گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
تصویر جلسه مشاوره حقوقی

جدایی و طلاق همیشه با درگیری و اختلاف نیست و در شرایطی زوجین به صورت مسالمت آمیز با یکدیگر در رابطه با جدایی به توافق می رسند. طلاق توافقی از بهترین روش ها برای پایان دادن به زندگی مشترک است. همانند دیگر روش های جدایی، در طلاق توافقی هم طرفین باید در جلسه مشاوره طلاق توافقی شرکت و دیگر مراحل قانونی را طی نمایند. در این نوع از طلاق زوجین در خصوص مواردی مانند مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و غیره به صورت توافقی به نتیجه می رسند. جلسات مشاوره قبل از طلاق توافقی ابتکار قانون گذار برای کمک به زوجین در حل اختلافات و سازش است.

         منظور از طلاق توافقی چیست؟

در طلاق توافقی زوجین در نتیجه عدم تفاهم به راه حل جدایی می رسند، در این نوع از طلاق زوجین درباره تمامی شرایط با یکدیگر هم نظر هستند. در این مورد از طلاق نیز زوجین بایستی در جلسات مشاوره طلاق توافقی شرکت نمایند. به منظور تسهیل روند رسیدگی به طلاق توافقی بهتر است زوجین پیش از حضور در جلسه مشاوره طلاق توافقی از وکیل پایه یک دادگستری گروه حقوقی دادارمنش اطلاعات لازم را دریافت نمایند.

پس از انجام مراحل مرتبط با ثبت دادخواست طلاق توافقی در سامانه ثبت طلاق، مستند به قانون حمایت از خانواده زوجین بایستی پیش از حضور در جلسات دادگاه در جلسات مشاوره طلاق توافقی شرکت نمایند. در ادامه به بررسی بیشتر مشاوره قبل از طلاق توافقی و جزئیات مرتبط خواهیم پرداخت.

مطالعه کنید
در چه شرایطی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

جلسه مشاوره طلاق توافقی به چه صورتی است؟

قانون گذار با الزام زوجین در حضور به جلسات مشاوره طلاق توافقی سعی بر رفع اختلافات و بازگشت زوجین به زندگی مشترک را داشته است. تعداد این جلسات از 3 تا 5 جلسه در مدت 45 روز کاری با توجه به مورد طلاق توافقی متغیر است. زوجین به مشاوره خانواده معین از سوی بهزیستی مراجعه می نمایند. در جلسه مشاوره طلاق توافقی زوجین در حضور مشاور به بیان مشکلات و اختلافات خود می پردازند. مشاور پس از شنیدن سخنان طرفین ازدواج راه کار هایی برای حل مشکلات ارائه می نماید. پس از اتمام مشاوره قبل از طلاق توافقی چنانچه زوجین به توافق برای ادامه زندگی رسیده باشند، روند طلاق توافقی متوقف می شود و زوجین از درخواست طلاق انصراف می دهند . در غیر اینصورت مشاور خانواده گواهی عدم سازش را به زوجین ارائه می نماید

شماره تماس

عدم حضور در جلسه مشاوره طلاق توافقی چه عواقبی به دنبال دارد؟

با توجه به افزایش آمار طلاق و عجول بودن زوجین در تصمیم گیری به طلاق، قانون گذار حضور در جلسات مشاوره طلاق توافقی را الزامی اعلام نموده است. حضور نداشتن در این جلسات مانع از پیشروی پروسه طلاق می شود. زوج و زوجه برای ادامه فعالیت های مرتبط به طلاق توافقی بایستی در این جلسات شرکت نمایند. حضور در جلسه مشاوره طلاق در موارد توافقی بودن طلاق ضرورت می یابد و در طلاق از سوی یکی از زوجین الزامی به شرکت در این جلسات وجود ندارد.

مطالعه کنید
ملاقات با فرزند بعد از طلاق

عدم حضور زوجین در جلسات مشاوره در معنی انصراف از طلاق است. نکته قابل توجه الزام حضور زوج و زوجه در جلسات است. اگر یکی از زوجین در تمامی جلسات شرکت نمایند اما طرف دیگر در جلسات نباشد، انجام طلاق توافقی امکان پذیر نخواهد بود. هدف از برگذاری این جلسات صحبت و رفع کدورت ها میان زوجین است و عدم حضور یکی از آن ها موضوع را به طور کلی ضایع می کند. حضور وکیل خانواده نیز در این جلسات از سوی موکلین قابل قبول نیست، هرچند دریافت مشاوره حقوقی تلفنی پیش از هر نوع اقدامی در طلاق توافقی توصیه می شود. در طلاق توافقی بایستی هر دو طرف ازدواج در تمامی موارد با یکدیگر توافق داشته باشند و از عدم حضور یکی از زوجین این امر برداشت می شود که طرف غائب در رابطه با طلاق موافق نیست و دیگر دلیلی برای ادامه جلسات مشاوره طلاق توافقی وجود ندارد و طرف مایل به طلاق باید درخواست خود را در قالب دیگری به غیر از طلاق توافقی ثبت نماید.

هزینه جلسات مشاوره طلاق توافقی

هزینه شرکت در این جلسات با توجه به نرخ تورم هر ساله متفاوت است. هزینه جلسات مشاوره طلاق توافقی 70 هزار تومان برای هر یک از زوجین  است که هرساله با توجه به نرخ تورم افزایش می یابد. پرداخت هزینه این جلسات از نظر قانونی می تواند با هریک از زوجین باشد و قانون گذار در این خصوص ساکت است. هزینه جلسات با توافق و همراهی زوجین پرداخت می شود

مطالعه کنید
طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد؟
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (25 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید