گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
اعتراض به رای کمیسیون ماده 100

با توجه به این که این روزها بسیاری از افراد علاقه بسیار زیادی به ساخت و ساز پیدا کرده اند؛ مالکین با شهرداری مشکلات بسیاری زیادی را پیدا کرده اند. همین مسئله باعث شده تا اغلب افراد به دنبال اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 باشند. اگر در زمره افرادی هستید که به دلایل مختلفی با شهرداری به مشکل خورده اید، حتما با ماهیت کمیسیون ماده 100 آشنایی دارید.مطالب پیش رو توسط وکیل کمیسیون ماده 100 آورده شده است که در این محتوا قصد داریم از سیر تا پیاز به بررسی این موضوع بپردازیم.

تخلفاتی که کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ شهرداری به آنها رسیدگی می کند.

با توجه به سخت بودن فرایند اخذ مجوز، این روزها بسیاری از سازندگان و مالکین هیچ علاقه ای به گرفتن جواز کسب برای انجام کارهای خود ندارند. در این موارد شهرداری برای حل مشکل به قضیه ورود کرده تا بتواند از انجام کار غیر قانونی جلوگیری کند. در مواردی نظیر:

  • تغییر کاربری ساختمان بدون کسب مجوز و به صورت غیر مجاز.
  • تجاوز کردن به معابر شهری.
  • احداث یک بنا بدون دریافت مجوز و یا مازاد بر آن چه که در مجوز ثبت شده است.
  • عدم وجود پارکینگ و یا غیر قابل استفاده بودن پارکینگ.
  • بنا استحکام لازم را نداشته باشد و یا خارج از چارچوب های لازم ساخته شده باشد.
مطالعه کنید
مشاوره حقوقی ایرانیان خارج از کشور

پرونده باید در کمیسیون ماده 100 مورد بررسی قرار گیرد. در این کمیسیون تصمیمات لازم گرفته می شود و شخص متخلف اجازه اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 را دارد.

تصمیماتی که در کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ اخذ می شود.

زمانی که پرونده مورد بررسی قرار بگیرد و تخلف ثابت شود؛ کمیسیون ماده 100 اجازه ارائه سه حکم اعم از تخریب ساختمان، تخلیه ساختمان و یا تعیین جریمه را دارد.

تخریب

زمانی حکم تخریب از سمت کمیسیون ماده 100 صادر می شود که اصول ساخت و ساز به درستی و در چارچوب هایی که مشخص شده است، صورت نگرفته باشد. البته در مواردی که برای شخص متخلف جریمه مشخص شده باشد؛ اما وی از پرداخت آن شانه خالی کرده باشد نیز حکم تخریب صادر می شود.

تخلیه

در مواردی که شخص مالک بدون کسب مجوز ملک خود را تغییر کاربری داده باشد و از احداث پارکینگ خودداری کرده باشد؛ ماده 100 حکم به تخلیه ساختمان می دهد تا این ایرادات برطرف شود.

جریمه

زمانی که کمیسیون ماده 100 تشخیص دهد که ملک دارای اضافه بنا می باشد و خارج از مجوزهای مربوطه صورت گرفته باشد؛ بنا به تشخیص کمیسیون و در صورت نبود مشکلی شخص می تواند با پرداخت جریمه از تخریب ساختمان خود جلوگیری نماید.

نحوه اعتراض به رای کمیسیون

بعد از این که کمیسیون رای بدوی خود را صادر نماید، شخص مختلف حق اعتراض به رای کمیسیون بدوی ماده صد شهرداری را دارد. با توجه به این موضوع که رای صادر شده بدوی می باشد؛ شخص اجازه اعتراض به کمیسیون ماده 100 را دارد. البته به این موضوع توجه داشته باشید که مهلت اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 تنها 10 روز بعد از رای صادر شده خواهد بود. از آن جایی که بسیاری از افراد در انجام این کار مهارت و تخصص ندارند؛ سعی می کنند کار خود را برون سپاری کرده و به دست وکلای با تجربه بسپارند. وکیل های ملکی با توجه به تجربه ای که در این زمینه دارند به خوبی با فرایند ثبت اعتراض آشنا هستند. البته این موضوع را به خاطر داشته باشید که اگر رای صادر شده بدوی از سمت کمیسیون قطعی تلقی شده باشد کار اعتراض کمی سخت می شود و باید حتما با کمک گرفتن از یک وکیل ملکی کار خود را پیش ببرید. جهت دریافت مشاوره حقوقی به صورت  تلفنی می‌توانید با شماره وکیل گروه حقوقی دادارمنش تماس برقرار نمایید.  

مطالعه کنید
کمیسیون ماده 100 چیست؟

اعتراض به کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری

در صورتی که رای صادر شده از سمت کمیسیون ماده 100 شهرداری قطعی تلقی شود؛ شخص متخلف باید کار اعتراض خود را از طریق دیوان عدالت اداری پیش ببرد. در این صورت شخص متخلف شانس این را دارد تا رای دادگاه و پرونده را به نفع خود برگرداند.

حق دفاع از شخص مالک گرفته شده باشد:

در صورتی که در ساخت و ساز یک ساختمان تخلفی صورت گرفته باشد، شهرداری در ابتدا باید یک فرم ابلاغیه را برای شخص متخلف صادر نماید. در حالتی که این فرم به مالک نرسیده باشد، می تواند از طریق دیوان عدالت اداری کار خود را پیش ببرد.

در حالت دیگر اگر کمیسیون ماده 100 مدت زمان مجاز برای اعتراض به حکم را در نظر نگرفته باشد؛ نیز شخص می تواند به حکم صادر شده اعتراض نماید.

حکم تخریب به اشتباه صادر شده باشد:

تنها در یک سری از موارد مشخص کمیسیون اجازه صدور حکم تخریب را دارد. در صورتی که حکم تخریب به اشتباه صادر شده باشد؛ شخص می تواند در دیوان عدالت اداری اعتراض خود را ثبت نماید.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی به صورت حضوری میتوانید به دفتر وکالت گروه حقوقی دادارمنش مراجعه فرمایید.ضمن اینکه مجموعه ما برای راحتی هرچه بهتر شما و صرفه جویی در هزینه و وقت شما مشاوره حقوقی به صورت تلفنی نیز قرارداده است، که شما عزیزان می‌توانید در صورت نیاز به مشاوره با  شماره تماس گروه حقوقی دادارمنش تماس حاصل فرمایید.

مطالعه کنید
مجازات ساخت و ساز بدون مجوز چیست؟

مراحل دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین (تصویری)

شماره‌ تماس
نحوه رسیدگی کمیسیون ماده ۱۰۰ به تخلفات ساختمانی
نحوه رسیدگی کمیسیون ماده ۱۰۰ به تخلفات ساختمانی

نحوه رسیدگی کمیسیون ماده ۱۰۰ به تخلفات ساختمانی

برای این که بتوان در هر محدوده ای دست به ساخت و ساز زد؛ نیاز است تا مالک از یک سری قوانین تبعیت کند. در صورتی که مالک ساختمان از انجام این قوانین سرپیچی نماید شهرداری اجازه سلب فعالیت از وی را دارد. قانونی که ماده 100 شهرداری به آن نهایت دقت را دارد این موضوع است که هر بنایی تنها در صورتی می تواند ساخته شود که مالک از شهرداری جواز ساخت را دریافت کرده باشد.

زمانی که شهرداری از اجازه فعالیت شخص جلوگیری نماید؛ پرونده جهت بررسی به کمیسیون ماده 100 شهرداری ارجاع می شود. این کمیسیون بعد از بررسی پرونده حکم خود را صادر می نمایند.

اعتراض به صدور حکم تخریب از سوی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

تخریب سنگین ترین حکمی است که از سمت کمیسیون ماده 100 صادر می شود. با توجه به سنگین بودن حکم تخریب اجازه اعتراض به آن وجود دارد. این موضوع که حکم تخریب منطقی به نظر می رسد یا خیر را باید بر عهده وکیل ملکی بسپارید. با تمامی این تفاسیر اما در برخی مواقع حکم تخریب خیلی هم غیر منطقی به نظر نمی رسد.

  • تخلف صورت گرفته در ساخت ساختمان به شکلی باشد که برطرف کردن آن امری محال باشد.
  • مالک بدون جواز کسب ساختمان را ساخته باشد.
  • ساخت و ساز در زمینی صورت گرفته باشد که مالکیت آن اثبات نشده باشد.
  • در ساخت ساختمان اصول فنی رعایت نشده باشد.
مطالعه کنید
رضایت همسایه در کمیسیون ماده صد

شهرداری و مطرح کردن تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده صد

نهاد شهرداری این اجازه را دارد که در هر مرحله از کار ساخت و ساز در صورت وجود کوچک ترین تخلفی این موضوع را به کمیسیون ماده 100 ارجاع دهد. کمیسیون ماده صد بعد از بررسی پرونده و اعلام حکم 10 روز فرصت می دهد تا صاحب پرونده اعتراض خود را اعلام کرده و آن را مورد بررسی قرار دهد.

همچنین بخوانید «آگاهی از مهلت پرداخت جریمه کمیسیون ماده 100»

مرجع رسیدگی به اعتراض رای قطعی کمیسیون ماده 100

در صورتی که مالک به رای صادر شده معترض باشد؛ باید آن را اعلام کند. بعد از اعتراض به رای کمیسیون ماده 100، کمیسیون تجدید نظر خواهی تشکیل می شود تا بتواند از ابتدا پرونده را بررسی نماید. رای صادر شده از سمت کمیسیون نظر خواهی قطعی تلقی می شود و طرفین پرونده نمی توانند نسبت به این رای اعتراضی داشته باشند. البته به یاد داشته باشید که یک استثنا نیز وجود دارد. در صورتی که در رای صادر شده از سمت کمیسیون تجدید نظر خواهی کوچک ترین مغایرتی با قانون وجود داشته باشد؛ باید از طریق دیوان عدالت اداری کار اعتراض را پیش برد.

یک نکته مهمی که باید به آن نهایت دقت را داشته باشید این است که اگر رای دادگاه بدوی شما را در معرض ضرر و زیان مالی قرار دهد؛ بهتر است اعتراض خود را نزد دیوان عدالت اداری ببرید؛ چرا که در این صورت شانس شما برای عوض کردن رای دادگاه بالا خواهد بود. احتمال تجدید نظر در کمیسیون تجدید نظر خواهی بسیار پایین خواهد بود. 

شرایط قطعی شدن رای کمیسیون ماده صد

قطعا افرادی که تاکنون هیچ تجربه ای در خصوص اعتراض نداشته اند؛ این سوال برایشان به وجود می آید که چه زمانی می توان رای صادر شده از سمت کمیسیون را قطعی دانست. برای قطعی شدن رای دادگاه دو حالت وجود دارد. 

در حالت اول در صورتی که 10 روز بعد از صادر شدن رای بدوی توسط کمیسیون ماده 100 مالک هیچ اعتراضی نسبت به رای نداشته باشد؛ می توان رای را قطعی شده تلقی کرد. البته در صورتی که کار اعتراض در دیوان عدالت اداری صورت گرفته باشد؛ این مدت زمان 10 روز صدق نمی کند. اگر به رای صادر شده از سمت دیوان عدالت اداری نیز اعتراض داشته باشید باید در مدت زمان 90 روز این کار را انجام دهید.

وکیل اعتراض به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در دیوان عدالت اداری

وکیل اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 به خوبی با فرایند کار آشنا است و قادر است تا کار شما را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. برای کسب اطلاعات بیش تر و تکمیلی تر با نمونه دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 می توانید با مجموعه ما در ارتباط باشید،شایان ذکر است وکیل آنلاین گروه حقوقی دادارمنش طبق تجربه های موفقی که داشته است، گزینه خوبی برای دریافت مشاوره در هر زمینه حقوقی می‌باشد.

مطالعه کنید
وظایف و اختیارات دیوان عدالت اداری
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

در این محتوا از 0 تا 100 در مورد کمیسیون ماده صد و همچنین چگونگی اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 توضیحاتی داده شد. 

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای پایه یک دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از وکیل یا اعطای وکالت به وکیل دیوان عدالت اداری، با  ما تماس حاصل فرمایید.

4.7/5 - (25 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید