گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
شرایط و قوانین تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره

در این مقاله می خواهیم تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره  را بررسی نماییم؛ یکی از موارد شایع در خصوص خواسته تخلیه از ناحیه موجر، عدم پرداخت اجاره بها می باشد.

اگر مستاجر اجاره بها را پرداخت نکند موجر چه کاری می تواند انجام می دهد؟ چگونه با اینکه مدت اجاره هنوز به پایان نرسیده است  تخلیه مستاجر را بخواهد و ملک خود را تحویل بگیرد؟ آیا می تواند از طریق مراجع قضایی اقدام کند و تخلیه ملک بدلیل عدم پرداخت اجاره بها را بخواهد؟  آیا از نظر قانونی  تخلیه به دلیل عدم پرداخت اجاره بها ممکن است و می توان دعوی تخلیه به علت عدم پرداخت اجاره بها را مطرح نمود؟

اینها سوالاتی هستند که توسط وکیل تخلیه ملک گروه حقوقی دادارمنش در زمینه تخلیه و روابط موجر و مستاجر به زبان ساده  پاسخ داده خواهد شد و شما می‌توانید با مشاوره حضوری یا تلفنی با وکیل تخلیه ملک درخواست خود را در میان بگذارید. در ادامه راه حل قانونی در این موارد را بیان خواهد شد. در ابتدا بهتر است بدانید به دلیل تصویب مصوبه ستاد کرونا  برای تخلیه ملک مسکونی دیگر تخلیه ملک مثل گذشته نیست و اکنون تخلیه مستاجر با چالش های روبرو است  و سخت تر از گذشته شده است.

در صورت عدم پرداخت اجاره بها چه کنیم؟

فهرست محتوا

با توجه به قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1367/05/26   در صورتی که مدت اجاره به پایان نرسیده  است نمی توان دستور تخلیه را درخواست نمود  زیرا یکی از شرایط صدور دستور تخلیه یا همان تخلیه فوری انقضای مدت اجاره است درنتیجه  دستورتخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره  صادر نخواهد شد.

چگونه تخلیه ملک مسکونی بدلیل عدم پرداخت اجاره بها را بخواهیم ؟

دعوی تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها منشاء قانونی ندارد! یعنی اینکه چنانچه موجرمستقیما و در ابتدای امر دعوی را به خواسته تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها مطرح نماید قطعا محکوم به رد است. برای اقامه دعوی در مراجع قانونی در ابتدا باید خواسته  خود را در چهارچوب قانون  مطرح کنیم  که نیاز به آگاهی و تسلط به قوانین دارد. در چارچوب قانون یعنی اینکه  در قانون برای خواهان دعوی چنین حقی وجود داشته باشد . در قانون حاکم بر روابط موجر و مستاجر برای موجر حقی برای طرح دعوی تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها تعریف نشده و ماده ای  در قانون فوق در این خصوص نداریم ناچارا موجر باید اجور معوقه را مطالبه نماید و نمی توان تخلیه مستاجر را قبل از پایان مدت اجاره درخواست نمود. از طریق شماره تماس‌های زیر شما می‌توانید در این زمینه بصورت تخصصی از وکلای تخلیه ملک گروه حقوقی  دادارمنش مشاوره حقوقی تلفنی دریافت نمایید. 

 آیا تخلیه ملک مسکونی به علت عدم پرداخت اجاره بها  از هیچ طریقی ممکن نیست؟ 

 در ابتدا باید بدانیم صرف نظر از آیین نامه و بخشنامه های جدید در این خصوص درکل دو قانون برای دعاوی موجر و مستاجر و تخلیه ملک وجود دارد قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال1356 و قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376. قانون سال 1356 در خصوص اجاره های تنظیم شده قبل از سال 76 است و مربوط به املاک تجاری و سرقفلی و حق کسب پیشه می باشد. ولی قانون  سال1376 مربوط به اجاره های  کلیه اماکن تجاری و مسکونی که  بعد از سال 1376 منعقد شده است .

مطالعه کنید
انواع سند ملکی و معرفی آن‌ها

 تنها ماده ای که در قانون برای تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها تعیین تکلیف نموده است  بعد ازبنده 9 ماده 14 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356 می باشد که بیان میدارد در صورتی که مستاجر در مهلت مقرر در ماده 6 این قانون از پرداخت اجاره بها خوداری نماید  و با ابلاغ  اخطار دفترخانه تنظیم کننده سن رسمی اجاره یا ارسال اظهارنامه در مورای که اجاره نامه عای است  ظرف ده روز قسط یا قساط عقب افتاده را پرداخت ننماید  موجر می تواند در مواردی که اجاره نامه رسمی باشد از طریق  صدور اجراییه و در نهایت اجرای ثبت و در صورتی که اجاره نامه عادی باشد از طریق دادگاه تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها را بخواهد.

شماره‌ تماس

در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1367/05/26 که قانون حاکم بر اجاره های تنظیم شده بعد از این تاریخ و اجاره های تنظمی در حال حاضر است در خصوص تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها تعیین تکلیف نشده و قانون در این زمینه ساکت است . گروه حقوقی دادارمنش دارای تیم تخصصی در تخلیه و اجرای  تخلیه فوری می باشد. با مراجعه به وکلای خبره در زمینه تخلیه فوری در حداقل زمان 10 روز تا یک ماه  تخلیه فوری  ملک خود را بگیرید.

مطالعه کنید
ممانعت از حق در ملک مشاع

 با توجه به  اینکه دعوی تخلیه  به علت عدم پرداخت اجاره بها در قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376 قید نشده است چگونه دعوی  تخلیه به علت عدم پرداخت اجاره بها مطرح کنیم؟

از آنجاییه از دیدگاه وکیل ملکی گروه حقوقی دادارمنش در زمینه تخلیه و روابط موجر و مستاجر هر مشکلی قطعا راه حلی دارد. خوشبختانه امکان تخلیه مستاجر بدلیل عدم پرداخت اجاره بها نیز ممکن است تخلیه ملک مسکونی به دلیل عدم پرداخت اجاره بها هرچند در قانون روابط موجر و مستاجر قبل از پایان مدت اجاره از موارد دستور تخلیه یا همان تخلیه فوری نیست  ولی چنانچه  اصرار به تخلیه مستاجرو تحویل ملک خود دارید  می توان  با تمسک به قوانین دیگر از جمله  قانون مدنی  راه حلی برای این موضوع پیدا کرد.

فسخ قراداد اجاره به علت عدم پرداخت اجاره بها

 ممکن است در قرارداد اجاره شرط فسخ  درصورت عدم پرداخت اجاره بها وجود داشته باشد غالبا در قراردادهای اجاره ضمانت اجرایی برای عدم پرداخت اجاره قید می شود در یکی از بندهای اجاره نامه های  عادی تنظیمی در مشاورین املاک بندی در این خصوص وجود دارد که قید شده است “در صورت عدم پرداخت اجاره بها به مدت یک ماه یا سه ماه قرارداد اجاره قابل فسخ است ” همچنین است در اجاره نامه های رسمی تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی حتما در زمان تنظیم اجاره نامه  به این بند توجه نمایید چون غالبا جای مهلت خالی است و مشاورین املاک مهلت را تعیین می نماید.  با توجه به این بند در ابتدا باید از طریق مراجع قضایی فسخ قرارداد را بخواهیم و بعد از فسخ اجاره نامه با توجه به اینکه دیگر موجبی برای ادامه منفعت مستاجر از عین مستاجره یعنی ملک وجود ندارد تخلیه ملک را ازمراجع قضایی بخواهیم دراین صورت درست است که سریعا نتوانسته ایم دستور تخلیه یا همان تخلیه فوری را بگیریم ولی در نهایت به خواسته خود یعنی تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها رسیدیم.

مطالعه کنید
الزام به تنطیم سند خودرو

البته به این مهم توجه داشته باشید  که فسخ یک قرارداد صرف نظر از ارکان قانونی آن دارای  شرایط  ومراحلی است که نیاز به آگاهی، تسلط و تجربه کافی در این زمینه دارد در غیر اینصورت ممکن است دعوی شما  رد شود یا وارد اطاله دادرسی شود یعنی اینکه آنقدرها زمان ببرد که به دلیل جوگیری از اتلاف وقتتان و هزینه های متحمل منصرف شوید یا اینکه  قراداد اجاره به پایان برسد در این صورت چنانچه خواستار تخلیه به علت عدم پرداخت اجاره بها می باشید حتما از وکیل ملکی گروه حقوقی دادارمنش مشاوره دریافت نمایید ویا با بهترین تصمیم خود جهت جلوگیری ازاتلاف وقت و هزینه،  انجام پروسه مذکور را با خیال راحت به مجموعه ما بسپارید . وکیل دستور تخلیه با تجربه ومسلط به امورتخلیه و روابط موجر و مستاجر  گروه حقوقی دادرمنش در پروسه زمانی کوتاه ملک شمارا تخلیه خواهد نمود.

با توجه به اینکه  امکان تخلیه ملک مسکونی بدلیل عدم پرداخت اجاره بها ممکن است  مرجع  رسیدگی به دستور تخلیه و فسخ قراداد اجاره به علت عدم پرداخت اجاره بها کجاست؟

در نظر داشته باشد دستور تخلیه یا همان تخلیه فوری در شورای حل اختلاف صادر می گردد بنابراین مرجع رسیدگی به  دستور تخلیه شورای حل اختلاف است اما اگر به دنبال تخلیه ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها هستیم ابتدا باید قراداد اجاره را فسخ کنیم که  مطابق قانون شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به احراز فسخ را ندارد و این مهم در صلاحیت دادگاه حقوقی است.

مطالعه کنید
راهنمای درخواست طلاق اینترنتی

اگر سوالی حقوقی در زمینه دستور تخلیه یا حکم تخلیه ملک دارید می‌توانید با  وکیل تخلیه ملک گروه حقوقی دادارمنش ارتباط برقرار کرده و از آن‌ها مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری بخواهید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همچنین گروه حقوقی دادارمنش در تهران برای آسان شدن کار شما در این زمینه، مشاوره حقوقی خود را بصورت تخصصی ارائه می‌کند. شما این امکان را دارید از وکلای ملکی پایه یک دادگستری ما مشاوره دریافت کنید و با کمک آن‌ها تمام مشکلات خود در این زمینه حل و فصل کنید.

4.9/5 - (20 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید