گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
اظهارنامه تخلیه ملک

یکی از رایج ترین عقود در میان مردم عقد اجاره است. براساس ماده 466 قانون مدنی عقد اجاره مستاجر را مالک منافع عین مستاجره می نماید، شخص اجاره دهنده موجر و اجاره دهنده را مستاجر و ملک مورد اجاره عین مستاجره نامیده می شوند. حال اگر مستاجر از مفاد قرارداد عقد اجاره تخلف کند یا پس از اتمام مدت اجاره ملک را ترک نکند، موجر چه اقداماتی را می تواند انجام دهد؟ قانون گذار در راستای حمایت از موجر و الزام مستاجر به پایبندی به تعهداتش تنظیم و ثبت اظهارنامه تخلیه ملک را در نظر گرفته است. موجر با تنظیم و ثبت اظهارنامه تخلیه ملک استیجاری می تواند مستاجر را ملزم به تخلیه نماید. در ادامه به بررسی شرایط و ضوابط مورد نیاز در ارسال اظهارنامه تخلیه ملک و مشاهده نمونه اظهارنامه تخلیه ملک خواهیم پرداخت.

ارسال اظهارنامه تخلیه ملک چه شرایطی دارد؟

در مواد 14 و 15 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1356 به دلایلی که موجر مستند به آن ها می تواند نسبت به تنظیم اظهارنامه تخلیه ملک استیجاری اقدام نماید، پرداخت شده است.

  1. یکی از شرایطی که موجر می تواند اقدام به تنظیم اظهارنامه تخلیه ملک نماید که مستاجر پس از مهلت قانونی انقضای اجاره ملک را تخلیه ننماید. این مورد از جمله رایج ترین دلیل برای اظهار نامه تخلیه ملک است. در مواقع بسیاری پس از اتمام مهلت مقرر اجاره، مستاجر از تخلیه ملک ممانعت می کند، در این شرایط موجر با تنظیم اظهارنامه تخلیه ملک استیجاری می تواند مسئله را مورد پیگیری قرار دهد.
  2. در صورتیکه مستاجر بدون کسب اجازه و داشتن حق قانونی،  ملک مورد اجاره به دیگری انتقال دهد.
  3. در صورت خرابی شدید ملک و غیر قابل تعمیر بودن آن.
  4. در شرایطی که مورد اجاره به منظور استفاده معینی اجاره شده باشد، ولیکن مستاجر ملک را به غیر از مورد معین مورد استفاده قرار دهد.
  5. مستاجری که در استفاده از ملک مرتکب تعدی و تفریط شده باشد.
  6. عدم پرداخت اجاره بها یا اجرت المثل به مدت بیش از 6 ماه.
  7. در ابتدا مستاجر به همان موردی مشغول بوده که در اجاره نامه بیان شده اما پس از مدتی بدون اطلاع استفاده از مورد اجاره را تغییر می دهد.
مطالعه کنید
نکات مهم در قرارداد فروش ملک و تنظیم آن

در قانون موجر و مستاجر مصوب سال 1376 نیز همین موارد مورد تاکید قرار گرفته است.

ماده 474 قانون مدنی نیز بر بند 2 موارد مذکور تایید شده است. مستند به ماده 474 قانون مدنی مستاجر در صورتی می تواند عین مورد اجاره را به دیگری اجاره دهد که برخلاف آن در عقد اجاره شرط نشده باشد. موجر با اثبات هر یک از دلایل مذکور می تواند با تنظیم اظهارنامه تخلیه ملک از موجر بخواهد ملک را تخلیه نماید.

 تنظیم اظهارنامه تخلیه ملک استیجاری مسئله پیچیده ای نیست اما بدون داشتن اطلاعات کافی پیش بردن این موضوع برای اشخاص عادی می تواند چالش برانگیز باشد. دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از وکلای تخلیه گروه حقوقی دادارمنش بهترین روش برای پاسخگویی به سوالات شما و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی است. در ادامه به پاسخ سوال چگونه می توان اظهارنامه تخلیه ملک استیجاری را به درستی تنظیم نمود؟ خواهیم پرداخت.

شماره تماس

نمونه اظهارنامه تخلیه ملک

در تنظیم نمونه اظهارنامه تخلیه ملک اشخاص باید به مواردی توجه نمایند. از جمله این موارد می توان به محتوای اظهارنامه اشاره نمود. در ابتدای اظهارنامه بایستی به بیان مشخصات شخصی اظهارکننده (شخصی که خواهان تنظیم اظهارنامه است) از جمله نام و نام خانوادگی، کدملی، محل اقامت، شغل خواهان پرداخته شود. در ادامه اطلاعات شخصی مخاطب اظهارنامه همانند موارد مذکور نوشته می شود. 

مطالعه کنید
تفکیک زمین

سپس به بیان شرح اظهارنامه پرداخته می شود، در این قسمت موجر به بیان دلایل برای تنظیم اظهارنامه تخلیه مستاجر می پردازد. در تنظیم اظهارنامه تخلیه ملک میان ملک تجاری و مسکونی تفاوتی وجود ندارد، تنها تفاوت در دلایل ارائه شده برای تنظیم اظهارنامه است. توصیه می شود تنظیم نمونه اظهارنامه تخلیه ملک به دست اشخاص متخصص صورت گیرد تا در روند بررسی و رسیدگی بدون هر نوع مشکلی پیش رود.

مراحل ثبت اظهارنامه تخلیه ملک استیجاری

اولین قدم پس از تنظیم و آماده سازی در ثبت اظهارنامه تخلیه ملک استیجاری ثبت نام در سامانه ثنا است. سپس با همراهی وکیل متخصص اظهارنامه تخلیه ملک را آماده و به همراه مدارک به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و اظهارنامه را ثبت نماید. سپس برای شخص ابلاغیه قضایی الکترونیکی ارسال می شود و وی می تواند اظهارنامه را مشاهده نماید. 

پس از ثبت، اظهارنامه برای مستاجر ارسال می شود، مستاجر طی مهلت 5 روز پس از ابلاغ اظهارنامه بایستی نسبت به تخلیه اقدامات لازم را انجام دهد. در غیر اینصورت و عدم حضور مستاجر، موجر می تواند با مراجعه به دادگاه محل وقوع ملک و تامین دلیل برای تخلیه کامل ملک اقدام نماید.

بهتر است موجر پس از دریافت اظهارنامه تخلیه ملک در محل حضور یابند و با مستاجر در این خصوص به توافقاتی دست یابند تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.

مطالعه کنید
بررسی مبایعه نامه و مهمترین نکات مربوط به آن
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (26 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید