گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت

قراردادی که بین چند مالک و سازنده تنظیم می شود، که طی آن یک سرمایه گذاری مشخص انجام شود، مشارکت در ساخت نامیده می شود. در این نوع از قرارداد سرمایه مالک، ملکی است که برای مشارکت دارد و سرمایه سازنده، پرداخت هزینه های مربوط به ساخت و ساز می باشد. برای عقد چنین قراردادی باید حتما از مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت، استفاده کنید و از افراد کاربلد کمک بگیرید.

توجه داشته باشید این نوع از قرارداد، حتما باید در دفاتر اسناد رسمی و یا دفتر وکلا تنظیم گردد. با انجام این کار در صورت بروز هرگونه مشکل، ضمانت اجرایی محکمی در دست خواهید داشت. در قراردادی که تنظیم می شود، باید تمامی تعهدات طرفین به صورت کامل و شفاف مکتوب شود. در ضمن در قراردادی که تنظیم می شود، میزان سهم هر یک از شرکا باید به صورت واضح قید شود. در انتها می توانید برای محکم شدن قرارداد، هر نوع شرایطی که دارید را داخل قرارداد قید کنید. به این شرایط، شروط ضمن عقد گفته می شود. در زمینه عقد قرارداد و شروط آن با مشاوره حقوقی مشورت کنید.

داوری در قرارداد مشارکت در ساخت

فهرست محتوا

داور به فردی گفته می شود که در قرارداد های بزرگ برای جلوگیری از بروز اختلاف تعیین می شود. در ضمن این افراد باید تخصص لازم را در زمینه مطرح شده داشته باشند. ایجاد اختلاف میان فرد سازنده و مالک کاملا محتمل می باشد. در این حالت طرفین دعوا با پرداخت کردن هزینه ناچیزی به سرعت به اختلافات خود خاتمه می بخشند. برای این کار تنها کافی است در قرارداد مشارکت در ساخت برای ارجاع دعاوی به داوری اشاره نمایید. در نتیجه برای تنظیم سند و نوشتن قرارداد حتما به وکیل دادگستری و یا دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایید تا این موارد به صورت کامل در قرارداد ذکر شود. برای تنظیم سند  باید فروشند ملک (الزام به تنظیم سند رسمی)   حضور داشته باشد.

ابطال رای داوری در قرارداد مشارکت در ساخت

تنظیم این قرارداد معمولا در بنگاه های املاک انجام می شود و معمولا مشاورین املاک، مدیر بنگاه را به عنوان یک فرد بی طرف معرفی می کنند. ابطال رای داوری تابع نظر طرفین می باشد. طرفین مشارکت، می توانند تعیین کنند که رای داوری ابطال شود یا خیر. در ضمن در صورتی که قرارداد مشارکت در ساخت منحل شود، رای داوری نیز ابطال می شود. طبق ماده ده قانون مدنی قرارداد منعقد شده مستقل تلقی می شود و انحلال قرارداد تاثیری در داوری و شرط آن نخواهد داشت.

مطالعه کنید
نحله چیست؟

طبق ماده  قانون مدنی، قرارداد های منعقد شده و خصوصی در صورتی که مخالفتی با قانون نداشته باشند، نافذ می باشد.

مواردی که موجب ابطال قرارداد مشارکت در ساخت می‌شوند

هنگامی که یک قرارداد منعقد می شود مواردی می تواند باعث ابطال آن شود. این موارد به شرح ذیل است:

  • یکی از طرفین قرارداد متخلف باشد و تعهد خود را در قبال وظایفی که بر عهده دارد انجام ندهد. به طور کلی می توان گفت اگر یکی از طرفین قرارداد دارای شرایط زیر نباشد، قرارداد ابطال می شود.
  • اهلیت طرفین قرارداد.
  • مشروع بودن.
  • رضایت و قصد طرفین.
  • موضوعی معین که قابلیت معامله کردن را داشته باشد.

همانطور که بالاتر نیز عنوان کردیم اگر یک قرارداد شامل موارد بالا نباشد باطل تلقی می شود. قبل از تنظیم قرارداد برای اگاهی قوانین و شروط ان با مشاوره حقوقی تلفنی ارتباط بگیرید.

مرجع ابطال رای داوری قرارداد مشارکت در ساخت، کجاست؟

در صورتی که ارجاع به داوری توسط دادگاه بدوی انجام شده باشد، مرجع رسیدگی به این رای نیز خود دادگاه می باشد. در ضمن در شرایطی که دادگاه تجدید نظر، طرفین قرارداد را برای برطرف کردن مشکل به داور ارجاع داده باشد، رسیدگی به این مورد یعنی ابطال رای داوری نیز، باید توسط خود دادگاه انجام شود.

مطالعه کنید
تفکیک چیست؟ مراحل و نحوه انجام تفکیک ملک
شماره تماس

آیا در قرارداد مشارکت در ساخت، سازنده حق پیش فروش آپارتمان دارد؟

پیش فروش آپارتمان در قرارداد های مشارکت، یکی از موضوعاتی است که افراد را با چالش های بسیاری روبرو می کند. در بسیاری از این قرارداد ها مالک سازنده را از پیش فروش واحد های در حال ساخت منع می کند. در بعضی از شرایط نیز در قرارداد قید می شود که سازنده برای پیش فروش واحد لازم است تا اجازه مالکین را کسب نماید. عدم درج این موضوع در قرارداد های مشارکت و مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت بعضا موجب اختلاف می شود.

اگر مالک هستید و قصد مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت را دارید لازم است بدانید برای آن که سازنده را به انجام تعهداتش پایبند کنید لازم است تا اموری را در قرارداد ذکر کنید. همانطور که بالاتر نیز قید کردیم می توانید سازنده را محدود کنید و برای وی شرط بگذارید. به طور مثال می توانید در قرارداد عنوان کنید سازنده اجازه پیش فروش واحد ها را تا زمانی مثل زمان اخذ پایان کار نخواهد داشت و یا این شرط را بگذارید که بدون اجازه از مالکین، امکان پیش فروش برای وی فراهم نباشد و یا این اجازه می تواند محدود باشد. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که منظور از اجازه محدود چیست؟

مطالعه کنید
الزام به تنظیم سند رسمی ملک وقفی

منظور از محدود کردن این است که مالک می تواند در قرارداد مشارکت یک اهرم و یک ساز و کار را طراحی کند تا در صورت هرگونه خطا از سمت سازنده و یا پیش فروش واحد، تمامی قولنامه ها و قرارداد ها باطل شوند و سازنده راهی به جزو تبعیت از دستورات سازنده را نداشته باشد.

بهترین وکیل مشارکت در ساخت

همانطور که بالاتر نیز عنوان کردیم برای مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت بهتر است از یک وکیل ملکی و با تجربه استفاده کنید. منظور از بهترین وکیل مشارکت در ساخت، وکیلی است که در این زمینه تجربه قبلی داشته باشد. به طور کلی مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت با وکلای خبره جزو اصول اولیه مشارکت می باشد.

ایا قرارداد مشارکت در ساخت باعث افزایش سرمایه می شود؟

بله مشارکت در ساخت باعث افزایش سرمایه می شود. چرا که شما اگر صاحب یک خانه کلنگی باشید، در هنگام فروش تنها می توانید بر روی پول زمین حساب باز کنید چرا که خانه کلنگی است. اما اگر امکان مشارکت در ساخت را داشته باشید، نه تنها به ازای زمین، بلکه به ازای واحدی که در دست فروش می باشد نیز سرمایه ای را کسب خواهید کرد.

تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

مالک در قرارداد و مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت تعهداتی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • واگذار نکردن ملک.
  • وثیقه و رهن نبودن ملک.
  • اعطای وکالت به سازنده.
  • تحویل ملک به شخص سازنده.
  • واگذار نکردن عملیات اجرایی به اشخاص ثالث.
  • متعهد بودن به انتقال سهم سازنده.
  • تسویه حساب با ارگان ها، قبل از تحویل ملک.
مطالعه کنید
افراز ملک ورثه ای

در قرارداد مشارکت در ساخت، پرداخت جرائم ماده ۱۰۰ شهرداری بر عهده چه کسی است؟

طبق قانون، پرداخت جرائم ماده 100 شهرداری بر عهده شخص ذینفع می باشد. ذینفع در قرارداد مشارکت در ساخت، مالک می باشد. حتی اگر تخلف برای ملک او نباشد. مالک بعد از آن که جریمه تعیین شده را پرداخت نمود، می تواند از متخلف شکایت کند و وی را مورد پیگرد قانونی قرار دهد.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی از کارشناسان حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری، با ما تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید