خواهان می باشد را در دادگاه محل خود ارائه نمایند. پس از ثبت و ارائه دادخواست مربوطه، رسیدگی به این پرونده به شعبه قاضی محل ارجاع داده می شود تا وی با توجه به قوانین موجود نسبت به تجدید قرارداد اجاره ملک اوقافی بدون پرداخت پذیره رأی خود را صادر نماید.

الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی و رسیدگی به این پرونده ها بر حسب تجربه

رسیدگی به پرونده های مربوط به الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی را بهتر است به وکلای پایه یک دادگستری سپرد. کسانی که در این زمینه از تجربه و تخصص بالایی برخوردار می باشند. آن ها بر حسب تجربه و توانایی بالای خود در زمینه پیش رو می توانند به خوبی حق را به شما بازگردانند. بنابراین در صورتی که نیاز به یک وکیل مجرب در این زمینه دارید؛ می بایست با نهایت دقت وکیل خود را انتخاب کنید. مجموعه حقوقی دادارمنش با گرد هم آوردن وکلای پایه یک دادگستری و فعال در این زمینه به خوبی بر عهده تمامی پرونده های مربوط به الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی بر می آید. پس بهتر است پرونده های خود را به آن ها بسپارید تا این وکلای پایه یک دادگستری موجود در مجموعه حقوقی دادارمنش، پرونده های شما را با موفقیت به سرانجام برسانند.

مطالعه کنید
الزام به تنظیم سند بدون گواهی عدم حضور

امروزه وکلای بسیار زیادی هستند که پرونده های مربوط به الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی را سر و سامان می دهند. در مجموعه حقوقی دادارمنش، وکلای پایه یک دادگستری بسیار مجرب و کارکشته ای وجود دارند که توانایی بالایی در این زمینه دارند. آن ها به خوبی می توانند مشکل شما را در زمینه پیش رو برطرف نمایند. کافیست با آن ها تماس گرفته و یا از طریق اینترنتی با این مجموعه در ارتباط باشید. 

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید