گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
الزام به تنظیم سند رسمی

گروه حقوقی دادارمنش سعی دارد در این مقاله کلیه مطالب مربوط به الزام به تنظیم سند رسمی که یکی از مقوله‌های مهم حقوقی و از جمله مباحث و دعاوی مهم در زمینه ملکی که پیش بردن امور مربوط به آن بر عهده وکیل ملکی پایه یک دادگستری است را برای شما شرح دهد. با ما همراه باشید.

مالکیت و انتقال آن به دو صورت و توسط تنظیم دو نوع سند رسمی و عادی امکان پذیر است. سندی که بر اساس مقررات قانونی توسط مامورین صلاحیت دار در حدود صلاحیت آنها که در این مقوله منظور دفاتر اسناد رسمی هستند تنظیم شود، سندی رسمی است و در غیر این صورت سند عادی نامیده خواهد شد. اسناد رسمی در قوانین کشور ما دارای اعتبار بیشتری بوده و برای سلب اعتبار از آن باید جعلی بودن آن محرز گردد. محتوایی تخصصی در خصوص الزام به تنظیم سند رسمی تهیه شده است که پیشنهاد می‌شود آن را حتما مطالعه فرمایید.

الزام به تنظیم سند رسمی

با توجه به اعتبار سند رسمی نسبت به سند عادی، بهتر است برای تمامی اموال غیرمنقول و منقولی که امکان دریافت سند رسمی فراهم بوده، اقدام به دریافت سند رسمی کنیم. برخی اموال غیرمنقول مانند املاک و برخی اموال منقول مانند خودرو، موتور سیکلت، سهام شرکت و …تنظیم سند رسمی امکان پذیر است.

حال در برخی موارد، فروشنده به هر دلیلی در برابر تنظیم سند رسمی مقاومت به خرج خواهد داد. در چنین مواقعی، با توجه به اینکه حتی بدون اینکه در سند عادی قید شده باشد که فروشنده موظف به تنظیم سند رسمی است، قانون این حق را برای خریدار قائل خواهد شد که الزام فروشنده به  تنظیم سند رسمی از مراجع قضایی بخواهد.

مطالعه کنید
تخلیه ملک تجاری

دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی ​

روال عادی معاملات عرف بدین صورت است که پس از توافق خریدار و فروشنده بر مبلغ و شرایط معامله، مبایعه نامه ای در دفتر املاک مبنی بر مبلغ و باقی شرایط معامله تنظیم خواهد شدو به امضای هر دو طرف خواهد رسید و خریدار مقداری از مبلغ را به فروشنده پرداخت خواهد کرد و پرداخت مابقی مبلغ به پس از تنظیم سند رسمی موکول خواهد شد.

حال اگر در موعد مقرر تنظیم سند رسمی، خریدار حاضر به انجام تعهد خود یعنی پرداخت مابقی مبلغ بهای مال باشد اما فروشنده حاضر به تنظیم سند رسمی نباشد، الزامات تنظیم سند رسمی را فراهم ننماید یا در دفتر ثبت اسناد حاضر نگردد، خریدار حق طرح دعوای «الزام به تنظیم سند رسمی» را دارد.

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، دعوایی مالی محسوب می‌شود و به همین دلیل شامل هزینه دادرسی است. این دعوا برای اموال منقول در نزدیک ترین دادگاه محل سکونت فروشنده و برای اموال غیرمنقول در نزدیک ترین دادگاه به مال غیرمنقول موضوع دعوا رسیدگی خواهد شد. در ادامه به کلیه موارد مربوط به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خواهیم پرداخت. 

دعوای-الزام-به-تنظیم-سند-رسمی

نکات پیش از معامله برای سهولت تنظیم سند رسمی​

در ابتدا نکاتی را بیان خواهیم کرد که در صورت رعایت آن‌ها به راحتی می‌توانید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را به نفع خود تمام کنید. اگر کار از کار گذشته و درگیر این دعوا هستید، می‌توانید تمامی این موارد را مطالعه نموده د اطمینان حاصل کنید که تمامی مدارک، مستندات و شواهد موجود برای پیروزی در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را در اختیار دارید یا خیر. اگر در هر مرحله از مطالعه این موارد با پرسشی برخوردید، می‌توانید با مشاوران حقوقی ما تماس گرفته و از مشاوره حقوقی تلفنی ما بهره‌مند گردید.

  1. برای اینکه بتوانید در دعوای الزام به تنظیم سندرسمی پیروز باشید، باید بتوانید وقوع بیع و انتقال مالکیت مال از فروشنده به خود را اثبات نمایید. در غیر این صورت ممکن است دادگاه بر علیه شما رای بدهد. شما باید بتوانید در هنگام خرید مال، مبایعه نامه یا هر سند عادی دیگری که برای خرید آن در نظر دارید را به گونه‌ای تنظیم کنید که بیع، معامله و انتقال مالکیت به شما را تصریح کند.
  2. در هنگام معامله باید نسبت به احراز هویت مالک و مالکیت او دقیق باشید. در وهله اول اطمینان حاصل کنید فردی که مبایعه نامه را به عنوان فروشنده امضا می‌کند، همان مالک مال است. در واقع باید دقت کنید فروشنده همان فردی است که مال به نام او ثبت شده است. همچنین اگر وکیل فروشنده مبایعه نامه را امضا می‌کند، باید دقت بفرمایید که وکالت نامه او اعتبار داشته باشد. علاوه بر این نکات، اگر فروشنده سند رسمی ندارد و مال به نام او به ثبت نرسیده است، باید طبق سند عادی که در دست دارد مطمئن شوید که سلسله معاملات و ایادی از آخرین سند رسمی صادر شده کاملا درست و بدون شبهه است. و حتما کپی آخرین سند رسمی تنظیم شده را از فروشنده بگیرید. (این نکته حائز اهمیت است که دادگاه برای رسیدگی به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، در وهله اول استعلام ثبتی خواهد گرفت و در صورتی که مال مورد دعوا به نام فروشنده یا خوانده دادخواست شما نباشد، دادگاه دعوای شما را رد خواهد کرد.)
  3. برای تعهد فروشنده جهت تنظیم سند رسمی ضمانت اجرا قرار دهید. بنا بر این تعهد، فروشنده موظف به تنظیم سند رسمی  در تاریخ مقرر به شماست؛ درغیراینصورت علاوه بر طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی می توانید آن ضمانت اجرا را به عنوان خسارت نیز مطالبه کنید.
  4. به این نکته نیز دقت بفرمایید که مال خریداری شده، در رهن نباشد. در صورتی که مال در رهن باشد، علاوه بر الزام به تنظیم سند رسمی، می بایست الزام به فک رهن را نیز در مبایعه نامه قید نمایید. همچنین زمان طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی باید الزام به فک رهن را از دادگاه بخواهید.
مطالعه کنید
بررسی قوانین تخلیه نکردن ملک فروخته شده

شماره‌ تماس

مراحل-رسیدگی-به-دعوای-الزام-به-تنظیم-سند-رسمی

مراحل رسیدگی به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی​

روند رسیدگی به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، دارای ریزه‌کاری های قانونی است. بنابراین بسیار بهتر است که پیگیری دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک را به بهترین وکیل هروی تهران بسپارید و با خیالی آسوده این روند را دنبال کنید. در ادامه به بررسی مراحل رسیدگی به این دعوا خواهیم پرداخت.

1. بسته به این که در سند عادی تاریخی برای تنظیم سند رسمی و مراجعه به دفترخانه مشخص شده باشد یا نه، شروع روند رسیدگی به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی توسط بهترین وکیل شرق تهران به دو صورت خواهد بود.

اگر تاریخ مراجعه به دفترخانه و تنظیم سند رسمی مشخص شده باشد، خریدار باید در تاریخ مقرر به دفترخانه مورد توافق مراجعه کرده و در صورت عدم حضور فروشنده در محل، گواهی عدم حضور او را دریافت نماید. از طریق این گواهی می‌توان اثبات کرد که مالک از تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت سر باز زده و از این امر امتناع ورزیده است.

در صورت عدم تعیین تاریخ و دفترخانه معین جهت تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت، باید به وسیله یک اظهارنامه از مالک بخواهیم که برای تنظیم سند رسمی در زمان مشخص در دفترخانه مشخص حاضر گردد. در صورت حاضر نشدن مالک در زمان و دفترخانه مقرر، باقی مراحل گفته شده را طی می‌کنیم.

مطالعه کنید
موانع الزام به تنظیم سند رسمی

2. پس از دریافت گواهی عدم حضور مالک، خریدار می‌تواند با همراه داشتن مبایعه نامه، گواهی ذکر شده، مدارک هویتی به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی برای مال را به ثبت برساند.

* توصیه می‌شود که علاوه بر الزام به تنظیم سند رسمی، صدور دستور موقت  مبنی بر عدم نقل وانتقال مال موضوع دعوی را از دادگاه بخواهید تا  فروش مجدد مال را در فاصله ثبت دادخواست تا تنظیم سند رسمی از مالک سلب کنید.

* پایان کار،گواهی عدم خلافی از شهرداری و صورت مجلس تفکیکی لازمه صدور و انتقال سند در شهرها است. بنابراین پیش از اقامه دعوای الزام به تنظیم سند رسمی از وجود این مدارک آگاهی کسب کنید.

* با توجه به اینکه فک رهن، پرداخت عوارض شهرداری، اخذ مفاصا حساب مالیاتی، تفکیک و … از مقدمات طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی هستند، نیازی به طرح دعوایی جداگانه برای این موارد نبوده و تنها کافی است ضمن دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی این موارد را نیز درخواست نمایید.

مزایای حضور وکیل در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی​

همانطور که گفته شد، دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، دعوایی با پیچیدگی‌های قانونی خاص است و فرض های متعددی از جمله فروش مجدد مال مورد دعوا، سپردن مال مورد دعوا به عنوان وثیقه و … بر این دعوا وارد است. بنابراین در این دعوا بهترین راهکار استفاده از راهنمایی ها و کمک های یک وکیل پایه یک دادگستری خانم در تهران است. حتی اگر فرض های مطرح شده در این دعوا وجود نداشته باشد، شما باید به اثبات سند عادی و تمامی مفاد ذکر شده در آن در دادگاه بپردازید همچنین در صورت تعیین تاریخ مقرر حضور در دفتر خانه برای تنظیم سند رسمی باید انجام تعهدات خود را برای دادگاه محرز بنمایید تا دادگاه رایی به نفع شما صادر نماید. بنابراین در هر صورت حضور یک وکیل پایه یک دادگستری خانم یا آقا در کنار شما الزامی است.

مطالعه کنید
الزام به فک رهن

اگر باز هم سوالی در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی دارید می‌توانید با مشاوران حقوقی گروه دادارمنش ارتباط بر قرار کرده و از آن‌ها مشاوره حقوقی بخواهید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همچنین گروه حقوقی دادارمنش برای آسان شدن کار شما در زمینه تنظیم سند رسمی، مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی ارائه می‌کند. شما این امکان را دارید از وکلای ملکی پایه یک دادگستری ما مشاوره دریافت کنید و با کمک آن‌ها تمام مشکلات خود در این زمینه حل و فصل کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید