گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
فسخ معامله

یک وکیل قرارداد اهمیت قانون فسخ معامله را به خوبی درک می ‌کند. این موضوع را به عنوان یکی از اصولی ‌ترین و مهم ‌ترین مسائل حقوقی در نظر می گیرد. قانون فسخ معامله به ‌عنوان یکی از مباحث حقوقی مهم، نقش مهمی در ایجاد اعتماد و تضمین حقوق افراد در معاملات دارد و از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار است. این موضوع مشمول اصول و مقررات حساسی می باشد که در ارتباط با فسخ قرارداد ها و انجام این عمل به حقوق و تعهدات مرتبط به معامله اشاره دارد. بنابراین، در این محتوا، به بررسی قانونی فسخ معامله، مواردی همچون شرایط قانونی فسخ معامله، نحوه فسخ این عمل و سایر موارد مربوط به فسخ معامله خواهیم پرداخت. پس جهت آشنایی با قوانین فسخ معامله با ما همراه باشید.

قانون فسخ معامله چیست؟

قانون فسخ معامله، مجموعه‌ای از قواعد و مقررات حقوقی است که به طرفین قرارداد اجازه می ‌دهد که به صورت یک جانبه، قرارداد را لغو و به تعهدات قراردادی خود خاتمه دهند. این قوانین و مقررات معین‌ کننده به تعیین حقوق و وظایف طرفین در مورد فسخ قرارداد، نحوه انجام فسخ، شرایط لازم برای اعمال آن و تدابیر حفاظتی در صورت فسخ قرارداد می پردازد. مهمترین هدف این قانون اعطای حقوق متعادل به طرفین قرارداد در صورت نیاز به فسخ معامله و حفظ منافع آن‌ ها می ‌باشد. علل اصلی فسخ معامله ممکن است به عنوان حقوق مشروعی از طرف طرفین قرارداد یا براساس تعهداتی که در خود متن قرارداد مندرج شده باشد، اجرا شود.

مطالعه کنید
مهریه از سهم الارث شوهر

قانون فسخ معامله تا 24 ساعت

از دیگر مواردی که هنگام معامله یک ملک، وکیل یا مشاوره حقوقی باید شما را راهنمایی کند، مقررات مربوط به قانون فسخ تا 24 ساعت می باشد. قانون فسخ معامله به طرفین قرارداد اجازه می ‌دهد که تا 24 ساعت پس از انجام معامله، اگر هر کدام از طرفین از انجام معامله خود پشیمان شده اند، معامله را فسخ کنند. این اجازه به صورت عرفی و مرسوم بین خریداران و فروشندگان ملک و به طور معمول در صنعت معاملات ملکی اعمال می ‌شود.
قانون فسخ معامله تا 24 ساعت به طرفین معامله فرصت می دهد تا در صورت تردید یا تغییر نظر، بتوانند از قرارداد بدون هیچ تعهد یا عواقب حقوقی عبور کنند. با این حق فسخ، طرفین معامله به راحتی می‌ توانند تصمیم به انصراف از معامله‌ ی انجام شده بگیرند.
مهمترین نکته در قانون فسخ معامله تا 24 ساعت این است که این حق به صورت عمومی و بدون نیاز به توافق قبلی از طرفین معامله، به همه ‌ی معاملات ملکی اعمال می ‌شود. یعنی اگر هر یک از طرفین تصمیم به فسخ قرارداد بگیرند، دیگر طرف حق اعتراض یا اختلاف را نخواهند داشت و باید قرارداد را بدون هیچ مشکلی باطل کنند.
لازم به ذکر است که قانون فسخ معامله تا 24 ساعت در قوانین مدنی و قانون معاملات ثبتی وجود ندارد و از جمله قواعد و مقررات عرفی محسوب می ‌شود. همچنین، این حق فسخ فقط در طول 24 ساعت از انجام معامله قابل استفاده است و پس از گذشت این مهلت، امکان فسخ معامله بدون تبعات قانونی وجود نخواهد داشت.

انواع اختیارات برای فسخ قرارداد

اختیارات برای فسخ یک قرارداد، از جمله حقوقی می باشند که به طرفین قرارداد اجازه می ‌دهند تا در شرایط خاص و مشخص، قرارداد را فسخ کنند. این اختیارات ممکن است در خود قرارداد تعیین شده باشند یا بر اساس قوانین و مقررات حاکم بر معاملات اعطا شوند. همچنین این اختیارات معمولا به منظور حمایت از حقوق و مصالح طرفین معامله و به منظور ایجاد اطمینان و تعادل در روابط تجاری مورد استفاده قرار می‌ گیرند. اختیارات فسخ یک معامله عبارت هستند از:
• خیار مجلس
• خیار حیوان
• خیار شرط
• خیار تاخیر ثمن
• خیار رویت و تخلف وصف
• خیار غبن
• خیار عیب
• خیار تدلیس
• خیار تبعض صفقه
• خیار تخلف شرط

مطالعه کنید
حق طلاق چیست؟ (شرایط و نحوه گرفتن آن)

نحوه فسخ قرارداد

نحوه فسخ قرارداد به شرح زیر می باشد:

مرحله 1: ارسال اظهارنامه
در این مرحله، اگر شما حق فسخ قرارداد را دارید و می ‌خواهید قرارداد را فسخ کنید، نیاز به ارسال اظهارنامه به طرف مقابل دارید. اظهارنامه به صورت رسمی و کتبی تهیه می ‌شود و در آن اعلام می ‌کنید که شما قصد فسخ قرارداد را دارید. این اظهارنامه معمولا از طریق پست یا روش‌ های ارتباطی دیگر به طرف مقابل ارسال می گردد. ارسال اظهارنامه اولین گام جهت شروع رسمی فرآیند فسخ قرارداد می ‌باشد.
مرحله 2: تایید فسخ قرارداد از دادگاه
در این مرحله می ‌توانید به دادگاه مراجعه کنید و جهت اخذ تایید فسخ قرارداد توسط دادگاه، اقدامات لازم را انجام دهید. دادگاه پس از بررسی ادله و شواهد و بررسی وضعیت قرارداد، تصمیم به تایید فسخ قرارداد می ‌گیرد و قرارداد به پایان می ‌رسد.

مراحل دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین (تصویری)

شماره تماس

موارد مقدور نبودن فسخ

مواردی که فسخ قرارداد برای طرف مقابل مقدور نخواهد بود و او نمی ‌تواند معامله را به هم بزند عبارتند از:
• عدم آگاهی از عیب مال: اگر خریدار در هنگام معامله از وجود عیب مال آگاه نباشد و بعد از خرید آن را متوجه شود، حق فسخ قرارداد برای او مقدور خواهد بود، اما اگر از عیب مال مطلع بوده است، حق فسخ برای آن مقدور نخواهد بود.
• رضایت به عیب مال: اگر هنگام معامله، خریدار رضایت خود را جهت عیب مال اعلام کرده باشد، دیگر حق فسخ را نخواهد داشت.
• عدم اعلام نقص و عیب به فروشنده: اگر فروشنده از وجود عیب مال آگاه باشد اما آن را به خریدار اعلام نکند و معامله را انجام دهد، در این صورت حق فسخ قرارداد برای فروشنده مقدور خواهد بود.

مطالعه کنید
وکالت فروش بدون مبایعه نامه

فسخ معامله ملک

فسخ معامله ملک به معنای منحل کردن قراردادی است که برای انتقال مالکیت ملک به فردی دیگر در ازای دریافت وجه، تنظیم شده است. این اتفاق ممکن است به دلیل دلایل مختلفی از جمله عدم توانایی یکی از طرفین در انجام تعهدات، تغییر نظر یکی از طرفین، وجود عیب ‌های جدی در ملک یا تغییر شرایط بازار و قیمت ‌ها رخ دهد.
فسخ معامله ملک می ‌تواند توسط هر یک از طرفین معامله انجام شود. اگر یکی از طرفین به دلیل عدم توانایی مالی یا دلایل دیگر از انجام معامله منصرف شود، خواهان فسخ قرارداد خواهد بود.
فسخ معامله ملک باید به صورت قانونی و با رعایت مقررات مربوطه صورت گیرد. در برخی موارد، قرارداد ممکن است شرایط خاصی را برای فسخ معامله تعیین کند. به همین دلیل، قبل از تنظیم قولنامه و انجام معامله، بهتر است با وکیل ملکی یا مشاور حقوقی خود مشورت کنید. این کار به شما کمک می‌ کند تا از مسائل حقوقی و قانونی مربوط به ملک و قرارداد خرید مطلع شوید.
همچنین برای جلوگیری از رخ دادن اتفاقات ناخوشایند و مشکلات مرتبط با فسخ معامله ملک، بهتر است قبل از انجام معامله، اطلاعات کامل و دقیقی از وضعیت ملک، شرایط قرارداد، شرایط فسخ، مدت زمان قانونی فسخ معامله ملک و سایر جنبه ‌های مرتبط با معامله را به دست آورید. همچنین در صورت نیاز، با وکیل یا مشاور حقوقی مشورت کنید تا حقوق و منافع شما در معامله محفوظ باقی بماند. یا می‌توانید به صورت غیرحضوری با یک وکیل آنلاین مشورت کنید.

مطالعه کنید
بررسی نمونه دادخواست خلع ید

فسخ قرارداد پیش فروش ملک

فسخ قرارداد پیش فروش ملک به این صورت می باشد که اگر در قرارداد پیش فروش ملک، درج شده باشد که سازنده یا مالک اجازه فروش ملک را ندارند، هیچ یک از طرفین حق ندارند بر خلاف شرایط مذکور در قرارداد عمل کنند. اگر هر یک از طرفین بر خلاف موارد درج شده در قرارداد عمل کنند، قرارداد پیش فروش ملک فسخ می شود.

فسخ قرارداد اجاره

شرایط فسخ قرارداد اجاره به شرح زیر می باشد.
• عدم پرداخت اجاره به موقع توسط مستاجر.
• نقض شرایط و تعهدات مستاجر در قرارداد.
• عدم تمدید قرارداد تا پایان مدت معین اجاره.
• نیاز موجر به استفاده از ملک برای مقاصد شخصی با توجه به شرایط خاص.

شرایط فسخ معامله و ابطال قرارداد

شرایط فسخ معامله شامل مواردی است که منجر به پایان دادن یک معامله و منحل کردن قرارداد می ‌شود. اولین شرط حق فسخ به این صورت است که در خود معامله می‌تواند شرایطی تعبیه شوند که اگر برآورده نشوند، هر یک از طرفین معامله حق فسخ آن را داشته باشند. دومین شرط این است که در قوانین و مقررات ممکن است حق فسخ برای یکی از طرفین در نظر گرفته شده باشد. سومین شرط به این شکل می باشد که در صورتی که طرفین با رضایت مشترک خود، تصمیم به پایان دادن به معامله بگیرند، می ‌توانند قرارداد را فسخ کنند.

مطالعه کنید
همه چیز درباره قوانین مشارکت در ساخت

شرایط فسخ معامله از طرف فروشنده خریدار

فسخ معامله یا اقاله از طرف فروشنده یا خریدار به معنای انصراف از قرارداد معامله و بر هم زدن آن است. در این حالت، طرف متعاقب یا اقدام کننده به فسخ، با توافق و رضایت طرف دیگر از معامله صرف نظر می‌ کند. به عبارت دیگر، فروشنده یا خریدار با اجرای یک توافق خارج از قرارداد، به معامله پایان می ‌دهد. این اقدام نیاز به موافقت طرفین معامله دارد.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

با توجه به مطالبی که در این مطلب بیان شد، وکیل و مشاور حقوقی می ‌توانند نقش بسیار مهمی در فسخ معامله داشته باشند و به طرفین کمک کنند تا با رعایت قوانین و شرایط معتبر، فرآیند فسخ معامله را به درستی انجام دهند و از ضرر ها و مشکلات حقوقی جلوگیری نمایند.

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی خانواده آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی از کارشناسان حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری، با ما تماس حاصل فرمایید.

 

سوالات متداول

   1. روش فسخ مبایعه نامه به چه صورت می باشد؟

بهترین روش فسخ مبایعه نامه ارسال اظهارنامه است.

     2. آیا برای فسخ معامله نیازی به اطلاع رسانی به طرف مقابل می باشد؟

بله، برای معتبر بودن فسخ معامله، بهتر است که طرف فسخ‌ کننده اطلاع رسانی مناسبی به طرف مقابل ارائه دهد و از روش‌ های رسمی مانند ارسال اظهارنامه استفاده کند.

5/5 - (22 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید