گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
رفع توقیف اموال برای مهریه

رفع توقیف اموال برای مهریه دغدغه بسیاری از آقایان به هنگام بروز اختلافات و طلاق است. بر اساس قانون، توقیف اموال زوج بابت مهریه توسط زوجه امکان پذیر است. هرچند راهکارهایی برای رفع توقیف اموال زوج وجود دارد. بر اساس ماده 24 قانون جدید محکومیت‌های مالی، اگر ثابت شود اموال زوج جزو مستثنیات دین است توقیف آن ها امکان پذیر نخواهد بود. پیگیری پرونده مهریه و رفع توقیف اموال باید به طور تخصصی توسط یک وکیل مجرب انجام شود. لازم به ذکر است که توقیف اموال زوج در طلاق توافقی و زمانی که زوجه حق طلاق دارد امکان پذیر نبوده و رسیدگی به مهریه به صورت توافقی انجام خواهد شد. در این موارد موضوع بخشیدن تمام یا بخشی از مهریه یا پرداخت آن به صورت اقساطی مطرح می شود.

توقیف اموال برای مهریه

پس از ثبت درخواست مهریه و ارسال ابلاغیه، زوج تنها ده روز فرصت دارد تا برای پرداخت مهریه به زوجه اقدام کند. در غیر این صورت حکم توقیف اموال زوج برای مطالبه مهریه صادر خواهد شد. روش های مختلفی برای توقیف اموال زوج جهت مطالبه مهریه وجود دارد. توقیف اموال زوج در هنگام مطالبه مهریه از طریق اداره اجرای ثبت، دادگاه خانواده و طرح دعوی مطالبه مهریه امکان پذیر است. آنچه اهمیت دارد این است که تمام اموال زوج قابلیت توقیف ندارند. بنابراین برخی از اموال زوج حتی در صورت توقیف، باز هم امکان رفع توقیف دارند. اگر زوج در لایحه ای بتواند ثابت کند که اموال توقیف شده از مستثنیات دین در پرداخت مهریه محسوب می‌شوند، آن اموال قابلیت رفع توقیف خواهند داشت. برای کسب اطلاعات تخصصی و دریافت مشاوره حقوقی در زمینه رفع توقیف اموال برای مهریه می توانید از یک وکیل آنلاین کمک بگیرید.

مطالعه کنید
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
شماره تماس

اموال قابل توقیف برای مهریه

قبل از آنکه به موضوع رفع توقیف اموال برای مهریه بپردازیم، بهتر است بدانید کدام اموال زوج قابلیت بازداشت دارند. دانستن این نکته در رفع توقیف آن اموال نیز موثر است. بر اساس قانون و با در نظر داشتن مستثنیات دین، تنها اموال زیر قابل توقیف هستند:

  • وجه نقد شخص ثالث، حساب‌های بانکی و سهام
  • خودرو و موتور سیکلت
  • اموال مدیون
  • حقوق مستمری یا ماهانه
  • سهم الارث از ملک و غیره
  • انواع ملک از جمله زمین، خانه، آپارتمان، باغ، مغازه و غیره
  • خطوط تلفن همراه با ارزش مانند خطوط 0912 و خطوط رند
  • سرقفلی ملک
  • رهن خانه
  • دیه

اموال غیر قابل توقیف برای مهریه_مستثنیات دین

بر اساس ماده 24 قانون اجرای محکومیت های مالی اموالی که جزو مستثنیات دین هستند و مرد را به اعسار می اندازند، قابلیت توقیف ندارند. بر اساس این قانون مستثنیات دین عبارتند از:

  • منزل مسکونی که عرفاً در شان و در حالت اعسار زوج باشد
  • آن قسمت از وسایل و مایحتاج زندگی که زوج و افراد تحت تکفل او برای رفع حوائج ضروری به آن ها نیاز دارند
  • آذوقه ای که زوج و افراد تحت تکفل او برای رفع حوائج ضروری به قدر احتیاج به آن ها نیاز دارند
  • ابزار علمی، تحقیقاتی و کتب تحصیلی ارزشمند
  • ابزار کار و وسایلی که زوج برای امرار معاش از آن ها کسب درآمد می کند
  • خطوط تلفن مورد نیاز مدیون
  • مبلغ رهن پرداخت شده به موجر مشروط بر آنکه پرداخت اجاره دچار عسر و جرح گردد و مبلغ مورد نظر از شان زوج بالاتر نبوده و مورد نیاز او باشد.
مطالعه کنید
قوانین ازدواج مجدد

درخواست رفع توقیف اموال برای مهریه

اگر زوج بتواند ثابت کند که با توقیف اموال خود در عسر و حرج قرار گرفته یا اموال او جزو مستثنیات دین هستند، می تواند جهت رفع توقیف اموال برای مهریه درخواست دهد. اموال مرد در صورتی که در شأن او یا وسیله امرار معاش او بوده یا ارزش چندانی نداشته باشند رفع توقیف خواهند شد. در غیر این صورت به اندازه میزان مهریه قابلیت توقیف خواهند داشت. صحت و سقم ادعای زوج در این حوزه و تایید و تشخیص آن با مراجع ذی صلاح است. تقریبا در اکثر موارد اموالی چون پول نقد، زمین و باغ، حساب بانکی، سهام، سهم الارث و دیه رفع بازداشت نمی‌شوند. هرچند در صورت وجود ادله ای برای اثبات مستثنیات دین می توان آن ها را رفع توقیف نمود.

روش رفع توقیف اموال برای مهریه

زوج جهت رفع توقیف اموال برای مهریه باید به اداره اجرای ثبت یا دادگاه مراجعه نموده و اسناد و مدارک لازم را ارائه دهد. درخواست رفع توقیف اموال زوج بعد از تنظیم لایحه و استعلام مراجع ذی صلاح تکمیل خواهد شد. روش دیگر برای رفع توقیف اموال زوج، توافق زوجین است. در این روش باید برگه سازش زوجین به همراه سایر اسناد و مدارک به دادگاه و اداره اجرای ثبت ارائه شود. پروسه توقیف و رفع توقیف اموال برای مطالبه مهریه اغلب دشوار و کمی زمانبر است. بهتر است انجام این کار به یک وکیل مهریه خبره در این حوزه سپرده شود.  

مطالعه کنید
دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد

اگر زوج تنها یک خانه به عنوان محل سکونت داشته باشد، جزو مستثنیات دین محسوب شده و غیر قابل بازداشت است. در اکثر مواقع پول پیش خانه نیز قابلیت رفع بازداشت دارد. زمین و باغ به طور معمول جزو اموال غیر ضروری زوج هستند و رفع بازداشت آن ها امکان پذیر نیست. سهام بورس جزو مایحتاج اصلی زندگی زوج محسوب نمی شود و قابلیت بازداشت دارد. به طور معمول تمامی حساب های بانکی و سهام زوج بعد از 2 الی 3 ماه بازداشت به حساب خانم انتقال داده می شوند. سهم الارث زوج حتی اگر به طور کامل انحصار ورثه نشده باشد نیز قابل بازداشت است. خطوط موبایل در صورتی که اثبات شود مربوط به شغل زوج بوده و وسیله ای برای کسب درآمد او هستند قابلیت رفع توقیف دارند. دستور بازداشت خودرو تنها در صورتی که زوج بتواند ثابت کند منبع کسب درآمد او است، رفع خواهد شد. در غیر این صورت خودرو جزو مایحتاج زندگی زوج به شمار نمی رود.

مدت زمان لازم جهت رفع توقیف اموال برای مهریه

در رفع توقیف اموال برای مهریه نمی توان به مدت زمان مشخصی اشاره نمود. این مدت زمان با توجه به مدارک و اسناد ارائه شده و میزان اموال زوج متغیر خواهد بود. تنها در مواردی که سازش صورت گیرد و زوجه برای رفع توقیف اموال زوج اقدام کند، روند بررسی سریع تر پیش خواهد رفت. در موارد صلح زوجین، زوجه درخواست خود برای رفع توقیف اموال زوج را در اداره ثبت به صورت کتبی ارائه می دهد. این کار به معنای انصراف زوجه از ادامه روند توقیف اموال زوج است. در این صورت به راحتی پرونده مختومه شده و اموال زوج از توقیف خارج خواهند شد.

مطالعه کنید
ترکه چیست؟

در رفع توقیف اموال برای مهریه باید این نکته را مد نظر قرار داد که آن اموال جز مستثنیات دین هستند یا خیر. در صورتی که ثابت شود این اموال غیر قابل توقیف و از مستثنیات دین هستند، به راحتی رفع توقیف انجام خواهد شد. اگر اطلاعاتی از نحوه رفع بازداشتی در صورت توقیف اموال خود ندارید، لازم است برای اخذ مشاوره حقوقی حضوری یا غیر حضوری اقدام کنید. پروسه رفع توقیف اموال در مطالبه مهریه روند طولانی و طاقت فرسایی داشته و نیاز به اطلاعات تخصصی در حوزه حقوقی دارد که از عهده شما خارج است. بنابراین بهتر است انجام این کار را به یک وکیل برجسته و کاربلد بسپارید. 

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید