گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
سند رسمی

سند رسمی در دنیای امروز به ‌عنوان یکی از باارزش‌ترین دارایی‌های هر فردی شناخته می‌شود که می‌تواند انواع گوناگونی داشته باشد. معمولاً اسناد رسمی توسط مأمورین و افرادی تنظیم می‌شوند که صلاحیت لازم را در این زمینه دارند و در دعاوی قانونی می‌توان با تکیه بر صلاحیت این اشخاص و افراد، ورق را به نفع خود برگرداند. به‌ طور کلی، سند رسمی قوانین گوناگونی را شامل می‌شود که دانستن هر یک از این قوانین برای انجام اقدامات قانونی ضروری است. ما در این محتوا قصد داریم که برای شما به‌ صورت کامل‌ بگوییم که سند رسمی چیست و ویژگی‌های آن‌ کدام‌اند. با شناخت این اطلاعات، می‌توانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی و کمک وکلای کارکشته در صورتی به وجود آمدن هرگونه مشکل قانونی، ورق را به نفع خود برگردانید و از بروز ضرر و زیان‌های مالی تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، با ما همراه بمانید.

سند رسمی چیست؟

سند رسمی مدرکی مکتوب است که به ‌طور کامل تعیین می‌کند که یک شخص مالک یک مال، جایگاه یا اقدام قانونی می‌باشد. این سند اگر به‌ صورت قانونی تنظیم شده باشد، در هر دادگاهی قابل ‌قبول است و هیچ شک و شبهه‌ای در آن راه نخواهد داشت. به این نکته توجه داشته باشید که سند رسمی باید حتماً به‌ صورت نوشته و مکتوب باشد تا بتوان به آن استناد کرد. در صورت کتبی نبودن، حتی اگر تمامی طرفین دعوا نیز به یک چیز مشترک شهادت دهند، این شهادت به اندازه سند قابل استناد نخواهد بود. علاوه ‌بر این موضوع، سند رسمی سندی است که توسط شخص و دفترخانه‌ دارای صلاحیت کافی تنظیم شده باشد. در غیر این ‌صورت، این سند، رسمی نخواهد بود، به‌ عنوان یک سند عادی تلقی می‌شود و ارزش قانونی آن نیز درست به ‌اندازه‌ی سند عادی خواهد بود.

سند رسمی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

هر سند رسمی باید دارای ویژگی‌هایی باشد تا بتوان آن را رسمی خواند. در برخی موارد ممکن است نیاز داشته باشید که از خدمات مشاوره حقوقی یا کمک یک وکیل پایه یک دادگستری کارکشته بهره ببرید، در این شرایط شناخت ویژگی‌های سند رسمی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید روند کش ‌و قوس دادگاه را به نفع خود باز گردانید. اجازه دهید برای شما در ادامه به‌ صورت بخصوص و کامل بگوییم که سند رسمی که قرار است در دادگاه به آن استناد شود، باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد. 

  • شخصی که مورد شکایت واقع شده و طبق نظر شخص حقیقی دیگر خلافی را انجام داده، باید سندی که به ‌عنوان مدرک ارائه می‌شود را قبول داشته باشد 
  • این سند باید در یک دفتر رسمی قانونی به ‌ثبت‌ رسیده باشد
  • این سند باید توسط مامورین رسمی و شخصی که دارای صلاحیت کافی است تنظیم شده باشد
  • یک سند رسمی قابل اتکا باید به تمام مقررات قانونی مربوط به تنظیم سند توجه داشته باشد. در غیر این‌ صورت اصلاً ارزش نخواهد داشت
مطالعه کنید
اهمیت مشاوره حقوقی خرید ملک و هزینه آن در امور ملکی
شماره تماس
الزام به تنظیم سند رسمی

میزان اهمیت سند رسمی در دنیای امروز چیست؟

شاید با خود بگویید که در دنیای امروز سند رسمی چه کاربردی دارد و به چه دردی می‌خورد. اجازه دهید با یکدیگر در ادامه اهمیت و مزیت داشتن این سند را به ‌طور کامل بررسی کنیم. در شرایطی ممکن است که شما به واسطه وجود برخی اختلافات یا مشکل‌ها، به دادگاه قانونی مراجعه کنید. در این شرایط مشاوره حقوقی یا وکیل ملکی از شما می‌خواهد تا هر ابزار سندی که در اختیار دارید ارائه کنید. ابزارها و اسناد متفاوت و گوناگونی وجود دارند که ممکن است هنگام اثبات ادعا مورد استفاده قرار بگیرند.‌ این ابزارها می‌توانند سوگند، شهادت دادن، گواهی دادن و … باشند. 

اما در شرایطی، شما امکان این را خواهید داشت که با ارائه سند رسمی و تایید شده از گفته و ادعای خود دفاع کنید. به واسطه مقبولیت اسناد رسمی در قانون امروز، این سند تأثیر زیادی در میزان موفقیت شما خواهد داشت و به شما کمک می‌کند تا شانس پیروزی خود در دادگاه را تا حد بسیار زیادی بالا ببرید. در مقایسه با سندهای عادی که به دادگاه ارائه می‌شوند، اسناد رسمی بسیار مورد قبول‌تر و ارجع‌تر هستند و تحت شرایط مساوی، این سند رسمی است که دادگاه را برنده می‌شود. معمولاً در همان ابتدا هنگامی‌ که شما سند را به ‌عنوان مدرکی برای اثبات ادعای خود رو می‌کنید، قانونی بودن سند بررسی می‌شود. 

اگر سند مدنظر شما ویژگی‌هایی که پیشتر برایتان گفتیم را داشته باشد برای مثال توسط شخص دارای صلاحیت تنظیم شده باشد و ثبت آن در یک دفتر رسمی صورت ‌گرفته باشد، سند رسمی خوانده می‌شود و بر اساس این سند حکم دادگاه صادر می‌شود. دقیقاً به‌ همین دلیل است که در دنیای امروز، سند رسمی به عنوانی یکی از مهم‌ترین دارایی‌های هر انسانی شناخته می‌شود.

قانون الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟

در بحث جذاب بررسی ماهیت و ویژگی‌های سند رسمی، یکی از مهم‌ترین نکات و قوانینی که بیان می‌شود، الزام به تنظیم سند رسمی است. به‌ همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که کمی برای شما در رابطه با این قانون نیز صحبت کنیم. الزام به تنظیم سند رسمی زمانی رخ می‌دهد که شخصی به ‌صورت کاملاً قانونی حق این را دارد که سند را به‌ نام خودش ثبت کند اما به واسطه فاکتورهای گوناگون، طرف دیگر قضیه زیر بار نمی‌رود. در این شرایط است که فرد طلبکار امکان این را خواهد داشت که با اختیار قانونی تمام ‌و کمال و مراجعه به ارگان‌های اجرایی، ورق را به نفع خود برگرداند و کاری کند تا طرف دیگر دعوا مجبور شود تا وظیفه خودش را انجام دهد. 

معمولاً سندهای لازم‌الاجرا سند‌هایی می‌باشند که نیاز به دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی و اقامه‌ی دعوا ندارند بلکه فرد طلبکار امکان این را دارد که تنها با مراجعه به ارگان های اجرایی در سریع‌ترین زمان ممکن، به هدفش برسد. اجازه دهید با یک مثال برای شما توضیح دهیم. در شرایطی که فردی به وسیله یک مبایعه‌نامه ملکی را برای خود خریده باشد، قاعدتاً بعد از پرداخت هزینه به ‌صورت تمام‌ و کمال، صاحب ملک قبلی باید سند اصلی ملک را به‌ نام خریدار بزند. در صورتی‌ که فروشنده به هر دلیلی این کار را انجام ندهد؛ خریدار امکان این را دارد که با مبایعه‌نامه خود که توسط مشاورین املاک تایید صلاحیت شده به ثبت رسیده و با انجام اقدامات قانونی، سند را به ‌نام خودش بزند و روند معامله را به اتمام برساند. در این شرایط است که به ‌اصطلاح فرد شاکی می‌تواند از دادگاه درخواست الزام به تنظیم سند رسمی داشته باشد.

قانون الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟

در بحث جذاب بررسی ماهیت و ویژگی‌های سند رسمی، یکی از مهم‌ترین نکات و قوانینی که بیان می‌شود، الزام به تنظیم سند رسمی است. به‌ همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که کمی برای شما در رابطه با این قانون نیز صحبت کنیم. الزام به تنظیم سند رسمی زمانی رخ می‌دهد که شخصی به ‌صورت کاملاً قانونی حق این را دارد که سند را به‌ نام خودش ثبت کند اما به واسطه فاکتورهای گوناگون، طرف دیگر قضیه زیر بار نمی‌رود. در این شرایط است که فرد طلبکار امکان این را خواهد داشت که با اختیار قانونی تمام ‌و کمال و مراجعه به ارگان‌های اجرایی، ورق را به نفع خود برگرداند و کاری کند تا طرف دیگر دعوا مجبور شود تا وظیفه خودش را انجام دهد. 

معمولاً سندهای لازم‌الاجرا سند‌هایی می‌باشند که نیاز به دادخواست رسمی و اقامه‌ی دعوا ندارند بلکه فرد طلبکار امکان این را دارد که تنها با مراجعه به ارگان های اجرایی در سریع‌ترین زمان ممکن، به هدفش برسد. اجازه دهید با یک مثال برای شما توضیح دهیم. در شرایطی که فردی به وسیله یک مبایعه‌نامه ملکی را برای خود خریده باشد، قاعدتاً بعد از پرداخت هزینه به ‌صورت تمام‌ و کمال، صاحب ملک قبلی باید سند اصلی ملک را به‌ نام خریدار بزند. در صورتی‌ که فروشنده به هر دلیلی این کار را انجام ندهد؛ خریدار امکان این را دارد که با مبایعه‌نامه خود که توسط مشاورین املاک تایید صلاحیت شده به ثبت رسیده و با انجام اقدامات قانونی، سند را به ‌نام خودش بزند و روند معامله را به اتمام برساند. در این شرایط است که به ‌اصطلاح فرد شاکی می‌تواند از دادگاه درخواست الزام به تنظیم سند رسمی داشته باشد.

بررسی انواع اسناد رسمی 

انواع اسناد رسمی نیز درست مانند تعریف سند رسمی در ماده 1287 قانون مدنی آمده‌ است. اجازه دهید این موارد را هم بررسی کنیم. 

مطالعه کنید
وظایف و اختیارات دیوان عدالت اداری

دسته‌ اول

دسته‌بندی اول سند رسمی شامل اسنادی میشود که در اداره ثبت اسناد و املاک به ثبت رسیده‌اند. برای مثال سند مالکیت جزو این اسناد می‌باشد. در این اسناد معمولاً حدود ملک به ‌طور کامل مشخص می‌شود و مأمورینی این سند را تنظیم می‌کنند که دارای صلاحیت قانونی می‌باشند.

دسته‌ی دوم 

دسته دوم اسناد رسمی، اسنادی هستند که در دفاتر اسناد رسمی و دفترخانه‌ها به ثبت می‌رسند. برای مثال سند انتقال قطعی، سند صلح، سند ازدواج و … جزو این دسته می‌باشند.

دسته سوم

این اسناد، اسنادی هستند که توسط مامورین رسمی دولت صادر می‌شوند. برای مثال شناسنامه‌ها یا گواهی‌نامه‌ها جزو این اسناد می‌باشند.

ما در این مطلب سعی کردیم برای شما بگوییم که سند رسمی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. با تکیه و اتکا به موارد گفته‌ شده، شما امکان این را دارید که در شرایط خاص به ‌صورت قانونی از سند رسمی که در دست دارید بهره ببرید و مشکل و معضل موجود را به نفع خودتان برطرف سازید. 

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی ملک یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری، با ما تماس حاصل فرمایید. 

مطالعه کنید
وکیل ثبت اسناد و املاک
5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید