گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
تفاوت کمیسیون ماده ۷۷ و ماده ۱۰۰

کمیسیون های مواد 77 و 100 قانون شهرداری از جمله رایج ترین کمیسیون ها در خصوص امور مرتبط با شهرداری ها هستند. برخی ممکن است متوجه تفاوت کمیسیون ماده 77 و ماده 100 نشوند، میان این کمیسیون ها شباهت ها و نقاط تفاوتی وجود دارد. بهترین روش برای آگاهی از جزئیات رسیدگی و دریافت اطلاعات در خصوص صلاحیت ها در این 2 کمیسیون دریافت مشاوره حقوقی است.در ادامه این مطلب به بیان تفاوت کمیسیون ماده 77 و ماده 100 و کاربرد های هر یک از این کمیسیون ها خواهیم پرداخت.

کمیسیون ماده 77

ماده 77 قانون شهرداری ها درباره کمیسیونی است که وظیفه دارد به اختلافات میان شهرداری و مودیان در خصوص پرداخت عوارض شهرداری بپردازد. مستند به ماده 77، برطرف نمودن اختلافات میان مودی و شهرداری درباره پرداخت عوارض شهرداری در کمیسیونی متشکل از نماینده دادگستری، نماینده شهرداری و نماینده انجمن شهر رسیدگی می شود. رای صادره در این کمیسیون قطعی است. در پایان رسیدگی کمیسیون ماده 77 بدهی هایی که تعیین می شوند، براساس قانون اسنادرسمی قابلیت وصول دارند. چنانچه نماینده دادگستری حضور نداشته باشد، فرماندار یا بخشدار به عنوان قائم مقام نماینده دادگستری حضور می یابند.

مطالعه کنید
طلاق عاطفی چیست و چه تبعاتی دارد؟

این کمیسیون جدای از شهرداری است و به عنوان نهادی شبه قضایی فعالیت می نماید. وظیفه اصلی این کمیسیون رسیدگی به اختلافات مربوط با پرداخت عوارض و یافتن راه حلی برای آن ها است. رای صادره از سوی کمیسیون ماده 77 قطعی و لازم الاجرا است.  برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر درباره کمیسیون ماده 77 و نحوه عملکرد آن بهتر است با وکیل آنلاین متخصص گروه وکلای دادارمنش مشورت نمایید.

چگونه می توان متوجه تفاوت کمیسیون ماده 77 و ماده 100 شد؟ در ادامه به بررسی کمیسیون ماده 100 و بیان تفاوت کمیسیون ماده 77 و ماده 100 خواهیم پرداخت.

کمیسیون ماده 100 

در ماده 100 قانون شهرداری ها به ضرورت اخذ پروانه پیش از هر نوع اقدام عمرانی یا مرتبط با تفکیک اراضی و ساختمان سازی اشاره شده است. همچنین شهرداری می تواند از عملیات های ساختمانی در ساختمان های بدون مجوز یا خلاف مفاد مجوز اعم از آنکه در زمین محصور یا نامحصور باشد، جلوگیری نماید.

در صورتی که در عملیات ساختمانی اصول شهرداری، فنی و بهداشتی تاسیسات ضرورت داشته باشد یا عملیات ساختمانی بدون پروانه ساختمانی در حال انجام باشد، شهرداری موضوع را برای رسیدگی در کمیسیون ماده 100 مطرح می نماید. این کمیسیون متشکل از نماینده وزارت کشور منتخب وزیر کشور، یک قاضی دادگستری منتخب وزیر دادگستری و یک عضو از انجمن شهر منتخب انجمن تشکیل می شود. پس از ارسال پرونده به کمیسیون، این کمیسیون ظرف مدت 10 روزه به ذی نفع مهلت می دهد تا به صورت کتبی توضیحات خود را برای کمیسیون ماده 100 ارسال نماید.

مطالعه کنید
شرایط و راه‌های فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک

پس از ده روز کمیسیون با حضور نماینده شهرداری که حق رای ندارد و صرفا جهت ارائه توضیحات حضور دارد، ظرف یکماه به مسئله رسیدگی و رای صادر می نماید. چنانچه رای صادره مورد اعتراض مالک یا نماینده او باشد، طی مدت 10 روزه وی موظف است اعتراض خود را اعلام نماید و مسئله در کمیسیون جدیدی با اعضای جدید مورد بررسی قرار می گیرد. در خصوص اعلام اعتراض در رای کمیسیون ماده 100 همراهی وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ مجرب امری ضروری است.

شماره تماس

تفاوت میان کمیسیون ماده 77 و ماده 100 شامل چه اموری می شود؟

1) اولین تفاوت کمیسیون ماده 77 و ماده 100 درباره موضوع مورد رسیدگی این کمیسیون ها است. کمیسیون ماده 77 به اختلاف در خصوص پرداخت عوارض و تصمیم گیری درباره نحوه پرداخت آن می پردازد. اما کمیسیون ماده 100 به ساختمان سازی بدون پروانه یا عدم رعایت اصول فنی، بهداشتی و غیره در ساخت و ساز رسیدگی می نماید. هر چند ممکن است در شرایطی صدور رای در یکی از این کمیسیون ها لازمه رسیدگی در کمیسیون دیگر باشد.

2) در دومین تفاوت میان کمیسیون ماده 77 و ماده 100 می توان به نحوه درخواست اعتراض به رای بدوی اشاره نمود. رای صادره در کمیسیون ماده 100 قابلیت اعتراض در کمیسیون جدید دیگری را دارد اما رای صادره در کمیسیون ماده 77 قطعی و لازم الاجرا است و قابلیت اعتراض در کمیسیون دیگری را ندارد. البته نکته قابل توجه در خصوص آرا صادره از این 2 کمیسیون امکان اعتراض و تجدید نظرخواهی در دیوان عدالت اداری است. طرح اعتراض در دیوان عدالت اداری به دلیل پیچیدگی قوانین و روند رسیدگی مستلزم حضور وکیل متخصص گروه وکلای دادارمنش و دریافت مشاوره حقوقی از وی می باشد. دریافت مشاوره حقوقی تخصصی و مناسب در بسیاری از جهات به نفع اشخاص است و از مشکلات ناشی از ناآگاهی حقوقی و اطاله دادرسی جلوگیری می کند.

مطالعه کنید
قوانین ازدواج مجدد

3) از جمله دیگر تفاوت های کمیسیون ماده 77 و ماده 100 می توان به ضمانت اجراها در خصوص آرا صادره اشاره نمود. در آرا صادره در کمیسیون ماده 77 و کمیسیون ماده 100، ضمانت اجراهای متفاوتی وجود دارد. 

4) چهارمین تفاوت در رابطه با پرداخت جریمه دیرکرد است. در خصوص جریمه مشخص شده در رای کمیسیون ماده 100، مسئله ای به نام پرداخت جریمه دیرکرد وجود ندارد، اما در جریمه کمیسیون ماده 77، این جریمه در صورت عدم پرداخت در موعد مشخص مشمول جریمه دیرکرد خواهد شد.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (26 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید