گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

طلاق یکی از زیرشاخه‌های حقوق خانواده است و در این زمینه، طلاق توافقی یک روش جدید و نوین است که زوج و زوجه می‌توانند از طریق یک توافق نامه مشترک جدا شوند. این مدل از طلاق به زوجین اجازه می‌دهد در مورد تمامی جنبه‌های مهم مانند اجرت المثل، نفقه، حضانت فرزندان، جهیزیه و سایر موارد مربوطه توافق کنند. نکته مهم این است که این توافق در دادگاه به عنوان یک حکم قانونی ثبت می‌شود و به همین دلیل دارای ضمانت قانونی است.

طلاق توافقی باعث می‌شود روند جدایی سریع‌تر پیش برود، زیرا قبل از اقدام به طلاق، هر دو طرف موظف هستند تمامی جنبه‌های مربوطه را به صورت دقیق و شفاف مشخص کنند. این امر سبب می‌شود که دادگاه بتواند به راحتی حکمی را با عنوان “عدم امکان سازش” صادر کند، که یکی از مهم‌ترین دلایل و مدارک برای طلاق توافقی است. لطفا توجه داشته باشید که قبل از درخواست طلاق، بهتر است قوانین و مقررات جدید مربوط به این موضوع را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که از آخرین تغییرات قانونی آگاه هستید.

آیا امکان انجام طلاق توافقی بدون حضور وکیل وجود دارد؟

فهرست محتوا

در طلاق توافقی، دو امکان برای افراد وجود دارد. شما می‌توانید از خدمات وکیل استفاده کنید یا بدون حضور وکیل اقدام نمایید. در هر دو حالت، طلاق توافقی امکان پذیر است. با این حال، توصیه ما به شما استفاده از خدمات وکیل طلاق توافقی و مشاوره از او می‌باشد. این انتخاب به شما کمک می‌کند تا پیچیدگی‌ها و مشکلات در روند طلاق را به حداقل برسانید و پرونده را به سرعت بیشتری پیش ببرید. وکیل با تجربه می‌تواند در تنظیم توافقنامه، مشاوره حقوقی و حفاظت از منافع شما کمک کند.

با این حال، اگر قصد دارید بدون حضور وکیل طلاق توافقی را انجام دهید، در این صورت شما و همسرتان باید موارد توافق را تعیین کنید و توافقنامه را به صورت خودجوش تنظیم کنید.

توافقات بین خانم و آقا؛ حضور یا عدم حضور وکیل

انجام توافقات بین خانم و آقا در مسائلی مانند نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت و حضانت، هیچ ارتباطی به حضور یا عدم حضور وکیل خانواده ندارد. در هر دو حالت، خانم و آقا باید بر این مسائل توافق کنند. با حضور وکیل خانواده، شما می‌توانید از تجربه و مشاوره حقوقی او بهره‌برداری کنید. وکیل می‌تواند در تنظیم توافقنامه، توضیح در مورد حقوق و تعهدات شما به یکدیگر و نحوه اجرای این توافقات به شما کمک کند. همچنین، وکیل می‌تواند به شما راهنمایی کند و از حقوق و منافع شما در این توافقات دفاع کند.

اما در صورتی که قصد دارید بدون حضور وکیل این توافقات را انجام دهید، شما و آقا باید خودتان توافق کنید. می‌توانید این مسائل را با یکدیگر بررسی کنید و در صورت توافق، توافقنامه را به صورت خودجوش تنظیم کنید.

شماره تماس
مطالعه کنید
حق طلاق چیست؟ (شرایط و نحوه گرفتن آن)

ثبت نام در سامانه ثنا؛ پیگیری راحت درخواست طلاق توافقی

پس از رسیدن به توافق در مسائل خصوصی، افراد باید در سامانه ثنا ثبت نام کنند. سامانه ثنا به عنوان سامانه پیگیری درخواست و ابلاغیه‌ها عمل می‌کند. این سامانه در چند سال اخیر به مراحل درخواست طلاق توافقی اضافه شده است. با استفاده از این سامانه، فرآیند برای افراد آسان‌تر شده است و به جای حضور مکرر در دادگاه، آن‌ها می‌توانند ابلاغیه‌های مربوطه را در سامانه بررسی و مطالعه کنند.

ثبت نام در سامانه ثنا برای افراد دارای مزایایی است. اولا، این سامانه به آن‌ها امکان می‌دهد تا به راحتی و به صورت آنلاین ابلاغیه‌ها را بررسی کنند و اطلاعات مربوط به پرونده خود را در اختیار داشته باشند. همچنین، این سامانه فرصتی را برای اطلاع‌رسانی سریع و دقیق درباره تغییرات و رویدادهای مرتبط با پرونده فراهم می‌کند.

با استفاده از سامانه ثنا، نیازی به حضور مکرر در دادگاه برای پیگیری پرونده نیست و این به افراد امکان می‌دهد وقت و انرژی خود را صرف مسائل مهم‌تر کنند.

ثبت نام در سامانه تصمیم: راهی جدید برای درخواست طلاق 

اگرچه شاید تاکنون بارها شنیده باشید که درخواست طلاق توافقی نیازمند حضور در جلسات مشاوره است، اما این روزها با وجود سامانه تصمیم، فرآیند ثبت نام درخواست طلاق اینترنتی بسیار آسان‌تر شده است. پس از توافق بر سر مسائل خصوصی، افراد می‌توانند به صورت آنلاین در سامانه تصمیم ثبت نام کنند و سپس از طریق سامانه به راحتی وقت جلسات مشاوره را برای خود رزرو کنند. البته باید توجه داشت که برای این کار ممکن است زمان زیادی صرف شود، زیرا تعداد درخواست‌ها در این سامانه بسیار زیاد است و نوبت دهی ممکن است زمان‌بر باشد. همچنین، حضور در جلسات مشاوره برای زوج و زوجه اجباری است و باید در تمامی جلسات شرکت کنند.

ارجاع به دفتر خدمات الکترونیک

پس از گذراندن جلسات مشاوره، لازم است که درخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک ثبت شود. این مرحله نیز می‌تواند به صورت آنلاین و از طریق سامانه تصمیم یا سامانه ثنا انجام شود. در صورتی که وکیلی دارید، این مراحل می‌تواند توسط وکیل شما انجام شود.

حضور در جلسات دادگاه برای طلاق 

بعد از ثبت نام در دفاتر خدمات الکترونیک، لازم است که از ارسال درخواست به دادگاه مطمئن شوید. پس از مدتی، درخواست شما به دادگاه ابلاغ می‌شود و سپس در سامانه تصمیم ابلاغیه‌ای برای شما ثبت می‌شود. با مراجعه به سامانه می‌توانید زمان دقیق حضور خود در دادگاه را مشاهده کنید. در این جلسه، شما باید توافقات خود را به قاضی اعلام کنید تا قاضی آن‌ها را به صورت مکتوب درج کند.

صدور رای و ثبت صیغه نامه طلاق

بعد از جلسه دادگاه، حکمی صادر می‌شود که در مرحله بعدی باید به دفاتر ثبت طلاق مراجعه کنید. در این دفاتر، صیغه نامه و مهر طلاق در شناسنامه زوجین نیز ثبت می‌شود. لازم به ذکر است که بین صدور حکم و مراجعه به دفاتر ثبت طلاق معمولا سه ماه زمان وقت دارید.

شرایط طلاق توافقی بدون وکیل

برای طلاق توافقی بدون وکیل، اولین شرط مهم سازش بر سر مسائل موجود و توافق طرفین است. بهتر است این توافقات به صورت کتبی ثبت شوند. در صورتی که شما یک وکیل دارید، می‌توانید این توافقات را در حضور وکیل کتبی کنید. این کار به شما اطمینان می‌دهد که در مرحله حضور در دادگاه، از توافقات قبلی اطلاعات دقیقی دارید. در کل، شرایط طلاق توافقی بدون وکیل شامل موارد زیر است:

  • انجام توافق؛ طرفین باید در مورد مسائل مالی، نگهداری از فرزندان، تقسیم دارایی‌ها و سایر موارد مهم توافق کنند. این توافقات باید کتبی و مشخص باشند.
  •  ثبت نام در سامانه ثنا
  • ثبت نام در سامانه تصمیم
  • حضور پیدا کردن در جلسه‌های مشاوره
  •  شرکت در جلسات دادگاه
  • مراجعه به دفاتر ثبت طلاق

مدارک و مراحل مورد نیاز در طلاق توافقی بدون وکیل

برای طلاق توافقی بدون وکیل، در هر مرحله باید از داشتن تمامی مدارک مطمئن شوید. عدم تکمیل مدارک ممکن است باعث تاخیر در فرآیند طلاق شود. مدارکی که همیشه باید در اختیار داشته باشید شامل موارد زیر است:

  • شناسنامه طرفین
  • کارت ملی
  • سند ازدواج
  • گواهی عدم بارداری
  • سند تایید کننده شرکت در جلسات مشاوره

توجه داشته باشید که ممکن است در موارد خاص، مدارکی دیگر نیز مورد نیاز باشند. بهتر است با مراجع مربوطه یا وکیل خود مشورت کنید تا اطلاعات دقیق‌تری در این خصوص دریافت کنید.

روش‌های دریافت مهریه

دریافت مهریه می‌تواند به دو شیوه صورت بگیرد:

  • دریافت مهریه از طریق اجراییه ثبت: در این روش، می‌توانید با اقدام به اجرایی کردن حکم مهریه، از طریق اجراییه ثبت، مهریه را دریافت کنید.
  • درخواست مهریه از طرف دادگاه: در این روش، می‌توانید درخواست دریافت مهریه را به دادگاه ارائه دهید و از طریق رسیدگی دادگاه، مهریه را دریافت کنید.

قبل از اقدام به دریافت مهریه، بهتر است درباره قوانین جدید مهریه تحقیق کنید تا با مقررات جدید آشنا شوید.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

در صورت تمایل به انجام طلاق توافقی بدون وکیل، بهتر است از یک وکیل خبره و ماهر کمک بگیرید. فقط در این صورت، امکان انجام طلاق فوری و بدون وقفه احتمالی وجود خواهد داشت. وکلا با قوانین و اصول مربوط به این نوع طلاق و روش‌های نگارش درخواست‌ها به خوبی آشنا هستند که باعث می‌شود قضات بتوانند به سرعت نظر و حکم خود را صادر کنند. در هر صورت، قبل از هرگونه اقدام، بهتر است با یک وکیل مشورت کنید تا از جزئیات و شرایط خاص مربوطه مطلع شوید و تصمیمی هوشمندانه بگیرید.

در چه صورت داشتن وکیل برای اقدام به طلاق توافقی ضروری است؟

داشتن وکیل برای طلاق توافقی زمانی که نیاز به پیگیری مستمر برای انجام این روند وجود داشته باشد، الزامی است. در واقع، نیاز به وکیل برای طلاق توافقی بستگی به شرایط و موقعیت هر زوج دارد. در بعضی موارد، زوجین می‌توانند مراحل طلاق توافقی را بدون وکیل طی کنند و این امر امکان پذیر است. اما در مواردی که مشکلاتی پیش آمده و نیاز به مشاوره حرفه‌ای و حضور وکیل برای حفظ حقوق و بهبود شرایط طلاق وجود دارد، در این صورت حضور وکیل الزامی است. در هر صورت، در انتخاب وکیل مناسب و مطابق با نیاز‌های خودتان، بهتر است با دقت و مشورت با وکلای متخصص در این زمینه تصمیم نهایی را بگیرید.

مطالعه کنید
بررسی دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمانی که طلاق توافقی بدون حضور وکیل به طول می انجامد بین 6 تا 9 ماه می باشد. چرا که تمامی مراحل طلاق توافقی بدون وکیل باید به صورت کامل و مرحله به مرحله پیش رود.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی خانواده آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی از کارشناسان حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری، با ما تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید