گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
تنظیم سند رسمی اعیانی

آشنایی با دو واژه عرصه و اعیان در دعاوی ملکی

اگر در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی با مشکل مواجه شده اید و نیاز به یک وکیل حاذق دارید ما را تا پایان همراهی کنید. ما به شما بهترین راهکارها را ارائه خواهیم ساخت. الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی، یکی از مسائل حقوقی است. پیش از پرداختن به مهمترین نکات مربوط به آن با دو واژه عرصه و اعیان آشنا می شویم. این دو واژه را ممکن است به هنگام خرید و فروش انواع ملک شنیده باشید. کسانی که در این زمینه فعالیت دارند به خوبی با هر یک از این واژه ها آشنا هستند. در واقع عرصه، همین زمین ملک مورد نظری است که در مورد آن صحبت می کنید. اعیان نیز به هر گونه ساخت و سازی اطلاق می گردد که بر روی همان زمین انجام می شود. بنابراین مالک هر یک از آن ها یکی است. به این معنا که اگر کسی مالک یک زمین شد و آن را برای خود خریداری نمود این فرد هم مالک زمین مورد نظر و هم مالک بنای ساخته شده روی آن است. چنین فردی با فروش ملک ساخته شده خود، زمین و بنای ساخته شده روی آن را با هم به خریدار منتقل خواهد ساخت.

مطالعه کنید
دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟

متفاوت بودن مالک عرصه و اعیان

تا پیش از این گفته شد که مالک عرصه و اعیان یکی است؛ اما همیشه این گونه نیست. اینجاست که نیاز به ثبت درخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی امری ضروری است. چرا که گاهی اوقات مالک عرصه و اعیان دو فرد متفاوت می باشند. یعنی مالکیت آن ها به صورت جداگانه به هر یک از افراد منتقل می گردد. برای توضیح بیشتر این موضوع و به جهت شفاف سازی، بهتر است به این مسئله از زاویه دیگری نگاه کرد. بدین ترتیب که ممکن است مالک یک زمین به شخص دیگری اجازه احداث اعیانی در زمین خود بدهد. یعنی یک نفر مالک زمین (عرصه) و فرد دیگری مجاز به احداث بنا در آن زمین (اعیان) را داشته باشد. بنابراین چنین فردی که مجاز به ساخت یا احداث بنا در آن زمین است می تواند مالک اعیانی باشد. الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی برای چنین فردی، لازم و ضروری است. وی می تواند سند مالکیت اعیانی را از اداره ثبت اسناد و مدارک دریافت نماید.

مطالعه کنید
اثبات تصرف عدوانی
شماره تماس

علت اهمیت الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی

الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی، از مسائل با اهمیت در دعاوی حقوقی است. نمونه بارز آن را می توان در زمین های موقوفی به وضوح مشاهده نمود که عرصه آن ها به صورت زمین های موقوفی است. در این زمین ها مستأجر موقوفه، می تواند با اجازه رسمی از صاحب موقوفه و البته با هزینه خود اقدام به احداث بنا در آن زمین  کند و به تعبیری مالک اعیانی آن زمین شود. زمانی الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی، امری بسیار پراهمیت به شمار می آید و بایستی آن را جدی گرفت که مالک اعیانی از انتقال سند رسمی مربوط به خود امتناع ورزد. در این صورت الزام به تنظیم سند رسمی امری ضروری به حساب می آید. پس می بایست درخواست آن را نزد یک وکیل دادگستری خوب و مجرب در این راستا ثبت کرد. همچنین می توانید در این زمینه با وکلای پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی دریافت کنید.

طرفین دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی و مرجع صالح رسیدگی به آن

طرفین دعوی دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی، مالک اعیانی زمینی که به وی منتقل شده با مالک رسمی اعیانی است. فرد اول خواهان درخواست و فرد دوم نیز خوانده است. البته اگر واسطه های دیگری هم بین فروشنده و مالک رسمی وجود داشته باشد به هنگام دادخواست، نام هر یک از آن ها ذکر می شود. برای توضیح شفاف تر بد نیست مثالی در این زمینه زده شود. به عنوان مثال: ممکن است یک عرصه موقوفی، مالکی اعیانی داشته باشد که اعیان آن را به ثبت رسانده است. در صورتی که مالک اعیانی نامبرده تمایل به فروش آن را داشته باشد می تواند طی قراردادی عادی، اعیان خود را به فرد یا افراد دیگری انتقال دهد. این فرد برای انتقال رسمی از ورود به دفاتر اسناد رسمی خودداری می کند. پس در این صورت خریدار این حق را دارد که دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی را ارائه نماید. مرجع صالح برای رسیدگی به چنین دعاوی، دادگاه محل عقد قرارداد ملک می باشد.

مطالعه کنید
اجرای حکم الزام به تنظیم سند رسمی

شیوه اجرای حکم الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی

مهمترین مسئله در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی، شیوه اجرای آن می باشد. برای این منظور به هنگام قطعی شدن رأی الزام به تنظیم سند رسمی و اجرا شدن آن دادگاه به محکوم علیه یا همان خوانده ابلاغ می کند که برای تنظیم سند رسمی خود اقدام کند تا مالکیت اعیانی را نیز به خواهان منتقل سازد. دادگاه مورد نظر ابتدای امر از اداره ثبت اسناد و مدارک مربوط به محل عقد قرارداد ملک و همچنین احراز مالکیت رسمی خوانده استعلام می گیرد. بدین ترتیب می تواند رأی خود را نسبت به اعیانی بودن و احراز اصالت قرارداد و همچنین حکم الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی صادر نماید تا سند رسمی به نام خریدار اعیانی تهیه و تنظیم گردد. در این صورت اگر محکوم علیه بنا به هر دلیلی در دفترخانه اسناد رسمی حاضر نشود؛ نماینده دادگاه می تواند با تقاضای سردفتر اسناد رسمی مذکور وارد دفترخانه شود و نسبت به امضای قرارداد انتقال رسمی اعیانی ملک مورد نظر اقدام کند.

دریافت مشاوره های حقوقی هدفمند در خصوص زمینه پیش رو

در خصوص زمینه پیش رو یعنی دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی، نیاز به وکیلی حاذق و توانمند دارید. کسی که می تواند به خوبی تمامی نکات ریز و درشت این نوع از قراردادها را برای شما حل و فصل نماید. چنین فردی با تجربه بالایی که در زمینه پیش رو دارد به خوبی می تواند گره از مشکلات هر یک از شما باز نماید. این دسته از وکلا می بایست انواع نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی متعددی را با موفقیت پشت سر گذاشته باشند. بدین ترتیب می توانند با توجه به تجربه و تخصص بالای خود در این زمینه، مشکلات حقوقی شما را سر و سامان بخشند. از جمله بهترین وکلای پایه یک با تجربه در این زمینه می توان به وکلای مجموعه حقوقی دادارمنش اشاره کرد. در این گروه حقوقی می توانید از مشاوره های آن ها بهره مند شوید.

مطالعه کنید
خرید ملک بدون سند
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

به طور کلی در نظر داشته باشید که یک وکیل حاذق در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی می تواند مشکل شما را بهتر و سریعتر حل کند. وکیل های گروه دادارمنش در این زمینه پیشرو هستند. گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل ملکی، با ما تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید