گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
درخواست صدور اجراییه

قطعا در طول زندگی شما اتفاقاتی افتاده است که موجب شود تا شما ملزم به حضور در دادگاه شوید. همان طور که می دانید، در سراسر کشور ایران مراجع قضایی مختلفی وجود دارد تا همواره به پرونده های مختلف شما رسیدگی کند. در حین دادرسی به پرونده شما، مراحل مختلفی طی می شود که یکی از مهم ترین مراحل آن، اجرای حکم است. همان طور که می دانید، پس از مشخص شدن حکم، دادگاه موظف است تا به ارائه آن به محکوم علیه یا همان فردی که حکم بر علیه او صادر شده، بپردازد. برای انجام این فرآیند نیاز است نماینده قانونی یا خود فردی که درخواست از سوی ثبت شده، در دادگاه حضور یابد. تمامی مراحل ذکر شده اجراییه نامیده می شود.

در سال های گذشته بسیاری از افراد در حین دادرسی به پرونده های مختلف خود، اطلاعات کاملی را در رابطه با درخواست صدور اجراییه نداشتند. همین مسئله نیز موجب می شد تا روند بررسی پرونده موردنظر طولانی تر شود و دادگاه حکم صادر شده را به فردی که حکم بر علیه او تعیین شده، ارسال نکند. از این رو نیاز است تا افرادی که به هر دلیلی در دادگاه حضور می یابند، اطلاعات مفیدی را در رابطه با درخواست صدور اجراییه داشته باشند. در چنین شرایطی قطعا بررسی پرونده شما در کوتاه ترین زمان ممکن صورت خواهد گرفت. توجه داشته باشید که صدور اجراییه باید حتما توسط خود شخص یا نماینده قانونی آن مانند وکیل فرد انجام بگیرد.

مطالعه کنید
حق طلاق چیست؟ (شرایط و نحوه گرفتن آن)

آشنایی بیشتر با حکم صدور اجراییه

شاید بسیاری از افراد تصور مطلوبی را از حکم درخواست صدور اجراییه نداشته باشند و آن را بسیار پیچیده بدانند. نیاز است که بدانید، اجراییه شامل یک برگه است که در آن حکم صادر شده از سوی دادگاه به فردی که محکوم شده ارائه می گردد. توجه داشته باشید که فرد محکوم شده پس از مشاهده این برگه باید در دادگاه حضور یابد تا به دفاعیات خود را ارائه کند. لازم به ذکر است که اجراییه برگه ای بوده که باید از سوی محکوم له یا همان فردی که حکم دادگاه به نفع او است، صادر گردد. معمولا در این برگه ذکر شده می شود که فرد محکوم شده باید نماینده قانونی خود را به دادگاه بفرستد یا خودش در دادگاه حضور یابد.

با انواع درخواست صدور اجراییه آشنا شوید

نیاز است که بدانید، امروزه سه نوع اجراییه در دادگاه ها صادر می شود که نیاز است از سوی افرادی که دارای پرونده های مختلف هستند، مورد بررسی قرار بگیرد. هر یک از این اجراییه ها مخصوص به پرونده های خاصی هستند. در همین راستا باید اطلاعات مفیدی را در رابطه با آن ها داشته باشید. این سه نوع شامل اجراییه ثبتی، اجراییه دادگاه و اجراییه مالیاتی می شود

  • همان طور که گفته شد، مردم کشورمان به دلایل مختلفی اقدام به درخواست صدور اجراییه می کنند. یکی از انواع اجراییه ها، اجراییه ثبتی است. در این نوع اجراییه، فردی سند کتبی یا رسمی در اختیار دارد و از فرد مقابل خود طلبی دارد. در این شرایط فرد قادر نیست تا به تنهایی به وصول طلب خود بپردازد و قوانین دادگاه کمک می گیرد. اگر محکوم علیه طلب را به صورت عمدی پرداخت نکند، می توان آن را از مراجع قانونی پیگیری کرد.
  • در بسیاری از پرونده های حقوقی، توقیف اموال و دارایی های یک فرد صورت می گیرد. بنابراین صدور اجراییه به موارد ذکر شده نیز مربوط می شود. از این رو می توان دریافت که شما می توانید از صدور اجراییه مالیاتی نیز بهره مند شوید.
  • اجراییه دادگاه نیز از انواع اجراییه ها می باشد که در آن از سوی دادگاه در برگه ای ذکر می شود که محکوم علیه ظرف مدت زمان مشخص شده در دادگاه حضور یابد یا به اجرای حکم در مدت زمان تعیین شده بپردازد. این نوع اجراییه اغلب به عنوان یک اجراییه هشدار دهنده شناخته می شود. معمولا مراکز مشاوره حقوقی اطلاعات بیشتری را در رابطه با صدور اجراییه در رابطه با پرونده های شما ارائه خواهند کرد.
مطالعه کنید
بخشش مهریه در خارج از کشور
شماره تماس

صادر کردن اجراییه چگونه انجام می شود؟

یکی از مسائلی که بسیاری از متقاضیان در آن مرتکب اشتباه می شوند، مربوط به درخواست صدور اجراییه است. نیاز است که بدانید، صدور اجراییه بدون ثبت درخواست از سوی محکوم له یا همان فردی که حکم به نفع او صادر شده، وجود ندارد. بسیاری از افراد بر این باور هستند که دادگاه پس از تعیین حکم، به ارسال آن برای فرد محکوم علیه می پردازد. در واقعیت شرایط بدین شکل نبوده و تا زمانی که فرد محکوم علیه یا شاکی به درخواست اجراییه نپردازد، این حکم به فرد متقابل ارسال نخواهد شد. برای ثبت درخواست اجراییه نیاز است تا در مراجع قضایی حضور یابید و درخواست خود را در این مراجع ثبت کنید. در چنین شرایطی حکم موردنظر با عنوان اجراییه به فرد محکوم علیه ابلاغ خواهد شد. لازم به ذکر است که امکان ثبت درخواست صدور اجراییه از سوی وکیل شخص شاکی نیز وجود دارد. بسیاری از افراد به درخواست صدور اجراییه توسط وکیل پایه یک خود می پردازند.

شروط مربوط صدور اجراییه

  • در مرحله اول، محکوم له باید درخواست خود را از طریق مراجع قانونی ثبت کند. در واقع در این مرحله درخواست صدور اجراییه توسط وکیل یا خود شخص انجام می گیرد.
  • در مرحله دوم، حکم صادر شده به فرد محکوم علیه یا شخصی که حکم به ضرر او صادر شده ابلاغ خواهد شد. در برخی شرایط این حکم به نماینده قانونی وی یا وکیل او نیز ابلاغ می شود.
  • توجه داشته باشید که موضوع حکم باید کاملا شفاف و معین باشد تا هر دو طرف بتوانند به بهترین شکل آن را در دادگاه ارائه دهند.
  • همچنین حکم صادر شده باید از سوی قاضی قطعی باشد. این مسئله می تواند در نتیجه نهایی پرونده موثر باشد.
مطالعه کنید
سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه (در سال ۱۴۰۳) چیست؟ | شرایط و مدارک لازم
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همان طور که متوجه شدید، درخواست صدور اجراییه شامل مسائل مختلفی است، اما پیچیده نیست. با این وجود اگر زمان لازم را برای رسیدگی به اجراییه شکایت خود ندارید، می توانید از وکیل مجرب در این عرصه استفاده کنید. علاوه بر این مسئله افراد وکیل می توانند با رسیدگی به پرونده شما در مراحل مختلف این پرونده موثر باشند و موجب شوند تا نتیجه نهایی پرونده هرچه زودتر به نفع شما صادر گردد.

4.9/5 - (25 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید