گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
دیوان عدالت اداری

برای داشتن مشاوره دیوان عدالت اداری، توصیه می شود با یک نفر وکیل پایه یک دادگستری مشورت داشته باشید. طبق اصل 173 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دیوان عدالت اداری یک مرجع قضایی است که زیرمجموعه قوه قضاییه می باشد. هدف اصلی از تاسیس این نهاد رسیدگی به دادخواهی مردم نسبت به اقدامات و تصمیمات مسئولین دولتی است. به همین خاطر همیشه یکی از طرفین دعوی در دیوان عدالت اداری، یک اداره یا مامور دولتی خواهد بود. برای مثال مالک یک زمین ممکن است از شهرداری در دیوان عدالت اداری به دلیل عدم رعایت مربوط به تشکیل کمیسیون ماده صد قانون شهرداری شکایت کند. 

قانون دیوان عدالت اداری کنونی در سال 1390 و با نام «قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری»، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 1392 اصلاحاتی روی قانون مذکور انجام داد. آخرین اصلاحات این قانون در اردیبهشت ماه سال  1402 به تصویب قانونگذار رسید و نام آن نیز به «قانون دیوان عدالت اداری» تغییر یافت. در ادامه این نوشتار ضمن بررسی مهمترین مواد قانونی مربوط به دیوان عدالت اداری، برخی از مباحث کلیدی مشاوره دیوان عدالت اداری را مورد بررسی قرار خواهیم داد. به طور کلی توصیه می شود پیش از انجام هرگونه اقدام حقوقی در زمینه طرح دعاوی دیوان، مشاوره دیوان عدالت اداری را با یک نفر وکیل دیوان عدالت اداری برگزار کنید.

مشاوره دیوان عدالت اداری؛ صلاحیت

فهرست محتوا

مطالعه کنید
همه چیز درمورد اجرت المثل

یکی از موضوعات مهم قابل طرح در مشاوره دیوان عدالت اداری، صلاحیت این مرجع قضایی است. در واقع پیش از آنکه یک دعوی یا شکایت را در شعب دیوان عدالت اداری طرح کنیم می بایست صلاحیت دیوان برای رسیدگی به آن دعوی را تشخیص دهیم. مطابق با ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری رسیدگی به دعاوی زیر در صلاحیت شعب این دیوان قرار دارد:

  • رسیدگی به شکایات اشخاص از سازمان ها، موسسات، وزارتخانه ها، شهرداری ها، شرکت های دولتی، سازمان تامین اجتماعی، تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها. 
  • رسیدگی به شکایات اشخاص نسبت به اقدامات مامورین سازمان های مذکور در بند فوق، نسبت به وظایف آنها. 
  • رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم نسبت به تصمیمات قطعی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مثل کمیسیون های مالیاتی، کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری ها، هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما.
  • رسیدگی به شکایات مشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان اعم از کشوری و لشکری از حیث تضییع حقوق استخدامی.

شیوه رسیدگی و صدور رای در شعب دیوان عدالت اداری

بدون تردید بخش قابل توجهی از مشاوره دیوان عدالت اداری، به موضوع شیوه رسیدگی به دعاوی اقامه شده در دیوان اختصاص می یابد. مطابق با ماده 16 قانون دیوان عدالت اداری، رسیدگی در شعب دیوان مستلزم تنظیم و تقدیم دادخواست به زبان فارسی است. دادخواست فرم چاپی خاصی است که در شعب دیوان، دفاتر خدمات الکترونیکی و … موجود است. دادخواست می بایست به همراه پیوست های آن به دفاتر دیوان یا شعب آن تحویل گردد. برای آنکه دادخواست در دیوان مورد رسیدگی قرار گیرد، باید کامل باشد. منظور از کامل بودن دادخواست این است که:

  • نام، نام خانوادگی، نشانی محل اقامت و سایر مشخصات خواهان یا مدعی باید در دادخواست ذکر شود، به گونه ای که خواهان قابل شناسایی باشد. 
  • نام و نام خانوادگی و سایر مشخصات خوانده، به گونه ای که قابل شناسایی بوده و ابلاغ اوراق قضایی به وی ممکن باشد. همانطور که اشاره شد در دعاوی قابل طرح در دیوان، یک طرف دعوی همیشه اداره یا مامور دولتی است. 
  • دلایل و منضمات دعوی؛ یک ردیف از دادخواست حقوقی به دلایل و منضمات دعوی اختصاص دارد. هر سند یا مدرکی مثل شهادت شهود و … ممکن است در این بخش ذکر شود.
  • موضوع دادخواست؛ موضوع دادخواست یا دعوی، امری است که خواهان با اثبات آن می تواند حقوق ضایع شده خود را احیا کند. برای مثال ممکن است موضوع دعوی اعتراض به رای صادر شده از کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری باشد. 
  • شرح دادخواست؛ یکی از موضوعات مربوط به مشاوره دیوان عدالت، چگونگی تنظیم شرح دادخواست است. در قسمت شرح دادخواست کلیه امور و اتفاقاتی که به موجب آن، خواهان خود را نسبت به موضوع دعوی صاحب حق می داند، قید می شود. 
  • هزینه دادرسی؛ رسیدگی به دادخواست مستلزم این است که مطابق با تعرفه های موجود هزینه دادرسی پرداخت شود.
مطالعه کنید
رضایت همسایه در کمیسیون ماده صد
شماره تماس

بهترین مشاوره دیوان عدالت اداری از نظر حقوقی 

در این نوشتار به بررسی مهمترین موضوعات قابل طرح در مشاوره دیوان عدالت اداری پرداختیم. بهترین مشاوره دیوان عدالت اداری توسط وکیل دادگستری ارائه می شود. از همین رو برای داشتن مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری می توانید با وکلای دادگستری تماس حاصل فرمایید. 

مطابق با آخرین اصلاحاتی که در سال 1402 در قانون دیوان عدالت اداری صورت پذیرفت، رسیدگی در شعب بدوی این دیوان محدود شد. مطابق با قانون جدید دعاوی مربوط به اعتراض نسبت به هیات های حل اختلاف و سایر مراجع اداری، در صلاحیت شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری می باشد. همچنین در قانون جدید اصلاحاتی صورت گرفته است که توصیه می شود جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با وکیل آنلاین مشاوره حقوقی داشته باشید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره یا اعطای وکالت به وکیل ملکی، با ما تماس حاصل فرمایید. 

مطالعه کنید
وکیل جهت مشاوره
5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید