گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
شکایت غیرحضوری دیوان عدالت اداری

به طور کلی، ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری در بهبود کارایی و اثربخشی این سازمان نقش مهمی داشته و باعث کاهش زمان و هزینه بسیاری از فرآیندهای دادگاه می شود و در نتیجه رویکردی ساده تر و موثرتر برای مدیریت پرونده ایجاد می کند. بهتر است بدانید وکیل دیوان عدالت اداری مطالبی در این زمینه برای راهنمایی هر چه بهتر شما  آورده است.

سامانه ساجد چیست؟

سامانه ساجد یک سیستم ثبت، مشاهده و مدیریت پرونده است که توسط دیوان عدالت اداری استفاده می شود. این برنامه برای تسهیل در مدیریت و سازماندهی مؤثر پرونده های قضایی با ارائه یک بستر الکترونیکی متمرکز طراحی شده است. علاوه بر ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری می توانید با کمک سامانه ساجد خدمات دیگری نیز دریافت کنید.

سامانه ساجد دیوان عدالت اداری را قادر می‌سازد تا از سیستم‌های مبتنی بر کاغذ به حالت دیجیتالی شده تغییر کند و امکان دسترسی کارآمد و ایمن به اسناد دادگاه را در طول فرآیند قضایی فراهم می‌کند.

سیستم ساجد از چندین ماژول تشکیل شده است که پرسنل دادگاه را قادر می سازد تا طیف وسیعی از وظایف مربوط به مدیریت پرونده را انجام دهند. این ماژول ها شامل یک ماژول ثبت پرونده، یک ماژول مدیریت اسناد، یک ماژول زمانبندی و یک ماژول گزارش دهی است.

ماژول ثبت پرونده به پرسنل دادگاه اجازه می دهد تا جزئیات مربوط به پرونده های جدید، از جمله طرف های درگیر، ماهیت اختلاف و هرگونه اسناد مربوطه را وارد کنند. ماژول مدیریت اسناد امکان ذخیره و بازیابی اسناد الکترونیکی مربوط به دادخواست ها، درخواست ها و احکام دادگاه را فراهم می کند.

ماژول زمان‌بندی به پرسنل دادگاه اجازه می‌دهد تا تاریخ رسیدگی را تعیین کرده و تقویم دادگاه را مدیریت کنند. ماژول گزارش، داده‌های آماری را در مورد جریان پرونده و زمان‌های رسیدگی ارائه می‌کند.

به طور کلی، ساجد یک سیستم تخصصی و جامع است که به دیوان عدالت اداری اجازه می دهد تا اسناد پرونده و رسیدگی های دادگاه را به طور ایمن و کارآمدتر مدیریت کند و از آن مهمتر اجازه ثبت الکترونیکی و مشاهده وضعیت دادخواست را نیز می دهد.

سامانه ساجد چیست؟
سامانه ساجد چیست؟

ثبت نام در درگاه ساجد اخذ دادخواست الکترونیک دیوان عدالت اداری

فهرست محتوا

قبل از این که برای ثبت نام در سامانه ساجد برای ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری اقدام کنید، باید در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید. اگر قبلاً در سامانه ثنا ثبت نام کرده اید می توانید وارد این آدرس sajed.divan-edalat.ir شده و مراحلی را که گفته می شود انجام دهید:

برای ثبت نام در سامانه ساجد و دریافت دادخواست الکترونیکی از دیوان عدالت اداری، ابتدا باید شرایط خاصی را داشته باشید و مراحل خاصی را طی کنید. در اینجا مراحلی وجود دارد که باید انجام دهید:

  1. دریافت کد ثنا: قبل از ثبت نام در سامانه ساجد، باید گواهی دیجیتال یا همان کد ثبت نامی از سامانه ثنا را از مراجع صدور این گواهی به صورت اینترنتی دریافت کنید. این گواهی برای تایید هویت شما و اطمینان از امنیت ارتباطات شما با دادگاه استفاده می شود.
  2. ثبت نام در پورتال ساجد: پس از دریافت گواهی دیجیتال خود می توانید با ارائه اطلاعات شخصی و شماره تماس در سامانه ساجد ثبت نام کنید. برای این کار کافیست وارد این آدرس divan-edalat.ir شوید.
  3. اکانت خود را فعال کنید: پس از ثبت نام ایمیلی حاوی لینک فعال سازی یا پیامکی حاوی کد فعال سازی دریافت خواهید کرد. روی لینک کلیک کنید تا حساب کاربری خود را فعال و رمز عبور ایجاد کنید. با این کار می توانید وارد پورتال شوید و به حساب کاربری خود دسترسی داشته باشید.
  4. فعال کردن اعلان‌ها: در تنظیمات حساب خود می‌توانید با فعال کردن اعلان ها تمامی دادخواست‌های الکترونیکی جدیدی را که علیه شما در دیوان عدالت اداری مطرح می‌شود را ببینید و پیام دریافت کنید.
  5. دریافت دادخواست های الکترونیکی: پس از راه اندازی حساب کاربری و فعال شدن اعلان ها، دریافت دادخواست های الکترونیکی از دیوان عدالت اداری آغاز می شود. این درخواست‌ها مستقیماً به حساب پورتال ساجد شما ارسال می‌شود و می‌توانید آن‌ها را مشاهده و دانلود کنید.

ذکر این نکته ضروری است که دریافت دادخواست های الکترونیکی از طریق درگاه ساجد جایگزین خدمات فیزیکی فرآیند نمی شود. اگر طرف یک پرونده هستید، همچنان ملزم به دریافت نسخه های فیزیکی از اسناد دادگاه هستید.
برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مطلب « مراحل و نحوه  شکایت به دیوان عدالت اداری» را مطالعه فرمایید.

ثبت نام در درگاه ساجد اخذ دادخواست الکترونیک دیوان عدالت اداری
ثبت نام در درگاه ساجد اخذ دادخواست الکترونیک دیوان عدالت اداری

مراحل دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین (تصویری)

شماره‌ تماس
مطالعه کنید
ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری

ثبت نام اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه ساجد چگونه است؟

اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به ترتیب با ارائه اطلاعات شخصی یا شرکتی خود در سامانه ساجد ثبت نام و اقدام به ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری کنند. این اطلاعات شامل نام، آدرس، اطلاعات تماس و نوع شخص یا نهادی است که ثبت نام می کند.

توجه: فرآیند ثبت نام برای اشخاص حقیقی و حقوقی ممکن است بسته به الزامات خاص دیوان عدالت اداری در کشور کمی متفاوت باشد. علاوه بر این، ممکن است مراحل دیگری برای ثبت نام به عنوان یک شخص حقوقی وجود داشته باشد، مانند ارائه اطلاعات در مورد نمایندگان قانونی شرکت و غیره.

برای مثال وکیل یا وکلا نیز برای ثبت نام در این سامانه باید ابتدا مانند افراد حقیقی و با کد ثنا در این سامانه ثبت نام کرده و در حین پر کردن فرم اطلاعات گزینه وکیل می باشم را نیز انتخاب و سپس برای تکمیل ثبت نام تصویر پروانه وکالت را وارد و شماره وکالت و نیز تاریخ اعتبار آن را درج کنند. توجه داشته باشید، برخلاف افراد حقیقی، رمز ورود افراد حقوقی به سامانه ساجد، شناسه ملی آنها است.

ممکن است تایید یا عدم تایید اطلاعات افراد حقوقی در این سامانه حدود ۷۲ ساعت طول بکشد. معمولاً نتیجه آن از طریق پیامک اطلاع داده می شود.

در مجموع مراحل ثبت نام اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه غیر حضوری شکایت در دیوان عدالت اداری ساجد شامل موارد زیر می باشد:

  1. اخذ گواهی دیجیتال (کد ثنا)
  2. ثبت نام در سامانه
  3. تایید ثبت نام
  4. فعال سازی حساب کاربری
  5. دسترسی به سامانه جهت تشکیل دادخواست
  6. مشاهده اطلاعات پرونده
  7. دریافت اطلاعات

«وکیل کمیسیون ماده 100»

ورود به سامانه دیوان عدالت اداری

پس از ثبت نام در این سامانه، نوبت به ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir می رسد. با وجود این سیستم، شهروندان دیگر نیازی به مراجعه فیزیکی برای ثبت درخواست خود ندارند. برای ورود به سامانه دیوان عدالت اداری مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. در مرورگر خود وارد سامانه ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری شوید.
  2. پس از بارگذاری صفحه، نام کاربری (کد ملی)، رمز عبور و مجموع اعداد نمایش داده شده در کادر را وارد کنید.
  3. پس از ورود موفقیت آمیز یک صفحه تایید ظاهر می شود. اکنون می توانید از امکانات سایت استفاده کنید.

توجه به این نکته ضروری است که سامانه ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری یک ساختار منحصر به فرد و خصوصی است، بنابراین توصیه می شود قبل از هر نوع اقدام آن را مطالعه کنید؛ در ضمن بهتر است در ابتدا با وظایف و اختیارات دیوان عدالت اداری آشنا شوید.

مطالعه کنید
مدت زمان توقیف اموال برای مهریه

نحوه ثبت دادخواست در درگاه اخذ دادخواست الکترونیک دیوان عدالت اداری

برای ثبت دادخواست در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. ورود به پورتال ساجد: از نام کاربری و رمز عبور ثبت شده خود برای ورود به پورتال ساجد استفاده کنید.
  2. “New Petition” را انتخاب کنید: پس از ورود به سیستم، گزینه “New Petition” (علامت خودنویس) را از منوی سمت راست صفحه انتخاب کنید.
  3. تکمیل فرم دادخواست: در مرحله بعد، فرم دادخواست را با تمام اطلاعات مورد نیاز، مانند شماره پرونده، طرفین درگیر و جزئیات اختلاف پر کنید. همچنین می توانید اسناد مربوطه را برای پشتیبانی از پرونده خود پیوست کنید.
  4. درخواست خود را بررسی و ارسال کنید: پس از پر کردن فرم دادخواست آن را به دقت بررسی کنید تا از صحت و کامل بودن تمامی اطلاعات ارائه شده اطمینان حاصل نمایید. پس از رضایت از محتوای دادخواست خود بر روی دکمه «ارسال» کلیک کنید تا برای رسیدگی ارسال شود.
  5. دریافت تاییدیه: پس از ارسال دادخواست خود، پیام تایید دریافت خواهید کرد که نشان می دهد توسط دادگاه دریافت شده است. همچنین می توانید وضعیت دادخواست خود را در پورتال ساجد پیگیری کنید.

توجه به این نکته ضروری است که الزامات و روش‌های تنظیم دادخواست ممکن است بسته به نوع پرونده و شرایط خاص دیوان عدالت اداری در کشور متفاوت باشد. بنابراین توصیه می‌شود قبل از ارسال دادخواست با قوانین و مقررات مربوطه آشنا باشید یا از مشاوره حقوقی وکیل آنلاین پایه یک استفاده کنید تا از رعایت تمامی الزامات و رویه‌های لازم اطمینان حاصل نمایید.

سامانه ساجد با سامانه ثنا و سخا چه تفاوتی دارد؟

سامانه های ساجد، سخا و ثنا از یکدیگر متمایز هستند. سامانه ثنا به اطلاعیه های قوه قضائیه مانند نتایج دادخواست ها و مراحل پیگیری برای اشخاص حقیقی و حقوقی می پردازد. در مقابل سامانه ساجد به طور خاص برای ثبت شکایات و دادخواست ها در دیوان عدالت اداری طراحی شده و برای پرونده هایی است که در صلاحیت این دادگاه است و در آنجا قابل طرح است.

آیا امکان ویرایش دادخواست بدوی یا تجدید نظر وجود دارد؟

شما در شرایط خاص و با تایید دیوان می توانید اصل دادخواست یا تجدیدنظرخواهی را در سامانه ای که دیوان عدالت معرفی می کند ویرایش کنید. در صورت نیاز به ایجاد تغییراتی در دادخواست یا تجدیدنظری که قبلاً در سامانه ساجد ارائه کرده اید، باید درخواست اصلاح را به دادگاه ارائه دهید. درخواست باید شامل تغییرات و دلایل اصلاحیه باشد. پس از ارسال دادگاه درخواست شما را بررسی می کند و در مورد رد یا تایید آن تصمیم می گیرد.

مطالعه کنید
دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد

مشاوره حقوقی تلفنی دیوان عدالت اداری

پرونده هایی که دیوان عدالت اداری به آن رسیدگی می کند می تواند پیچیده و چالش برانگیز باشد و توصیه می شود از کارشناسانی که به خوبی در این فرآیند مسلط هستند و با نکات ظریف آن آشنا هستند راهنمایی و مشاوره بگیرید.

از آنجایی که شهروندان عادی ممکن است به قوانین و مقررات مربوطه آشنایی کافی نداشته باشند، خدمات مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل تلفنی مجرب می تواند ارزشمند باشد. یکی از مزایای این سرویس، صرفه جویی در زمان و راحتی ثبت و پیگیری شکایت است. بنابراین توصیه می شود بعد از ثبت غیر حضوری شکایت در دیوان عدالت اداری برای پیشرفت در این کار از مشاوره تلفنی استفاده کنید.

پیگیری دادخواست بدوی و تجدید نظر از چه طریق امکان پذیر است؟

پس از ثبت غیر حضوری شکایت در دیوان عدالت اداری، نمی توانید در این سامانه به دادخواست یا تجدیدنظر بدوی رسیدگی کنید. سامانه ساجد ویژه طرح شکایات غیر حضوری بوده و پیگیری دادخواست های ارسالی می بایست با کمک سامانه ثنا انجام شود. 

سامانه ثنا برای پیگیری تصمیمات دادگاه ها ایجاد شده است. این سیستم امکان ردیابی تصمیمات را در تمامی مراحل اعم از مرحله بدوی، مرحله تجدیدنظر و حتی تجدید نظرخواهی می دهد.

توجه به این نکته ضروری است که رویه های خاص برای پیگیری یک پرونده بسته به دادگاه و نوع پرونده درگیر ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، توصیه می‌شود برای اطمینان از رعایت تمامی الزامات و رویه‌های لازم، قوانین و مقررات مربوطه را مطالعه یا از یک وکیل تلفنی پایه یک مشاوره حقوقی دریافت کنید.

پیگیری دادخواست در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری

یکی از خدمات موجود در حساب کاربری سامانه دیوان ساجد عدالت اداری به نشانی sajid.divan-edalat.ir، امکان پیگیری دادخواست یا شکایات ثبت شده است. این سرویس نه تنها روند پیگیری پرونده ها و دعاوی را تسریع می کند بلکه نیاز به مراجعه حضوری به سازمان را کاهش می دهد. 

سامانه آراء صحیح

سامانه ای به نام ساعد وجود دارد که به عنوان سامانه آراء صحیح شناخته می شود. این سامانه در تیرماه ۱۳۹۸ و توسط قوه قضائیه برای دیوان عدالت اداری راه اندازی شد. این سامانه به گونه ای طراحی شده که به قضات و متخصصان حقوقی منبع قابل اعتمادی از اطلاعات ارائه دهد. این سیستم شامل طیف گسترده ای از موضوعات حقوقی از جمله حقوق مدنی، جزایی و اداری است.

این سامانه مرتباً با متداول‌ترین مواضع به‌روزرسانی می‌شود و شامل دسته‌بندی موضوعات مطرح شده به دادگاه، قوانین و مقررات مربوطه و نمونه‌هایی از نظرات صحیح صادر شده در هر مورد است.

سامانه آراء صحیح در نظام قضایی ایران به روش های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال، قضات می توانند از این سیستم برای تحقیق و تجزیه و تحلیل مسائل حقوقی در پرونده های پیش روی خود استفاده و اطمینان حاصل کنند که تصمیمات آنها با اصول قانونی تعیین شده مطابقت دارد. علاوه بر این، وکلا و متخصصان حقوقی می توانند از این سیستم برای تهیه استدلال های حقوقی و درک بهتر چشم انداز حقوقی در زمینه های مربوطه خود استفاده کنند.

موارد شکایت به دیوان عدالت اداری

با پیشرفت های موجود، امکان ثبت شکایت اینترنتی در دیوان عدالت اداری از یک سازمان دولتی یا موسسه عمومی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی فراهم است. دیوان عدالت اداری رسیدگی به دعاوی مربوط به حقوق اداری و عمومی از جمله دعاوی مربوط به قراردادهای دولتی، خدمات عمومی و تصمیمات اداری را بر عهده دارد.

مشاوره حضوری

 

مطالعه کنید
دستور تخلیه فوری ملک

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

یکی از مزایای کلیدی ثبت غیر حضوری شکایت در دیوان عدالت اداری (سیستم ساجد)، توانایی آن در خودکارسازی بسیاری از کارهای معمول مانند صدور اعلان ها، تولید گزارش ها و پیگیری پیشرفت پرونده است. این موضوع به کاهش بار اداری کارکنان دادگاه کمک می کند و به آنها اجازه می دهد تا بر کارهای مهمتر تمرکز کنند.

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای پایه یک دادگستری مجرب در زمینه دعاوی حقوقی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از وکیل یا اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری با  ما تماس حاصل فرمایید.

 

سوالات متداول

۱. آیا می توان بدون حضور فیزیکی از طریق سامانه sajed.divan-edalat.ir دادخواست را به صورت اینترنتی ثبت کرد؟

بله، سامانه sajed.divan-edalat.ir امکان ثبت کاملا آنلاین دادخواست را بدون نیاز به مراجعه حضوری فراهم می کند. 

۲. شرایط ثبت نام در سامانه ساجد جهت تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری چیست؟

برای ثبت نام در این درگاه الکترونیکی، لازم است قبلاً در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید. 

۳. اولین قدم برای استفاده از امکانات سامانه ساجد برای تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری چیست؟

برای استفاده از امکانات سامانه ثبت غیر حضوری شکایت در دیوان عدالت اداری ابتدا لازم است ثبت نام کنید.

5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید