گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
تخلیه نکردن وراث

بسیاری از پرونده های حقوقی که در دادگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد، مربوط به دارایی های ورثه می باشد. هنگامی که یک فرد فوت می کند، ورثه یا همان فرزندان او می توانند نسبت به دریافت املاک با توافقات لازم اقدام کنند. دولت نیز در این زمینه اختیاراتی را دارد که به ورثه کمک می کند از حقوق خود بهره مند شوند. یکی از پرونده های متداول در این زمینه مربوط به آن دسته از افرادی می شود که در ملک ورثه ای ساکن هستند، و آن را تخلیه نمی کنند. البته در برخی شرایط سایر فرزندان مشکلی را با این موضوع ندارند، اما اگر اختلاف نظری در میان ورثه وجود داشته باشد، می توان از طریق مراجع قضایی به پیگیری آن پرداخت.

در سال های گذشته مراکز حقوقی زیادی تاسیس شده اند که اطلاعاتی را پیرامون موضوع اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، ارائه می دهند. در واقع این مراکز راهکار هایی را برای شرایط عدم تخلیه ملک از سوی وراث، به شما بازگو خواهند کرد. قانون راهکار های مختلفی را برای این شرایط در نظر گرفته است که وراث باید به آن توجه کنند. وراث باید طبق آن به انجام دستور دادگاه بپردازند. مشورت گرفتن از وکیل هایی که در این زمینه به فعالیت می پردازند، باعث می شود تا روند پرونده شما به صورت کامل تغییر کند.

مطالعه کنید
انواع مهریه در عقد موقت و دائم

عدم تخلیه ملک توسط ورثه و اصطلاحا تصرف آن

یکی از پرونده های متداولی که در دادگاه های برگزار شده امروزی مشاهده می شود، عدم تخلیه ملک ورثه ای می باشد. در واقع تخلیه نکردن ملک ورثه‌ ای توسط یکی از وراث صورت می گیرد که بر خلاف قانون تاکید ویژه ای بر سکونت در ملک ورثه ای دارد. معمولا این مسئله در شرایطی رخ می دهد که صاحب ثروت فوت کرده است و وراث او علاقه مند به دریافت حقوق خود هستند. لازم به ذکر است که در بررسی چنین پرونده هایی، دادگاه اعلام می کند که تصرف از سوی فرد ساکن در ملک ورثه ای صورت گرفته است. در واقع واژه تصرف شامل موارد مختلفی می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. هنگامی که تصرف از سوی دادگاه مورد تایید قرار بگیرد، دادگاه به سایر ورثه اجازه می دهد تا طرح شکایت از او را پیش ببرند.

مطالعه کنید
روش های قانونی فسخ معامله

بسیاری از افراد معنی تصرف را این گونه می دانند که تخلیه نکردن ملک توسط ورثه تصرف نامیده می شود. نیاز است که بدانید، در قانون مدنی ذکر شده است، هر گونه دخالت در ملک ورثه ای اعم از ساخت و ساز، تخریب، کاشت محصول و … تصرف نامیده می شود. در این شرایط از منافع محل سکونت سواستفاده شده و ورثه می توانند طرح شکایت را در دادگاه بیان کنند.

اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، تصرف عدوانی صورت گرفته است؟

در ماده 158 قوانین مدنی کشور جمهوری اسلامی ایران، به این مسئله اشاره می شود که اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، شامل قانون فوق خواهد شد. در این قانون ذکر شده است، دعوای تصرف عدوانی به دعوایی گفته شده که اموال غیرمنقول توسط یک فرد که صاحب اموال نیست، تصرف شده و فرد موردنظر به ادعای مالکیت ملک موردنظر می پردازد. در این شرایط شما می توانید به ارائه طرح دعوای تصرف عدوانی با ماده 158 قانون مدنی بپردازید. شما می توانید با مشورت گرفتن از مراکز مشاوره حقوقی اطلاعات بیشتری را در رابطه با ماده 158 و همچنین شرایط استفاده از آن به دست بیاورید.

مطالعه کنید
اگر مستاجر خانه را تخلیه نکند، چه باید کرد؟
شماره تماس

تخریب بنای ساخته شده توسط یکی از وراث که ادعای مالکیت دارد

همان طور که گفته شد، اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، امکان شکایت از او وجود دارد. در برخی از شرایط دیده شده که فرد موردنظر به ساخت طبقه ای دیگر در ملک می پردازد یا اقدام به ساخت ساختمان جدیدی می کند. حال این مسئله مطرح می شود که آیا امکان تخریب ملک موردنظر از سوی باقی وراث پس از طرح شکایت وجود دارد. باید بدانید که امکان ارائه طرح دعوا در این زمینه از سوی باقی وراث وجود خواهد داشت، اما شما نمی توانید به تخریب ملک ساخته شده بپردازید. در واقع دادگاه از تخریب ملک ساخته از سوی آن ورثه ای که به ساخت آپارتمان جدید ساخته است، جلوگیری می کند. با این وجود اگر یکی از وراث اقدام به تخریب ملک کند، طبق قانون با او برخورد جدی خواهد شد و در برخی شرایط امکان حبس کشیدن او نیز وجود خواهد داشت.

اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، می توان از او شکایت کرد؟

اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، قطعا امکان شکایت از او تحت ماده های مختلف قانون مدنی وجود خواهد داشت. با این حال باید بدانید که ادله و مدارک شما باید تکمیل باشد. در صورتی که مدارک شما مدرک محکمی در دادگاه نباشند، ممکن است درخواست شما در رابطه با این موضوع رد شود. پیشنهاد می کنیم تا با کمک گرفتن از  وکلای تخلیه  در این زمینه احتمال موفقیت خود را چندین برابر افزایش دهید. لازم به ذکر است که امکان رد شدن شکایت شما در صورتی که فرد موردنظر ادله محکمی را به دادگاه ارائه دهد، وجود دارد. بنابراین سعی کنید با داشتن آگاهی کافی در این زمینه اقدام به ارائه طرح دعوای تصرف عدوانی کنید.

مطالعه کنید
تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه

همان طور که متوجه شدید تخلیه نکردن ملک ورثه‌ ای توسط یکی از وراث می تواند عواقب مخصوص به خود را داشته باشد. با این حال اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، شما می توانید به وسیله افراد وکیل به پیگیری این دسته از پرونده ها بپردازید. به دلیل وجود پیچیدگی در برخی از مراحل این دسته از پرونده، حضور افراد وکیل باعث خواهد شد تا پیشرفت پرونده شما چشمگیر باشد. پیشنهاد می کنیم تا برای اثبات حق خود در دادگاه و همچنین ارائه ادله محکم در این زمینه به مشورت با وکیل مجرب بپردازید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید