گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
تنظیم و نوشتن قرارداد

تنظیم قرارداد یک اقدام حقوقی مشترک است که توسط دو یا چند شخص صورت می گیرد. در حقوق ایران هنگامی که دو یا چند نفر بخواهند یک عقد را منعقد کنند، مبادرت به تنظیم قرارداد و امضای آن می کنند. نگارش انواع قرارداد های حقوقی به عنوان یک فعالیت تخصصی شناخته می شود. از همین رو توصیه می شود پیش از انعقاد هرگونه قرارداد حقوقی، با یک یا چند نفر وکیل دادگستری مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید. برای آن که یک قرارداد اعتبار حقوقی پیدا کرده و طرفین ملزم به رعایت مفاد آن شوند، شرایط قانونی گوناگونی باید وجود داشته باشد. در ادامه این نوشتار ضمن معرفی شرایط اصلی انعقاد قرارداد، مروری بر شیوه امضای برخی از رایج ترین قرارداد های حقوقی مثل بیع و اجاره خواهیم داشت.

شیوه قانونی تنظیم قرارداد

تنظیم قرارداد یک فرایند است که مراحل قانونی گوناگونی را در بر می گیرد. نحوه تنظیم قرارداد در موارد گوناگون متفاوت است. بر حسب مولفه هایی چون نوع قرارداد، موضوع قرارداد، مدت قرارداد و … طرفین معامله باید اقدامات گوناگونی را انجام دهند. برای مثال در مورد قراردادهای خرید و فروش ملک، یکی از تعهدات اصلی طرفین حضور در دفترخانه ثبت اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی ملک به نام خریدار است. این در حالی است که برای خرید و فروش کالاهای دیگر مثل تلفن همراه، مبل و … نیازی به تنظیم سند رسمی نیست. در صورت داشتن هرگونه سوال در خصوص نحوه تنظیم قرارداد، با کارشناسان و وکلای گروه حقوقی دادارمنش در ارتباط باشید.

مطالعه کنید
اختلاف در ملک مشاع

همچنین باید توجه داشت انعقاد برخی از قراردادهای خاص مثل قرارداد پیش فروش ساختمان، مستلزم حضور در دفترخانه ثبت اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی است. در حالی که بسیاری از دیگر قرارداد ها بدون نیاز به تنظیم سند رسمی قابلیت انعقاد پیدا می کنند. بهتر است تنظیم قرارداد های تخصصی مثل پیش فروش ساختمان، قراردادهای پیمانکاری و … به وکیل دادگستری واگذار گردد. وکیل دادگستری با بررسی موضوعات مختلف به طور تخصصی تعهدات طرفین را تعیین می کند. همچنین در طی جلسات مذاکره برای قرارداد، وکیل دادگستری به بیان و تشریح تعهدات مندرج در قرارداد برای طرفین می پردازد.

برای تنظیم قرارداد حقوقی سه مرحله پیش از قرارداد، حین قرارداد و پس از قرارداد وجود دارد. در مرحله پیش از قرارداد طرفین در اطلاعات مورد نیاز برای انعقاد معامله را تبادل می کنند. ممکن است برخی از توافقات اولیه نیز در این مرحله بین طرفین انجام گیرد. هنگام عقد قرارداد، ایجاب یا پیشنهاد اولیه توسط یکی از طرفین به طرف دیگر اعلام می شود. در صورتی که طرف مقابل با پیشنهاد اولیه موافق باشد، آن پیشنهاد را قبول می کند. ایجاب و قبول باید توسط طرفین معامله اعلام شود. برای اعلام ایجاب و قبول در حال حاضر از شیوه هایی مثل امضای فیزیکی یا الکترونیکی و … استفاده می شود.

مطالعه کنید
وکیل سرقفلی و تخلیه ملک تجاری
شماره تماس

مشاوره حقوقی در زمینه تنظیم قرارداد

مطابق با اصل آزادی قراردادها که در ماده 10 قانون مدنی مورد پذیرش قانونگذار ایرانی قرار گرفته است، مردم می توانند هرگونه قراردادی را با همدیگر یا شرکت تنظیم قرارداد منعقد سازند. البته قرارداد هایی که میان طرفین تنظیم می شود باید مشروع و قانونی باشد. گاه انجام یک اشتباه کوچک در زمینه تنظیم قرارداد ممکن است نتایج نامطلوب فراوانی را برای طرف معامله در پی داشته باشد. یک قرارداد حقوقی ممکن است سرشار از اصطلاحات تخصصی و جملات پیچیده بوده و حتی مطالعه آن برای افراد عادی دشوار باشد. از همین رو توصیه می شود پیش از انعقاد هرگونه قرارداد حقوقی با وکلای آنلاین متخصص در امور قراردادها و پیمان‌ها مشاوره حقوقی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

علاوه بر این می توانید تنظیم قرارداد و امضای آن را نیز به وکیل دادگستری تنظیم قرارداد بسپارید. در این صورت وکیل به عنوان نماینده حقوقی شما در جلسه انعقاد قرارداد حضور پیدا کرده و قرارداد حقوقی را امضا می کند. چنانچه بین طرفین در خصوص مفاد و شیوه اجرای قرارداد اختلافی وجود آمد، رسیدگی به این اختلاف حسب مورد در صلاحیت مرجع داوری، دادگاه عمومی و سایر مراجع اداری و قضایی خواهد بود.

مطالعه کنید
مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید