گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
نمونه دادخواست خلع ید

خلع ید به چه معناست؟ نمونه دادخواست خلع ید چه زمانی نیاز می شود؟ ممکن است این سوالات ذهن شما را درگیر کرده باشد در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این عناوین و کاربرد آنها آشنا سازیم. گاهی اوقات مال یا ملکی بدون اجازه مالک و به صورت غیر قانونی و بدون داشتن مجوز های لازم به تصرف در می آید.

 مالک بر طبق قانون می تواند بعد از اثبات مالکیت به تنظیم دادخواست خلع ید بپردازد. حتی اگر املاک غیر منقول با قهر و غلبه به تصرف درآید نیز می توانند این دادخواست قضایی را تنظیم کنند. مالک می تواند این دادخواست را در دفاتر خدمات قضایی ثبت و پیگیری نماید. اگر قواعد دادخواست به صورت صحیح ثبت و رعایت نشود مالک در دعوای خلع ید به نتیجه دلخواه نخواهد رسید. برای متقاضیان این امر در ادامه این مطلب نمونه دادخواست خلع ید را ارائه خواهیم داد پس در این مقاله با ما همراه باشید.

خلع ید چیست؟

فهرست محتوا

هنگامی که یک مال غیر منقول همانند خانه، زمین و یا مغازه به صورت غیر قانونی به تصرف در آمده باشد، مالک می تواند دعوا را از مرجع صالح پیگیری کند. اموال غیر منقول اموالی است که قابلیت انتقال و جا به جایی را نداشته باشند. منشا دعوای خلع ید غصب می باشد، به طوریکه هیچ گونه قرار داد و قولنامه ای بین مالک و متصرف به امضا نرسیده است. دادخواست قضایی از لحاظ قانونی کاملا صحیح و کامل می باشد اما برای بررسی جزئیات و ظرائف پرونده با یک وکیل آنلاین مشورت کنید. با مراجعه به دفتر مشاوره حقوقی و راهنمایی گرفتن از افراد متخصص در این زمینه می توانید روند پرونده را به شکل صحیح پیش ببرید. 

شرایط لازم جهت خلع ید

پیش نیاز تنظیم دادخواست خلع ید داشتن سند مالکیت می باشد تا دادخواست از وجاهت قانونی برخوردار باشد. ملک باید دارای سابقه ثبت باشد و مالکیت رسمی بر روی آن وجود داشته باشد. در صورت عدم وجود سند رسمی امکان تنظیم و ثبت دادخواست خلع ید وجود ندارد. از موارد دیگری که برای ثبت دادخواست وجود دارد تصرف هر شخص به جز مالک در ملک مورد نظر است. این اقدام باید به نحوی باشد که در ملک اقدام به ساخت و ساز و احداث بنایی کند. از مدارک لازم جهت خلع ید عبارتند از: تصویر سند مالکیت، کارت ملی، شهادت شهود و مطلعین، شماره پرونده و نظر کارشناس.

دادخواست خلع ید چیست؟ 

دادخواست خلع ید زمانی که خلع ید به اثبات رسید تنظیم می شود. به موجب این دادخواست خواهان یا مالک تقاضای رسیدگی به پرونده به استناد سند مالکیت رسمی را دارد. در ادامه یک نمونه دادخواست خلع ید را ارائه می دهیم.

مشخصات طرفین

نام

نام خانوادگی

نام پدر

شغل

محل اقامت

خواهان

         

خوانده

         

وکیل 

         

تعیین خواسته و بهای آن 

 

دلایل دادخواست

 
مطالعه کنید
وکیل تخلیه ملک گروه حقوقی دادارمنش

ریاست محترم دادگاه عمومی ….. 

با سلام؛

احتراما اینجانب …… به استحضار می‌رساند:

خوانده دعوی آقا/خانم …… در زمان غیبت اینجانب …… یک باب منزل مسکونی به پلاک ثبتی …… را تصرف کرده و در آن احداث بنا نموده است. این تصرف به نحو عدوان بوده و با مراجعات پی در پی اینجانب جهت تحویل ملک و رفع تصرف غاصبانه تاثیری نداشته است. 

لذا با تقدیم دادخواست و ارائه سایر مستندات تقاضای دادرسی مدنی را دارم. ضمنا در صورت احراز صحت ادعای مذکور، صدور حکم بر خلع ید و رفع تصرف عدوانی از ملک اینجانب به همراه پرداخت کلیه هزینه های دادرسی و حق الوکاله وکیل را دارم.

با تشکر

نام و نام‌خانوادگی

امضا

شماره تماس

نمونه دادخواست خلع ید مشاعی 

خلع ید مشاعی زمانی به کار می رود که چند نفر از لحاظ کاملا قانونی، مالک ملکی باشند و شخصی دیگری که هیچ سهمی در ملک ندارد ادعای مالکیت کند. با این شرایط مالکین ملک مورد نظر می توانند تقاضای خلع ید به صورت کاملا قانونی را داشته باشند. با مراجعه به وکیل زبده و متخصص ملکی می توانند دادخواستی قانونی را تنظیم کنند و به مراجع قضایی جهت پیگیری و رفع مشکل ارجاع دهند. در این راه چالش ها و مشکلات زیادی وجود دارد که وکیل خلع ید مشاع می تواند در کمترین زمان، مشکل پیش آمده را حل کند. از مدارک لازم جهت این دادخواست می توان به کارت ملی، تصویر سند ملک، حضور چند شاهد، نتیجه نظر کارشناس، مدارک تحقیقات محلی و… اشاره کرد.

 نمونه دادخواست خلع ید مشاعی به شرح زیر است:

خواهان : 1- خانم/آقای ….. نام پدر: ….. به نشانی : …… 2- خانم/آقای ….. نام پدر : …… به نشانی : …… 

خوانده : آقا/خانم ….. نام پدر : …… به نشانی : ……

وکیل: خانم/آقای ….. کد ملی: ….. نشانی: ……

خواسته: خلع ید مشاعی، مطالبه خسارات جانبی دادرسی و اجرت المثل اموال 

شرح دادخواست خلع ید مشاعی:

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی 

با سلام

احتراما به استحضار می رساند با عنایت به اينکه خانم/آقای …..  به تاریخ ….. فوت نموده و ایشان دارای یک باب منزل مسکونی به متراژ ….. به نشانی…… با پلاک ثبتی ….. می باشند. با استناد به گواهی انحصار وراثت و تامین دلیل ملک در تصرف خانم/آقای ….. می باشد. فلذا با تنظیم این دادخواست تقاضای خلع ید مشاعی، مطالبه خسارات دادرسی و اجرت المثل اموال را دارند.

مدت زمان لازم جهت رسیدگی به پرونده 

فرآیند بررسی و رسیدگی به پرونده های خلع ید بستگی به عوامل مختلفی دارد. مهمترین مورد در تسریع روند پرونده عدم مراجعه به شعباتی است که از تراکم کاری زیادی برخوردار هستند. با مراجعه به مشاوره حقوقی و استفاده از تخصص و تجربیات آنها می توانید روند بررسی پرونده خود را سرعت دهید.

مشاوره حضوری

 

مطالعه کنید
مجازات ساخت و ساز بدون مجوز چیست؟

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

با بررسی نمونه دادخواست خلع ید و خلع ید مشاعی متوجه خواهید شد که این دو دادخواست، از ساختار یکسانی برخوردار می‌باشند و تنها در جزئیات پرونده با یکدیگر تفاوت خواهند داشت. خلع ید به معنای تصرف غیر قانونی در مال و ملک دیگران می باشد. اگر ملک دارای چندین مالک باشد از عبارت خلع ید مشاع استفاده می شود. با مراجعه به وکیل خلع ید، روند بررسی پرونده خود را در جهت صحیح و قانونی دنبال کنید.

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری، با ما تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید