گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
موانع الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟

هنگامی که شخصی به عنوان فروشنده ملک خود را می فروشد مطابق قانون ثبت  ملزم است سند رسمی انتقال را به نام خریدار جدید تنظیم نماید. عبارت دیگر، یکی از تعهدات قانونی و مهم فروشنده تنظیم سند رسمی به نام خریدار است تازمانی که سند رسمی انتقال در دفاتر اسناد رسمی به نام خریدار تنظیم نگردد در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (دفتر ثبت املاک) نام خریدار جدید ثبت نخواهد شد لذا  سند تک برگ نیز برای ایشان صادرنخواهد شد. هرچند که  خریدار به موجب مبایعه نامه عادی مالک است.

اگر چه در برخی از قرارداد های عادی، زمان و موعد مشخصی برای تنظیم سند رسمی انتقال در دفتر خانه پیش بینی می شود، اما اگر چنین موردی هم در قرارداد پیش بینی نشده باشد، با توجه به الزام قانونی به ثبت این معاملات ، می توان دادخواست الزام مالک به برطرف نمودن موانع الزام به تنظیم سند رسمی و الزام به تنظیم سند رسمی انتقال را تقدیم نمود. الزام به تنظیم سند رسمی یکی از دعاوی شایعه در حوزه دعاوی ملکی است . زیرا، مشکلات و موانع موجود برای  تنظیم رسمی  بسیار پیش می آید .در این مقاله  به موانع الزام به تنظیم سند رسمی خواهیم پرداخت.

موانع الزام به تنظیم سند رسمی

فهرست محتوا

  • در رهن  یا بازداشت بودن ملک مورد معامله
  • عدم اخذ پایان کار توسط فروشنده
  • عدم اخذ صورت مجلس تفکیکی
  • عدم اخذ مفاصاحساب مالیاتی و شهرداری
  • عدم مالکیت فروشنده
  •  مسدود بودن کدملی یا ممنوع المعامله بودن فروشنده

در رهن یا بازداشت بودن ملک

 یکی از موانع الزام به تنظیم سند رسمی “در رهن یا بازداشت بودن ملک ” است .ممکن است ملکی را که خریداری نمودید در رهن بانک باشد یا توسط دادسرا، دادگاه و یا حتی اجرای ثبت بازداشت باشد. باید به این موضوع توجه داشت که  شما در زمان تنظیم مبایعه نامه در دفتر املاک متوجه این مانع نخواهید شد بلکه در زمان تنظیم سند رسمی در دفتر اسناد رسمی مشخص می گردد که ملک در رهن و بازداشت است در این صورت تنظیم سند رسمی انتقال ممکن نیست . در رهن و بازداشت بودن ملک نه تنها یکی از مشکلات و موانع موجود برای تنظیم سند رسمی  است بلکه یکی از موانع طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی محسوب می شود. به عبارت دیگر در این موارد نمی توان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را ثبت نمود و درصورت ثبت دادخواست، دعوی الزام به تنظیم سند رسمی رد خواهد شد. زیرا دادگاه رسیدگی کننده  ابتدا اقدام به استعلام از اداره ثبت در خصوص آخرین وضعیت ثبتی ملک می کند و اگر ملک در قید بازداشت و رهن باشد وارد رسیدگی نمی شود و پرونده را مختومه می کند. در صورت وجود موانع طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی  شما در وهله اول می بایست مانع طرح دعوی را برطرف نمایید یعنی الزام مالک به فک رهن و برطرف نمودن بازداشت ملک را بخواهید و سپس اقدام به طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی نمایید. 

مطالعه کنید
درخواست پلمپ ملک مشاع
شماره‌ تماس

عدم اخذ پایان کار توسط فروشنده

یکی  دیگر از مشکلات و موانع موجود برای تنظیم سند رسمی  نداشتن پایان کار آپارتمان ها است که غالبا در آپارتمان های نوسازی که به صورت پیش فروش منتقل می گردند شایع هستند. تا زمانیکه  مالک   به عنوان فروشنده گواهی پایان کار را از شهرداری در یافت نکند تنظیم سند رسمی انتقال به نام خریدار ممکن نیست در این موارد شاهد هستیم که ممکن است بعد از تخریب و نوسازی املاک ، حتی با گذشت چندین سال از اتمام کار نیز فروشنده که غالبا سازنده ها هستند موفق به اخذ گواهی پایان کار از شهرداری نمی شوند. از آنجایی که گواهی پایان کار یکی از مدارک لازم برای تنظیم سند رسمی  انتقال به نام خریدار است  لذا دفاتراسناد رسمی قادر به تنظیم سند رسمی نخواهند بود . نظر به اینکه،  عدم اخذ گواهی پایان کار ساختمان  نه تنها یکی از موانع الزام به تنظیم سند رسمی  است بلکه از موانع اجرایی دعوی الزام به تنظیم سند رسمی محسوب می شود ابتدا باید این مانع را برطرف نمود لذا لازم است در وهله اول الزام فروشنده به اخذ پایان کارساختمان را درخواست نمود.

عدم اخذ صورت مجلس تفکیکی

همانطور که در پاراگراف قبل اشاره شد .یکی از موانع و مشکلات تنظیم سند رسمی در آپارتمانهای نوساز نداشتن پایان کار است بعد از صدور گواهی پایان کار صورت مجلس تفکیکی را اداره ثبت اسناد و املاک صادر می نماید یعنی سند مادر باطل و برای هر واحد جدید سند جداگانه و تفکیک صادر می گردد بنابراین تازمانیکه که واحد نوساز خریداری شده دارای سند تفکیکی و پلاک ثبتی مجزا نباشد تنظیم سند رسمی امکانپذیر نخواهد بود از آنجاییه که این مورد نیز یکی از موانع طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی می باشد همچون موارد قبل نیز ابتدا باید الزام فروشنده به اخذ صورت مجلس تفکیکی را خواست و سپس به به طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اقدام نمود.

مطالعه کنید
تفکیک چیست؟ مراحل و نحوه انجام تفکیک ملک

عدم اخذ مفاصا حساب مالیاتی و شهرداری

یکی دیگر از مدارک لازم برای تنظیم سند رسمی انتقال ،مفاصاحساب مالیاتی و شهرداری است البته در مورد املاک با کاربری تجاری مفاصا حساب تامین اجتماعی نیز لازم است . بعد از تنظیم مبایعه نامه عادی فروشنده می بایست با نسخه ای از مبایعه نامه به اداراه مالیاتی مراجعه و مفاصا حساب مالیاتی به نام خریدار را اخذ نماید در خصوص شهرداری نیز می بایست مفاصاحساب شهرداری و عدم خلاف را اخذ نماید در خصوص املاک تجاری علاوه بر مفاصا حساب مالیاتی و شهرداری نیاز است مفاصاحساب تامین اجتماعی نیز صادر گردد.عدم اخذ چنین مفاصا حساب هایی توسط فروشنده از موانع الزام به تنظیم سند رسمی خواهد بود.

عدم مالکیت فروشنده

 انتقال و فروش مال غیر از مصادیق بارز کلاهبرداری می باشد ومتاسفانه شرایط کنونی جامعه و افزایش قیمت املاک  ، کلاهبرداران و سودجویان را ترغیب نموده است که با تمسک به وسایل متقلبانه از جمله جعل اسناد به عنوان مالک حاضر شده  اقدام به فروش ملک دیگری و اخذ بخشی از ثمن معامله نماید. همچنین انتقال یک ملک به چندین نفر با وکالت فروش از جمله موارد شایع در این زمینه است. که البته غفلت و سهل انگاری بسیاری از دفاترمشاورین املاک در احراز هویت فروشنده و بررسی درست اسناد مالکیت  نیزبه این موضوع دامن زده است.عدم مالکیت فروشنده  از موانع طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی می باشد در این موارد تنها می توان اعلام جرم نمود و طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی علیه مالک به هیچ وجه ممکن نیست.

 گروه حقوق دادارمنش با همکاری تیم مجرب در حوزه دعاوی ملکی،  آماده ارائه خدمات حقوقی در این زمینه به مراجعین محترم می باشد .چنانچه قصد دریافت مشاوره حقوقی و یا اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری دارید با ما تماس حاصل فرمایید.

مسدود بودن کارت ملی یا ممنوع المعامله بودن فروشنده

مسدود نمودن کارت ملی یکی از تمهیدات دادسراها جهت  پیدا نمودن متهم متواری یا محرومیت وی از حقوق اجتماعی می باشد ممنوع المعامله بودن فروشنده به دلایلی از جمله حجر و عدم اهلیت ، ورشکستکی و…..  نه تنها از جمله موانع الزام یه تنظیم سند رسمی می باشد بلکه از موانع طرح دعوای الزام به تنظیم رسمی محسوب می گردد. این مورد نیز فقط در زمان تنظیم سند رسمی در دفترخانه مشخص خواهد شد .

اگر به دنبال وکیل مجرب در زمینه طلاق توافقی می‌باشید، می‌توانید باوکیل پایه یک دادگستری خانم در گروه حقوقی دادارمنش در این زمینه ارتباط برقرار کرده و درخواست مشاوره داشته باشید.

مطالعه کنید
وکالت فروش بدون مبایعه نامه

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

اکنون که موانع الزام به تنظیم سند رسمی بررسی گردید. می بایست به این نکته بسیار مهم کمال توجه را داشته باشید که در مواجهه با برخی از مشکلات و موانع موجود برای تنظیم سند رسمی  شما می توانید همان ابتدا دعوی الزام به تنظیم سند رسمی علیه فروشنده مطرح نمایید  اما در برخی دیگرامکان طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی وجود ندارد و  و در صورت ثبت دعوی شما رد خواهد شد و قطعا متحمل هزینه مالی خواهید شد و از طرف دیگرنیز زمان را از دست خواهید داد لذا در این موارد در وهله ی اول  می بایست الزام مالک را به برطرف نمودن مانع  بخواهید و سپس دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه فروشنده ثبت نمایید.

 گروه حقوق دادارمنش با همکاری تیم مجرب در حوزه دعاوی ملکی،  آماده ارائه خدمات حقوقی در این زمینه به مراجعین محترم می باشد .چنانچه قصد دریافت مشاوره حقوقی و یا اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری دارید با وکیل تلفنی ما تماس حاصل فرمایید.

مطالعه کنید
فرق ابلاغیه با احضاریه
4.8/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید