گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
مراحا قانون طلاق توافقی چیست؟

 پایان دادن به عقد نکاح و طلاق در قانون خانواده به سه طریق امکان پذیر است ، مطابق قوانین طلاق به در خواست زوج و از ناحیه مرد صورت می گیرد وزوجه درصورتی بخواهد طلاق بگیرد فقط در موارد و شروطی  که در قانون تصریح شده است  و با حکم دادگاه می تواند طلاق بگیرد. بنابراین در صورتی که ادامه زندگی مشترک برای زوجین به هر دلایلی مقدور نباشد بهترین راه حل برای جدایی ،طلاق توافقی می باشد که در آن زوج و زوجه هردو برای طلاق رضایت دارند. در این مقاله که توسط  وکیل متخصص خانواده گروه حقوقی دادارمنش نگارش شده است کلیه مراحل ،شرایط طلاق توافقی، مطابق بخشنامه جدید طلاق توافقی مدت زمان لازم و هزینه طلاق توافقی به زبان ساده بررسی می گردد.

 مراحل انجام طلاق توافقی مطابق قانون جدید طلاق توافقی

بخشنامه جدید طلاق توافقی مصوب 1397/09/1از سوی قوه قضاییه به منظور کاهش رشد طلاق در جامعه و همچنین آسیب های بعد از طلاق ، خطاب به کلیه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، تغییرات مهمی را در فرآیند طلاق توافقی  به وجود آورد و اکنون طلاق توافقی مطابق این بخشنامه انجام می شود. در گذشته قبل از تصویب بخشنامه جدید طلاق توافقی ، مراحل طلاق توافقی مطابق ماده 25 قانون حمایت خانواده انجام می شد.

مطالعه کنید
آشنایی کامل با دادنامه طلاق

 ماده 25قانون حمایت خانواده: در صورتی که زوجین درخواست طلاق توافق داشته باشند ، دادگاه پرونده را به یکی از مراکز مشاوره خانواده ارجاع می دهد پس از طی جلسات در مرکز مشاوره خانواده در صورت عدم انصراف زوجین از طلاق ، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با ذکر موارد توافق برای تصمیم و رای نهایی به دادگاه منتقل می نماید و به همراه داشتن وکیل طلاق توافقی درفرایند حل پرونده کمک شایانی به شما خواهد کرد.

 

شماره‌ تماس

 شرکت در جلسات مشاوره برای زوجین الزامی است

اول آذرماه سال 1397 بخشنامه جدید طلاق توافقی از سوی قوه قضاییه صادر گردید که براساس آن ثبت دادخواست طلاق توافق منوط به اخذ “گواهی عدم انصراف ازطلاق ” ازمراکزغربالگری شد ازاین تاریخ زوجین چنانچه قصد طلاق توافقی را داشته باشند می بایست به یکی از مراکز مشاوره خانواده که مرکز غربالگری هستند و از سوی قوه قضاییه مجوز دارند مراجعه نمایند و پس از گذراندن حداقل4 جلسه مشاوره درطی یکماه که البته احتمال دارد این جلسات مشاوره  با نظر مشاورخانواده  بنابه دلایلی بیشتر یا کمتر شود،گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ نمایند .پس از آن با مراجعه به یکی از دفاترخدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاق توافقی ثبت نمایند.

مطالعه کنید
ممانعت از حق در ملک مشاع

 مطابق قانون جدید طلاق توافقی، یکی از مدارک لازم برای ثبت دادخواست طلاق توافقی” گواهی عدم انصراف از طلاق” می باشد. بنابراین در مرحله اول  زوجین می بایست به یکی از مراکز غربالگری  بهزیستی جهت مشاوره  پیش از طلاق مراجعه نمایند وپس از گذراندن جلسات  مشاوره حداقل به مدت یکماه “گواهی عدم انصراف از طلاق” را مطابق قانون جدید طلاق توافقی دریافت نمایند سپس زوج وزوجه با به همراه داشتن عقدنامه و شناسنامه وکارت ملی و گواهی مزبور به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده ودادخواست طلاق توافق ثبت نمایند. با ارجاع  دادخواست به شعبه ای از دادگاه خانواده محل اقامت زوجین  وقت رسیدگی و به طرفین ابلاغ می گردد.بعد از آن زوجین می بایست در جلسه دادگاه خانواده حضوریابند تا در خصوص حقوق مالی زوجه ازجمله نفقه ، مهریه، اجرت المثل زن خانه دار و همچنین حضانت فرزند مشترک تعیین تکلیف شود و در نهایت از” دادگاه گواهی عدم امکان سازش”که همان رای طلاق توافقی است را دریافت نمایند.برای اطلاعات بیشتر با بهترین وکیل خانواده در تهران در تماس باشید. در این مرحله زوجه باید گواهی عدم بارداری نیز دریافت نماید  اخذ گواهی عدم بارداری نیزبرای ثبت طلاق اجباری است  مگر درصورتی که زوجه یائسه یا باکره باشد . سپس با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق ، صیغه طلاق اجرا و ثبت می شود. لازم به ذکر است حضور زوجین در تمامی این مراحل الزامی است .لذا به موجب بخشنامه جدید طلاق توافقی مراحل انجام طلاق توافقی افزایش یافته است.

حتی با داشتن وکالت در طلاق نیز شرکت درجلسات مشاوره الزامی است.

مطابق بخشنامه جدید طلاق توافقی ، حضور زوجین در جلسات غربالگری الزامی است. چنانچه یکی از زوجین  به دلایل موجهی نتوانند در جلسات مشاوره شرکت نمایند به طور مثال یکی از آنها در خارج از کشور باشد می توانند وکیل معرفی نمایند  یا اینکه زوج به دلیل دادن حق طلاق زوجه دیگرحاضر به شرکت در جلسات مشاوره نباشد، زوجه باید شخصا در جلسات شرکت کند و “گواهی عدم انصراف از طلاق” را اخذ نماید لذا به موجب قانون جدید طلاق توافقی این گواهی براثبت طلاق الزامی است و بدون این گواهی تحت هیچ شرایط امکان ثبت  دادخواست طلاق توافقی وجود ندارد.

مدت زمان طلاق توافقی مطابق قانون جدید

با توجه به بخشنامه جدید طلاق توافقی،پروسه طلاق توافقی نسبت به گذشته طولانی ترو سخترشده است.گذراندن حداقل4 جلسه طی یکماه که احتمال دارد طبق دلایلی تعداد این جلسات بیشترهم شود ، در این بخشنامه اجباری می باشد به طور کلی با احتساب تمامی مراحل گفته شده در بالا ،غالبا 4 تا6ماه طول خواهد کشید .البته کمک گرفتن از وکیل خانم پایه یک دادگستری می‌تواند انجام فرآیند طلاق توافقی را راحتر و سریعتر نماید.درگروه حقوقی دادارمنش پروسه طلاق توافقی شما مراجعین محترم توسط وکیل طلاق با تجربه  بدون نیاز به حضور زوجین، ظرف مهلت 15 روز لغایت یکماه  به اتمام خواهد رسید.  

مطالعه کنید
قوانین ازدواج مجدد

هزینه طلاق توافقی مطابق قانون جدید طلاق توافقی

هزینه طلاق توافقی شامل هزینه جلسات مشاوره،هزینه دادرسی و ثبت دادخواست و در نهایت هزینه ثبت طلاق  در دفترخانه های رسمی طلاق است که مجموعا 2 تا 3 میلیون تومان می باشد. در صورت اینکه بخواهید وکیل دادگستری اختیار نمایید حق الوکاله وکیل دادگستری نیز به هزینه های فوق اضافه خواهد شد .برای دریافت اطلاعات بیشتر دراین خصوص با گروه حقوقی دادارمنش تماس حاصل فرمایید.

مهلت اعتبار رای قطعی دادگاه در طلاق توافقی

زوجین پس از اخذ رای قطعی دادگاه خانواده سه ماه فرصت دارند به یکی از دفترخانه های رسمی ثبت طلاق مراجعه نمایند و طلاق خودرا ثبت نمایند. در غیر این صورت رای دادگاه خانواده منقضی گردیده و مجددا از ابتدا باید تمامی مراحل پیش گفته شده را سپری نمایند. همچنین شایان ذکر است با منقضی شدن رای دادگاه تمامی توافقات زوجین  در آن نیز ملغی می گردد.

مزایای کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی

اگر سوالی حقوقی در زمینه طلاق توافقی دارید، می‌توانید از مشاوره آنلاین گروه حقوقی دادارمنش در این زمینه بهره‌مند شوید و از آن‌ها مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری بخواهید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

مطالعه کنید
بررسی مفهوم تصرف در حقوق ایران

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
همچنین گروه حقوقی دادارمنش در تهران برای آسان شدن کار شما در زمینه‌های حقوقی، مشاوره حقوقی خود را بصورت تخصصی ارائه می‌کند. شما این امکان را دارید از وکلای پایه یک ما مشاوره حقوقی دریافت کنید و با کمک آن‌ها تمام مشکلات خود در این زمینه حل و فصل کنید.  
سوالات متداول بخشنامه جدید طلاق توافقی
  چگونه در جلسات مشاوره ثبت نام و شرکت کنیم؟ برای ثبت نام برای شرکت در جلسات مشاوره ابتدا وارد سامانه تصمیم مرکز بهزیستی شوید مراجعه و ثبت نام نمایید. آیا برای طلاق توافقی حتما باید وکیل بگیریم؟  خیر حضور وکیل الزامی نیست ولی چناچه وکالت در طلاق داشته باشید حتما باید وکیل دادگستری اختیار نمایید. اگر بعد از گرفتن رای طلاق همسرم در دفترخانه برای ثبت طلاق توفقی حاضر نشود امکان ثبت طلاق وجود دارد؟ خیر حضور زوجین برای ثبت طلاق در دفترخانه  رسمی طلاق الزامی است درصورتی که وکیل دادگستری اختیار نمایید نیازی به حضور زوجین نیست.
5/5 - (22 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید