گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف

تخلیه ید یعنی هنگامی که کسی با موافقت مالک، یک مال غیر منقول را تحت تصرف خود در می آورد، مالک می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه درخواست تخلیه ملک مورد اجاره را طرح نماید. در این خصوص تفاوتی ندارد که مستاجر از ملک برای سکونت یا کسب و کار استفاده می کند. در ادامه این نوشتار به بررسی شرایط درخواست تخلیه و مدارک مورد نیاز برای گرفتن حکم تخلیه خواهیم پرداخت.

مراحل گرفتن حکم تخلیه یا دستور تخلیه از شورای حل اختلاف

هنگامی که اجاره نامه پایان می یابد، مستاجر مکلف به تخلیه ملک و تحویل آن به موجر می شود. در صورتی که با وجود پایان یافتن مدت اجاره مستاجر از تخلیه ملک خودداری کند، موجر می تواند به دادگاه عمومی و حقوقی یا شورای حل اختلاف مراجعه کرده و دعوای تخلیه را اقامه کرده و دستور تخلیه ملک را دریافت کند.

در این صوت چنانچه دستور تخلیه ملک را دریافت نمایید، پرداخت هزینه های مربوط به دادرسی و خسارات آن بر عهده مستاجر است. باید توجه داشت که مراجعه به دادگاه و دریافت دستور تخلیه ملک مستلزم طرح دادخواست و پرداخت هزینه های مربوط به دادرسی وکیل و … است. در نتیجه این پروسه ممکن است طولانی باشد. زمانی که مالک برای دریافت دستور تخلیه به شورای حل اختلاف مراجعه می کند، باید مبلغ ودیعه به حساب دادگستری واریز نماید و سپس درخواست تخلیه را طرح کند.   

مطالعه کنید
مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت

دستور تخلیه دستوری است که توسط شعب شورای حل اختلاف صادر می شود. برای این که بتوان دستور تخلیه را دریافت کرد می بایست مدارک مورد نیاز را به پیوست درخواست تخلیه به شورای حل اختلاف تقدیم کرد. برخی از مهمترین مدارکی که می بایست برای دریافت گرفتن حکم تخلیه به شورای حل اختلاف تقدیم کرد عبارتند از:

  • برگه اجرایی که به صاحب خانه واگذار می شود.
  • سند مالکیت رسمی یا عادی که مالک یک ملک را مشخص می کند. چنانچه سند مالکیت وجود نداشته باشد می توان از مبایعه نامه خرید و فروش یا قولنامه استفاده کرد.
  • اصل قرارداد اجاره نامه که میان موجر و مستاجر در خصوص ملک مورد اجاره منعقد شده است.
شماره تماس

نکات مهم درخواست تخلیه ملک

  • مقام تصمیم گیرنده در خصوص صدور دستور تخلیه ملک قاضی شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی و حقوقی می باشد.
  • موجر یا نماینده قانونی او که خواستار تخلیه است می تواند درخواستی را به مرجع قضایی صالح تقدیم بکند.

به عبارت دیگر، معنای عبارات بالا این است که شورای حل اختلاف برای رسیدگی به موضوع تخلیه قراردادهای اجاره صلاحیت دارد. برای گرفتن حکم تخلیه ملک مستاجره با رعایت شرایط قانونی و امضای دو شاهد، داشتن قرارداد کتبی اجاره نامه و ذکر مدت و مبلغ قرارداد می بایست اقدام نمود.

مطالعه کنید
احضاریه بدحجابی

دریافت دستور تخلیه ملک

در واقع برای دریافت دستور تخلیه ملک اجاری می بایست شرایط زیر وجود داشته باشد:

  • قرارداد اجاره یا اجاره نامه باید به صورت کتبی تنظیم یافته باشد.
  • مدت اجاره باید در قرارداد اجاره ذکر شده باشد.
  • مبلغ اجاره در قرارداد اجاره نامه ذکر شده باشد.
  • حداقل دو نفر شاهد باید ذیل قرارداد اجاره نامه را امضا کرده باشند.
  • مدتی که در اجاره ذکر شده است باید به پایان رسیده باشد.
  • چنانچه قرارداد به صورت رسمی در دفتر ثبت اسناد رسمی تنظیم شده باشد، کسی که اجاره نامه را تنظیم کرده است می تواند به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و دستور تخلیه ملک را دریافت کند.
  • در صورتی که سند رسمی باشد دریافت دستور تخلیه نیاز به رسیدگی قضایی ندارد و شورای حل اختلاف بدواً دستور تخلیه را صادر می کند.
  • چنانچه مستاجر مبلغی را در ابتدای قرارداد به عنوان ودیعه به موجر پرداخته باشد، موجر هنگام دریافت دستور تخلیه می بایست مبلغ مذکور را در حساب دادگستری تادیه کند.
  • تقاضای گرفتن حکم تخلیه ممکن است از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مطرح گردد. دادخواست حقوقی مطابق با دعاوی غیر مالی باید در این مورد تنظیم شود.
  • در صورتی که مستاجر از پرداخت اقساط اجاره بها خودداری نماید، موجر می تواند به دادگاه عمومی و حقوقی مراجعه کرده و با طرح دعوای مطالبه اجاره بها، مطالبات خود را از مستاجر دریافت نماید.
مطالعه کنید
اجرای حکم رفع تصرف عدوانی کیفری

مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف و دادگاه حقوقی

به طور کلی مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف و دادگاه عمومی و حقوقی مشترک است. پیشنهاد می شود در این زمینه با یک نفر وکیل پایه یک دادگستری متخصص در دعاوی ملکی مشاوره حقوقی داشته باشید. برای طرح دعوای تخلیه می توانید به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کرده و دادخواست تخلیه را خطاب به شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی و حقوقی تنظیم کنید.  همچنین برای انجام این کار می توانید به یکی از وکلای دادگستری وکالت بدهید. در این صورت وکیل به نمایندگی از موجر می تواند در مراجع قضایی حضور یافته و دعوای تخلیه و دعاوی مربوط به آن را پیگیری کند.

همچنین شما می توانید در خصوص طرح دعوای گرفتن حکم تخلیه و سایر دعاوی مربوط به حقوق ملکی با وکلای دادگستری مشاوره حقوقی داشته باشید. در این صورت بدون نیاز به سپردن وکالت در دعوی، می توانید پرونده حقوقی را خودتان پیگیری نمایید. مشاوره حقوقی به معنای بیان مسئله حقوقی با وکیل تخلیه و دریافت راهکارهای قانونی متناسب است. بنابراین در موقع مشاوره حقوقی، حق الوکاله پرداخت نمی شود و تنها حق المشاوره پرداخت می گردد. در مشاوره حقوقی وکیل نماینده موکل نمی شود و نمی تواند از جانب او در محاکم دادگستری حضور یافته و دعاوی را پیگیری نماید.

مطالعه کنید
مزایا و معایب پیش فروش آپارتمان و قوانین حقوقی آن

برخی از مهمترین نکات حقوقی در خصوص مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف

  • ارسال و وصول درخواست و منضمات آن به شعبه باید پیگیری شود.
  • در مورد وقت رسیدگی و جلسه دادرسی نیز می بایست پیگیری های لازم صورت پذیرد.
  • خواهان یا موجر هم می تواند در جلسه دادرسی حاضر شود و هم می تواند وکیل خود را معرفی کند. همچنین خواهان می تواند برای اثبات ادعای خود لایحه دفاعیه را به شورای حل اختلاف تقدیم کند.
  • پیگیری صدور دستور تخلیه از شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی و حقوقی.
  • در صورتی که حکم تخلیه توسط شورای حل اختلاف صادر شود و مورد تجدید نظر خواهی خوانده قرار گیرد، شما باید لوایح دفاعیه را به دادگاه  عمومی و حقوقی ارسال کنید.
  • پس از دریافت حکم تخلیه و صدور اجرائیه مستاجر مکلف است ظرف مهلتی که در اجرائیه ذکر شده است نسبت به تخلیه ملک مورد اجاره مبادرت نماید. در صورتی که پس از سپری شدن مدت مذکور مستاجر همچنان به تصرفات خود ادامه دهد، خواهان می تواند با ارائه اجرائیه به مامورین کلانتری محل از آنان بخواهند در محل حاضر شده و در حضور نماینده دادستان نسبت به اجرای حکم تحلیه مبادرت نمایند.

شرایط دریافت حکم تخلیه فوری

هنگام تصمیم گیری در خصوص مراجعه به شورای حل اختلاف جهت گرفتن حکم تخلیه باید به نکات فراوانی توجه داشته باشید. دستور تخلیه ای که به صورت قطعی صادر می شود، بدون نیاز به صدور حکم توسط دادگاه قابلیت اجرا دارد. اگر مستاجر بتواند در دادگاه عمومی و حقوقی اثبات کند که اجاره نامه را تمدید کرده یا مهلت اجاره تا کنون به پایان نرسیده است، می تواند به سکونت در ملک استیجاری ادامه دهد.

مطالعه کنید
آگاهی از مهلت قانونی تخلیه مستاجر
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش با عضویت و حضور وکلای پایه یک دادگستری متبحر در دعاوی ملکی، آماده ارائه انواع خدمات حقوقی به هموطنان عزیز می باشد. برای دریافت انواع خدمات حقوقی از قبیل وکالت در دعاوی، مشاوره حقوقی، نگارش دادخواست و … با ما در تماس باشید.

5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید