گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
الزام به تنظیم سند رسمی علیه وراث

الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه، یکی از دعاوی حقوقی پیچیده است که حتما نیاز به یک وکیل الزام به تنظیم سند رسمی مجرب و کارکشته دارد. این مهم زمانی رخ می دهد که به عنوان مثال: شخصی بخواهد ملکی را از شخص دیگری خریداری نماید. اما تا زمان تنظیم سند رسمی از فروشنده به خریدار، فروشنده مذکور، فوت می کند. در این حالت برای تنظیم سند رسمی به نام خریدار، می بایست از طریق وراث فروشنده اقدامات لازم را انجام داد. البته گاهی اوقات ممکن است فروشنده، وارثی هم نداشته باشد که در این مورد نیز نکاتی را خدمت شما ارائه می کنیم. پس ما را تا پایان همراهی کنید.

دو حالت محتمل پس از فوت فروشنده برای تنظیم سند رسمی ملک

در صورتی که تمایل به دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه داشته باشید؛ دو حالت پیش روی شماست. یا اینکه متوفی دارای ورثه است و یا اینکه ورثه ای ندارد. این امر کاملا طبیعی است که گاهی اوقات فروشنده یک ملک تا زمان تنظیم سند رسمی به خریدار ملک خویش، جان خود را بنا به هر علتی از دست می دهد. بدین ترتیب وراث یا بازماندگان وی می بایست کارهای مربوط به انتقال سند را به نام خریدار انجام دهند. چه فروشنده متوفی وراث داشته باشد و چه نداشته باشد؛ قوانین و راهکارهایی برای الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه وجود دارد. در ادامه به بررسی هر دو احتمال می پردازیم:

  • در صورت وجود وارث
مطالعه کنید
الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای

در صورتی که فروشنده متوفی وارث داشته باشد؛ خریدار به منظور الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه، می تواند درخواست انحصار وراثت کند. مرحله ای قانونی که می بایست در دادگاه انجام شود تا سهم هر یک از وراث مشخص گردد. با توجه به مراحل قانونی برای انتقال سند، پرداخت مالیات و تقسیم ارث، این مرحله ممکن است زمان بر باشد. اما پس از صدور نهایی گواهی مربوط به انحصار وراثت در دادگاه، در نتیجه خریدار می تواند با حکم دادگاه و گواهی مذکور وارد یکی از دفاتر اسناد رسمی شود و مراحل قانونی تنظیم سند را به نام خود پیگیری نماید.

  • در صورت عدم وجود وارث

ممکن است خریدار درخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه داشته باشد. حال آنکه فروشنده فوت شده باشد و وارثی هم نداشته باشد. در این حالت دادگاه مذکور برای این پرونده یک مدیر ترکه ای را انتخاب می کند تا وی ادعای خریدار و مدارک وی را مورد بررسی قرار دهد. در نتیجه با بررسی های به عمل آمده در صورت صحت اسناد و مدارک و تایید آن ها نسبت به انتقال سند رسمی به نام خریدار مذکور اقدامات لازم را انجام می دهد.

بنابراین به طور کلی برای پرونده های الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه نیاز به یک وکیل کارکشته و حرفه ای دارید. کسی که بتواند در سریعترین زمان ممکن، مشکل شما را برطرف نماید. پس بهتر است هر چه سریعتر اقدام به مشاوره حقوقی با یک وکیل پایه یک دادگستری کنید تا مراحل قانونی پرونده شما سریعتر پیش رود.

مطالعه کنید
الزام به تنظیم سند بدون گواهی عدم حضور
شماره تماس

مطرح نمودن شکایت الزام به تنظیم سند رسمی علیه وراث

الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه یا سایر وراث زمانی مطرح می گردد که آن ها علی رغم تایید مدارک خریدار، نسبت به تعهدات خود عمل نکنند. در این صورت شما به عنوان خریدار می توانید به هر یک از این وراث در دادگاه، شکایت کنید. البته باید در نظر داشت که اگر مالک قبل از تنظیم سند فوت شود؛ خریدار یک سری وظایفی دارد. از جمله اینکه می بایست فورا با وراث تماس حاصل نماید و آن ها در مورد وجود این معامله، با خبر سازد. بدین ترتیب هر یک از طرفین یعنی خریدار با وراث، می توانند تا پیش از دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه، نسبت به این معامله تصمیم گیری نمایند.

در صورتی که وراث بخواهند آن ملک را به خریدار بفروشند؛ خریدار پس از امضای قرارداد با وراث می تواند سند را به نام خود انتقال دهد. اما در صورتی که وراث نخواهند ملک را به فروش برسانند؛ خریدار می تواند با آن ها همکاری نموده و معامله را از اساس، لغو نماید. در این حالت اگر خریدار با فروشنده متوفی پیش از مرگش، قراردادی را امضا کرده باشد و وراث راضی به فروش آن نباشند؛ خریدار می تواند ادعای الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه  یا شکایت علیه آن ها کند.

مطالعه کنید
مراحل سند زدن ملک

دعوی الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه

در صورت عدم فروش ملک به فروشنده توسط وراث علی رغم وجود امضا و مدارک لازمه، خریدار می تواند دعوی الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه را مطرح نماید. برای این منظور خریدار می بایست مدارک خود را به طور کامل به ویژه قرارداد منعقد شده میان خود و فروشنده متوفی را ارائه کند. بدین ترتیب با توجه به این مدارک و فیش های واریزی خود و البته گواهی فوت فروشنده و ارائه آن به دادگاه، می توان ادعای خود را ثابت کند. دادگاه نیز پس از بررسی های لازم و در صورت تایید، می تواند به نفع خریدار حکم نماید و وراث فروشنده نیز مجبور به انتقال سند رسمی به نام خریدار هستند. خریدار می تواند نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه را مشاهده نماید و همانند آن، دادخواست خود را مطرح نماید. باید دانست که طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی علیه وراث، مسئله پیچیده و زمان بری است.

به طور کلی باید در نظر داشت که موضوع یا مسئله الزام به تنظیم سند رسمی علیه ورثه، حتما نیاز به یک وکیل کارکشته دارد. در صورتی که نسبت به مفاد قانونی آن اطلاع نداشته باشید؛ می توانید با بهترین وکلای تهران در مجموعه حقوقی دادارمنش، مشاوره حقوقی داشته باشید.  آن ها بر حسب تجربه و تخصص بالای خود در زمینه پیش رو می توانند مشکل شما را به خوبی حل و فصل نمایند. پس اگر ملکی را خریداری کرده و تا پیش از تنظیم سند رسمی، فروشنده شما فوت کند؛ جای نگرانی نیست. چرا که می توانید با ارتباط گرفتن نسبت به وکلای پایه یک دادگستری مجموعه حقوقی دادارمنش، مراحل قانونی را تا دریافت سند رسمی به نام خود پیگیری نمایید. برای این منظور می توانید حضوری، تلفنی و یا از طریق سایت اینترنتی با این وکلا در ارتباط باشید. 

مطالعه کنید
ادعای جعلیت سند رسمی
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید