گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
ترکه

وکیل در زمینه ترکه چه کمکی به شما می کند؟ آیا می دانید معنا و مفهوم ترکه یا ماترک چیست؟ به طور کلی زمانی که فردی فوت می کند، باید دارایی ها و اموالش بین وارثین تقسیم شود. در این میان ممکن است چالش ها و استثناهایی‌ام وجود داشته باشد که قطعا تقسیم ارث را با مشکلاتی روبرو می کند.  شما می توانید با کمک وکیل ملکی، صفر تا صد کارهای وراثت را انجام دهید و این چالش ها را پشت سر بگذارید. در این بخش تصمیم داریم تا شما را با تمام مواردی که در زمینه انحصاروراثت مطرح است، آشنا کنیم. با ما تا پایان همراه باشید.

ترکه چیست؟

قبل از هر چیز بهتر است تا ببینیم ترکه چه معنا و مفهومی دارد؟ به طور کلی منظور از ترکه یا ماترک اموال، دارایی ها، حقوق و… به جا مانده از متوفی است. شخصی که فوت می کند، دارای اموال منقول و غیرمنقولی است که باید این اموال پس از فوت او بین وراثش تقسیم شوند. دارایی ها و اموال به جا مانده از متوفی دارای دو قطب مثبت و منفی است. بخش مثبت شامل اموال و مطالبات به جا مانده از او و بخش منفی شامل بدهی ها و دیون متوفی می شود؛ بنابراین اگر بخواهیم در اینجا تعریف ماترک را کامل تر کنیم باید بگوییم ماترک یعنی مجموعه ای از اموال، دارایی ها، بدهی ها و دیون یک فرد که پس از مرگ خود به جا می گذارد.

مطالعه کنید
راهنمای درخواست طلاق اینترنتی

مهر و موم ترکه چیست؟

مهر و موم ترکه یا ماترک به معنی قرار دادن تمامی اموال بدون سند متوفی در یک محل مناسب است. این کار برای برقراری عدالت بین وراث صورت می گیرد. تا زمانی که شرایط تقسیم ارث مهیا نشود، این اموال توسط شورای حل اختلاف صورت جلسه و مهر و موم می شوند.  

تحریر ترکه چیست؟

حالا که با مفهوم ترکه آشنا شدید خوب است تا بدانید منظور از تحریر ماترک چیست؟ در حقیقت تحریر ترکه به معنی محاسبه و تعیین مقدار اموال و دیون فرد فوت شده است. اگر با یک وکیل و مشاور حقوقی در این زمینه مشورت کنید متوجه می شوید که تحریر ماترک برای حفظ حقوق وراث در نظر گرفته شده است. زمانی که لیست دارایی ها، اموال، مطالبات و بدهی های متوفی مشخص شود و قوانین خاصی در آن رعایت شود، در حقیقت لیست قانونی تهیه شده است. تحریر ماترک دقیقا به همین منظور انجام می شود تا از بروز اختلافات و درگیری های مختلف بین وراث جلوگیری شود. در صورتی که این لیست قانونی تهیه شود، وراث از مهر و موم اموال بی نیاز می شوند.

چه کسانی می توانند درخواست تحریر ترکه بدهند؟

همانطور که متوجه شدید تحریر ترکه برای جلوگیری از درگیری و اختلافات بین وراث صورت می گیرد. این درخواست باید توسط یکی از وراث قانونی متوفی ثبت و پیگیری شود. برای ثبت درخواست تحریر ماترک لازم است تا فرد درخواست دهنده، شرایط زیر را داشته باشد. این شرایط برای ثبت درخواست کاملا الزامی است.

  • در صورتی که یکی از وراث غایب یا محجور باشد، قیم یا امین مکلف باید طی 10 روز درخواست تحریر ماترک کند.
  • در صورتی که بعضی از وراث، ماترک را قبول نکنند.
  • در صورتی که متوفی اتباع خارجی باشد، وراث باید این کار را انجام دهند.
مطالعه کنید
تخلیه ملک مشاع

نحوه استعلام در تحریر ماترک چگونه است؟

برای استعلام و بررسی ترکه، شورا اقدام می کند. معمولا استعلام ها باید توسط ارگان هایی مانند اداره ثبت اسناد و املاک برای بررسی اموال غیرمنقول، راهنمایی و رانندگی در خصوص مالکیت خودرو و از بانک مرکزی برای بررسی موجودی حساب بانکی صورت بگیرد. در بسیاری از شرایط استعلام اموال و دارایی ها از سازمان هایی مثل مخابرات، بورس و… نیز انجام می شود.

شماره تماس

تحریر ترکه اموال بدون سند چگونه انجام می شود؟

تحریر ترکه اموالی که سند ندارند، دقیقا مانند اموال سنددار انجام می شود. طبق مدارک و ادله ای که ورثه یا ذی نفعان ارائه می دهند، این اموال در لیست دارایی های فرد متوفی ثبت می شود. تا به اینجای کار مشکلی رخ نمی دهد، اما هنگام تقسیم اموال بدون سند ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید. به طور مثال اگر ملک قولنامه ای یکی از دارایی های متوفی باشد، ابتدا باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی داده شود و سپس ملک مورد نظر بین وراث تقسیم شود. در چنین شرایطی می توان از مشاوره حقوقی برای پیگیری کارها کمک گرفت. 

تقسیم ترکه چگونه انجام می شود؟

تمام اقدامات بالا برای تقسیم ترکه انجام می شود. آیا می دانید چگونه؟ طبق قانون مدنی در ابتدا لازم است تا بدهی ها و دیون متوفی از ترکه برداشته و پرداخته شود. پس از آن تقسیم ترکه بین وراث اتفاق می افتد. همچنین قبل از تقسیم ماترک و اموال متوفی، مهریه همسر او باید پرداخت شود؛ مگر اینکه زن مهریه اش را ببخشد. به طور کلی تقسیم اموال به چند روش انجام می شود.

مطالعه کنید
اگر مستاجر زودتر تخلیه کند

تقسیم به افزار: در صورتی که اموال و دارایی ها قابل تقسیم به اجزاء برابر و مساوی باشد، هر یک از وراث می توانند سهم و حق خود را دریافت کنند.

تقسیم به تعدیل: در صورتی که اموال و دارایی های متوفی غیر افراز باشد یا انواع مختلفی داشته باشد مثل چند تخته فرش، اموال برای تقسیم به دادگاه تقدیم شده و سپس تقسیم ارث صورت می گیرد.

تقسیم به رد: در این شرایط دادگاه از وراث می خواهد در قبال اموالی که به آنها می رسد اما بهای آن بیشتر از سهمشان است، ما به التفاوت آن را بپردازند.

تقسیم ثمن یا مزایده: در شرایطی که ترکه میان وراث قابل تقسیم نباشد یا وراث به توافق نرسند، دادگاه دستور مزایده و فروش اجباری را می دهد. پس از آن مبلغی که حاصل از فروش بوده، به طور مساوی بین وراث تقسیم می شود.

وظایف وکیل در هنگام تقسیم ترکه چیست؟

در صورتی که بخواهید برای تقسیم ترکه و یا دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام کنید، می توانید از وکیل کمک بگیرید. قطعا وکیل تقسیم ترکه به شما کمک می کند تا روند قانونی کارها را به خوبی پیش ببرید. یک وکیل تقسیم ترکه می تواند در خصوص اقدامات زیر به شما کمک کند.

  • تقسیم عادلانه ترکه بین وراث
  • دریافت گواهی انحصار وراثت
  • اجرای وصیت نامه متوفی
  • پرداخت مهریه همسر متوفی
  • وصول مطالبات ماترک
  • بررسی و پیگیری ادعا مطالبات ماترک
  • طرح دعوای تقسیم ماترک
  • مشاوره حقوقی در این زمینه
  • و…

بعد از تحریر ماترک چه باید کرد؟

پس از اینکه تحریر ترکه انجام شد، هر یک از وراث باید از طریق قانون اقدام کنند تا سهم الارث خود را دریافت کنند. این کار زیر نظر دادگاه و شورای حل اختلاف انجام می شود. در صورتی که مشکلات و چالش هایی در این مسیر وجود داشته باشد، وراث می توانند با کمک وکیل و مشاور حقوقی مشکل را برطرف کنند.

مشاوره حضوری

 

مطالعه کنید
مشاوره حقوقی مالک و مستاجر

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

ترکه یعنی تمام اموال، دارایی ها، دیون و بدهی های یک فرد متوفی که بعد از فوت بین وراث تقسیم می شود. به طور کلی برای جلوگیری از دعوا و مشکلات این چنینی بین وراث، تحریر ترکه انجام می شود.پس از آن هر یک از وارثین می توانند از طریق قانون برای دریافت سهم الارث خود اقدام کنند. در این میان ممکن است چالش ها و مشکلاتی به وجود آید که تقسیم ارث را با موانعی روبرو کند. بهتر است تا در چنین شرایطی، از یک وکیل یا مشاور حقوقی برای تقسیم ارث کمک گرفته شود.

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی خانواده آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی از کارشناسان حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری، با ما تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید