گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
جرایم کلاهبرداری

متاسفانه امروزه جرم کلاهبرداری افزایش پیدا کرده است. در مورد این جرم باید بگوییم که برخلاف تصورات بسیاری از افراد، هر فردی که اموال آنها را بدزدد کلاهبردار نیست. کلاهبرداری باید همراه با از بین بردن مال شخص همراه با وسیله ها و شگردهای متقلبانه باشد. در بسیاری از موارد دزدیدن مال افراد دیگر به عنوان جرم قابل پیگیری خواهد بود. در برخی از موارد به دلایل گوناگون شرایط قانونی برای مجازات کیفری ایجاد نمی شود. شما با انتخاب بهترین وکیل کلاهبرداری می توانید جرم های کلاهبرداری را پیگیری کنید و مجازات آنها را تعیین نمایید.

تعریف جرم کلاهبرداری

عناصر جرم کلاهبرداری متفاوت هستند و هر یک از آنها توسط وکلای حرفه ای شناخته می‌ شوند. کلاهبرداری یکی از جرم هایی است که در آن فرد با متوسل شدن به شگرد های متقلبانه طرف مقابل را فریب می دهد. بنابراین فرد با رضایت مال خود را به کلاهبردار تقدیم می کند. تنها با گفتن یک دروغ ساده جرم های کلاهبرداری به وجود نمی آیند. در واقع باید عملیات هایی انجام گردد تا تقلب صورت پذیرد. در کلاهبرداری بر خلاف دزدیده شدن مال، بردن مال بدون شگرد خاص امکان پذیر نیست.

 در واقع حتما باید کلاهبردار به شگردهای خاصی متوسل شد تا فرد متقابل فریب بخورد. در اثر این فریب خوردگی، کلاهبردار مال فرد را در اختیار خود می گیرد. کلاهبرداری با استفاده از تقلب و وسیله‌ های متقلبانه موجب می شود افراد مالشان را از دست بدهند. جرایم کلاهبرداری متفاوت هستند. دسته بندی های گوناگون جرایم کلاهبرداری را از کارشناسان و وکلای حرفه‌ ای بپرسید. مشاوره حقوقی تلفنی  در این زمینه می‌تواند به شما کمک بسیاری کند.

مطالعه کنید
تصرف عدوانی، انواع و مجازات آن

شرکت در جرم کلاهبرداری و مجازات آن

جرم کلاهبرداری در قانون دسته بندی های متفاوتی دارد. افرادی که در کلاهبرداری ها شرکت می کنند باید جرایم کلاهبرداری را بشناسند. به طور کلی باید به خوبی بدانید که برای انجام دادن جرایم کلاهبرداری جزای نقدی و حبس به عنوان مهمترین مجازات شناخته می شوند. در صورتی که افراد برای بردن مال دیگران، تبانی نمایند باید مجازات گردند. شرکت در جرایمی مانند تقاضای ثبت ملک به وسیله فرد امین، تقاضای ثبت ملک به وسیله وراث و …. جرم شناخته خواهند شد. بسیاری از افراد با روش های متفاوت مال و ملک را کلاهبرداری می نمایند و این مسئله یعنی در جرم شرکت کرده اند. با شرکت در جرایم کلاهبرداری، قاضی مجازات متفاوتی را طبق جرمی که انجام داده ‌اید تعیین می کند.

اثبات جرم کلاهبرداری

برای اینکه انواع جرم کلاهبرداری اثبات شود بهتر است که از وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرید. جرم های کلاهبرداری بر اساس قوانین مشخص شده به عنوان مهمترین جرم در قانون شناخته می شوند. کلاهبردار باید از طریق متوسل شدن به مانورهای متقلبانه مال فرد را بدزد. مصادیق وسیله های متقلبانه مربوط به اختلاس و کلاهبرداری هستند. قربانی بعد از متوسل شدن به استفاده از روش ‌های متقلبانه اغفال می گردد و به کلاهبردار اعتماد خواهد کرد. بعد از متوسل شدن به روش ‌های متقلبانه، قربانی مال خود را به کلاهبردار می‌ دهد. یکی از مهمترین شرایط برای اثبات جرم این است که کلاهبردار شگردهای متقلبانه را به صورت غیر اصولی به کار بگیرد و قربانی آنها را قبول نماید. عمل مرتکب یعنی متوسل شدن به مانورهای متقلبانه کلاهبرداری که دسته بندی های زیادی دارند. بردن مال فرد ناشی از متوسل شدن به روش های متقلبانه است.

مطالعه کنید
فروش مال غیر با قولنامه و آنچه باید درباره آن بدانید

مراحل دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین (تصویری)

شماره‌ تماس

انواع کلاهبرداری

جرم کلاهبرداری در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرد. بر اساس قانون، کلاهبرداری به دو دسته مشدد و ساده تقسیم خواهد شد. کلاهبرداری مشدد دسته بندی های متفاوتی دارد. کلاهبرداران دولتی، کلاهبرداران غیرقانونی و کلاهبرداران تبلیغات عمومی به عنوان مهم ‌ترین کلاهبردار‌های مشدد شناخته می‌ شوند. در صورتی که مرتکب این حالت بیان شده را نداشته باشد کلاهبرداری به صورت ساده رخ می ‌دهد. میزان مجازات در هر یک از کلاهبرداری ها متفاوت خواهد بود. انواع کلاهبرداری هایی که امروزه رخ می‌ دهند به صورت ساده و مشدد می باشند که بر اساس قانون پیگیری خواهند شد.

مجازات کلاهبرداری

مجازات جرایم کلاهبرداری بر اساس نوع جرم تعیین می گردد. اگر جرم ساده باشد فرد کلاهبردار حدود 1 تا 7 سال باید به زندان برود. در صورتی که کلاهبرداری به صورت مشدد باشد کلاهبردار از ۲ تا ۱۰ سال به زندان می رود. علاوه بر این مجازات اگر مبلغ مشخص شده در کلاهبرداری وجود داشته باشد و این مبلغ در امنیت اختلال ایجاد نکند حکم محکومیت منتشر می گردد. در صورتی که مبلغ کلاهبرداری بالای ۱۰۰ میلیون باشد مجازات کلاهبردار شش ماه تا سه سال حبس و جزای نقدی است. در کلاهبرداری های مشدد، مجازات  ۱۵ ساله وجود دارد. اگر میزان کلاهبرداری افزایش پیدا کند جریمه و زندان بیشتر خواهد شد.

مطالعه کنید
آگاهی از مهلت پرداخت جریمه کمیسیون ماده 100

تعلیق مجازات جرم کلاهبرداری

یکی از مهم ترین پرسش هایی که افراد در مورد جرم کلاهبرداری دارند، تعلیق مجازات می باشد. مجازات جرایم کلاهبرداری بر اساس قوانین مشخص شده تعیین می گردد. در صورت وجود شرایط قانونی برخی از مجازات قابل تعلیق هستند. اگر می خواهید بدانید کدام یک از مجازات قابلیت تعلیق دارند بهتر است که با وکلای حرفه ای مشورت کنید. قاضی برخی از مجازات را به عنوان مجازات تعلیق به موکل خود معرفی می کند.

تخفیف مجازات جرم کلاهبرداری

مجازاتی که برای جرایم کلاهبرداری در نظر می‌ گیرند در برخی از موارد شامل تخفیف می شود. مجازات هر یک از جرایم کلاهبرداری طبق قانون در صورت جهات متفاوت قابل تخفیف است. حداقل مجازات را برای کلاهبرداری در نظر می‌ گیرند تا بتوانند در صورت نیاز آنها را تخفیف دهند. دقت داشته باشید که برای تخفیف مجازات در جرایم کلاهبرداری تنها باید به وکلای حرفه ای مراجعه کنید. وکلایی که در زمینه پرونده‌ های جرایم کلاهبرداری فعالیت می کنند می توانند تخفیف های متفاوتی را برای مجازات جرایم در نظر بگیرند.

مرور زمان در جرم کلاهبرداری

مرور زمان در جرم کلاهبرداری طبق قانون مجازات اسلامی یکی از مهمترین مواردی است که بررسی می شود. مرور زمان در هر یک از جرایم کلاهبرداری از ۷ الی ۱۰ سال بررسی خواهد شد. زمانی که جرم به وجود آمده است آخرین اقدامات تعقیبی حدود ۱۰ الی ۱۵ سال می باشد. تاریخ قطعیت حکم بسته شده بر اساس شرایط تنظیم می گردد. اگر مبلغ دورم بیش از ۱۰ میلیون باشد مشمول مرور زمان نمی گردد. مرور زمان برای جرایم کلاهبرداری که مبلغ کمتری دارند مشمول خواهد شد.

سابقه کیفری جرم کلاهبرداری

اگر فردی به انواع جرم کلاهبرداری محکوم گردد بر اساس این که مبلغ کلاهبرداری بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد باید ۳۲ سال حبس بکشد. در واقع اگر مبلغ کمتر از این مقدار باشد حبس کلاهبرداری شامل تخفیف خواهد شد. بر اساس شرایط فرد، سابقه محکومیت او تعیین می گردد. در واقع محکومیت این جرم سه سال می باشد که سابقه آن بدون شک وارد خواهد شد. بعد از اجرای حکم، طبق قانون مجازات اسلامی فرد از حقوق اجتماعی محروم خواهد شد. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی در این زمینه، می‌توانید از وکیل آنلاین در گروه حقوقی دادارمنش کمک بگیرید و یا از طریق باکس های زیر اقدام فرمایید.

مطالعه کنید
سرقفلی چیست؟ آشنایی با قوانین سرقفلی برای مالک و مستاجر

گذشت شاکی در جرم کلاهبرداری

در برخی از موارد که جرایم کلاهبرداری به وجود می آیند شاکی از جرم فرد کلاهبردار می گذرد.  قانون کاهش مجازات برای حبس تعزیری جرایم کلاهبرداری در صورتی که مبلغ کمتر از 100 میلیون تومان است را می پذیرد. در صورتی که شاکی گذشت نماید اجرای مجازات متوقف می گردد. اگر مبلغ بیشتر از 100 میلیون تومان باشد شاکی نیز نمی‌ تواند از جرم بگذرد و قانون نیز مجازات را تعیین می ‌کند. در واقع مبلغ بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان کلاهبرداری، قابل گذشت نیست.

مصادیق جرم کلاهبرداری

مهمترین مصادیقی که در جرم کلاهبرداری وجود دارند دسته‌ بندی ‌هایشان با یکدیگر فرق می کند. تبانی اشخاص برای بردن مال افراد، کلاهبرداری از طریق فضای مجازی و انتقال مال فرد دیگر به صورت اجاره یا فروش مهمترین مصادیق و عناصر جرایم کلاهبرداری هستند. کلاهبرداری در پوشش مشاغل دولتی، کلاهبرداری از طریق سوء استفاده مراکز خیریه، کلاهبرداری ثبت ملک به وسیله امانت ملک و کلاهبرداری از طریق شرکت هرمی مصادیق دیگر به شمار می روند. کلاهبرداری در مبادلات تقاضای ثبت ملک و همچنین کلاهبرداری نمایندگی بیمه را به عنوان دیگر مصادیق جرایم کلاهبرداری می شناسند.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

مطالعه کنید
تنظیم قرارداد

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای پایه یک دادگستری مجرب در زمینه دعاوی خانواده آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل  آنلاین یا اعطای وکالت به وکیل کیفری، با  ما تماس حاصل فرمایید.

جرم کلاهبرداری یکی از مهمترین جرایمی است که دسته بندی های متفاوتی دارد. در صورتی که جرایم کلاهبرداری شکل بگیرند باید هر یک از مواردی که مربوط به مجازات کلاهبرداری است را بشناسید. اگر مایل هستید پرونده های کلاهبرداری را به خوبی پیگیری کنید می توانید با وکلای حرفه ای مشورت نمایید. وکلای حرفه ای پیگیری هریک از پرونده های کلاهبرداری را دنبال می ‌کنند تا مجازات پرونده را کاهش دهند.

 

سوالات متداول در خصوص کلاهبرداری
  • آیا اثبات کلاهبرداری امکانپذیر می باشد ؟

اگر انواع شرایط قانونی برای جرایم کلاهبرداری مشخص شود، شاکی نیاز است که با استناد به مدارک متنوع، جرم را ثابت کند. شما به تنهایی شاید در زمینه ثابت کردن جرم تخصص نداشته باشید، به همین دلیل باید پیگیری پرونده های کلاهبرداری را به افراد حرفه ای بسپارید. 

  • در قانون اسلامی جرایم کلاهبرداری چه شرایطی دارند ؟

در صورتی که عناصر جرم کلاهبرداری مشخص شود، مجازات برای جرم تعیین می گردد. قاضی طبق قوانین اسلامی، جرایم را پیگیری می کند و مجازات را بر اساس میزان کلاهبرداری تعیین خواهد کرد.

  • کلاهبرداری در معامله چگونه است ؟

اگر فردی مالی که مربوط به دیگری است را بفروشد یعنی عناصر جرم کلاهبرداری را انجام داده است. در صورتی که خریدار این مسئله را متوجه شود مرتکب جرم شده است. این عمل جرم می باشد و دارای مجازات است

5/5 - (22 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید