گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
ماده ۷۵ دیوان چیست؟

ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری یکی از راه های پر اهمیت به کار رفته برای جلوگیری از ایجاد خطا توسط قاضی به حساب می آید. بر اساس این ماده قانونی، اگر قاضی دچار اشتباه شود و به اشتباه خود پی ببرد، باید در سریع ترین زمان ممکن شرایط را تحت کنترل خود در آورد. این ماده قانونی پر اهمیت می تواند روند رسیدگی به پرونده های مختلف را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. امروز ما قصد داریم تا چیستی و جزئیات ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری را زیر ذره بین ببریم. پس با ما همراه شوید.

ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری چیست؟ 

بیایید کارمان را با پاسخ به یک سوال مهم شروع کنیم: ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری چیست؟ به صورت کلی، برخی از پرونده های قضایی موجود در ایران توسط چندین قاضی مختلف مورد بررسی قرار می گیرند. بر اساس ماده 75 قانون تشکیلات دیوان عدالت اداری، اگر یک قاضی از دو قاضی یا دو قاضی از سه قاضی مسئول صادر کننده رای در شعبه تجدید نظر متوجه اشتباه خود در این زمینه شوند، باید این مسئله را به اطلاع رئیس دیوان برسانند. 

مطالعه کنید
آگاهی از مهلت پرداخت جریمه کمیسیون ماده 100

یعنی اگر یک یا دو مورد از قاضی های فعال در بررسی پرونده متوجه اشتباه خود شوند، باید در سریع ترین زمان ممکن این مسئله را به رئیس دیوان عدالت عالی کشور اطلاع دهند. این مسئله در نهایت می تواند پرونده را به یک شعبه هم عرض دیگر برای بررسی ارجاع دهد. اگر یک قاضی اشتباه کند، پرونده در ابتدا توسط هیئت عمومی دیوان مورد بررسی قرار می گیرد. سپس به دادگاه های هم عرض ارجاع داده می شود. در کل، این قانون می تواند جلوی بروز حجم زیادی از مشکلات قانونی مختلف را بگیرد. همین مسئله هم اهمیت ماده 75 را چند برابر کرده است.

استخدام یک وکیل حرفه ای برای رسیدگی به پرونده 

حال که با ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری به خوبی آشنا شدیم، بیایید به یک نکته مهم برای رسیدگی به پرونده های مختلف بپردازیم. به صورت کلی، استفاده از خدمات یک وکیل پایه یک  برای ثبت شکایت یا پیگیری روند دادگاه اهمیت زیادی دارد. خیلی از افراد حقوق اصلی خود را نمی دانند. همین مسئله هم باعث می شود تا با چالش های گسترده در این زمینه مواجه شوند. 

استفاده از خدمات یک وکیل دیوان عدالت  اداری خوب و حرفه ای به شما اجازه می دهد تا بدون هیچ مشکل خاصی نسبت به ثبت شکایت. جالب است بدانید که استخدام یک وکیل حرفه ای و کار بلد، می تواند روند انجام پرونده های مختلف را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد. عدم توجه به این مسئله، نه تنها روی سرعت طی شدن پرونده موثر است، بلکه می تواند بازدهی مراجعات شما به دادگاه را نیز کاهش دهد. پس شما دائما باید به دنبال استفاده از خدمات یک وکیل خوب و حرفه ای باشید.

مطالعه کنید
درخواست صدور اجراییه
شماره تماس

نکات مهم برای استفاده از ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری

ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری چندین نکته خاص را در خود جای داده است. به صورت کلی، اگر قاضی متوجه اشتباه خود شود، باید آن را همراه با دلایل و مستندات به رئیس دیوان اطلاع دهد. اگر قاضی بدون مدرک این مسئله را به رئیس دیوان اطلاع دهد، درخواستش پذیرفته نخواهد شد. جدا از این مسئله، شعبه جدیدی که پرونده را بر عهده می گیرد هم می تواند دلایل و مستندات قاضی را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهد. امکان رد پرونده توسط شعبه تجدید نظر هم وجود دارد. پس قاضی هم باید دلایل خود را در اختیار رئیس دیوان قرار دهد و هم این مسئله را به شعبه های تجدید نظر بازگو کند. 

استخدام یک وکیل حرفه ای برای رسیدگی به پرونده 

حال که با ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری به خوبی آشنا شدیم، بیایید به یک نکته مهم برای رسیدگی به پرونده های مختلف بپردازیم. به صورت کلی، استفاده از خدمات یک وکیل حرفه ای برای ثبت شکایت یا پیگیری روند دادگاه اهمیت زیادی دارد. خیلی از افراد حقوق اصلی خود را نمی دانند. همین مسئله هم باعث می شود تا با چالش های گسترده در این زمینه مواجه شوند. 

مطالعه کنید
وکیل دیوان عدالت اداری

استفاده از خدمات یک وکیل خوب و حرفه ای به شما اجازه می دهد تا بدون هیچ مشکل خاصی نسبت به ثبت شکایت. جالب است بدانید که استخدام یک وکیل حرفه ای و کار بلد، می تواند روند انجام پرونده های مختلف را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد. عدم توجه به این مسئله، نه تنها روی سرعت طی شدن پرونده موثر است، بلکه می تواند بازدهی مراجعات شما به دادگاه را نیز کاهش دهد. پس شما دائما باید به دنبال استفاده از خدمات یک وکیل خوب و حرفه ای باشید.

همانطور که در این صفحه مشاهده کردید، ماده ۷۵ دیوان عدالت اداری یکی از مهم ترین مواد قانونی مطرح شده در ایران به حساب می آید که ویژگی های مثبت زیادی را نیز در خود جای داده است. بر پایه این ماده، اگر قاضی در رسیدگی های خود با مشکل یا اشتباه مواجه شود، لزوما باید مسئله را به رئیس دیوان اطلاع دهد تا پرونده در اختیار یک شعبه هم عرض قرار گیرد. البته که این قانون پر اهمیت در دادگاه های ایران مورد استفاده قرار گرفته و در صورتی که چند قاضی اشتباه داشته باشند، این مسئله قابل پیگیری می باشد.

دریافت مشاوره حقوقی قبل از اقدام برای ثبت شکایت یا ورود به پرونده، مسئله ای مهم به حساب می آید که روند انجام فعالیت های مختلف را تحت تاثیر خود قرار می دهد. راه های متنوعی را می توان برای دریافت مشاوره حقوقی مورد استفاده قرار داد. صرف کمی وقت برای یافتن بهترین شرکت های ایرانی فعال در این زمینه به شما اجازه می دهد تا هزینه های خود را کاهش دهید. در ضمن، وکلای حرفه ای می توانند شانس برنده شدن شما را بالا ببرند.   

مطالعه کنید
مهریه در خارج از کشور
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید