گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
همه چیز در مورد وظایف و اختیارات دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع اختصاصی رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم نسبت به دولت و مراجع شبه قضایی، دارای وظایف و اختیاراتی می باشد که در این مقاله که توسط وکیل پایه یک دادگستری گروه حقوقی دادارمنش متخصص در زمینه دعاوی دیوان عدالت اداری به زبان ساده نگارش شده است به اختصار بررسی می نماییم که اختیارات و وظایف دیوان عدالت اداری چیست؟ اختیارات و وظایف هیات عمومی دیوان عدالت اداری چیست؟ حدود اختیارات دیوان عدالت اداری چیست؟ برای پاسخ به این پرسش ها  و اطلاع از دیوان عدالت اداری وظایف و اختیارات آن، در ادامه محتوا همراه ما باشید. دیوان عدالت اداری از شعب بدوی و  شعب تجدیدنظر و در تقسیم بندی دیگر از هیات های عمومی و هیات های اختصاصی تشکیل گردیده است.

صلاحیت و حدود اختیارات دیوان عدالت اداری

اعمال دولت به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • اعمال حاکمیتی
  • اعمال تصدی گری (کارگزاری)

آنچه که به اختیارات و وظایف دیوان عدالت اداری مربوط می شود ناظر بر اعمال حاکمیتی است. در صورتی که بحث قرارداد مطرح باشد و یک طرف قرارداد دولت باشد، عمل تصدی گری محسوب گردیده و از صلاحیت دیوان عدالت اداری خارج می باشد. البته بحث قرارداد یک استثناء دارد آن هم مربوط می شود به قرارداد های استخدامی کارکنان دولت و نیروهای مسلح که رسیدگی و حل اختلاف در این خصوص در حوزه وظایف دیوان عدالت اداری می‌باشد.

مطالعه کنید
مشاوره دیوان عدالت اداری

به طور مثال در خصوص  اختیارات و وظایف  دیوان عدالت اداری باید گفت اگر شخصی تقاضای صدور پروانه تخریب و نوسازی از شهرداری نماید و شهرداری از صدور پروانه تخریب و نوسازی امتناع نماید، رسیدگی به دعوای الزام به صدور پروانه ساختمانی در صلاحیت و حدود اختیارات دیوان عدالت اداری می‌باشد. اگر شهرداری پروانه صادر نماید لیکن خلاف مندرجات آن عمل شود در این صورت شکایت در صلاحیت کمیسیون ماده 100 شهرداری می‌باشد. که امور و دعاوی مرتبط با این حوزه را می‌توانید به وکیل کمیسیون ماده 100 گروه حقوقی دادارمنش بسپارید.

شماره‌ تماس

وظایف دیوان عدالت اداری چیست؟ وظیفه دیوان عدالت اداری چیست؟

وظایف دیوان عدالت اداری چیست؟

  • رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص از تصمیمات واحد های دولتی ، شهرداری ها، سازمان تامین اجتماعی
  • تصمیمات و اقدامات ماموران واحد های مذکور در بند الف( به طور مثال اعتراض به تصمیم شهرادری مبنی بر تملک املاک و اراضی اشخاص)
  • رسیدگی به اعتراض و شکایات از آراء و تصمیمات هیات ها و کمیسیون های مالیاتی، هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون های ماده 5- کمیسیون ماده 55- کمیسیون ماده 100 و کیسیون ماده 77 و کمسیوین ماده 12و سایر کمیسیون های شبه قضایی و یا غیر قضایی دولت
مطالعه کنید
نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری

وکیل متخصص دعاوی دیوان عدالت اداری گروه حقوقی دادارمنش در هر یک از دعاوی مربوط به کمیسیون ها به صورت تخصصی فعالیت می نماید. وکیل دیوان عدالت اداری پس از بررسی پرونده و مدارک ابرازی اقدام به تقدیم داخواست در دیوان عدالت اداری می نماید.

وظایف هیات عمومی دیوان عدالت اداری

وظایف هیات عمومی دیوان عدالت اداری به زبان ساده:

  • ابطال مصوبات و آیین نامه های دولتی
  • صدور رای وحدت رویه در موارد مشابه که آراء متعارض از شعب دیوان صادر می‌گردد.

شرایط شاکی و طرف شکایت در دیوان عدالت اداری

مطابق ماده 17 قانون دیوان عدالت اداری مالک یا ذینفع یا وکیل یا قائم مقام قانونی وی می توانند رسیدگی به شکایت را برابر قانون از دیوان عدالت اداری تقاضا نمایند. حال نوبت پاسخ به این پرسش است که چه پرونده هایی در صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد؟

 گستردگی و تنوع دعاوی در دیوان عدالت اداری موجب گردیده است که حتی وکیل متخصص دیوان عدالت اداری نیز نتواند در کلیه موضوعات پرونده های دیوان عدالت اداری صاحب سبک و سخن باشد. لذا ممکن است وکیل متخصص دعاوی کمیسیون ماده 100 شهرداری لزوماً در زمینه کمیسیون ماده 12 دارای تخصص نباشد. در خصوص رسیدگی به اعتراضات از تصمیمات و اقدامات دولت و مامورین دولتی در صورتی که مربوط به قرارداد باشد در صلاحیت دادگاه عمومی و در صورتی که اعتراض به تصمیمات و اقدامات دولت و مامورین دولتی مربوط به اعمال حاکمیتی باشد در صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد. برای اطلاع از نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری به همین مطلب مراجعه فرمایید.

مطالعه کنید
ترکه چیست؟

با عنایت به تخصصی بودن دعاوی دیوان عدالت اداری،بهتر است قبل از هرگونه اقدام در دیوان عدالت اداری با وکیل متخصص دیوان عدالت اداری گروه حقوقی دادارمنش مشاوره دریافت نمایید. البته می‌توانید در خصوص همین موضوع وظیفه دیوان عدالت اداری نیز از وکیل دادگستری سوال بپرسید. و در خصوص دعاوی که طرح دعوی در دیوان مقید به زمان مشخص باشد الزاما و حتما می بایست قبل از طرح دعوی به وکیل پایه یک دادگستری متخصص دیوان عدالت اداری مراجعه نمود چراکه درصورت بروز کوچکترین اشتباه ممکن است دیگر فرصت طرح شکایت مجدد از بین برود. 

نحوه رسیدگی در دیوان عدالت اداری

رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری می باشد . شعبه دیوان در صورت ضرورت می تواند هر یک از طرفین دعوا را برای ادای توضیح دعوت نماید. لیکن این موضوع  به معنی آن نمی باشد که دعاوی دیوان عدالت اداری به صرف تقدیم دادخواست دیگر نیازی به پیگیری ندارد. بلکه با توجه به غیر حضوری بودن رسیدگی اقدامات و پیگیری ها در دیوان عدالت اداری بسیاری تخصصی  می باشد.

اگر سوالی حقوقی در زمینه اختیارات و وظیفه دیوان عدالت اداری دارید، می‌توانید با وکیل تلفنی گروه حقوقی دادارمنش در این زمینه ارتباط برقرار کرده و از آن‌ها مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری بخواهید.

مشاوره حضوری

 

مطالعه کنید
رضایت همسایه در کمیسیون ماده صد

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همچنین گروه حقوقی دادارمنش در تهران برای آسان شدن کار شما در زمینه‌های حقوقی، مشاوره حقوقی تلفنی خود را بصورت تخصصی ارائه می‌کند. شما این امکان را دارید از وکلای پایه یک ما مشاوره دریافت کنید و با کمک آن‌ها تمام مشکلات خود در این زمینه حل و فصل کنید.

5/5 - (22 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید