گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه چیست؟

آیا هنگام انتخاب وکیل دادگستری، با دو عنوان “وکیل پایه یک دادگستری”  و “وکیل قوه قضاییه “مواجه شوید؟ تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه در چیست؟ کدامیک برتری  بر دیگری دارند؟ وکیل دادگستری انتخاب کنم یا وکیل قوه قضاییه ؟ در این مطلب، ابتدا به تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه می پردازیم و در آخر پاسخ خواهیم داد انتخاب وکیل پایه یک دادگستری بهتر است یا وکیل قوه قضاییه ؟

تفاوت وکیل پایه یک دادگستری و قوه قضاییه

 اولین واساسی ترین تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه در “مرجع اعطای پروانه وکالت ” به وکیل دادگستری است. در حال حاضر دو مرجع در ایران  به  اشخاص واجد شرایط قانونی ،پروانه وکالت دادگستری و مجوز وکالت دادگستری اعطاء می نمایند:

  1. کانون وکلای دادگستری
  2. مرکز وکلای قوه قضاییه

کانون وکلای دادگستری

 کانون وکلای دادگستری نخستین مرجع اعطای پروانه وکالت دادگستری می باشد که به عنوان قدیمی ترین نهاد مستقل مدنی در ایران است و با تصویب قانون وکالت مصوب 1314 با شخصیت حقوقی مستقل تاسیس شد.این کانون از زمان تصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری درهفتم اسفندماه سال 1331 تا کنون مستقل اداره می شود. کانون وکلای دادگستری در سال 1329 نیز به عضویت کانون وکلای بین المللی (IBA)  درآمده است. این نهاد در هر استان دارای کانون مجزایی است و کلیه کانون های وکلای دادگستری مستقر در هراستان  زیرمجموعه   اتحادیه کانون های وکلای دادگستری (اسکودا) اداره می شوند.  کانون وکلای دادگستری مرکز در شهر تهران مستقر است.

 کانون وکلای دادگستری (icbar.ir) توسط هیئت مدیره ای متشکل ازوکلای پایه یک دادگستری که غالبا پیشکسوت و اساتید جامعه وکلای دادگستری هستند اداره می شود . هیت مدیره هر کانون متشکل از  12 عضو اصلی و 6 عضو فرعی است . اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری هر دوسال یکبار با رای وکلای دادگستری انتخاب می شوند. نظارت بر اعمال وکلا و رسیدگی به تخلفات  و تعقیب انتظامی وکلای دادگستری نیزتوسط دادگاه انتظامی وکلا و  دادسرای انتظامی وکلا مستقر در کانون های وکلای دادگستری هر استان  صورت می گیرد.

مطالعه کنید
همه چیز درباره رفع توقیف اموال برای مهریه
شماره‌ تماس

مرکز وکلای قوه قضاییه

مرکز وکلای قوه قضاییه در سال 1381 تاسیس گردید. با تصویب ماده 187 قانون سوم توسعه ، مر کز وکلا به مرکز کارشناسان رسمی دادگستری و مشاوران خانواده قوه قضاییه اضافه شد. و با تصویب این قانون به قوه قضاییه این اختیار داده شد که نسبت به تایید صلاحیت دانش آموخته گان رشته حقوق  جهت صدور پروانه وکالت دادگستری به آنان و تاسیس موسسات مشاوره حقوقی اقدام نماید. هم اکنون  مرکزوکلای قوه قضاییه  موازی با کانون وکلای دادگستری اقدام به صدورمجوز وکالت می نماید. این مرجع نیز هرساله  آزمونی جهت صدور پروانه کارآموزی وکالت  برگزارمی نماید، در صورت کسب حدنصاب قبولی در این آزمون، پروانه کارآموزی وکالت به پذیرفته شدگان اعطاء می شود .کارآموزان وکالت موظف به گذراندن 6 ماه کارآموزی در جلسات  حضوری دادگاه ها هستند پس از اتمام دوره کارآموزی،  در مصاحبه حضوری  شرکت نموده و پس از قبولی در آن ،مجوزوکالت  دادگستری و تاسیس موسسات مشاوره حقوقی به آنان از سوی قوه قضاییه اعطاء می شود.

اولین واساسی ترین فرق وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه که درواقع  تفاوت وکیل کانون وکلای دادگستری با وکیل مرکز وکلای قوه قضاییه می باشد، بررسی گردید. حالیه  در ادامه مقاله فوق به دومین تفاوت وکیل دادگستری با  وکیل قوه قضاییه می پردازیم .

مطالعه کنید
مهریه زن بعد از فوت شوهر

تفاوت وکیل پایه دادگستری و قوه قضاییه از نظر وظایف و مسئولیت ها

  در حال حاضر مطابق قوانین  حاکم ، درایران  دو مرجع صالح  “کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه”  برای اشخاص واجد صلاحیت قانونی مجوز وکالت دادگستری صادر می نمایند . با این حال  ، از نظر وظایف و مسئولیت بین وکلای فوق تفاوتی وجود ندارد. در واقع اشخاصی که از هرکدام از مراجع فوق مجوز وکالت  و پروانه وکالت دادگستری دریافت نمایند” وکیل دادگستری “می باشند و دارای وظایف و مسئولیت های  یکسانی هستند.  توجه داشته باشید آنچه که  برای انتخاب ” وکیل دادگستری ” از اهمیت بسیاری برخوردار است :  در نظر گرفتن سواد ودانش به روز،مهارت و تجربه، استعدادو ضریب هوشی بالا و قوه تحلیل واستدلال و در نهایت  قدرت اثبات  یک “وکیل  دادگستری” خوب و موفق  است.

وکیل دادگستری یا وکیل قوه قضاییه کدام بهتراست

به طور کلی  ارائه مشاوره حقوقی ، وکالت در دادگاه ها  و مراجع قضایی ، دفاع در دعاوی حقوقی و کیفری ، حل معمای پرونده ها علاوه بر تسلط به قوانین که شرط لازمه این حرفه است و مستلزم این است که  وکیل پایه یک  دادگستری  مطالعه روزانه و مستمر داشته باشد  زیرا که قوانین در گذر زمان و سالانه به موجب مصوبه های جدید مجلس شورای اسلامی  و بخشنامه  ها  و آیین نامه  مدام در حال تغییرهستند، یک وکیل پایه یک دادگستری،  قطعا باید دارای هوش ،استعداد وکالت و قوه تحلیل و استدلال بالایی داشته باشد که امری نسبی  و منحصر به فرد است .لذا مواردی که در تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه  بیان گردید در مقایسه با این نکات اهمیت زیادی ندارد.

مطالعه کنید
الزام به تنظیم سند رسمی اجاره

زیرا در حرفه  وکالت، می بایست مجموعه ای از دانش و مهارت ، هوش و استعداد، پشتکار و وجدان  و پایندی به اخلاق حرفه ای در وکیل پایه یک دادگستری  وجود داشته باشد  تا موفقیت حاصل گرد از لحاظ اینکه وکیل دادگستری شما وکیل قوه قضاییه باشد یا وکیل دادگستری کانون وکلای دادگستری  فرقی نمی کند شما باید بتوانید وکیل دادگستری را انتخاب نمایید که علاوه بر دانش به روز دارای پشتکار بالا در پیگیری پرونده و همچنین هوش و استعداد در حل آنان و قدرت استدلال ،ریز بینی و دقت جهت اثبات حق را داشته باشد.

گروه حقوقی دادارمنش  مجموعه ای از وکلای پایه یک دادگستری می باشند که در سالهای اخیر  به طور مستمر و با پشتکار بالا تلاش نموده اند با همدردی و درک  نگرانی های موکلین خود، با کسب مهارت و آموزش روزانه، بهترین نتایج را پرونده های خود بدست بیاورند. چنانچه قصد دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری را دارید با شماره وکیل پایه یک دادگستری زیر در تماس باشید:

 

  • 021284260
  • 021-26750696

اگر بدنبال مشاوره با وکیل پایه یک  می‌باشید، می‌توانید با وکیل آنلاین گروه حقوقی دادارمنش در این زمینه ارتباط برقرار کرده و درخواست مشاوره داشته باشید.

مشاوره حضوری

مطالعه کنید
مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همچنین گروه حقوقی دادارمنش در تهران برای آسان شدن کار شما در زمینه‌های حقوقی، مشاوره حقوقی خود را بصورت تخصصی ارائه می‌کند. شما این امکان را دارید از وکیل تلفنی گروه حقوقی دادارمنش مشاوره حقوقی دریافت کنید و با کمک آن‌ها تمام مشکلات خود را در هر  زمینه حقوقی حل و فصل کنید.

5/5 - (22 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید