گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
وکالت در طلاق

در این نوشتار می خواهیم این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم که منظور از وکالت در طلاق چیست؟ اعطای وکالت در طلاق یک عمل حقوقی است که توسط مرد انجام می گیرد و به موجب آن زوجه یا شخص دیگر می تواند به نمایندگی از طرف مرد، صیغه طلاق را جاری سازد. آنچه امروز به عنوان وکالت بلاعزل در طلاق شناخته می شود یکی از شروط ضمن عقد نکاح می باشد که توسط شوهر در هنگام ازدواج دائم یا پس از آن به صورت رسمی به زوجه اعطا می شود. هرچند عقد وکالت در حالت عادی عقدی جایز است و هر کدام از طرفین آن یعنی وکیل و موکل می توانند در زمان دلخواه از آن خارج شوند، لیکن چنانچه وکالت در طلاق به عنوان یک شرط ضمن عقد در هنگام انعقاد نکاح مورد توافق زوجین قرار گیرد، غیر قابل فسخ خواهد بود.

بررسی نمونه وکالت در طلاق

وکالت در طلاق که امروزه به عنوان حق طلاق نیز در عرف مردم شناخته می شود، می بایست به موجب سند رسمی در دفاتر ثبت اسناد به ثبت برسد. از نظر حقوقی وکالت در طلاق یک عقد است که به عنوان شرط ضمن عقد مورد توافق زوجین قرار می گیرد. نمونه وکالت در طلاق معمولاً به شیوه بلاعزل تعیین می شود. بنابراین شوهر نمی تواند زوجه یا شخصی را که به عنوان وکیل در طلاق انتخاب کرده را عزل کند. در واقع اگر هنگام انعقاد عقد نکاح زوج وکالت در طلاق را به زوجه بسپارد، دیگر نمی تواند از این تصمیم منصرف شود و در آینده در صورت بروز اختلاف، از طلاق گرفتن زوجه جلوگیری کند.

مطالعه کنید
همه چیز درباره مهریه

وکالتنامه بلاعزل طلاق ممکن است در همان زمان که زوجین به عقد یکدیگر در می آیند توسط زوج به زوجه اعطا شود. همچنین زوجین می توانند در طول زندگی زناشویی در خصوص اعطای حق طلاق به زوجه توافق کنند. در این صورت می بایست به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کرده زوج وکالت بلاعزل در طلاق را به زوجه بسپارد. در وکالتنامه بلاعزل طلاق، علاوه بر ذکر مشخصات شناسایی زوجین از قبیل نام، نام خانوادگی، سن، نشانی محل اقامت و … عبارات زیر در بخش شرایط و متون حقوقی قید می شود:

مورد وکالت

پس از رفع کلیه موانع قانون و ضمن ارائه مدارک لازمه و مثبته امر، مراجعه به هر یک از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی و محاکم صالحه قضایی و تقدیم دادخواست جهت مطلقه نمودن (خود، وکیل، خانم …. با مشخصات فوق)، از زوجیت موکل آقای … با مشخصات فوق موضوع سند نکاحیه به شماره …. تنظیمی دفتر اسناد رسمی شماره … مورخ … به هر قسم طلاق اعم از توافقی، بائن، خلع و یا مبارات و … عنداللزوم درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش از دادگاه و مراجعه به مراکز مشاوره خانواده. عندالاقتضا ثبت نام در سامانه ثنا و عندالزوم قبول، یا بذل مهریه یا معادل آن و یا کمتر یا بیشتر به صلاحدید وکیل مهریه. تعیین تکلیف اعم از قبول یا رد سرپرستی و حضانت فرزندان مشترک، انتخاب داور یا داوران و قبول یا رد نظریه داور و همچنین درخواست گواهی از دفتر دادگاه یا دادگاه به منظور اجرای دادنامه جهت ثبت واقعه طلاق در دفتر رسمی طلاق.

مطالعه کنید
مشاوره طلاق توافقی

تقدیم دادخواست مربوط به موارد متن این وکالتنامه با تطبیق مواد مندرج در قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق و آیین نامه اجرایی آن و یا سایر قوانین و مقررات جاری. تنظیم و امضای سند طلاق (طلاقنامه) وفق  موارد مصرح در دادنامه قطعی شده مربوطه و عنداللزوم عقد قرارداد با وکلای دادگستری ضمن انتخاب وکیل خانواده در رابطه با تقدیم دادخواست و دفاع و انجام مورد وکالت، با داشتن کلیه اختیارات مندرج در مواد 35 و 36 قانون آیین دادرسی مدنی.

این سند که به منزله وکالت در طلاق به شرح فوق می باشد، بنا به تقاضای زوجین به ویژه زوج (موکل با مشخصات فوق) تنظیم و به ثبت رسید. نامبردگان با علم و اطلاع کامل از مفاد و مندرجات آن اقدام به امضا نمودند. زوجین حق هرگونه اعتراض و ادعا را از خود سلب کردند و ساقط نمودند.

شماره تماس

نکات حقوقی تکمیلی در خصوص وکالت در طلاق

در ادامه به ارائه برخی از مهمترین نکات حقوقی در خصوص وکالت در طلاق می پردازیم:

  • همانطور که اشاره شد یکی از مهمترین نکات حقوقی در رابطه با وکالت در طلاق این است که وکالت در طلاق، غیر قابل عزل می باشد. این در حالی است که عقد وکالت در حالت عادی جایز بوده و ممکن است توسط هر کدام از طرفین آن یعنی وکیل و یا موکل فسخ شود. لکن چنانچه وکالت در طلاق به عنوان یک شرط ضمن عقد نکاح تعیین شود، دیگر شوهر نمی تواند به استناد جایز بودن عقد وکالت، وکالت در طلاق را فسخ کند.
  • یکی دیگر از نکات حقوقی مهم در رابطه با موضوع این است که مطابق با قانون حمایت خانواده، انجام هرگونه طلاق مستلزم صدور حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه خانواده می باشد. بنابراین داشتن حق طلاق برای زن به معنای این نیست که وی می تواند بدون انجام تشریفات قانونی مورد نیاز برای طلاق خود را مطلقه سازد. بنابراین زنانی که دارای وکالت در طلاق می باشند نیز برای مطلقه شدن می بایست به دادگاه خانواده مراجعه کرده و دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را طرح نمایند.
  • به طور کلی طلاق حقی یکجانبه است که اجرای آن در اختیار مرد قرار دارد. این حق نیز مانند بسیاری از حقوق دیگر قابل انتقال و وکالت است. در نتیجه شوهر نه تنها می تواند وکالت در طلاق را به زوجه خویش بسپارد، بلکه می تواند وکالت در طلاق را به شخص دیگری مثل پدر زوجه، معتمد محل و … بسپارد. در واقع منع قانونی در مورد کسانی که ممکن است به عنوان وکیل در طلاق انتخاب شوند وجود ندارد.
مطالعه کنید
بهترین راه فرار از پرداخت مهریه چیست؟
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید