گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
قرارداد مشارکت در ساخت

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت یکی از بهترین و موثرترین راهکارهای تعیین چارچوب در روابط مالی میان کارفرمایان و سازندگان ساختمان می باشد. طی چند دهه اخیر ساختمان سازی با رشد قابل توجهی همراه بوده است. تحویل خانه های کلنگی از کارفرمایان و ارائه آپارتمان های جدید و تازه ساز به آن ها نیازمند قرارداد مشارکت در ساخت می باشد. این قرارداد میان کارفرما و سازنده تنظیم می گردد و وظایف و سهم هر کدام را از پیش تعیین می نماید. این کار از بروز اختلاف و ابهام در روابط کاری و مالی جلوگیری می کند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نحوه تنظیم و نگارش این قرارداد به طور کامل آشنا کنیم.

قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

قرارداد مشارکت در ساخت به قراردادی گفته می شود که میان سرمایه گذاران و صاحبان بناهای قدیمی تنظیم می گردد. در این شراکت صاحبان بنا، ملک خود را ارائه می دهند و سرمایه گذاران هزینه تخریب و ساخت آن را می پردازند. در نهایت نیز هر کدام از طرفین قرارداد با توجه به ارزش مالی آورده خود سهم دریافت می کنند. این نوع مشارکت معمولا از سود 30 الی 60 درصدی برای طرفین برخوردار است. 

مطالعه کنید
آگاهی از مهلت قانونی تخلیه مستاجر
تعهدات در قرارداد مشارکت در ساخت

تعهدات طرفین در قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

یکی از مهم ترین نکاتی که در رابطه با قرارداد مشارکت در ساخت وجود دارد، تعهدات طرفین قرارداد نسبت به یکدیگر است. بنابراین هنگام تنظیم قرارداد حتما این وظایف را به درستی ارزیابی نمایید و آن ها را در قرارداد درج کنید. وکلای دادارمنش با تخصص فراوان در زمینه تنظیم انواع قراردادهای رسمی و قانونی می تواند شما را در این مسیر راهنمایی کند. تنظیم قرارداد در این مجموعه توسط وکیل حرفه ای و باتجربه انجام می شود. بنابراین تمامی وظایف به درستی در قرارداد درج خواهند شد. مهم ترین این وظایف عبارتند از:

تعهدات مالک:

  • برطرف نمودن مشکلات حقوقی بنا و جلب رضایت معارضین احتمالی بنا
  • پرداخت نمودن عوارض و بدهی های ملک
  • تحویل ملک به سازنده در زمان تعیین شده
  • منتقل نمودن قدرالسهم بر اساس قرارداد و توافقات انجام شده

تعهدات سازنده:

  • جمع نمودن اسناد مالکیت تمام زمین مورد نظر
  • تخریب کردن بنای کلنگی
  • دریافت مجوز نوسازی و یا پروانه ساخت
  • تامین نمودن مصالح لازم
  • اخذ استانداردهای ضروری
  • پرداخت خلافی و دریافت گواهی پایان کار
  • دریافت سند تک برگ مالکیت
  • برطرف نمودن ایرادات احتمالی ملک پس از ساخت

نحوه نگارش قراردادهای مشارکت در ساخت

نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. برای تنظیم این قرارداد می توانید به بنگاه معاملات ملکی مراجعه نمایید تا برای شما قرارداد تنظیم کنند. البته مسئولیت هرگونه نقص و ایراد در متن قرارداد به عهده خودتان می باشد. می توانید این قرارداد را به صورت دستی بنویسید که از نظر قانونی نمی توانید روی آن اقدامی انجام دهید. بهترین روش برای تنظیم قرارداد مشارکت کمک گرفتن از یک وکیل موفق است. مشاوران حقوقی وکلای دادارمنش این قرارداد را به بهترین نحو و با رعایت تمامی جوانب تنظیم می نمایند. از طرفی مسئولیت هرگونه نقص و ایراد در قرارداد را به طور کامل بر عهده می گیرند. این موضوع نشان می دهد که این مجموعه از تخصص و تجربه خود در زمینه تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت اطمینان صددرصدی دارد. جهت دریافت مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت می‌توانید از طریق شماره تماس های زیر با کارشناسان گروه حقوقی دادارمنش ارتباط برقرار کنید.

مطالعه کنید
اثبات تصرف عدوانی
شماره تماس

هزینه تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

هزینه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت توسط وکلای گروه حقوقی دادارمنش به شرح ذیل است:

هزینه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت

5 تا 20 میلیون تومان

نکات کلیدی در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

نکات متعددی وجود دارند که بهتر است هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت آن ها را مورد ارزیابی قرار دهید. از مهم ترین مواردی که هنگام تنظیم قرارداد باید ارزیابی نمایید، عبارتند از:

  • مدت زمان قرارداد با توجه به مراحل تخریب و اجرای بنا
  • تعیین نوع متریال و مصالح مصرفی در ساخت ملک
  • ضمانت اجرای کار و تعهدات طرفین نسبت به یکدیگر
  • تعیین نمودن مسئولیت پرداخت هزینه ها
  • شرط حل اختلاف

موارد مندرج در قراردادهای مشارکت در ساخت

توجه داشته باشید که درج برخی موارد در قرارداد مشارکت در ساخت الزامی می باشد. بنابراین هنگام تنظیم قرارداد حتما به این موارد توجه داشته باشید.

  1. مشخصات هویتی طرفین قرارداد (مالک و سازنده)
  2. تعیین موضوع قرارداد (مشخصات ملک)
  3. شرایط قرارداد (با توجه به توافق طرفین)
  4. نحوه مشارکت ( اشاره به آورده های طرفین)
  5. تعیین سهم الشرکه سازنده و مالک (بر اساس درصد مانند 50 درصد مالک 50 درصد سازنده)
  6. مدت زمان قرارداد (تاریخ دریافت ملک تخلیه شده و تحویل بنای ساخته شده)
  7. مشخصات فنی بنا و لیست مصالح مصرفی تعیین شده (نوع درب ها، جنس پنجره و …)
مطالعه کنید
مهریه از سهم الارث شوهر
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
به طور کلی قرارداد مشارکت در ساخت نیز مانند تمامی قراردادهای قانونی باید به طور رسمی و اصولی تنظیم شود. در صورتی که این قرارداد به طور قانونی و توسط وکیل تنظیم گردد، هر کدام از طرفین قرارداد می توانند در صورت بروز هرگونه تخلف به صورت قانونی شکایت کنند. این موضوع احتمال بروز خسارت را به شکل قابل توجهی کاهش می دهد. وکلای دادارمنش با سال ها تجربه و تخصص در زمینه تنظیم انواع قراردادهای رسمی و قانونی می توانند شما را در این مسیر همراهی نمایند. بنابراین برای تنظیم قرارداد و یا مشاوره در زمینه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت می توانید با وکلای این مجموعه تماس بگیرید. مشاوران این مجموعه شما را به طور رایگان در این زمینه راهنمایی خواهند کرد.

سوالات متداول

سوالات دیگری نیز در زمینه قرارداد مشارکت در ساخت ایجاد می شوند که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشند.
  • مدت زمان مناسب برای تنظیم مدت قرارداد چقدر است؟ 
مدت زمان تعیین شده در قرارداد مشارکت در ساخت به عوامل متعددی بستگی دارد. به همین دلیل نمی توان مدت مشخصی را برای تمامی قراردادها تعیین نمود. به طور مثال برای ساخت آپارتمان های 12 واحده حداقل 18 ماه زمان تعیین می شود. این مدت زمان شامل زمان دریافت مجوز، تخریب، نوسازی، دریافت پایان کار و … است. بنابراین حجم کار نقش بسیار موثری در تعیین مدت زمان قرارداد دارد. مهلت تنظیم سند، وکالت کاری، تخلیه و تحویل ملک، پرداخت بدهی ها و … از دیگر عواملی هستند که در تعیین مدت قرارداد نقش دارند.
  • اگر طرفین به تعهدات خود عمل نکنند چه می شود؟ 
مطالعه کنید
تفاوت دستور تخلیه و حکم تخلیه
به طور کلی عدم انجام تعهدات هر کدام از طرفین قرارداد می تواند خسارت قابل توجهی را متوجه پروژه کند. بنابراین هنگام تنظیم قرارداد باید به این نکته توجه داشت که طرفین باید خود را موظف به انجام تعهدات بدانند. در صورتی که قرارداد توسط وکیل حرفه ای و مجرب انجام شود، او برای انجام تعهدات هر کدام از طرفین ضمانت تعیین می کند. در این صورت احتمال اینکه طرفین قرارداد به تعهدات خود عمل نکنند بسیار کاهش می یابد. از طرفی در صورت بروز اهمال کاری فرد متخلف باید خسارت تعیین شده را تمام و کمال پرداخت نماید.
  • آیا امکان فسخ قرارداد مشارکت در ساخت وجود دارد؟ 
بله. قرارداد مشارکت در ساخت نیز مانند تمامی قراردادهای رسمی و قانونی می تواند به دلایل مختلفی فسخ شود. البته طرفین هنگام تنظیم قرارداد باید مشخص نمایند که در چه صورتی امکان فسخ قرارداد توسط یکی از طرفین امکان پذیر است. به طور مثال 1. هر کدام از طرفین (سازنده یا مالک) پس از شروع عملیات موضوع مشارکت می توانند نسبت به فسخ قرارداد اقدام نمایند. 2. مالک و یا سازنده حق دارد که در صورت تخلف طرف مقابل نسبت به انجام تعهدات خود به جای دریافت خسارت، قرارداد را فسخ کند. همچنین فسخ قرارداد به همراه  دریافت خسارت می تواند ضمانت انجام تعهدات طرفین قرارداد باشد.
مطالعه کنید
بررسی حقوقی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک رهنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید