گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
قانون تخلیه مستاجر چیست

با تصویب جدید ترین قانون تخلیه مستاجر چگونه حکم تخلیه مستاجر را بگیریم؟ در مقاله پیش رو که توسط وکیل تخلیه گروه حقوقی دادارمنش، به زبان ساده نگارش شده است در وهله اول تحولات تخلیه مستاجردر قانون جدید  بررسی می گردد و در آخر به چگونگی امکان صدورحکم  تخلیه مستاجردر قانون جدید  پاسخ خواهیم داد.

قانون جدید حکم تخلیه مستاجر چیست؟

براساس مصوبه 28خرداد ماه سال 1401 توسط سران قوا، قانون تخلیه مستاجر (حکم تخلیه مستاجر) با تحولات اساسی روبرو شد. تمدید خودکار کلیه  قراردادهای اجاره اماکن مسکونی و عدم امکان صدور حکم تخلیه مستاجر مطابق قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 از  نتایج مصوبه فوق می باشد. در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1376 و قبل از تصویب قانون جدید تخلیه مستاجر، با انقضای مدت  قرارداد اجاره و عدم توافق موجر و مستاجر در خصوص تمدید قرارداد اجاره فوق ، مستاجر مکلف بود مورد اجاره را تخلیه و تحویل مالک بدهد و چنانچه مستاجر از تخلیه  و تحویل مورد اجاره استنکاف می نمود با  مراجعه مالک به مراجع قضایی(شورای های حل اختلاف) ودرخواست مالک برای تخلیه ،  حکم تخلیه مستاجر صادر می شد. اما در حال حاضر ، دیگر نمی توان همچون گذشته به آسانی و با صرف انقضای مدت اجاره و درخواست موجر، حکم تخلیه مستاجر را از مراجع قضایی دریافت نمود.

مطالعه کنید
وکالت بلاعزل در فروش ملک

  ماده 1 مصوبه جدید بیان می‌دارد: کلیه قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی در سال 1401 ، به صورت خودکار و به مدت یکسال و حداکثر با نرخ های زیر نسبت به قراردادهای موجود تمدید می شود. در شهر تهران و سایر کلانشهرها 25درصد ، سایر نقاط شهری 20 درصد  در نظر گرفته شده است. 

 بر این اساس، مطابق قانون تخلیه مستاجر (حکم تخلیه)، قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی به طور خودکار تمدید می گردد ولی باید در نظر داشته باشید که این تمدید خودکار، مستلزم  رعایت شرایطی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت در صورت عدم رعایت شرایط ذیل حکم تخلیه مستاجر صادر می گردد. پس از مطالعه قانون جدید حکم تخلیه مستاجر بهتر است به سراغ  شرایط تمدید قراردادهای اجاره  واحد های مسکونی برویم.

بیشتر بخوانید: دستور تخلیه فوری

 شرایط تمدید خودکار قرارداد های اجاره واحد های مسکونی

به محض به پایان رسیدن مدت قرارداد اجاره ، مستاجرین می بایست به ودیعه ای که نزد موجرین دارند مطابق قانون تخلیه مستاجر(حکم تخلیه مستاجر) درصد مذکور در ماده 1 را اضافه نموده و بلافاصله به حساب موجرین واریز نمایند. همچنین از ماه آینده  نیز  اجاره بهای ماهیانه را با لحاظ درصد فوق پرداخت نمایند. درصورت عدم واریز مبالغ فوق به حساب موجرین  حکم تخلیه مستاجر با درخواست موجرین توسط مرجع قضایی صادر خواهد شد. البته توافق موجر و مستاجر به کمتراز میزان اعلام شده در قانون تخلیه مستاجر(حکم تخلیه مستاجر) بلامانع می باشد.  سوالات بیشتر خود را در زمینه این شرایط از وکیل انلاین ما بپرسید.

مطالعه کنید
تفاوت دستور تخلیه و حکم تخلیه

مراحل دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین (تصویری)

شماره‌ تماس

نحوه گرفتن حکم تخلیه مستاجر براساس قانون جدید 

تخلیه مستاجر در قانون جدید  طبق شرایط و استثنائات قانون جدید امکان پذیراست. در ماده 2 قانون جدید تخلیه مستاجر مواردی که براساس آن می توان حکم تخلیه مستاجر را درخواست نمود، بیان شده است.

استثنائات عدم تمدید خودکار قرارداد های اجاره

  • در صورتی که مالک ، ملک خود را بفروشد و این انتقال به موجب مبایعه نامه  دارای کد رهگیری و یا سند رسمی ثبت گردیده باشد. در این صورت با مراجعه و درخواست موجر به مرجع قضایی و به تشخیص آن مرجع، حکم تخلیه مستاجر صادر خواهد شد.
  • مستاجر به تکالیف خود مانند پرداخت اجاره بهای ماهیانه در دوره اجاره  قبلی ،عمل ننموده باشد در این صورت نیز با درخواست موجر و اثبات این موضوع  حکم تخلیه مستاجر صادر خواهد شد.
  •  فرزند مالک، به دلیل ازدواج رسمی  برای سکونت به واحد مورد اجاره نیاز داشته باشد. در این صورت مطابق قانون جدید تخلیه مستاجر تمدید خودکار صورت نخواهد گرفت و با درخواست موجر نیز حکم تخلیه مستاجر صادر خواهد شد.
  • مالک برای سکونت  خود نیاز شخصی به ملک خود داشته باشد در این صورت مطابق قانون تخلیه مستاجر(حکم تخلیه مستاجر) مرجع قضایی از اداره ثبت اسناد واملاک استعلام خواهد گرفت  و در صورتی که در شهر مورد اجاره، مالک ملک دیگری جهت سکونت نداشته باشد حکم تخلیه مستاجر نیزصادر می شود.
  • مالک برای تخریب و بازسازی ملک  مورد اجاره  از شهرداری مربوطه پروانه ساختمانی  اخذ نموده باشد در این صورت نیز با مراجعه به مرجع قضایی  صالح و اثبات آن  و به تشخیص مرجع فوق ، حکم تخلیه مستاجر 1403 صادر خواهد شد.

    بنابراین ، تخلیه مستاجر در قانون جدید فقط در صورت وجود یکی از استثنائات مصرح در قانون تخلیه مستاجر(حکم تخلیه) و اثبات  آن  مورد در مراجع  قضایی و همچنین به تشخیص مراجع فوق  ، امکانپذیر خواهد بود.

مطالعه کنید
آگاهی از مهلت قانونی تخلیه مستاجر

مهلت قانونی تخلیه مستاجر

براساس قانون تخلیه مستاجر ، چنانچه موجر تخلیه مستاجر را در مرجع قضایی (شورای حل اختلاف) درخواست نماید، دروهله اول می بایست یکی از مواردی که در قانون جدید تخلیه مستاجر به عنوان استثنائات  عدم تمدید قرارداهای اجاره در نظر گرفته شده است را اثبات نماید. در صورت اثبات آن و به تشخیص مرجع قضایی ، حکم تخلیه مستاجر 1403 صادر می گردد. سپس با تشکیل پرونده اجرایی  در اجرای احکام شورای حل اختلاف  و واریز ودیعه مستاجر به صندوق سپرده دادگستری مطابق قانون تخلیه مستاجر(حکم تخلیه مستاجر) ، بعد از اخطار مستاجر می بایست  ظرف مهلت قانونی 72 ساعت ملک را تخلیه و تحویل مالک نماید.

البته درموارد بسیاری شاهد امتناع مستاجرین از تخلیه و تحویل مورد اجاره به مالک هستیم  که باعث می شود  اجرای حکم تخلیه مستاجر توسط خود مالک ماهها نیزطول بکشد. باید به این مهم توجه داشت که  اجرای حکم تخلیه مستاجرنیاز به آگاهی از رویه قضایی شوراهای حل اختلاف، آیین نامه ها مربوطه و مهارت در انجام ریزه کاری های اجرای احکام مدنی  دارد  که این موضوع غالبا از توان عموم مردم خارج است در این موارد احساس نیازبه حضور وکیل دادگستری حرفه ای جهت اخذ حکم تخلیه مستاجر و بعد از آن اجرای حکم تخلیه مستاجر برجسته ترخواهد شد .وکیل حرفه ای تخلیه مستاجر گروه حقوقی دادارمنش در این مسیر همراه شما خواهد بود. انجام تخلیه مستاجر توسط وکیل حرفه ای تخلیه در گروه حقوقی دادارمنش بین 15روز تا یکماه  به پایان خواهد رسید. برای کسب اطلاعات بیشتر و جامع در در خصوص مهلت قانونی تخلیه مستاجر وارد صفحه همین مطلب بشوید.

مطالعه کنید
همه چیز درباره قوانین مشارکت در ساخت

تخلیه فوری مستاجر

برای دریافت مشاوره حقوقی و یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری حرفه ای در تخلیه مستاجر با گروه حقوقی دادارمنش تماس حاصل فرمایید.

 بیشتر بخوانید: الزام به تنظیم سند رسمی

تخلیه ملک با وکیل تخلیه فوری

اگر به دنبال وکیل مجرب در زمینه تخلیه مستاجر می‌باشید، می‌توانید با بهترین وکیل ملکی در تهران در این زمینه ارتباط برقرار کرده و درخواست مشاوره داشته باشید. چنانچه قصد مشاوره حضوری در دفتر وکالت را نیز دارید از طریق زیر می‌توانید اقدام فرمایید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همچنین گروه حقوقی دادارمنش در تهران برای آسان شدن کار شما در زمینه‌های حقوقی، مشاوره حقوقی خود را بصورت تخصصی ارائه می‌کند. شما این امکان را دارید از وکیل تلفنی گروه حقوقی دادارمنش مشاوره حقوقی دریافت کنید و با کمک آن‌ها تمام مشکلات خود را در هر  زمینه حقوقی حل و فصل کنید.

4.7/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید