گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
دلایل طلاق از طرف زن

در این نوشتار به بررسی مهمترین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن خواهیم پرداخت. در همین ابتدا باید در نظر داشت که به طور کلی طلاق یک عمل حقوقی یک جانبه است که اجرای آن با مرد می باشد. با این وجود در برخی از موارد مصرح قانونی، زن می تواند دعوای طلاق را بر علیه شوهر اقامه کرده و اصطلاحاً طلاق بگیرد. با توجه به شرایط گوناگون مثل تراکم پرونده ها در دادگاه خانواده، دخالت یا عدم دخالت وکیل طلاق در پرونده و … متفاوت است.

از سوی دیگر مدت زمانی که برای رسیدگی به یک پرونده طلاق طول می کشد، با دلایل و مستندات موجود در پرونده نیز تناسب دارد. به عنوان نمونه چنانچه زوج ادعای جعلی بودن قباله نامه و سایر مدارک مورد استناد زوجه را داشته باشد، دادگاه موضوع را به کارشناسی ارجاع میدهد.کارشناسی جعلی بودن یا نبودن اسناد از جمله فرایند های زمانبر در یک پرونده طلاق می باشد. از همین رو نخست ضروری است با مهمترین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن را مطابق با قوانین مربوطه بررسی کنیم. 

تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد؟

فهرست محتوا

چنانچه شوهر به طلاق زوجه رضایت داشته باشد، به شیوه توافقی (طلاق توافقی) و در کمترین زمان ممکن زوجین به دادگاه خانواده مراجعه کرده و گواهی عدم سازش دریافت می شود. پس از صدور گواهی عدم سازش، زوجین در دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق حاضر شده و صیغه طلاق را در حضور سردفتر جاری می سازند.

چنانچه شوهر به طلاق زوجه رضایت نداشته باشد، زوجه می تواند بر علیه شوهر خود در دادگاه خانواده، دعوای طلاق را طرح نماید. دعوای طلاق می بایست به موجب دادخواست که یک فرم حقوقی خاص است تنظیم شده و به دفتر دادگاه تحویل گردد. پیش از تنظیم دادخواست و انجام هر اقدام حقوقی دیگر توصیه می شود برای تشخیص دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن، به یک نفر وکیل دادگستری با سابقه در زمینه حقوق خانوادگی مراجعه نمایید. بدون تردید داشتن مشاوره حقوقی پیش از طرح دادخواست طلاق نقش موثری در نحوه نگارش دادخواست و مسیر پرونده حقوقی بر جای خواهد گذاشت.

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن

برخی از مهمترین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن عبارتند از:

  • عدم پرداخت نفقه در طول مدت شش ماه یا بیشتر
  • اعتیاد شوهر به مواد مخدر، الکل یا روانگردان ها، به گونه ای که زندگی زناشویی زوجین را با اختلال مواجه سازد.
  • بیماری سخت علاج شوهر، به گونه ای که از انجام وظایف زناشویی ناتوان شود. همچنین در مورد برخی از بیماری های واگیردار مثل ایدز یا HIV نیز دادگاه خانواده حکم طلاق را صادر می کند.
  • یکی دیگر از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن، بچه دار نشدن شوهر یا مبتلا شدن او به بیماری های مقاربتی می باشد.
  • مطابق با قانون حمایت خانواده، ازدواج مجدد شوهر بدون رضایت زوجه نیز به عنوان یکی دیگر از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن به شمار می رود.
  • محکومیت شوهر به زندان بیش از 5 سال و همچنین محکومیت وی به دلیل ارتکاب جرایمی که با شان و حیثیت خانوادگی زوجه مغایرت دارد.
مطالعه کنید
طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد؟
شماره تماس

سریع ترین راه طلاق از طرف زن

وجود دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن و بیان این دلایل در دادخواست حقوقی، سریع ترین راه طلاق یک طرفه می باشد. در قانون مدنی و قانون حمایت خانواده دلایل محکمه پسندی که به استناد آن زوجه می تواند دعوای طلاق را بر علیه شوهر اقامه کند، بیان گردیده است. بنابراین نخستین گام برای تعیین استراتژی طرح دعوای طلاق، تشخیص دلایل محکمه پسند برای  طلاق از طرف زن می باشد. منظور از دلایل محکمه پسند شرایط بیرونی خاصی است که در صورت تحقق آن شرایط، یکی از زوجین می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و دعوای طلاق را طرح نماید.

درخواست طلاق زن به دلیل عسر و حرج

همانطور که اشاره شد یکی از دلایل قانونی که در صورت وجود آن زوجه می تواند از شوهر طلاق بگیرد. وجود عسر و حرج در زندگی زناشویی است. منظور از عسر و حرج هر رفتار یا واقعیت ناگواری است که تحمل زندگی مشترک را برای یکی از زوجین غیر ممکن سازد. برای مثال چنانچه محل زندگی زوجه با مادر شوهر خود باشد و میان آن دو ناسازگاری باشد، به طوری که موجب عسر و حرج زوجه گردد، مورد از موارد طرح دعوای طلاق توسط زوجه خواهد بود.  

مطالعه کنید
برای گرفتن طلاق توافقی چه باید کرد

مدارک لازم برای طلاق از طرف زن 

دانستیم که طلاق به درخواست زوجه می بایست از طریق نگارش دادخواست و تقدیم آن به دادگاه خانواده صورت گیرد. دادخواست ممکن است توسط زوجه یا وکیل وی نگارش یابد. بر مبنای قانون حمایت خانواده، به طور کلی رای رسیدگی به دعوای طلاق دادگاهی صلاحیت دارد که در حوزه قضایی شهرستان محل اقامت زوجین مستقر است. به تصریح قانون مذکور و به عنوان یک حق حمایتی برای بانوان، چنانچه محل اقامت زوجه با شوهر خود متفاوت باشد، زوجه برای طرح دعوای طلاق می تواند به دادگاه خانواده محل زندگی خود مراجعه نموده و دادخواست حقوقی را تقدیم کند. دادخواست طلاق می بایست مشمول موضوعات زیر باشد:

  • مشخصات کامل هویتی زوج و زوجه به عنوان خوانده و خواهان دعوای طلاق. چنانچه دادخواست توسط وکیل تنظیم گردد یا خوانده وکیل داشته باشد، نام و نشانی وکلای زوجین نیز می بایست در دادخواست ذکر شود. 
  • در ردیف بعد، موضوع دعوی یا خواسته ذکر می شود. منظور از موضوع خواسته در این مورد «تقاضای صدور حکم طلاق» می باشد.
  • در ردیف بعد می بایست مدارک و مستندات دعوی ذکر شود. دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن که در بالا به آن اشاره شد می بایست در این بخش بیان شوند. همچنین در دادخواست می توان به شهادت شهود، فیلم دوربین های مدار بسته، سند امضا شده توسط زوج و … استناد کرد.  
  • سپس در قسمت شرح دادخواست می بایست به رفتارهای زوج و وقایعی که موجب عسر و حرج زوجه گردیده است اشاره نمود. 
  • در بخش پایانی دادخواست، مبلغ هزینه دادرسی و تعرفه های قابل پرداخت به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی قید می شود.

درخواست طلاق به دلیل غیبت یا ترک زندگی مشترک توسط مرد 

چنانچه زوج به دلیل جنگ، زندان، مسافر و … غایب بوده و مدت زمان زیادی از زمان غیبت او سپری شده باشد، زوجه او می تواند دعوای طلاق را طرح کند. همچنین مطابق با قانون مدنی پس از مدتی که عرفاً زنده ماندن شخص غایب ممکن نیست، حکم موت فرضی در مورد او صادر می شود. در این صورت حکم بیوه یا زوجه متوفی بر همسر وی جاری می شود. بنابراین زوجه می بایست عده وفات را نگه دارد و پس از آن به عنوان زن مجرد به شمار می رود.

مطالعه کنید
در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟

بیشتر بخوانید: اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد، تکلیف چیست؟

درخواست طلاق به خاطر عدم پرداخت نفقه توسط مرد

آنچنان که گذشت یکی از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن، عدم پرداخت مهریه توسط مرد در طول مدت شش ماه می باشد. شایان ذکر است که پرداخت هزینه زندگی زوجه و فرزندان مشترک خانواده با شوهر است. در صورتی که شوهر با وجود تمکن مالی از پرداخت نفقه به همسر و فرزندان خودداری کند، برای زوجه حق طلاق ایجاد می شود. همچنین دادگاه خانواده در ضمن صدور حکم طلاق در خصوص پرداخت نفقه، مهریه و سایر حقوق مالی زوجه از اموال شوهر تعیین تکلیف خواهد کرد.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی خانواده آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی از  وکیل انلاین و کارشناسان حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری در تهران، با ما تماس حاصل فرمایید.

4.8/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید