گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
کمیسون ماده صد شهرداری

گاه ممکن است حقوق اشخاص توسط نهادها و دستگاههای اجرایی  مورد تضییع قرارگیرد و یا اینکه ماموران دولت قواعد و ضوابط اداری را مراعات ننمایند و در حدود صلاحیت و اختیارات قانونی خود عمل نکنند در راستای تحقق و تضمین سلامت اداری در کشور مرجعی به نام دیوان عدالت اداری تشکیل گردیده است  که اشخاص می توانند اعتراض خود را از اقدامات و تصمیمات  نهادها و دستگاههای اجرایی، شهرداری و ماموران دولتی مطرح نموده و دادخواهی کنند در مطلب پیش رو که توسط وکیل دیوان عدالت اداری گروه حقوقی دادارمنش نگارش شده است بدوا به  تعریف یکی از مراجع شبه قضایی شهرداری  بنام کمیسیون ماده 100 که مربوط به تخلفات ساختمانی است می پردازیم و سپس نحوه اعتراض از آرای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری را بررسی  می نماییم.  

آشنایی با کمیسیون ماده صد

فهرست محتوا

در ابتدا بایستی به طور مختصر با کمیسیون ماده 100 آشنا شویم. برای شروع باید بگوییم قانونگذار جهت ساخت و ساز در فضای شهری قوانینی را در نظر گرفته است که افراد ملزم به رعایت آن هستند. به عنوان مثال اگر فردی بخواهد در فضای شهری، ساخت و ساز انجام دهد، بایستی از شهرداری شهر یا منطقه مورد نظر خود پروانه ساخت بگیرد. حال کمیسیون ماده صد وظیفه رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز شهری را با تاکید بر جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز به عهده دارد که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.

قانون ماده صد

قانون ماده 100 قانون شهرداری

هر نهاد حقوقی نظیر کمیسیون ماده 100 برای این که بتواند تاسیس شود، بایستی دارای یک پشتوانه قانونی باشد. به همین خاطر قانونگذار در تبصره یک ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها کمیسیونی را در نظر گرفته که به کمیسیون ماده صد معروف شده است. همچنین بایستی بگوییم ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها یکی از کامل ترین مواد قانونی در مورد این کمیسیون می باشد که دارای 11 تبصره است.

اعضای کمیسیون ماده 100

یکی دیگر از مواردی که هنگام بررسی کمیسیون ماده 100 بایستی بدان اشاره داشت، اعضای این کمیسیون می باشد. بر اساس تبصره یک ماده 100 قانون شهرداری ها اعضای کمیسیون ماده صد عبارتند از:

  • نماینده وزارت کشور.
  • نماینده دادگستری.
  • یکی از اعضای شورای شهر.
  • نماینده شهرداری.

همچنین بایستی به این نکته اشاره داشته باشیم که نماینده شهرداری، حق رای در این کمیسیون را ندارد. به علاوه اگر هر کدام از اعضای این کمیسیون حضور نداشته باشد و رای صادر شود، رای صادره، صحیح نخواهد بود. از طریق شماره تلفن وکیل که در زیر ‌آمده است می توانید با وکیل تلفنی در گروه حقوقی .دادارمنش ارتباط برقرار کنید

روش طرح موضوع در کمیسیون ماده 100

مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی، کمیسیون ماده 100 می باشد. کمیسیون مقرر در ماده 100 قانون شهرداری در هر شهرداری دارای چند شعبه می باشد. هرگاه شهرداری با گزارش ماموران خود از مشاهده عملیات ساختمانی غیر مجاز یا گزارش وقوع عملیات توسط اشخاص، گزارش مهندس ناظر ساختمان و یا با مراجعه مالک به شهرداری جهت اخذ پایانکار یا گواهی خلاف از وقوع تخلف مطلع گردیدند از ادامه عملیات ساختمانی جلوگیری می شود و گزارش خلاف در فرمی مخصوص (فرم خلاف) به اداره کل امور اجرایی کمیسیون ماده 100 اعلام می شود.

مطالعه کنید
اجرای حکم خلع ید توسط کلانتری

آیا فقط شهرداری می تواند موضوع رسیدگی به خلاف را از کمیسیون بخواهد؟

مطابق تبصره 1 ماده 100 در مواردی که شهرداری  از ادامه عملیات ساختمانی خلاف جلوگیری به عمل می آورد می بایست ظرف یک هفته موضوع را به کمیسیون ارجاع دهد ذینفع نیز می تواند به موجب تبصره 1 ماده 100  رسیدگی به خلاف های ساختمانی را از کمیسیون بخواهد ولیکن در صورتی که عملیات ساختمانی توقیف شده و ظرف یک هفته موضوع به کمیسیون ارجاع نشده باشد فقط دراین صورت است که ذینفع می تواند رسیدگی به موارد خلاف را از کمیسیون تقاضا نماید.شهرداری ها مکلف به جلوگیری ازعملیات ساختمانی  خلاف مفاد پروانه ساختمان و یا فاقد پروانه ساختمان هستندهمچنین مکلف به ارجاع موارد خلاف ساختمانی به کمیسیون ماده 100 می باشند.

شماره‌ تماس

نحوه رسیدگی در کمیسیون ماده 100

کمیسیون ماده 100 بعد از وصول پرونده به ذینفع ابلاغ می کند ظرف مدت 10 روز  توضیحات خود را به کمیسیون ماده 100 ارائه دهد بعد از انقضای مدت مقرر کمیسیون ماده 100 موظف است  ظرف مدت یک ماه به موضوع رسیدگی کرده و تصمیم مقتضی صادر نماید.

تصمیمات کمیسیون ماده 100 چگونه است؟

تصمیمات کمیسیون ماده 100 در موارد رسیدگی به خلاف های ساختمانی، برحسب مورد می تواند یکی از موارد ذیل باشد:

  1. رفع تعرض از شهرداری
  2. قلع بنا در صورتی که بنای احداثی مغایر اصول شهرسازی، فنی یا بهداشتی باشد.
  3. اخذ جریمه در صورتی که بنای احداثی مغایراصول شهرسازی، فنی یا بهداشتی نباشد.
  4. تعطیلی واحد های تجاری، اداری، مسکونی در صورت استفاده مخالف کاربری مندرج در پروانه ساختمان

موضوعات ذیل کمیسیون ماده 100 چه چیزی می‌باشد؟

موضوعات ذیل کمیسیون ماده 100

صدر ماده یک قانون شهرداری ها به موضوعاتی که ذیل کمیسیون ماده 100 بایستی بررسی شود، اشاره می کند. این ماده عنوان می دارد: «مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری پروانه اخذ نمایند. شهرداری می‌تواند از عملیات ساختمانی ساختمان های بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه به وسیله مأمورین خود اعم از آنکه ساختمان در زمین محصور یا غیرمحصور واقع باشد جلوگیری نماید». همچنین تبصره یک ماده صد این قانون عنوان می کند: «در موارد مذکور فوق که از لحاظ اصول شهرسازی یا فنی یا بهداشتی قلع تأسیسات و بناهای خلاف مشخصات مندرج در پروانه ضرورت داشته باشد یا بدون پروانه شهرداری ساختمان احداث یا شروع به احداث شده باشد …». پس کمیسیون ماده صد به طور کلی از ساخت و سازهای غیر قانونی جلوگیری می نماید اما بیایید با انواع تخلفات ساختمانی آشنا شویم.

انواع تخلفات ساختمانی در ساختمان ها

تخلفات ساختمانی گوناگونی وجود دارد که رسیدگی به آنها در صلاحیت کمیسیون ماده 100 می باشد که عبارتند از:

  • ساختن ساختمان بدون پروانه: قانونگذار افرادی که قصد ساخت و ساز در محدوده شهری دارند را موظف کرده است که پروانه ساخت کسب کنند. همچنین اگر بحث تفکیک اراضی در میان باشد، پروانه لازم بایستی قبل از تفکیک اخذ شود. به علاوه برای انجام تعمیرات نیز بایستی پروانه کسب کرد.
  • عدم توجه به عقب نشینی: امروزه که جمعیت شهرها و خودروها در حال افزایش است، معابر و عقب نشینی خانه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. در نتیجه اگر شخصی بدون رعایت عقب نشینی اقدام به ساخت و ساز کند، کمیسیون ماده صد به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.
  • تراکم اضافی: هنگام اخذ پروانه ساخت مساحت ساخت و ساز نیز مشخص شده است. حال اگر شخصی بیشتر از این مساحت مشخص شده به ساخت و ساز بپردازد، مرتکب تخلف تراکم اضافی شده است.

از جمله سایر تخلفات نیز می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • عدم ساختن پارکینگ: احداث پارکینگ برای ساختمان ها ضروری است. با این حال بسیاری از افراد از ساختن پارکینگ خودداری می کنند که تخلف است.
  • تعدی به معابر شهری: این تخلف ذیل تخلف عدم عقب نشینی مطرح می شود که قابلیت پیگیری کیفری دارد.
  • عدم مستحکم و مقاوم بودن بنا: برای احداث بنا بایستی شرایط لازم جهت استحکام آن لحاظ شود که در غیر این صورت موضوع در کمیسیون ماده صد بررسی خواهد شد.
  • عدم رعایت اصول و موازین فنی، بهداشتی و شهرسازی: این اصول جهت بهره برداری بهتر از ساختمان ها تعیین شده است. در نتیجه عدم رعایت آنها تخلف محسوب شده و قابلیت پیگیری دارد.
  • تغییر کاربری: اگر تغییر کاربری برخلاف پروانه ساختمانی باشد، موضوع، قابلیت پیگیری در کمیسیون ماده 100 را خواهد داشت.

شکایت از تخلفات ساختمانی دیگران

قانون این حق را برای شهروندان و به ویژه کسانی که در همسایگی ساخت و ساز ساختمان ها قرار دارند، به رسمیت شناخته است که در صورت لزوم، تخلفات را به مراجع ذیربط اطلاع دهند. از جمله متداول ترین تخلفاتی که افراد گزارش کرده اند می توان به ایجاد سر و صدای غیر عرفی و سد معبر اشاره داشت. در آخر نیز بایستی بگوییم شهروندان می توانند تخلفات ساخت و ساز را به سامانه 1888 یا سامانه 137 اطلاع دهند.

اقدامات شهرداری در صورت تخلف

هنگامی که تخلفی در موضوع ساخت و ساز شهری به وجود می آید، وظیفه شهرداری چیست؟ برای پاسخ به این سوال بایستی به ماده 100 قانون شهرداری ها مراجعه کنیم. بر اساس این ماده، شهرداری می تواند از عملیات هایی که بدون پروانه ساخت یا خلاف آن انجام گرفته است، جلوگیری کند. سپس مراتب را جهت بررسی تکمیلی به کمیسیون ماده 100 ارجاع دهد. همچنین ذکر این نکته ضروری است که اگر مامورین شهرداری از ساخت و ساز جلوگیری کنند، بایستی ظرف یک هفته موضوع را به کمیسیون ماده صد ارجاع دهند. در غیر این صورت ذینفع می تواند تقاضای رسیدگی به آن را داشته باشد.

اقدامات و وظایف دفاتر اسناد رسمی در مورد معامله ساختمان ها

یکی دیگر از مواردی که هنگام بررسی کمیسیون ماده 100 بایستی بدان اشاره داشت، وظایف دفاتر اسناد رسمی پیرامون معامله ساختمان ها می باشد. تبصره 8 ماده 100 قانون شهرداری ها به این مسئله پرداخته است. بر اساس این قانون، دفاتر اسناد رسمی موظف هستند که قبل از انجام معامله موارد زیر را که توسط شهرداری ها صادر شده اند، ملاحظه و آنها را در سند ذکر کنند:

  • گواهی پایان ساخت در مورد ساختمان هایی که ساخت آنها تمام شده است.
  • گواهی عدم خلاف تا تاریخ معامله در مورد ساختمان هایی که ناتمام هستند.

انواع ضمانت های اجرا تخلفات ساختمانی

در ابتدا بایستی بگوییم ضمانت اجرای تخلفات ساختمانی با توجه به نوع تخلف، متفاوت خواهد بود اما به طور کلی این ضمانت های اجرایی عبارتند از:

  • جریمه نقدی با استناد به تبصره 2، 3، 4 و 5 ماده 100 قانون شهرداری ها.
  • تخریب با استناد به تبصره 2، 3 و 7 ماده 100 قانون شهرداری ها.
  • اصلاح بنا با استناد به تبصره 6 ماده 100 قانون شهرداری ها در مورد تخلف تعدی به معابر.
  • محرومیت از کار به مدت 6 ماه تا 3 سال برای مهندس ناظر در صورت اثبات تقصیر و درج مراتب محکومیت در روزنامه کثیر الانتشار، حسب مورد با استناد به تبصره 7.

مهلت و نحوه پرداخت جریمه کمیسیون ماده 100

همانطور که گفته شد، جریمه یکی از ضمانت اجراهای کمیسیون ماده 100 محسوب می شود. بر اساس نظریه مشورتی اداره کل حقوقی که در پاسخ به پرسشی در مورد مهلت و نحوه پرداخت جریمه کمیسیون ماده 100 آمده است، تعیین مهلت پرداخت جریمه و نحوه پرداخت آن به عهده کمیسیون مذکور می باشد. به عنوان مثال این کمیسیون می تواند یک مهلت 20 روزه یا یک ماهه برای پرداخت جریمه تعیین کند. همچنین می تواند تعیین کند که این جریمه نقدی پرداخت شود یا قسطی. پس نحوه و مهلت پرداخت جریمه کاملا متغیر و با صلاح دید کمیسیون ماده صد انجام می شود.

مدارک لازم برای کمیسیون ماده 100

یکی از سوالاتی که افراد همواره از وکیل کمیسیون ماده 100 می پرسند، این است که چه مدارکی را برای طرح پرونده در این کمیسیون بایستی آماده کرد؟ از جمله این مدارک می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • فتوکپی پروانه ساختمانی اگر ساخت و ساز با مفاد پروانه تطبیق نداشته باشد.
  • فتوکپی گزارش مهندس ناظر در صورتیکه پروژه، ناظر داشته باشد.
  • کپی گزارش تهیه شده مامور فنی شهرداری.
  • کپی سند دال بر مالکیت اگر ساخت و ساز بدون پروانه باشد.
  • تکمیل فرم های مربوط به کمیسیون ماده 100 به وسیله دایره ساختمان.

صدور رای تخریب در صورت عدم پرداخت جریمه

چنانچه ذینفع مطابق رای کمیسیون ماده 100 از پرداخت جریمه محوله استنکاف نماید شهرداری مکلف است پرونده را مجددا به کمیسیون ماده 100 ارجاع بدهد و تقاضای تخریب نماید.بلاشک رای کمیسیون ماده 100 در صورت عدم پرداخت جریمه تخریب خواهد بود.

مطالعه کنید
راهنمای جامع استفاده و ثبت غیر حضوری شکایت در دیوان عدالت اداری با سامانه ساجد

نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100

پس از اینکه تخلف ساخت و ساز در کمیسیون ماده 100 مطرح شد، این کمیسیون جلسه ای را جهت رسیدگی به این موضوع تشکیل می دهد. همچنین به متخلف یا همان مالک اعلام می کنند که دفاعیات خود را ظرف مدت معینی به دبیرخانه کمیسیون ارائه دهد. این دفاعیه بایستی با تنظیم و تقدیم لایحه دفاعیه انجام پذیرد. همچنین ذکر این نکته نیز ضروری است که متخلف یا مالک می تواند خودش شخصاً یا به وسیله وکیل کمیسیون ماده 100 به حل و فصل موضوع پیش آمده بپردازد. اگرچه این امکان وجود دارد که شما خودتان شخصاً به حل و فصل موضوعات مطروحه در کمیسیون ماده صد بپردازید، با این حال بایستی کار را به کاردان سپرد! در نتیجه بهتر است حتماً با یک وکیل متخصص در این امور مشورت داشته باشید تا از ایجاد ضرر های احتمالی جلوگیری کنید.

نقض و ابطال رای کمیسیون ماده ۱۰۰

در ابتدا بایستی به این نکته اشاره کنیم که کمیسیون ماده 100 دارای دو شعبه بدوی و تجدیدنظر می باشد. البته بایستی توجه داشت که تجدید نظر خواهی از آرای بدوی کمیسیون در شعبه دیگری از کمیسیون ماده صد انجام می شود. به عبارت ساده تر اگر رای بدوی از یک شعبه کمیسیون ماده 100 صادر شود، تجدید نظر خواهی در همان شعبه صورت نمی پذیرد و به شعبه دیگری ارجاع داده خواهد شد.

در واقع تخلفات ساخت و ساز در شهرها ابتدا توسط کمیسیون ماده صد بررسی می شود. هنگامی که کمیسیون ماده 100 دفاعیات مالک را شنید، اقدام به صدور رای می نماید. رای صادره در این مرحله، بدوی خواهد بود. این رای می تواند به سود مالک یا به زیان وی باشد. در نتیجه امکان اعتراض به رای صادره برای شهرداری و مالک وجود دارد. حال ذینفع می تواند از رای بدوی صادر شده، در یکی دیگر از شعب کمیسیون ماده صد، تجدید نظر خواهی کند. در آخر نیز بایستی به این نکته اشاره کنیم که مهلت تجدید نظر خواهی از آرای بدوی کمیسیون ماده صد، ده روز خواهد بود.

مرجع شکایت از تصمیم های قطعی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

پس از اینکه تجدید نظر خواهی نیز انجام و رای مقتضی صادر شد، این رای قطعی و قابل اجرا خواهد بود. با این حال قانونگذار تحت شرایطی امکان اعتراض به رای قطعی صادر شده در مرحله تجدید نظر خواهی را نیز فراهم نموده است. این اعتراض در دیوان عدالت اداری بررسی خواهد شد. دیوان عدالت اداری یکی از بزرگترین مراجع قضایی کشور محسوب می شود که وظیفه رسیدگی به آراء صادر شده در مرحله تجدید نظر خواهی از کمیسیون ماده 100 را به عهده دارد. همچنین لازم به ذکر است که جهت اعتراض نسبت به رای صادره در مرحله تجدید نظر خواهی برای افرادی که در داخل کشور هستند، 3 ماه و برای افرادی که خارج از کشور هستند، 6 ماه مهلت وجود دارد.

اعتراض به رأی کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری

مطابق تبصره 1 ماده 100 قانون شهرداری رای کمیسیون ماده 100  ازجانب شهرداری و ذینفع قابل اعتراض است و مهلت آن ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ رای کمیسیون ماده 100 به طرفین می باشد.

مطالعه کنید
جرم کلاهبرداری چیست؟

بعد از اینکه رای تجدیدنظر کمیسیون ماده 100 به طرفین ابلاغ گردید چنانچه خلاف قوانین و مقررات باشد جهت تظلم خواهی و احقاق حقوق خود ظرف 3 ماه می توانید به رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری اعتراض نمایید از آنجاییکه که اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 مستلزم آگاهی از قوانین شهرداری، ضوابط و مقررات حاکم برآن می باشد همچنین مطرح نمودن اعتراض در دیوان عدالت اداری نیزبسیار تخصصی می باشد و باید علاوه بر آگاهی به قوانین باید به نحوه نگارش حقوقی آن مسلط باشید حتما کار را درمرحله شهرداری به وکیل شهرداری و درصورت اینکه بخواهید در دیوان عدالت اداری اعتراض نمایید حتما از خدمات تخصصی وکیل دیوان عدالت اداری بهرمند شوید  وکیل شهرداری و وکیل دیوان عدالت اداری گروه حقوقی دادارمنش با موفقیت بالا در پروندهای پرونده های مربوط به کمیسیون ماده 100 و دیوان عدالت اداری از شما پشیبانی خواهد نمود به مجموعه موکلان ما بپیوندید.

ایرادات شکلی و قانونی موجود در کمیسیون ماده 100 که شامل موارد زیر است:

  • تشکیل کمیسیون بدون در نظر گرفتن شرایط قانونی نظیر حضور تمامی اعضا.
  • یکسان بودن اعضای کمیسیون بدوی و تجدید نظر.
  • عدم رعایت مقررات شکلی نظیر عدم چاپ رای کمیسیون در فرم مخصوص.
  • عدم استناد به مواد قانونی و حقوقی.
  • عدم توجه به مدارک و اسناد مالک.

در آخر نیز بایستی بگوییم جریمه متخلف باید در چارچوب قوانین و مقررات تعیین شده باشد که در غیر این صورت می توان از رای تجدید نظر در دیوان عدالت اداری شکایت کرد.

فرایند اجرایی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری (نحوه اجرای رای کمیسیون ماده 100 شهرداری)

پس از اینکه رای صادره قطعی شد و قابلیت اجرا پیدا کرد، بحث فرایند اجرایی کمیسیون ماده 100 مطرح خواهد شد. در واقع در این قسمت ضمانت های اجرای تخلفات بایستی اجرا شود. به عنوان مثال مالک باید جریمه مذکور در رای قطعی را پرداخت کند. این کار نیز توسط کمیسیون ماده صد انجام خواهد گرفت.

آیا تعیین جریمه تکلیف کمیسیون ماده 100 است یا تعیین جریمه اختیاری است؟

با توجه به تصره ماده 2 الی 5 ماده 100 قانون شهرداری درمواردی که کمیسیون ماده 100 بنای احداثی را مغایر اصول شهرسازی، فنی یا بهداشتی تشخیص ندهد کمیسیون ماده 100 در تعیین جریمه مختار است نه مکلف. لذا در بعضی مواقع تخلفات ساختمانی می تواند مصون از تحمل ضمانت اجراهای قانونی باشد.چنانچه نظر کمیسیون ماده 100 تعیین جریمه بود میبایست میزان جریمه را مطابق مواد قانونی مربوطه تعیین نماید. شهرداری هم در کاهش یا تخفیف میزان جریمه تعیینی کمیسیون ماده 100 اختیاری نخواهد داشت.

مطالعه کنید
مراحل و نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری

وکیل کمیسیون ماده 100

کمیسیون ماده 100 از آنجایی که با تخلفات مربوط به شهرسازی در ارتباط است، یکی از پرکاربردترین کمیسیون های کشور شناخته می شود. به همین خاطر اگرچه ماده 100 قانون شهرداری ها به عنوان مهمترین مقرره قانونی در مورد این کمیسیون شناخته می شود، رسیدگی و حل و فصل اختلافات در این کمیسیون امری تخصصی است. به همین خاطر بهتر است با یک وکیل کمیسیون ماده 100 در ارتباط باشید. ما در مجموعه حقوقی دادارمنش در خدمت شما عزیزان هستیم.

نمونه اعتراض به رای بدوی قطعی کمیسیون ماده 100 شهرداری توسط مستاجر

شاکی: مشخصات مستاجر

طرف شکایت: شهرداری……..

موضوع شکایت و خواسته: اعتراض به رای قطعی تجدیدنظر شهرداری

 ضمائم و مستندات:1-اجاره نامه 2-سند مالکیت-رای بدوی و رای تجدیدنظر کمیسیون ماده 100

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

باسلام واحترام

 به استحضار می رساند:

به موجب دادنامه……. مورخ……. رابطه استیجاری و مالک پلاک ثبتی…. به نشانی…..  از تاریخ… لغایت…. داشته از آنجائیکه که کمیسیون ماده 100 به موجب رای قطعی شماره …. مورخ… بابت تخلفات ساختمانی… رای به پرداخت جریمه به مبلغ…. ریال صادر نموده است نظر به اینکه:عدم پرداخت جریمه از سوی ذینفع در هر مورد که ذینفع از پرداخت جریمه قطعی شده خودداری نماید شهرداری مکلف است پرونده را به کمیسیون ارجاع نماید و خواستار صدور رای تخریب بشود مستفاد از تبصره های 2،3،4،5 اصلاحیه ماده 100 شهرداری ها آن است که پرداخت جریمه به عهده ذینفع است و چنانچه ذینفع از پرداخت آن خودداری نماید به تقاضای شهرداری کمیسیون ماده صد رای به تخریب خواهد داد و از آنجایی که درخصوص مورد، مالک ذینفع است اگر مالک جریمه را پرداخت نماید مستاجر متضرر خواهد شد. بنابراین موضوع مصداق رای وحدت رویه شماره 215 مورخ 1369/09/20 هیات عمومی دیوان عدالت اداری و ماده 466 قانون مدنی می باشد مستاجر مصداق قائم مقام مالک در ارتباط با منافع مورد اجاره است و می تواند حق اقامه دعوی در دیوان عدالت اداری را داشته باشد لذا از آنجا که مستاجر از رای کمیسیون ماده 100 شهرداری متضرر شده و این رای در تخالف با قانون بنا به دلایل ذیل می باشد:با توجه به صدور پروانه و زمان ساخت بنا نظر به اینکه صدور رای به اخذ جریمه استثنایی براصل بوده ووقتی ممکن است  که موجبات دیگر برای صدور رای تغییر اصلاح و یا تخریب وجود نداشته باشد و کمیسیون نمی تواند رای به پرداخت جریمه و ابقاء تخلف صادر نمایند و از آنجایی که در بسیاری از موارد در آراء صادره از کمیسیون ماده 100 نوع تخلف و زمان وقوع تخلف حصول شرایط قانونی جهت تعیین جریمه در رای کمیسیون به نحو مستند ومستدل و با جلب نظر کارشناس احصاء نگردیده امکان نقض رای مورد اعتراض با اتکاء به نظر کارشناس رسمی دادگستری و لحاظ عمر ساختمان موضوع دعوا عدم بررسی اسناد ارائه شده از ناحیه شاکی عدم وقوع کارشناسی را بر تقدیر ثبوت می داند.با توجه به تخلفات احصاء شده در رای کمیسیون معترض به از آنجاییکه در رسیدگی به تعدد تخلفات ساختمانی مطمع نظر قرار نگرفته و تعدد معنوی تخلف بر تقدیر ثبوت بوده و عمل واحد خلاف دارای عناوین متعدد تخلفات از مقررات و امور ساختمانی می باشد و اساس تخلف ارتکابی از سوی مالک ناظر به تغییر کاربری منجر به کسری پارکینگ  بوده و یک تخلف واحد است درحالی که کمیسیون تخلف را تجزیه نموده و بابت یک تخلف واحد 7 جریمه با عناوین تعیین نموده است همچنین در تعیین جریمه می بایست موقیعت مکانی از جهت اینکه در بر خیابان اصلی یا خیابان فرعی است نوع استفاده از فضای ایجاد شده در ساختمان از لحاظ مصالح مصرفی  و محل استقرار بنا اینکه داخل محدوده است یا در حریم یا خارج از آن است  بایستی در تعیین جریمه مدنظر قرار گیرد.و به طور کلی و بدون لحاظ عوامل موثر در میزان جریمه نمی توان جریمه تعیین نمود. لذا با استناد به بند 2 ماده 10 و تبصره 2 ماده 16 و مواد 34 و 63 قانون دیوان  ضمن تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر جلوگیری از اجرای رای مورد اعتراض جهت جلوگیری از طرح مجدد در کمیسیون به لحاظ استنکاف مالک از پرداخت جریمه و نقض آرای مورد اعتراض و الزام کمیسیون به رسیدگی مجدد مورد استدعاست. 

مطالعه کنید
الزام به فک رهن
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای پایه یک دادگستری مجرب در زمینه دعاوی دیوان عدالت آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی با وکیل آنلاین یا اعطای وکالت به وکیل کمیسیون ماده 100 با ما تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (22 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید