گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
پیش فروش آپارتمان

پیش فروش آپارتمان یک راه حل اساسی برای آنها است که دوست دارند در شهرهای بزرگ صاحب خانه شوند. پیش فروش به این معنا است که قبل از این که ساخت خانه تمام شود، خریدار برای خریدن آن اقدام کند. به این ترتیب، هزینه ای که خریدار پرداخت می کند در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. خریدار شریک سازنده می شود. خوب است که خریدار مراحل پیش فروش را بداند و از قوانین حقوقی خود آگاهی پیدا می کند. به ویژه این که در سال های اخیر کلاه برداری های زیادی در این زمینه اتفاق افتاده و توجه خریداران و فروشنده ها را به قوانین جاری جلب کرده است. 

نباید زمان تنظیم قرارداد را نادیده گرفت و سرسری از کنار آن رد شد. لازم است موارد مهمی قید شود که در زمان بروز مشکل بتوان به آنها مراجعه کرد. در مواردی برای حل اختلاف حتی به وجود وکیل ملکی هم نیاز می شود. باید درباره مزایا و معایب این کار اطلاعات لازم را به دست آورد. در ادامه این متن درباره مسائل مهم پیش فروش یا پیش خرید آپارتمان مطالبی ذکر شده است.  

مراحل پیش فروش آپارتمان

پیش فروش آپارتمان و مراحلی که پیش روی خریداران است باید یکی یکی طی شود. زمان تحویل آپارتمان از جمله موارد مهمی است که باید درباره آن در قرارداد صحبت شود. زمان تحویل را می توان اصلی ترین و مشکل سازترین موردی دانست که بر سر آن دعوا صورت می گیرد. سازنده آپارتمان ها که قصد پیش فروش واحدهای خود را دارند می توانند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی یک قرارداد تنظیم کنند. در این قرارداد موعد تحویل و موعد انتقال سند باید مشخص شود. اگر سازنده ها نتوانند سر قول خود بمانند و آپارتمان را سر وقت تحویل دهند، باید به خریدار خسارت بدهند. 

مطالعه کنید
بخشش مهریه در خارج از کشور

یک مرحله مهم دیگر نحوه پرداخت وجه آپارتمان است. پیش فروش ملک بدون تعیین زمان وجه پرداخت ممکن نیست و به طور معمول مبلغی حدود ۱۰ درصد ارزش ملک و آپارتمان به فروشنده تحویل می شود. باقی مانده مبلغ آپارتمان قسط بندی می شود که بستگی به پیشرفت پروژه دارد.

مرحله دیگر تعیین متراژ آپارتمان است. ممکن است مواردی پیش بیاید که بعد از تمام شدن ساخت واحد متراژ آن با متراژ تعیین شده ابتدایی متفاوت شود. این مسئله مشکلاتی را بین خریدار و فروشنده به وجود خواهد آورد. اگر این اختلاف متراژ از ۵ متر کمتر شده باشد، این اعتراض وارد نیست. در صورتی که این اختلاف از ۵ متر بیشتر شده باشد، خریدار می تواند قرارداد پیش خرید آپارتمان را فسخ کند. در این صورت، فروشنده باید به خریدار خسارت بدهد. در مواردی هم با کمک از مشاوره حقوقی تلفنی می توان درباره این اختلاف متراژ به توافق رسید.

مزایای پیش خرید آپارتمان

از مزایای پیش فروش آپارتمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وقتی خریدار برای پیش خرید یک آپارتمان اقدام می کند تا زمانی که آن را تحویل بگیرد، مدت زمانی می گذرد. با توجه به تورم اقتصادی که در کشور ما وجود دارد، به طور قطع قیمت آپارتمان در زمان خرید از زمان تحویل ارزان تر خواهد بود. حتی خریدار می تواند بعد از پرداخت آخرین قسط آپارتمان خود را گران تر بفروشد و صاحب سود شود.
  • وقتی خریدار به سراغ ملک و آپارتمان آماده می رود، باید مبلغ قرارداد را طی مدت ۲ ماه به طور کامل بپردازد. ولی وقتی پای معامله پیش خرید آپارتمان به میان می آید، مبلغ قرارداد قسط بندی می شود و این فرصت به خریدار داده می شود که آرام آرام بتواند هزینه مورد نظر را جمع آوری کند.
  • دست خریداران هم برای اعمال سلیقه در ساخت خانه و آپارتمان باز است و امکان تغییر طراحی داخلی آن وجود دارد.
  • در آپارتمان هایی که به صورت آماده خریداری می شوند فقط اجزای روکار را می توان مشاهده کرد، ولی پیش خرید کردن این امکان را به خریدار می دهد که مراحل ساخت و کیفیت مصالح را از نزدیک ببیند.
مطالعه کنید
وکیل حرفه‌ای

معایب پیش خرید آپارتمان

از معایب پیش فروش آپارتمان هم می توان این موارد را نام برد:

  • ممکن است سازنده نتواند به موقع آپارتمان را به خریدار تحویل دهد.
  • این امکان هم وجود دارد که مصالح طبق قرارداد در ساخت خانه و آپارتمان به کار برده نشوند.
  • در زمان رکود بازار و بحران های اقتصادی امکان ناتمام ماندن پروژه وجود دارد.
  • یکی از مهم ترین معایب خرید آپارتمان به شکل پیش فروش این است که باید مراقب کلاه بردارانی که یک واحد را به چند نفر می فروشند بود.
  • گاهی ممکن است پایان کار به آپارتمان داده نشود و خریدار مجبور شود هزینه خلافی را به شهرداری پرداخت شود که مبالغ آن کم هم نیست.

موارد مهم در قرارداد پیش فروش

موارد مهمی باید در قرارداد پیش فروش آپارتمان آورده شود. مشخصات حقیقی و حقوقی خریدار و فروشنده باید در قرارداد قید شود. پلاک ثبتی،‌ نشانی و مشخصات ثبتی آپارتمان هم نباید از نظر دور بمانند. مساحت آپارتمان، تعداد اتاق ها و ویژگی های پارکینگ باید در قرارداد ثبت شوند. اطلاعات موقعیت، نما و سیستم گرمایی و سرمایی و دیگر مشخصات فنی آپارتمان و ملک هم باید در قرارداد باشند. همان طور که اشاره کردیم مبلغ و نحوه پرداخت هم باید به طور حتم در قرارداد قید شوند.

مطالعه کنید
قوانین پیش فروش آپارتمان

الزام به تنظیم سند رسمی در زمان پیش خرید کردن ملک و آپارتمان بر کسی پوشیده نیست و زمان انتقال سند رسمی باید تعیین شود. پیش خرید ملک و آپارتمان ریسک بیشتری را به خریدار تحمیل می کند. به همین دلیل هم باید درباره خسارت ها، تضمین ها و قراردادهای بیمه ای و تغییر قیمت ها و مشخصات هم در قرارداد سخن به میان بیاید. زمان تنطیم قرارداد به نکات حقوقی مهم در خرید آپارتمان توجه کنید.

شماره تماس

دعاوی پیش فروش و پیش خرید اپارتمان چیست؟

مهم ترین دلیل دعاوی که بر سر پیش فروش آپارتمان وجود دارد نبود ساختمان در زمان عقد قرارداد است. از وقتی فروختن ساختمان ها قبل از ساخته شدنشان رواج پیدا کرد، انواع مشکلات در این معامله ها مشاهده شده است. اگر قرارداد به درستی بین طرفین نوشته نشده باشد، به ایجاد اختلافات بین طرفین دامن زده می شود. در صورتی که خریدار نتواند مبلغ اقساط را به موقع بدهد، دعوی و اختلاف شروع می شود. رعایت نکردن قوانین قید شده در قرارداد هم می تواند موجب شروع دعوا بین طرفین باشد.

قانون پیش فروش آپارتمان

آئین نامه اجرایی برای قوانین پیش فروش ملک وجود دارد. این قوانین با عنوان لایحه به مجلس تقدیم شده است. بعد از تصویب این قوانین در جلسه علنی و تأیید شورای نگهبان قابل اجرا شده اند. این قوانین شامل چند ماده و تبصره است که مطالعه آنها قبل از پیش خرید یا پیش فروش توصیه می شود. شما می‌توانید  در خصوص این قوانین پیش فروش آپارتمان بصورت آنلاین  از وکیل آنلاین مشاوره دریافت نمایید.

مطالعه کنید
تفاوت دستور تخلیه و حکم تخلیه

تنظیم قرارداد پیش فروش  آپارتمان و ساختمان

پیش خرید ملک و تنظیم قرارداد برای خریداران و سازندگان ساختمان یکی از سخت ترین کارهای قراردادنویسی است. زیرا این قرارداد تنها بین طرفین نیست، بلکه بر طبق یک قرارداد پایه و اساسی به نام قرارداد مشارکت در ساخت بسته می شود. از آنجا که خرید کردن ملک به صورت پیش فروش برای سرمایه گذاری همیشه طرفداران زیادی داشته است، تنظیم قرارداد می تواند منجر به آرامش خاطر و تضمین سوددهی باشد.  

چطور مطمئن آپارتمان پیش خرید کنیم؟

پیش خرید آپارتمان با اطمینان کار دشواری به نظر می رسد. باید به طور واضح مشخص شود که فروشنده چه سمتی دارد و آیا می توان با او معامله ای انجام داد. اگر فروشنده صاحب زمین و سند باشد و در ساخت آن سهمی برده باشد، می توان با او برای خرید وارد معامله شد. البته در صورتی که قرارداد توافقات او وجود داشته باشد. نحوه تقسیم ملک در مواقعی که خریدار با چند شریک طرف باشد اهمیت دارد.

یکی از مواردی که نباید به آن بی توجه بود مطابقت مدارک شناسایی فروشنده با صاحب سند است. این رزوها مشاوران املاک نیز از ناآگاهی خریدارها استفاده می کنند. پیش از عقد قرارداد و پیش خرید آپارتمان باید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی از اطلاعات آخرین مالک آن مطلع شد. در این مراجعه وضعیت توقیفی یا ممنوع المعامله بودن ملک هم مشخص می شود.

مزایای حضور وکیل در دعاوی پیش فروش آپارتمان

پیش فروش آپارتمان همیشه نیاز به ریسک پذیری بالایی داشته است. با توجه به انواع کلاه برداری ها و مشکلاتی که بین خریدار و فروشنده به وجود آمده است نیاز به وجود یک فرد متخصص و یک وکیل حرفه ای بیشتر از همیشه احساس می شود. از آنجا که قیمت خانه و ملک بسیار گران شده است و خریداران برای تهیه ملک و خانه باید هزینه زیادی را صرف کنند، متضرر شدن در این معامله ممکن است آسیب های مالی جبران ناپذیری را برای خریدار و در مواردی برای فروشنده به دنبال داشته باشد.

مشاوره حضوری

 

مطالعه کنید
عده طلاق چیست؟ قوانین عده به چه صورت است؟

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی از کارشناسان حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری، با ما تماس حاصل فرمایید.

سؤالات متداول

۱- کسی که پیش خرید آپارتمان انجام می دهد، می تواند واحد را تمام نشده تحویل دهد؟ خریدار می تواند از تحویل آپارتمان ناقص امتناع کند؟

توصیه می شود پیش از تحویل از طریق شورای حل اختلاف محل دلیل آن پیگیری شود. در این صورت یک کارشناس رسمی دادگستری از محل بازدید و موارد را بررسی می کند. در صورت وجود نواقض خریدار می تواند از تحویل واحد خودداری و در دادگاه اقامه دعوا کند. 

۲- در زمانی که مالک و سازنده نتوانند واحدها را به موقع تحویل دهند، می توان از آنها شکایت کرد، در صورتی که آنها خودشان در دادگاه اقامه دعوا کرده باشند؟

اختلاف بین مالک و سازنده به خریدار ربطی ندارد و او می تواند برای تأخیری که مطابق قرارداد در تحویل پیش آمده است، در مراجع قضایی اقامه دعوا کند.

4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید