گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
طلاق گرفتن بی دلیل

طلاق گرفتن زن بدون دلیل یکی از موضوعاتی است که به دلیل عدم وجود مجوز قانونی صریح برای آن، مانند مردان امکان پذیر نیست. با این حال زنان می توانند با درنظر گرفتن شرایط طلاق زن بدون دلیل به نحوی آن را انجام دهند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی این موضوع و بررسی شرایط آن بپردازیم.

منظور از طلاق گرفتن زن چیست؟

پیش از آنکه بخواهیم راجع به طلاق گرفتن زن بدون دلیل و شرایط آن صحبت کنیم، بهتر است با رویه طلاق گرفتن از سوی زن آشنا شوید. طلاق یکی از دعاوی های مهم خانوادگی است که شرایط قانونی نسبتا سخت و طولانی دارد. به عنوان مثال می توان به صدور گواهی عدم امکان سازش پیش از طلاق، روند چند مرحله ای و مدت زمان آن اشاره کرد.

منظور از طلاق گرفتن زن، فرآیندی است که در آن زنان می توانند با کمک وکیل و ارائه یکسری دلیل از جانب خود، اقدام به پایان دادن زندگی مشترک کنند. در حالت کلی، قانون مدنی با توجه به ماده 1133 این حق را به مرد می دهد تا عملا بدون دلیل و به شرط پرداخت کامل حقوق مالی زن (زوجه)، همسرش را طلاق دهد.

مطالعه کنید
جلسه مشاوره طلاق توافقی

با این حال این قانون (ماده 1129 مدنی) برای زن اختیار طلاق بدون دلیل را نداده و او می تواند از راه های زیر، این کار را در دادگاه خانواده انجام دهد:

  • ماده 1129 قانون مدنی: عدم پرداخت نفقه به دلیل اختیاری یا عاجز بودن از آن.
  • ماده 1029 قانون مدنی: غیبت بیش از 4 سال شوهر.
  • ماده 1119 قانون مدنی: داشتن وکالت زن از مرد در این رابطه که شامل شروط ضمن عقد خواهد بود.
  • ماده 1146 و 1047 قانون مدنی: توافق زوجین که می تواند برای طلاق توافقی انجام شود.
  • ماده 1130 قانون مدنی: وضعیت و شرایط عسر و حرج در زندگی برای زن که تحمل ناپذیر است.

ماده قبل (1130) خود دارای مصادیق مختلفی است که عبارتند از:

  • غیب متوالی که از سوی مرد انجام شده و ممکن است 6-9 ماه متناوب باشد.
  • اعتیاد به شرطی که امکان بازگشت وجود نداشته و اعتیاد به مشروبات الکلی یا مواد مخدر است.
  • محکومیت قطعی که می تواند برای مرد به مدت 5 سال یا بیشتر صورت گیرد.
  • تکرر در ضرب و شتم و سوء استفاده از زن.
  • بیماری صعب العلاج برای مرد که ادامه زندگی را ناممکن می کند.

زنان می توانند برای انجام این پروسه و احقاق حقوق یا اثبات دعاوی خود از وکیل تلفنی کمک بگیرند.

مطالعه کنید
شرایط تعویض شناسنامه پس از طلاق چگونه است؟
شماره تماس

طلاق گرفتن زن بدون دلیل یعنی چه؟

مفهوم طلاق گرفتن زن بدون دلیل آن است که زنان بتوانند بدون آنکه نیاز باشد تا مسئله ای را بهانه قرار دهند، مانند مواردی که در قسمت قبل گفتیم، اقدام به طلاق از مرد خود کنند. در برخی از سیستم های حقوقی، ممکن است این اختیار به زنان داده شود که به آن “طلاق بدون قید و شرط” نیز گفته می شود. با این حال این موضوع در قانون مدنی ایران به صورت مستقیم تعریف نشده است و برای آن شرایطی وجود دارند.

مراحل طلاق بدون وکیل یا با وکیل  از سوی زن خود دارای 3 بخش کلی است که شامل رسیدگی در دادگاه بدوی و صدور حکم، رسیدگی به اعتراض در دادگاه تجدید نظر و صدور حکم جدید، ارسال پرونده طلاق در دیوان عالی کشور می شود. با وجود این فرآیند، روند طلاق گرفتن بدون توافق بسیار طولانی تر خواهد شد.

ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که چرا طلاق گرفتن زن بدون دلیل منع شده است؟ در این رابطه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از سوء استفاده.
  • قوانین سفت و سخت درباره خانواده.
  • پیامدهای اجتماعی و اقتصادی با وجود مهریه و غیره.
  • دیدگاه های دینی و فرهنگی که در وضع قوانین مدنی تاثیر گذار هستند.
مطالعه کنید
ابرا مهریه

روش های طلاق گرفتن زن بدون دلیل چیست؟

برای طلاق گرفتن زن بدون دلیل می توان از 3 روش زیر استفاده کرد که دارای شرایطی هستند:

طلاق خُلع

این روش به “طلاق خلع” (مطابق با ماده 1146) معروف است. در این حالت زن می تواند با واگذار کردن حقوق مالی یا پرداخت وجه به اندازه آن از مرد طلاق بگیرد. با این حال این شرط زمانی قابل انجام است که کراهت یا تنفر زن از شوهرش شدید بوده که این امر منوط به تشخیص قاضی می باشد. بنابراین بهتر است از یک وکیل طلاق کمک بگیرید.

فدیه یا عِوَض، مالی است که در طلاق خلع و مبارات به مرد پرداخت می گردد. از جمله شرایطی که برای این نوع طلاق درنظر گرفته شده است می توان گفت:

  • مالی که زن برای طلاق خلع به شوهر می دهد، می تواند مهریه او و یا معادل مالی مهریه‌اش (کم یا بیشتر) باشد.

از جمله وضعیت هایی که می توان از این روش در روند طلاق زن بدون دلیل استفاده کرد باید گفت:

  • زندگی جداگانه ای که زوجین دارند.
  • کراهت شدید که زن از مرد دارد.
  • گذشت همسر از حقوق قانونی خود.
  • تنبیه بدنی که نسبت به زن روا داشته می شود.
مطالعه کنید
مشاوره طلاق توافقی

طلاق مبارات

این روش به “طلاق مبارات” (مطابق با ماده 1147) معروف است. در این حالت زمانی که هم مرد و هم زن از یکدیگر کراهت شدید داشته باشند، می توانند با بخشیدن حقوق خود، طلاق بدون دلیل را انجام دهند. بدین معنا که مرد می تواند از حق طلاق خود چشم پوشی کرده و زن از حق مهریه اش کنار بکشد. در نهایت طلاق توافقی انجام می شود.

شرایط انجام این کار، تشخیص قاضی، اعلام بخشیدن حقوق طرفین و نیز تعیین تکلیف موضوعاتی از جمله حضانت، جهیزیه، مهریه و غیره است. اگر مورد سوم انجام نشود، دادگاه در مورد آن اقدام خواهد کرد.

داشتن وکالت طلاق

در این حالت شوهر با اختیار خود، حق طلاق را به همسر ارائه می کند. این اختیار می تواند به صورت مشروط یا مطلق تنظیم شود. برای دریافت این وکالت می توانید از طریق شرایط ضمن عقد نکاح مندرج در سند ازدواج یا مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و اخذ آن اقدام کنید. با توجه به ناقص بودن متن وکالتنامه که مشکل بسیاری از افراد در این روش است، پیشنهاد می کنیم حتما از یک وکیل کمک بگیرید.

طلاق گرفتن یکی از منفورترین حلال های خداوند و دعاوی های مهم است که می بایست حتما از مشاوره حقوقی برای آن استفاده کرد. طلاق گرفتن زن بدون دلیل در حالت عادی امکان پذیر نیست و باید برای آن دلیل آورده شود. 

مطالعه کنید
حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

با این حال این افراد می توانند برای مراحل طلاق گرفتن زن بدون دلیل از 3 روش کلی استفاده کنند که عبارتند از: طلاق با داشتن حق وکالت از شوهر، طلاق در هنگام کراهت شدید یک یا دوطرف که به طلاق خلع و مبارات معروف می باشند. شما زوجین می توانید برای دریافت مشاوره از یک وکیل طلاق کمک بگیرید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید