گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
خسارت تاخیر در تخلیه ملک

همان طور که می دانید، در دادگاه های کل کشور، پرونده های مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند. با این حال یکی از پرونده هایی که تعداد آن در دادگاه های کشورمان بسیار بیشتر می باشد، مربوط به دعاوی میان مستاجر و صاحب ملک است. بند های قانونی مختلفی وجود دارند که در قوانین مدنی کل کشور قرار گرفته اند. با به کار گیری هر یک از این بند های قانونی می توان بسیاری از دعاوی میان مالک و مستاجر را حل کرد. البته این مسئله وابسته به نوع دعوای مطرح شده نیز می باشد. یکی از این دعاوی مربوط به خسارت تاخیر در تخلیه ملک می شود. در واقع برخی از مستاجرین به عدم تخلیه ملک تا مدت های طولانی می پردازند و خسارت وارد شده به صاحب ملک را نیز پرداخت نمی کنند.

در سال های گذشته مراکز حقوقی بسیار زیادی تاسیس شده اند که راهکار های دریافت و محاسبه خسارت تاخیر در تخلیه ملک را شرح می دهند. البته مالکین نیز تحت شرایط خاصی می توانند به دریافت این خسارت بپردازند. معمولا این مسئله که حق با مالک یا مستاجر است، توسط دادگاه تعیین می شود. با این وجود پیشنهاد می کنیم تا قبل از هر چیزی، اطلاعات مفیدی را در رابطه با مبحث خسارت تاخیر در تخلیه ملک به دست بیاورید. در این صورت قطعا شما می توانید با استفاده از بند های قانونی به حقوق خود دست یابید.

مطالعه کنید
همه چیز درباره رفع توقیف اموال برای مهریه

خسارت تاخیر در تخلیه ملک به چه معناست؟

به طور کلی خسارت تاخیر در تخلیه ملک مربوط به آن دسته از مستاجرینی می شود که قرارداد آن ها با صاحب ملک به اتمام رسیده است. در چنین شرایطی دو راهکار برای طرفین وجود دارد که یکی از آن ها تخلیه مستاجر و دیگری تمدید قرارداد است. در صورتی که صاحب ملک تمایلی به تمدید ملک نداشته باشد، از مستاجر درخواست تخلیه ملک را خواهد داشت. اگر مستاجر پس از دریافت این درخواست به عدم تخلیه ملک موردنظر بپردازد، موظف است مطابق با روز هایی که پس از تمام قرارداد در ملک سکونت داشته، مبلغی را با عنوان خسارت تاخیر در تخلیه ملک به صاحب ملک پرداخت کند. توجه داشته باشید که این مبلغ از تعداد روز های حضور مستاجر پس از اتمام قرارداد محاسبه خواهد شد. بنابراین باید به این مسئله مهم توجه داشته باشید تا مبادا از شما کلاهبرداری های مختلف نشود.

خسارت عدم تخلیه ملک در قرارداد ثبت می شود؟

بسیاری از صاحبین ملک ها بنا بر تجربیاتی که از گذشته به دست آورنده، بند های مختلفی را در قرارداد اجاره قرار می دهند. مستاجر با مطالعه هر یک از این بند ها و پذیرفتن آن ها به امضای قرارداد می پردازد. یکی از بند های متداولی که در قراردادهای اجاره از سوی صاحب ملک قرار می گیرد، مربوط به خسارت تاخیر در تخلیه ملک می شود. معمولا در این بند ها ذکر می شود که اگر مستاجر تحت هر شرایطی به سکونت پس از قرارداد خود بپردازد، موظف به پرداخت مبلغی به عنوان خسارت است. در برخی از این بند ها نحوه محاسبه خسارت نیز ذکر می شود و مستاجر باید بر اساس بند موردنظر به محاسبه خسارت موردنظر بپردازد. در برخی از شرایط مشاهده شده که صاحبین ملک، مستاجر را ملزم به پرداخت چند برابری اجاره روزانه می کنند. بنابراین شما باید با توجه به این مسئله مهم به امضای قرارداد بپردازید.

مطالعه کنید
تفکیک مجدد زمین

توجه داشته باشید که اگر به این نوع از بندهای قانونی در قرارداد اجاره توجه نداشته باشید، ممکن است در آینده هزینه های زیادی از شما دریافت شود. در بسیاری از شرایطی مشاهده شده که مستاجر بدون داشتن اطلاعات کافی در این زمینه به امضای این نوع از قرارداد ها پرداخته است. معمولا مستاجر در چنین شرایطی مبالغ بیشتری را با عنوان خسارت به صاحب ملک نیز پرداخت می کند. با این وجود با توجه به این مسئله مهم قرارداد اجاره را امضا کنید. در اکثریت اوقات مراکز مشاوره حقوقی به شما کمک خواهند کرد تا با دانسته های قبلی به امضای قرارداد های اجاره بپردازید. برای ارتباط با وکیل تخلیه ملک در گروه حقوقی دادارمنش از طریق شماره تماس های زیر اقدام فرمایید.

شماره تماس

نحوه محاسبه خسارت مربوط به تاخیر در تخلیه ملک

خسارت تاخیر در تخلیه ملک با استفاده از روش ها و راهکار های مختلفی محاسبه می شود که نیاز به بررسی از سوی مستاجر دارد. به صورت کلی در بسیاری از قرارداد های اجاره که طرفین به توافق نهایی دست پیدا می کنند، محاسبه خسارت به روش های مختلفی صورت می گیرد. در برخی از شرایط روش محاسبه خسارت در قرارداد اجاره ذکر شده است. در چنین حالتی طرفین موظف هستند مطابق با نحوه محاسبه درج شده در قرارداد به محاسبه خسارت تاخیر در تخلیه ملک بپردازند.

مطالعه کنید
رای قطعی دیوان عدالت اداری

اگر در بند خسارت تاخیر در تخلیه ملک چنین مسئله ای عنوان نشده باشد، صاحب ملک از طریق راهکار های دیگری این مبلغ را محاسبه می کند. برای مثال، در برخی از قرارداد های اجاره، میزان اجاره روزانه یک ملک محاسبه می شود. اگر میزان اجاره روزانه معادل 100 هزار تومان باشد، صاحب ملک به افزایش سه الی چهار برابری این مبلغ می پردازد. در واقع مستاجر موظف است به ازای هر یک از روزهایی که به سکونت در ملک پرداخته است، مبلغی را معادل 300 الی 400 هزار تومان پرداخت کند. توجه داشته باشید که مقدار ذکر شده از سوی قانون تایید یا تکذیب نمی شود. در واقع عرف خسارت عدم تخلیه ملک بدین شکل می باشد. مستاجر نیز موظف است تا با کسب رضایت صاحب ملک از پیگیری های صاحب ملک در این زمینه جلوگیری کند.

در سال های گذشته مجموعه های حقوقی بسیار زیادی تاسیس شده اند که در بسیاری از پرونده های حقوقی به مردم کشورمان کمک می کنند. برخی از این مراکز به صورت تخصصی دعاوی مربوط به صاحب ملک و مستاجر را پوشش می دهند. قطعا حضور وکیل این مراکز به عنوان نماینده قانونی شما در دادگاه، باعث می شود تا روند پرونده بسیار بهتر پیش برود. در همین راستا پیشنهاد می کنیم، برای این که بتوانید احتمال موفقیت خود را در پرونده موردنظر افزایش دهید، حتما از افراد وکیل استفاده کنید. این افراد به واسطه دانشی که در اختیار دارند، از توانایی های زیادی برای حل مشکلات حقوقی بهره مند هستند.

مطالعه کنید
تخلیه ملک مشاع
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.8/5 - (25 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید