گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک چیست؟

لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک لایحه‌ای است که افراد هنگامی که ملک یا مالی را خریداری کنند، تنظیم می‌شود. طبق این لایحه افرادی که ملک را از صاحب آن خریداری می‌ کنند باید در خصوص ملک سندی تنظیم شود که نشان دهد این ملک به نام شخص خریدار ثبت شده است. ما در این مقاله به طور کلی این مطلب را شرح داده‌ایم و برای کسب اطلاعات بیش تر از شما می‌ خواهیم تا پایان مقاله همراه ما باشید.

لایحه دفاع در دعوای اثبات وقوع معامله و الزام به تنظیم سند رسمی

مراحل دفاع در دعوای اثبات وقوع معامله و الزام به تنظیم سند رسمی به شرح زیر است:

  • ایرادات شکلی 

اعلام درخواست الزام به تنظیم سند رسمی صحیح نیست؛ زیرا‌ مبنای این خواسته نامعلوم است. اصولا خریدار دلیل درخواست انتقال رسمی مالکیت خود را ذکر کند. خواسته دوم در دعوای اثبات وقوع معامله (تسلیم یا تحویل مبیع) است. طبق ماده ۳۶۷ قانون مدنی، تسلیم عبارت است از دادن مبیع به مشتری به طوری که متمکن از تصرفات باشد. خواسته سوم در دعوای اثبات وقوع معامله (قلع و قمع مستحدثات) است. اصولاً درخواست قلع و قمع مستحدثات باید مبنی بر تصرفات سازنده یا غیر مجاز بودن اقدام او باشد. طبق ماده ۱۶۵ قانون دادرسی این قانون رفع آثار تصرف را تجویز کرده است.

  • دفاع ماهوی 

هرچقدر که نامه مورد ادعا به دادخواست مبهم و غیر واضح باشد باز هم مبهم بودن یا صوری بودن آن در دادگاه معلوم و واضح است. طبق این لایحه دفاع، فرد باید در دادگاه استدعا داشته باشد تا با توجه به ایرادات شکلی به درخواست او رسیدگی شود.

لایحه دفاعیه الزام به تنظیم سند و خسارت تاخیر

فهرست محتوا

مطالعه کنید
خرید ملک بدون سند

مطالبه و درخواست خسارت تاخیر در قرارداد فاقد وجاهت قانونی است. هنگامی که سند رسمی به نام خریدار تنظیم نشود، رویه الزام به ملک غیر قابل استماع است و در دادگاه شنیده نمی شود. هنگامی که ملکی خریداری می شود، در میان دو طرف قراردادی بسته خواهد شد. در این قرارداد علاوه بر مبلغ پرداختی زمان تنظیم سند تعیین می ‌شود. اگر از مهلت مقرر تنظیم سند گذشته باشد و صاحب ملک سند را به نام فرد خریداری شده نزده باشد، باید خسارت تاخیر را بپردازد. در این شرایط خریدار در دادگاه حضور پیدا می‌ کند و باید ثابت کند که عدم تعهد و خسارت تعیین شده بر عهده طرف مقابل است. در این هنگام فرد از استعلام تکراری در دادگاه باید خودداری کند. به طوری که دادگاه بتواند جهت پرداخت خسارت تاخیر و تنظیم سند رسمی به نام او مراحل را طی کند. اگر در خصوص این  خسارت تاخیر  و لایحه دفاعیه نیاز به وکیل قرارداد دارید از طریق همین لینک اقدام کنید.

الزام به تنظیم سند ملک قولنامه ای

امروزه ملک های زیادی بین افراد به خرید و فروش می رسند. اصولاً از طریق مبایعه یا قولنامه ها نقل و انتقال ملک صورت می‌گیرد. در قولنامه تنظیم می‌ شود که فرد برای به نام زدن ملک باید در مهلت مقرر در دادگاه حضور پیدا کند. ممکن است در برخی مواقع فروشنده ملک به دلایل مختلفی در دادگاه حضور پیدا نکند. دلایلی همچون اختلاف حساب، پشیمان شدن از فروش ملک و افزایش قیمت ملک پس از بستن قولنامه از دلایلی است که موجب می شود فروشنده در دادگاه حضور پیدا نکند. در این هنگام فرد خریدار چاره‌ای جز حضور در دادگاه ندارد. خریدار برای اینکه بتواند به مزایای قانونی تنظیم سند برسد باید به دادگاه مراجعه کند. فرد خریدار در دادگاه باید دادخواست الزام به تنظیم سند ملک قولنامه ای خود را انجام دهد. با دادخواست تنظیم قولنامه توسط خریدار بر علیه فروشنده، دادگاه به پرونده رسیدگی خواهد کرد. در خصوص الزام به تنظیم سند ملک قولنامه ای از طریق شماره تماس های زیر می توانید با وکیل تلفنی در گروه حقوقی دادارمنش ارتباط برقرار کنید و سوالات خود را در این زمینه از ایشان بپرسید.

مطالعه کنید
سند رسمی چیست؟ قوانین مرتبط با سند رسمی کدامند؟
شماره‌های تماس
رأی وحدت رویه الزام به تنظیم سند رسمی
رأی وحدت رویه الزام به تنظیم سند رسمی

رأی وحدت رویه الزام به تنظیم سند رسمی

تنظیم سند رسمی یکی از مباحث بسیار مهم در اثبات مالکیت است. رای وحدت الزام به تنظیم سند رسمی در سال ۱۳۷۱ صادر شده است. در حالت کلی اسناد رسمی در دو دسته متفاوت رسمی و عادی تقسیم بندی می شوند. اسناد عادی به اسنادی گفته می‌ شود که برای ثبت آن ها به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمی کنند. این اسناد  در مقابل با اسناد رسمی از اعتبار کمتری در مراجع قانونی برخوردار هستند. اسناد رسمی به اسنادی گفته می‌ شود که در دادگاه زیر نظر مامورین رسمی تنظیم می شوند. در واقع رای وحدت از جمله آرایه حکم قانون است و مرجع صدور آن توسط هیئت عمومی شعب دیوان عالی صورت می گیرد. ممکن است در دادگاه برخی مواقع آرایه متناقض صادر گردد که در این هنگام جهت وحدت رویه قضایی رای وحدت صادر می گردد.

متن لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک

در این قسمت نمونه ای از متن لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک را برایتان شرح می دهیم.

ریاست محترم شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان … با عرض سلام و نهایت احترام و ادب در رابطه با پرونده به شماره کلاس … جهت دفاع از حقوق موکل به استحضار می رسانیم:

وکیل های محترم طرح دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی قطعات ۶،۷،۸ فرعی از ۳۳ اصلی … را در محضر دادگاه اعلام کرده اند. با توجه به آخرین وضعیت ملک از اداره ثبت املاک شهرستان … این ملک دارای بازداشتی های متفاوتی است. با توجه به این موارد از دادگاه محترم درخواست دارم تا در صورت امکان جهت انتقال رسمی ملک به خواهان آن رسیدگی به پرونده صورت بگیرد.

دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی

دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی هنگامی رخ می دهد که فروشنده ملک به هر دلیلی اقدام به تنظیم سند نکند. در این شرایط خریدار به اصطلاح دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را به دادگاه ارائه می دهد. دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی نکات مهمی را شامل می شود که چند مورد را بیان می کنیم.

  1. دادخواست الزام به تنظیم باید در دادگاه محل اقامت مطرح شود.
  2. تنظیم سند رسمی در دادگاه هزینه بر است که هزینه آن معادل ۳.۵ درصد ارزش ملک تعیین می شود.
  3. برای محاسبه هزینه دادرسی باید ارزش منطقه ای ملک را با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی و نوع مصالح در نظر گرفت.
  4. همزمان با طرح دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بهتر است سایر خواسته‌ها را هم مطرح کنید.
  5. برای دادخواست الزام به تنظیم سند ملک باید برای خواسته خود دلیل کتبی و عینی داشته باشید.

ارتباط با وکیل جهت تنظیم لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک

لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک چیست؟ هنگامی که در نقل و انتقال ملک بین خریدار و فروشنده مشکلی به وجود بیاید، هر یک از طرفین می توانند برای خود وکیلی اختیار کنند. ارتباط با وکیل برای پرونده خود باعث می شود، تنظیم سند رسمی زودتر مورد بررسی قرار بگیرد. داشتن وکیل برای بررسی پرونده باعث می شود به صورت صحیح و اصولی با رعایت قوانین خواسته شما در دادگاه ذکر شود. بنابراین ارتباط با وکیل این امکان را به شما خواهد داد تا در صورت بروز هرگونه مشکل در تنظیم سند آن را با وکیل در میان بگذارید تا سریع‌تر خواسته شما عملی شود. در صورت برقراری ارتباط با وکیل دیگر نگران بروز مشکلات ایجاد شده نخواهید بود؛ زیرا یک وکیل موظف است موکل خود را به حقوق خود برساند.

مطالعه کنید
بررسی دعوای حقوقی اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند رسمی

قوانین مربوط به لایحه دفاعیه اثبات مالکیت

در خصوص لایحه دفاعیه اثبات مالکیت قوانین مختلفی وجود دارد که در ادامه هر کدام را ذکر می کنیم.

  • ماده ۳۵ قانون مدنی 

طبق این قانون اگر فرد، مدعی تصرف ملک باشد باید یک سری اسناد ارائه دهد. در غیر این صورت اگر خلاف آن ثابت شود ملک به آن تعلق نخواهد داشت.

  • ماده ۳۷ قانون مدنی 

اگر متصرف مدعی باشد که ملک سابقا از آن بوده ادعای او تا وقتی صحیح است که مشارالیه نتواند سندی بر علیه ادعای او به دادگاه ارائه دهد. در این صورت اگر به صورت غیر اصولی ملک منتقل شده باشد مالک وظیفه دارد مراحل اصولی را جهت تنظیم سند به نام خود طی کند. 

  • ماده ۲۲ ثبت اسناد و مدارک 

طبق این قانون دولت ملک را به نام فردی که سند به نام آن نام گذاری شده است می‌ شناسد و مالک اصلی ملک شخص نام برده شده در سند است.

  • ماده ۴۷ ثبت اسناد و مدارک

طبق این قانون در مناطقی که اداره ثبت اسناد و مدارک وجود داشته باشد، تنظیم و ثبت اسناد به نام شخص لازم و ضروری است.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

مطالعه کنید
ادعای جعلیت سند رسمی
رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای پایه یک دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از وکیل یا اعطای وکالت به وکیل ملکی مجرب  با ما تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

  1. الزام به تنظیم سند رسمی در مواقعی که گواهی عدم حضور گرفته نشده باشد چگونه است؟ گرفتن گواهی عدم حضور مربوط به خسارت و ضرر و زیان می شود و ربطی به تنظیم سند رسمی ندارد.
  2. هنگامی که فروشنده در دادگاه حضور پیدا نکند خریدار چه کاری باید انجام دهد؟ خریدار باید در این شرایط دادخواست را برای تنظیم سند علیه فروشنده در دادگاه درخواست کند.
  3. اگر میزان خسارت در سند تنظیم نشده باشد آیا خسارت به خریدار تعلق می گیرد؟ در این هنگام کارشناس دادگستری مبلغی را جهت خسارت در نظر خواهد گرفت.
  4. اگر خریدار قبل از تنظیم سند فوت کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در این هنگام فروشنده باید سند را به وارث ایشان تنظیم کند.
5/5 - (22 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید