گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
نفقه زن چیست

شرایط گرفتن نفقه چیست؟ نفقه زن چیست؟ شاید تا کنون با واژه نفقه روبرو شده باشید، این واژه در قانون مدنی به معنای هزینه های متعارف خانم می باشد. این هزینه ها برعهده همسر می باشد و مربوط به خوراک، پوشاک، اسباب و وسایل زندگی، هزینه های مربوط به درمان و… است. در مواردی هزینه های استخدام کارگر و مستخدم نیز در زمره نفقه قرار می گیرد که نیاز است مرد تمام این هزینه ها را برای همسرش تامین کند. در قانون میزان نفقه مشخص نشده است که بر اساس ملاک هایی می توان آن را پرداخت کرد. نفقه را به صورت ماهیانه می توان پرداخت کرد و در صورت عدم پرداخت زن این حق را دارد که به دادگاه مراجعه و درخواست نفقه نماید. کارشناسان خبره در حوزه حقوقی با در نظر گرفتن شان و جایگاه خانم میزان نفقه را مشخص می کنند.

در ادامه این مقاله پاسخ سوال نفقه چیست را خواهیم داد و شما را با تمام قوانین مربوط به آن آشنا خواهیم کرد.

نفقه زن چیست و میزان آن چه مقدار می باشد؟

فهرست محتوا

یکی از وظایف شرعی مرد در زندگی زناشویی پرداخت نفقه به همسر و فرزندان می باشد که مقدار آن ثابت نیست. زوجه در صورت انجام وظایف زوجیت و عدم پرداخت نفقه می تواند از دادگاه درخواست نفقه نماید. هزینه ای مربوط به زندگی و به اصطلاح خرجی مورد نیاز را نفقه می گویند. مبلغ نفقه باید به نحوی در نظر گرفته شود که تمام هزینه های زن را به صورت کامل پوشش دهد. این هزینه ها در افراد مختلف کاملا متفاوت می باشد که توجه به این نکته امری ضروری است. گاهی اوقات زن و مرد می توانند با هم در مورد میزان نفقه به توافق برسند و مرد موظف می شود تا هر ماه مبلغ معینی را به زن بدهد. در صورتی که زن و مرد نتوانند به توافقات لازم برسند با مراجعه به دادگاه و گرفتن وکیل دادگستری می توانند مطالبه خود را مورد بررسی قرار دهند. این پرونده ها به کارشناس نفقه ارجاع داده می شود تا بر حسب شرایط میزان آن را مشخص کند.

انواع نفقه

تا اینجا به بررسی سوال نفقه چیست پرداختیم و متوجه شدیم که میزان آن یا به صورت توافقی و یا در دادگاه و به وسیله کارشناس نفقه با در نظر گرفتن شان اجتماعی زن مشخص می شود. نفقه می تواند انواع کاملا متفاوتی داشته باشد، خانم ها برای رسیدن به حق و حقوق واقعی خود باید با آنها کاملا آشنا باشند. با مراجعه به دفاتر مشاوره حقوقی با وکیل خبره در این حوزه می تواند با همه قوانین آن آشنا شوید. به طور کلی مرد موظف به پرداخت دو نوع نفقه می باشد، گزینه اول نفقه زوجه و گزینه دوم نفقه اقارب. نفقه زوجه را مرد به همسرش به عنوان هزینه های زندگی پرداخت می کند.

مطالعه کنید
قانون جدید طلاق از طرف زن

نفقه اقارب خود به سه دسته تقسیم می شود، نفقه نسبی، نفقه رضایی و نفقه سببی. نفقه نسبی به سبب این به افراد تعلق می گیرد که با یکدیگر خط خونی داشته باشند. فرزندان، پدر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ مادری و پدری در این دسته بندی جای می گیرند. نفقه سببی پس از عقد زن و مرد در نظر گرفته می شود و خویشان آنها با یکدیگر محرم خواهند شد. نفقه یا اقارب رضایی نیز زمانی کاربرد دارد که کودک از زنی به جز مادر خود شیر خورده باشد، در این صورت این افراد با یکدیگر  و محارم یکدیگر، محرم می شوند.

شماره تماس

در چه مواردی نفقه به زن تعلق نمی گیرد؟

شرایط گرفتن نفقه چیست؟ در برخی از موارد و شرایط به هیچ وجه نفقه ای به زن تعلق نمی گیرد. خانم ها باید برای گرفتن حق و حقوق خود نسبت به این مسائل و شرایط کاملا آگاه باشند. با مراجعه به وکیل خانواده می توانید اطلاعات جامع تر و کاربردی تری در این حوزه داشته باشید. در برخی از موارد مرد فوت می کند و همسر وی باردار نیست، در این شرایط از اموال مرد برای زن هیچ نفقه ای در نظر نخواهند گرفت. در مواردی که خانم باردار است باید تا به دنیا آمدن کودک به زن نفقه پرداخت شود. خانم ها در صورت عدم تمکین مشمول نفقه نخواهند شد که یکی از اساسی ترین مشکلات در دادگاه ها همین مورد می باشد. همچنین در عقد موقت و صیغه با هر مدت زمانی نفقه ای به زن تعلق نخواهد گرفت. ترک منزل بدون دلیل موجه باعث می شود که زن از این حق طبیعی خود منع شود.

مطالعه کنید
طلاق رجعی چیست؟

شرایط گرفتن نفقه چیست؟

نفقه زن چیست و برای هر خانم به چه نحو معین می گردد؟ شاید برای برخی از خانم ها سوال باشد که مبلغ نفقه بر چه اساس مشخص می شود. باید گفت که نفقه خانم های شاغل و خانه دار با توجه به شان و شرایط آنها در نظر گرفته می شود. جایگاه اجتماعی زن، خانواده ای که در آن پرورش یافته، نیاز های زوجه، میزان حقوق دریافتی مرد و… همگی بر مقدار نفقه موثر است. این موارد را کارشناس نفقه بررسی کرده و میزان آن را اعلام می کند. گاهی اوقات نیز زن و مرد به توافق می رسند و مبلغ معینی را برای این کار در نظر می گیرند.

عدم پرداخت نفقه چه عواقبی دارد؟

نفقه یکی از مواردی است که مرد موظف به پرداخت آن است و در صورت عدم پرداخت و احراز توسط دادگاه عواقبی را به دنبال دارد. اگر دادگاه میزان نفقه را مشخص کرد و مرد آن را پرداخت نکرد مجوز طلاق صادر خواهد شد. حتی در مواردی که زوج از طلاق امتناع ورزید دادگاه به اذن حاکم، حکم به طلاق می دهد. جهت آگاهی از همه عواقب می توانید به وکیل متخصص طلاق مراجعه کنید.

نفقه چیست؟ به هزینه های مربوط به پوشاک، خوراک، مسکن، درمان و… نفقه می گویند. نفقه زن چیست و مقدار آن چگونه تعیین می شود؟ نفقه زن هزینه های زندگی وی است که میزان آن به صورت توافقی یا با تشخیص کارشناس نفقه مشخص خواهد شد. شرایط گرفتن نفقه چیست؟ این شرایط منوط به انجام وظایف زوجیت می باشد. 

مطالعه کنید
اجرت المثل بعد از فوت شوهر
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید