گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری

وکیل دیوان عدالت اداری در گروه حقوقی دادارمنش به صورت تخصصی و حرفه ای اقدام به تظلم خواهی در دیوان عدالت اداری نموده و با سابقه طرح دعاوی در دیوان عدالت نسبت به احقاق حقوق موکلین اقدام نموده است. در ادامه با ما همراه باشید تا ویژگی بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران را  به شما معرفی کنیم. بهترین وکیل دیوان عدالت اداری فردی است که سابقه عملی طرح دعوی و پیگیری آن در دیوان عدالت اداری را داشته باشد؛ در اعتراض به آراء صادره از نهاد ها و کمیسیون های دولتی حتی یک اشتباه کوچک می تواند منتهی به رد دعوی مطرح شده گردد.

مراحل شکایت در دیوان عدالت اداری:

ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری از 3 طریق امکان پذیر است:

عدد 1

 دادخواست شما به یکی از معاونت های قضایی- معاونت امور اراضی و یا معاونت اداری و استخدامی، جهت ارجاع به یکی از شعب بدوی ارسال می گردد.

عدد 2

پس از ارجاع دادخواست به شعبه، در صورتی که دادخواست مستلزم صدور دستور موقت باشد ابتداعاً دستور موقت صادر و سپس تبادل لوایح جهت دریافت پاسخ خوانده صورت می گرد.

عدد 3

پس از دریافت پاسخ از خوانده، بسته به موضوع خواسته و پرونده اقدام به صدور رای می گردد.

عدد 4

رای صادر شده از شعب بدوی قابل تجدیدنظرخواهی ظرف 20 روز و سپس رسیدگی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری خواهد بود.

هزینه دادرسی برای دیوان عدالت اداری

هزینه دادرسی مرحله بدوی و تجدید نظر به شرح جدول ذیل است:

هزینه ثبت دادخواست بدوی در سامانه ساجد و ثبت حضوری دادخواست بدوی در دیوان عدالت اداری

200000 ريال

هزینه ثبت تجدیدنظرخواهی در سامانه ساجد برای اعتراض به آراء بدوی دیوان عدالت اداری

400000 ريال

حق الوکاله وکیل دیوان عدالت اداری

حق الوکاله وکیل دیوان عدالت اداری در جلسه با بررسی پرونده بصورت توافقی تعیین می‌گردد. حق الوکاله توسط وکیل پایه یک دیوان عدالت اداری در گروه حقوقی دادارمنش بسته به نوع خواسته قابل طرح در دیوان عدالت اداری و موضوع پرونده متغیر خواهد بود.

 

شرایط گرفتن وکیل برای پرونده های دیوان عدالت اداری:

با توجه به اینکه افراد از تمامی نقاط ایران دعاوی خود را که در صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد می بایست در تهران ثبت و پیگیری نمایند در صورتی که تمایل به انعقاد قرارداد با وکیل دیوان عدالت اداری در تهران را دارند می توانند از طریق احراز هویت غیر حضوری و ارسال مدارک نسبت به انعقاد قرارداد وکالت اقدام نمایند.

  مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری در خصوص پرونده های مربوط به اراضی حدود یک سال مرحله بدوی و تجدید نظر خواهد بود و رسیدگی  در خصوص پرونده های مربوط به امور اداری و استخدامی حدود 6 ماه زمان خواهد برد.

مدارک لازم جهت تشکیل پرونده در دیوان عدالت اداری

مدارک لازم برای تشکیل پرونده

مدارک لازم جهت طرح شکایت در دیوان عدالت اداری در زیر لیست شده است:

  1. انتخاب صحیح عنوان خواسته: عنوان خواسته می بایست به صورت دقیق در ستون خواسته با قید شماره و تاریخ در ج گردد.
  2. متن دادخواست و شرح خواسته از مهمترین بخش های طرح شکایت و تشکیل پرونده در دیوان عدالت اداری می باشد.
  3. بسته به موضوع خواسته مدارک و منضمات در جهت اثبات خواسته و حقانیت می بایست ضمیمه برگ دادخواست گردد.
وکیل دعاوی دیوان عدالت اداری

مشاوره حقوقی با وکیل دیوان عدالت اداری

جهت دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دیوان عدالت به صورت حضوری و تلفنی می توانید با گروه حقوقی دادارمنش و وکیل متخصص دیوان عدالت اداری این گروه حقوقی در ارتباط باشید. جهت ارتباط با وکیل دعاوی دیوان عدالت اداری می‌توانید، اطلاعات خواسته شده در فرم زیر را وارد کنید یا با شماره 021284260 تماس حاصل فرمایید.

درخواست مشاوره حقوقی​

وکیل دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری

به موجب اصل یکصد و هفتاد سوم قانون اساسی به منظور رسیدگی به تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحد ها یا آیین نامه های دولتی و احقاق حقوق آنها، دیوانی به نام دیوان عدالت اداری تاسیس می گردد.

بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران

دیوان عدالت اداری در تهران و در منطقه سردار جنگل واقع گردیده است و افراد در هرکجای ایران در خصوص دعاوی در صلاحیت دیوان عدالت اداری ازجمله دعاوی علیه شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و ... شکایت و تظلم خواهی خود را به این مجتمع می بایست تقدیم نمایند و در تهران رسیدگی خواهد گردید.با مراجعه به وکیل دیوان عدالت اداری در تهران متخصص در زمینه دعاوی دیوان عدالت اداری پرونده شما در اسرع وقت و به صورت تخصصی پیگیری خواهد گردید.

دعاوی در صلاحیت دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری از دو معاونت قضایی تشکیل می‌گردد:

  • معاونت امور اراضی
  • معاونت اداری و استخدامی

چند نمونه از دعاوی قابل طرح در ایوان عدالت اداری:

  • دعاوی مربوط به شهرداری
  • اعتراض به آراء صادره از کمیسیون ماده صد در خصوص تخریب بنا و همچنین تعرفه جریمه اعمال شده (وکیل کمیسیون ماده 100)
  • اعتراض به آراء کمیسون ماده 99 و 77 و ماده 5 شهرداری ها
  • اعتراض به ساخت و ساز غیر مجاز همسایگان و مجاورین
  • اعتراض به آرا هیئت‌های حل اختلاف کارگر و کارفرما
  • اعتراض به آرا هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی
  • دعاوی امور اداری و استخدامی

دعاوی خارج از صلاحیت دیوان عدالت اداری

البته باید درنظر داشت برخی امور به موجب قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و برخی بر اساس آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری از صلاحیت دیوان عدالت خارج است که به شرح ذیل می باشد:

به موجب تبصره 1 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری تعیین میزان خسارت و پرداخت آن قابل طرح در دیوان عدالت اداری نیست و رسیدگی به دعوی مطالبه خسارت در صلاحیت دادگاه عمومی است اما باید در نظر داشت چنانچه مطالبه خسارت ناشی از تخلف در اجرای وظایف قانونی و اختصاصی یا ترک فعل از انجام وظایف مذکور از سوی واحد های و دستگاهای مربوطه باشد موضوع قابل طرح در دیوان عدالت اداری است و دیوان عدالت اداری ضمن رسیدگی به احراز وقوع تخلف نسبت به اصل مطالبه خسارت و تعیین خسارت وارده اقدام می نماید این مهم به صراحت در قانون دیوان عدالت اداری 1402 تصریح گردیده است.

به آیین نامه ها، بخش نامه ها و تصمیمات رئیس قوه قضایی و مصوبات شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان و شورای عالی امنیت مالی قابل اعتراض و رسیدگی در دیوان عدالت اداری نیست و این امر به صراحت در تبصره ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری ذکر گردیده است.

شرایط  و موارد مندرج در احکام استخدام اولیه  قابل اعتراض و رسیدگی در دیوان عدالت اداری نیست همچنین رسیدگی به حل اختلاف کارگر و کارفرما نیز در صلاحیت دیوان عدالت اداری نمی باشد.لازم به توضیح است رسیدگی به شکایت جانبازان از عدم اجرای قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب 1374 بدوا می بایست در کمیسیون ماده 16 قانون مزبور مطرح و رسیدگی گرددبه آرای صادره از کمیسیون ماده 16 می توان در دیوان عدالت اداری اعتراض نمود.همچنین شکایت علیه شرکت های فاقد اوصاف شرکت دولتی، با این توضیح که:شرکت دولتی به شرکتی گفته می شود که حداقل بیش از 50 درصد سرمایه شرکت متعلق به دولت باشد را نمی توان در دیوان عدالت اداری دعوی اقامه نمود.

از مصوبات کانون وکلای دادگستری و کانون سردفتران و دفتریاران و همچنین مصوبات دانشگاه آزاد اسلامی و مصوبات و نظامات انجمن های صنفی نمی توان در دیوان عدالت اداری شکایت نمود. از آرای دیوان محاسبات کشور نیز نمی توان در دیوان عدالت اداری اعتراض نمود و دیوان عدالت اداری در این خصوص صالح به رسیدگی نمی باشد. از شرکت مخابرات شرکت های وابسته به بانک ملی، جمعیت هلال احمر شرکت های تحت پوشش بنیاد مستضعفان و جانبازان نمی توان در دیوان عدالت اداری دعوی اقامه نمود.

تصمیمات و آراء شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی، آراء شورای نظارت مدارس غیر انتفاعی قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

شکایت در خصوص الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه و احتساب آن در سابقه بیمه پردازی بدوا می بایست در کمیته ساماندهی سوابق بیمه ای سازمان تامین اجتماعی مطرح گردد و بعد از تصمیم گیری و صدور رای قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد.

نسبت به رای هیئت حل اختلاف ثبت احوال و الزام به شناسنامه جدید و کارت ملی نمی توان در دیوان عدالت اداری اعتراضی را مطرح نمود و این مورد نیز خارج از صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد. همچنین رسیدگی به اعتراض از تصمیمات شورای تامین در خصوص تابعیت نیز خارج از صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد.

نحوه رسیدگی در دیوان عدالت اداری

رسیدگی در دیوان عدالت اداری خواه در مرحله بدوی و خواه در مرحله تجدیدنظر به صورت غیر حضوری، و برخلاف سایر مراجع قضایی بدون  تشکیل جلسه رسیدگی می باشد لیکن این  امر به این معنی نیست که دعاوی دیوان عدالت اداری مستلزم پیگیری نمی باشد. دعاوی دیوان عدالت اداری بسته به موضوع خواسته نیازمند پیگیری تخصصی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری خواهد بود .

حتی می توان گفت وکیل متخصص دیوان عدالت اداری نیز به دو گروه وکیل متخصص در امور اراضی و وکیل متخصص در امور اداری و استخدامی تقسیم می شود.

شرایط گرفتن وکیل برای پرونده های دیوان عدالت اداری

با توجه به اینکه افراد از تمامی نقاط ایران دعاوی خود را که در صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد می بایست در تهران ثبت و پیگیری نمایند در صورتی که تمایل به انعقاد قرارداد با وکیل دیوان عدالت اداری در تهران را دارند می توانند از طریق احراز هویت غیر حضوری و ارسال مدارک نسبت به انعقاد قرارداد وکالت اقدام نمایند.

مراجعه به بهترین وکیل دیوان عدالت اداری

با عنایت به تخصصی بودن دعاوی دیوان عدالت اداری بهتر است قبل از هرگونه اقدام قانونی و یا ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری برای صرفه جویی در هزینه و اتلاف وقت ابتدائاً از وکیل پایه یک متخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری مشاوره حقوقی تلفنی دریافت نموده و یا نسبت به انعقاد قرارداد وکالت اقدام فرمایید. جهت دریافت مشاوره آنلاین می‌توانید از وکیل آنلاین گروه حقوقی دادارمنش درخواست مشاوره داشته باشید. هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری از طرف گروه حقوقی دادارمنش در جدول بالا آورده شده است.

درخواست اجرای حکم در دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری متشکل از شعب بدوی، شعب تجدیدنظر و شعب اجرای احکام می باشد. در صورت امتناع ارگان های مربوطه جهت اجرای آراء دیوان، دیوان عدالت اداری راساً در خصوص اجرای مفاد رای و الزام ارگان ها و سازمان ها اقدام می نماید.

دفتر وکیل دیوان عدالت اداری

دفتر وکالت گروه حقوقی دادارمنش و وکیل دیوان عدالت اداری این گروه حقوقی که به صورت تخصصی نسبت به طرح دعاوی دیوان عدالت اداری اقدام می نماید واقع در منطقه نیاوران تهران می باشد و  نسبت به انعقاد قرارداد وکالت و پیگیری پرونده و دعاوی دیوان عدالت اداری و همچنین ارائه مشاوره تخصصی در این حوزه خدمات تخصصی ارائه می نماید.

ادامه محتوا بستن

شماره‌ تماس

مقالات مرتبط با دیوان عدالت اداری
4.8/5 - (6 امتیاز)

2 پاسخ

  1. مقاله عالی بود خیلی ممنونم من برای شکایت از شهرداری باید به دیوان عدالت اداری شکایت کنم؟

    1. با سلام؛ بله شما می‌توانید شکایت خود را تنظیم نمایید و از کمک وکیل دیوان عدالت بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید