گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
تصویر تخلیه زودتر از موعد

یکی از پرونده های حقوقی متداول در دادگاه های کشور ایران مربوط به اتفاقات مربوط به دعاوی مالکین و مستاجرین می شود. همان طور که می دانید هر دو طرف می توانند در بسیاری از دعاوی دچار مشکلات مختلفی شوند. در چنین شرایطی مراجعه به دادگاه برای حل دعاوی می تواند موثر باشد. دعاوی مختلفی وجود دارند که از سوی قانون مدنی کل کشور مورد بررسی قرار گرفته اند. برای هر یک از این دعاوی قوانینی تعیین شده تا مردم کشورمان در راستای قوانین به اجرای حکم بپردازند. یکی از دعاوی متداول مربوط به این موضوع که اگر مستاجر زودتر تخلیه کند، می شود.

در سال های گذشته مقالات بسیار زیادی پیرامون موضوع اگر مستاجر زودتر تخلیه کند، منتشر شده است. در هر یک از این مقالات اطلاعات زیادی در رابطه با این مسئله بیان شده است. با این حال نیاز است تا افرادی که دچار این گونه از پرونده ها شده اند، اطلاعات زیادی را در رابطه با تخلیه زودتر از موعد مستاجر داشته باشند. در این صورت مستاجر می تواند با استفاده از بند های قانونی به تخلیه زودتر ملک بپردازد و همچنین طی مراتب قانونی این فرآیند را انجام دهد. در این صورت مالک نیز می تواند با توجه بند های قانونی، به اجرای آن بپردازد.

مطالعه کنید
قانون تخلیه مستاجر(حکم تخلیه مستاجر)

       موجر و مستاجر به چه شخصی گفته می شود؟

قبل از این که بررسی موضوع اگر مستاجر زودتر تخلیه کند، بپردازید، نیاز است تا برخی از کلمات رایج را در این زمینه بررسی کنید. موجر و مستاجر جزو کلمات بسیار مهمی هستند که در قرارداد های اجاره مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال بسیاری از افراد که به امضای این گونه از قرارداد ها نیز می پردازند، اطلاعات لازم را نسبت به این کلمات ندارند. بنابراین پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از هر گونه اتفاق که در آینده موجب کلاهبرداری از شما شود، با معنای قانونی آن ها آشنا شوید.

مستاجر از دیدگاه قانونی به فردی خطاب می شود که مالک منافع یک ملک باشد. در واقع مستاجر با پرداخت مبلغ مشخصی، یک ملک را طی مدت زمان تعیین شده در قرارداد اجاره می کند. مکان موردنظر می تواند به منظور سکونت یا تجارت مورد استفاده قرار بگیرد. این مسئله در قرارداد ذکر خواهد شد. موجر نیز به فردی گفته می شود که مالک اصلی یک ملک است. موجر توانایی انتقال منفعت یک ملک را به دیگری در اختیار دارد.

اگر مستاجر زودتر تخلیه کند یا مالک علاقه مند به تخلیه ملک باشد

فهرست محتوا

مطالعه کنید
تنظیم شکواییه

یکی از ابهامات بزرگی که معمولا به دعاوی میان مالک و مستاجر تبدیل می شود، این موضوع بوده که آیا موجر می تواند مستاجر را قبل از موعد تخلیه کند؟ یا آیا مستاجر می تواند قبل از موعد تخلیه کند؟ در جواب به این سوال باید بگوییم بله، هر دو طرف توانایی فسخ قرارداد اجاره را تحت شرایط خاصی در اختیار دارند. توجه داشته باشید که در امکان فسخ قرارداد از سوی مستاجر و موجر در قرارداد های عادی که بدون هر گونه بند تنظیم شده اند، وجود نخواهد داشت. در این شرایط نیز معمولا این قرارداد ها به مراجع قانونی ارجاع خواهند شد تا بررسی های بیشتر از این طریق صورت بگیرد. البته دفاتر حقوقی با ارائه مشاوره حقوقی تلفنی با ارائه اطلاعات کامل در این زمینه به هر دو طرف کمک خواهند کرد تا ضمن رعایت حقوق یکدیگر، به صلح دست یابند.

شماره تماس
مطالعه کنید
تفکیک زمین

آیا مستاجر می تواند زودتر از موعد تخلیه کند؟

به طور کلی هیچ یک از طرفین (موجر و مستاجر) توانایی فسخ قرارداد را پس از امضای آن نخواهند داشت. تنها در شرایطی مستاجر می تواند به فسخ قرارداد بپردازد، که بند قانونی در قرارداد ذکر شده و از سوی طرفین امضا شده باشد. این مسئله مربوط به موضوع تخلیه زودتر از موعد مستاجر می شود و در بسیاری از مراجع قانونی با این موضوع مورد بررسی قرار می گیرد. لازم به ذکر است که در برخی از شرایط مستاجر با توجه وضعیت خود قصد تخلیه ملک را دارد. توجه داشته باشید که مستاجر نمی تواند تا پایان قرارداد از پرداخت اجاره خودداری کند. با این حال در برخی از قرارداد های اجاره ذکر شده است که مستاجر می تواند هر زمان که علاقه مند به حضور در واحد موردنظر نبود، اقدام به تخلیه کند.

اگر این مسئله به صورت شفاف و قانونی در قرارداد اجاره ذکر شده باشد و موجر نیز به امضای آن پرداخته باشد، حق با مستاجر خواهد بود. بنابراین اگر مستاجر زودتر تخلیه کند از نظر قانونی هیچ ایرادی نخواهد داشت. لازم به ذکر است که در صورت وجود بند قانونی امکان ارائه شکایت نامه از سوی موجر به دادگاه وجود ندارد و معمولا این دسته از پرونده ها با شکست مواجه می شوند.

مطالعه کنید
وکالت بلاعزل در فروش ملک

آیا موجر می تواند مستاجر را قبل از موعد تخلیه کند؟

همان طور که متوجه شدید، اگر مستاجر بخواهد زودتر از موعد تخلیه کند، امکان آن طی مراتب قانونی وجود خواهد داشت. حال نیاز است تا به بررسی این موضوع به صورت بالعکس بپردازید. در برخی از شرایط موجر علاقه مند به فسخ قرارداد زودتر از موعد قرارداد می باشد. این دلایل می توانند شامل:

  • مستاجر به پرداخت اجاره نپردازد
  • تاخیر در پرداخت اجاره بیش از یک هفته
  • سواستفاده از ملک از سوی مستاجر به منظور دیگر
  • اجاره ملک یا فروش آن به شخص دیگر بدون اجازه صاحب ملک
  • عدم انجام تعهدات مختلف ذکر شده در قرارداد از سوی مستاجر

صاحب ملک می تواند تحت هر یک از موارد ذکر شده به راحت ترین شکل ممکن دفاعیات خود را در دادگاه انجام داده و به فسخ قرارداد بپردازد. توجه داشته باشید که موارد ذکر شده از دلایل محکم در دادگاه به شمار می روند که روند پرونده را بسیار راحت تر خواهند کرد. جهت اطلاع از شرایط تخلیه مستاجر این مقاله را مطالعه بفرمایید.

در چه صورتی امکان فسخ قرارداد از سوی مستاجر در راستای قانون وجود دارد

قوانین دیگری نیز برای فسخ قرارداد در موضوع اگر مستاجر زودتر تخلیه کند وجود دارد. این قوانین شامل:

  • در صورتی ملک فاقد شرایط ذکر شده در قرارداد باشد.
  • در صورت توافق میان مالک و مستاجر برای فسخ قرارداد
  • عدم انجام تعهد برای تعمیر بخشی از خانه توسط صاحب ملک
  • تخریب بخشی از ملک به گونه ای که امکان تعمیر یا تعویض وجود ندارد.
مطالعه کنید
بررسی دادخواست اثبات مالکیت با سند عادی

همان طور که متوجه شدید، بند های قانونی مختلفی در رابطه با موضوع اگر مستاجر زودتر تخلیه کند، وجود دارند. در هر یک از این بند ها شرایط مختلف در رابطه با فسخ قرارداد ذکر شده است. با این حال پیشنهاد می کنیم تا برای بهبود روند پرونده حتما از یک وکیل مجرب در این زمینه استفاده کنید. حضور وکیل موجب می شود تا پرونده شما با سرعت بسیار بیشتری بررسی شود. همچنین راهنمایی های یک وکیل می تواند احتمال موفقیت شما را بالاتر ببرد.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.8/5 - (25 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید