گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
مدت زمان دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

الزام به تنظیم سند چقدر طول می کشد؟ این یکی از سوالاتی است که پیش از ارائه دادخواست برای الزام به تنظیم سند پیش می آید. مطمئنا افرادی که به دنبال طرح این دعوای حقوقی هستند، ترجیح می دهند که در مدت زمانی کوتاه و به سهولت به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند. فاکتورهای متعددی بر مدت زمان الزام به تنظیم سند تاثیر می گذارد. به همین دلیل برای دستیابی به پاسخ این پرسش که الزام به تنظیم سند چقدر طول میکشد، باید به عوامل مختلف توجه کنیم. در ادامه با فرایند و مدت زمان  دعوای الزام به تنظیم سند رسمی بیشتر آشنا می شویم.

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟

پیش از توضیح درباره اینکه الزام به تنظیم سند چقدر طول می کشد لازم است که با مفهوم دعوای الزام به تنظیم سند رسمی آشنا شویم. این دعوی، دعوایی است که در میان خریدار و فروشنده واقع می شود. زمانی که فروشنده مال یا ملک از انتقال سند رسمی به خریدار خودداری می کند، خریدار با طرح دعوا خواستار رسیدگی حقوقی به این مسئله می شود. به عبارتی خریدار از دادگاه می خواهد که فروشنده را به تنظیم سند رسمی وادار کند. سوالات حقوقی خود را در رابطه با مفهوم و تعریف الزام به تنظیم سند رسمی می‌توانید از وکیل آنلاین در گروه حقوقی دادارمنش بپرسید.

مطالعه کنید
شرایط ابطال سند و مراحل آن

اقدامات دادگاه جهت الزام به تنظیم سند

در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی دادگاه باید پیش از صدور حکم مدارک و قرارداد میان خریدار و فروشنده را بررسی کند. هدف از این کار، این است که مالکیت فروشنده بر مال یا ملک اثبات شود. همچنین با بررسی قرارداد توسط وکیل متخصص املاک، شروط معامله میان فروشنده و خریدار مورد توجه قرار می گیرد. شاید در قرارداد شروطی وجود داشته باشد که تنظیم سند با تحقق آن ها الزام بیابد. مثلاً طبق قرارداد، تنظیم سند مشروط به پرداخت مبلغی معین باشد. در غیر این صورت دادگاه فروشنده را ملزم به تنظیم سند رسمی می کند. حتی اگر فروشنده در برابر الزام به تنظیم سند رسمی مقاومت کند و از تنظیم سند خودداری نماید به جای او نماینده ای از سوی دادگاه اسناد را امضا خواهد کرد.

شرایط طرح الزام به تنظیم سند

آشنایی بیشتر با شرایط حقوقی بر آگاهی از اینکه دعوای الزام به تنظیم سند چقدر طول میکشد موثر است. به همین دلیل لازم است پیش از اقدام برای طرح دعوی، نسبت به مسائل حقوقی از شناخت کافی برخوردار باشید. اغلب شرایط ضروری برای الزام به تنظیم سند رسمی موارد موجود در قرارداد را شامل می شود. مثلاً بسیار مهم است که قرارداد میان فروشنده و خریدار کاملا معتبر و محکم باشد. بهتر است زمان حضور در دفترخانه را از پیش تعیین کنید. ضمن این که می توانید در زمان انعقاد قرارداد، موضوع الزام به تنظیم سند رسمی را نیز مورد توجه قرار دهید. در واقع با قید شروطی در قرارداد فروشنده را به انتقال سند ملزم کنید. در همه این موارد بهره مندی از مشاوره تلفنی حقوقی می تواند به شما کمک کند تا کار را با سهولت به انجام برسانید.

مطالعه کنید
فسخ قرارداد مشارکت در ساخت
شماره‌ تماس

مراحل طرح پرونده الزام به تنظیم سند رسمی

برای الزام به تنظیم سند رسمی ابتدا باید از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی اظهارنامه خود را ارائه دهید. بر طبق این اظهارنامه شما فروشنده را به انجام تعهد فرا می خوانید. در صورتی که فروشنده به هر دلیل از حضور در دفترخانه سر باز زد باید گواهی عدم حضور او را از دفترخانه بگیرید. اکنون برای اقامه دعوای الزام به تنظیم سند  می توانید به دادگاه مراجعه کرده و نسبت به درخواست برای الزام طرف مقابل به تنظیم سند اقدام کنید.

پس از صدور حکم و در صورتی که فروشنده همچنان از انتقال سند خودداری کرد باید از دادگاه تقاضا کنید تا برای اجرای عملی حکم اقدام کند. در این شرایط نماینده ای از طرف دادگاه در دفترخانه حاضر شده و به جای فروشنده سند را به نام شما انتقال خواهد داد. مراحل طرح پرونده  را می‌توانید  با کمک یک وکیل دادگستری و در  یک دفتر وکالت در تهران که معتبر باشد نیز شروع کنید.سوال الزام به تنظیم سند چقدر طول میکشد از وکیل.

رسیدگی دادگاه به الزام به تنظیم سند

در بحث اینکه الزام به تنظیم سند چقدر طول می کشد، روند رسیدگی به پرونده نیز به نوبه خود بسیار مهم است. به طور معمول شلوغ یا خلوت بودن دادگاه می تواند بر مدت زمان رسیدگی به دعوای الزام به تنظیم سند تاثیر بگذارد. گذشته از این مسئله اگر پرونده فاقد موارد چالش برانگیز باشد، می توان انتظار داشت که دادگاه پس از بررسی مدارک نسبت به صدور رای اقدام کند. در این مرحله رای صادره از سوی دادگاه قابل تغییر و به عبارت دیگر قابل تجدید نظر است.

مطالعه کنید
الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده

اگر سوالی حقوقی در زمینه دعوای الزام به تنظیم سند  دارید می‌توانید با وکیل تلفنی گروه دادارمنش ارتباط برقرار کرده و از آن‌ها مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری بخواهید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

اگر به دنبال طرح دعوای الزام به تنظیم سند هستید، قطعا برای شما بسیار مهم است که بدانید الزام به تنظیم سند چقدر طول می کشد. در پاسخ باید گفت که این مسئله به عوامل مختلف بستگی دارد. از شلوغ بودن دادگاه ها گرفته تا روند بررسی مدارک و اسناد هر یک به نوعی بر مدت زمان رسیدگی به پرونده الزام به تنظیم سند موثر هستند. اما آن چه که در این میان می تواند به سهولت انجام این پروسه کمک کند، برخورداری شما از اطلاعات کافی نسبت به نکات حقوقی است.

سوالات متداول
  • آیا اخذ گواهی عدم حضور برای الزام به تنظیم سند ضروری است؟

در صورت مطالبه خسارت وجود گواهی عدم حضور ضروری است. در غیر این صورت و برای تنظیم سند نیازی به اخذ این گواهی نیست.

  • در صورت فوت فروشنده پیش از تنظیم سند چه باید کرد؟

در این صورت خریدار می تواند دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را با طرفیت وراث فروشنده ارائه دهد.

  • آیا در صورت نبود سند، امکان ارائه دادخواست الزام به تنظیم سند وجود دارد؟

بله، در این شرایط خریدار می تواند نسبت به ارائه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اقدام کند. در این حالت فروشنده ملزم به تنظیم سند خواهد بود. در صورت خودداری فروشنده یا عدم توانایی وی، خریدار می تواند معامله را فسخ کند.

  • الزام به تنظیم سند چقدر طول می کشد؟

به طور معمول الزام به تنظیم سند 6 ماه تا یکسال طول می کشد.

مطالعه کنید
فروش مال غیر با قولنامه و آنچه باید درباره آن بدانید

4.8/5 - (5 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید