گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
بخشش مهریه

در زندگی زناشویی فراز و نشیب های متعددی وجود داشته که زوجین همواره تلاش می کنند تا آنها را از سر راه برداشته و زندگی آرام و بدون چالشی را داشته باشند. اما گاهی پیش می آید که زوجین در حل مشکل خود ناتوان بوده و اعتقاد دارند که دیگر امکان ادامه زندگی مشترک برای آنها وجود ندارد. در این زمان است که طلاق، به عنوان آخرین ابزار حل مشکل، مورد استفاده قرار می گیرد. مسلما پس از طلاق، حل مسائلی مانند حضانت فرزندان و نفقه آنها و مهریه زن بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت. گاهی زوجه بنا به شرایطی حاضر به بخشیدن مهریه خود می شود. البته بخشیدن مهریه تنها مختص به زمان طلاق نبوده و حتی در زندگی زناشویی نیز، زوجه می تواند مهریه خود را ببخشد. برای آشنایی بیشتر با شرایط بخشش مهریه تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. 

شرایط بخشیدن مهریه

یکی از مهمترین حقوقی که قانون مدنی برای زن قائل شده، مهریه است. زن با اختیار مطلق، حق دخل و تصرف در مهریه خود را داشته و می تواند به هر نحوی که بخواهد از مهریه خود استفاده کند. البته بخشیدن مهریه نیز از جمله حقوق زن بوده و می تواند با رعایت شرایط مخصوص آن، مهریه خود را به همسرش ببخشد. یکی از شرایط بخشش مهریه، جاری شدن صیغه ی عقد نکاح است. به عبارت دیگر، اگر زن پیش از جاری شدن خطبه عقد، آنچه را که به صورت لسانی به عنوان مهریه در نظر گرفته شده ببخشد، بخشش او باطل خواهد بود.  شرط بعدی در بخشیدن مهریه، به ثبت رساندن آن است. بنابراین، اگر زوجه تمایل به بخشش مهریه خود داشته باشد، باید ابتدا این بخشش را به صورت مکتوب درآورده و آن را امضا کند. سپس، باید حتما این سند مکتوب را در دفاتر رسمی به ثبت برساند. در این صورت، در آینده مشکلی از این بابت برای زوج پیش نخواهد آمد.

مطالعه کنید
اعسار مهریه

مدارک لازم برای بخشش مهریه

به منظور بخشیدن مهریه لازم نیست که زوجین به دادگاه خانواده مراجعه کنند. آنها می توانند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و در اختیار داشتن مدارک، نسبت به بخشش مهریه اقدام نمایند. شناسنامه و کارت ملی زوجه، شناسنامه و کارت ملی زوج و همچنین عقدنامه، از جمله مدارک لازم برای بخشش مهریه می باشند.  البته باید توجه داشت که اگر بخشش مهریه در خارج از دفاتر اسناد رسمی و بدون حضور شاهدان انجام شود، وجهه ی قانونی نداشته و اثبات آن در دادگاه دشوار است.

شماره تماس

تفاوت هبه و صلح مهریه به شوهر

هبه مهریه به شوهر و صلح مهریه به شوهر دو نحوه ی بخشیدن مهریه بوده که با هم تفاوت دارند. در هبه مهریه به شوهر، زوجه مهریه خود را به شوهر می بخشد ولی این به معنای از بین رفتن تکلیف پرداخت مهریه توسط زوج نمی باشد. در این شرایط زوجه می تواند هر زمان که بخواهد از هبه رجوع کرده و مهریه خود را مطالبه نماید. مرد نیز از نظر قانونی موظف به پرداخت مهریه می باشد. در مقابل، در صلح مهریه به شوهر، زوجه در برابر دریافت مال یا حقی مانند وکالت طلاق و یا حق حضانت فرزندان، مهریه خود را به شوهر صلح می کند. در این شرایط، زوجه دیگر حق گرفتن مهریه را نخواهد داشت. البته این در صورتی است که بخشش در دفاتر اسناد رسمی به ثبت رسیده باشد. به منظور آگاهی بیشتر در مورد تفاوت این دو اصطلاح بهتر است با یک وکیل مهریه با تجربه مشورت نمایید.

مطالعه کنید
مشاوره طلاق توافقی

آیا بخشش شفاهی مهریه امکان پذیر است؟

چنانچه زوجه به صورت شفاهی تمام یا بخشی از مهریه خود را ببخشد، می تواند با گذشت زمان گفته خود را نقض کرده و نسبت به دریافت تمام یا قسمتی از مهریه خود اقدام نماید. به عبارت دیگر، بخشیدن مهریه به صورت شفاهی از نظر قانون اعتبار و ارزشی ندارد. بنابراین، بخشش مهریه حتما باید به صورت مکتوب بوده و حاوی امضا و اثر انگشت زوجه باشد. حتی اگر بخشش مهریه به صورت شفاهی و در حضور جمعی از شاهدان درستکار و معتمد باشد نیز، فاقد اعتبار قانونی می باشد. با این اوصاف، در دادگاه ها، نسخه ی مکتوب، سند قانونیِ بخشش مهریه است.

کمک گرفتن از وکیل برای بخشیدن مهریه

مسئله پرداخت مهریه و بخشش آن یکی از پرچالش ترین مسائل در دادگاه های خانواده است. این مسئله پس از طلاق زوجین و پایان یافتن زندگی مشترک آنها، اهمیت بیشتری پیدا می کند. به همین دلیل، در صورت عدم آگاهی از قوانین مربوط به این موضوع، احتمال متضرر شدن زوجین وجود خواهد داشت. بنابراین، بهتر است در این مسیر از یک وکیل طلاق با تجربه کمک بگیرید. از طریق مشورت با وکیل دادگستری یا استفاده از مشاوره حقوقی، تنش های حاصل از مسئله ی بخشش یا پرداخت مهریه به حداقل خواهد رسید. علاوه بر این، وکلا می توانند با وکالت از طرف شما در دادگاه ها و دفاتر اسناد رسمی حاضر شده و تمام مراحل قانونی را از جانب شما طی کنند. پس دیگر لازم نیست نگران وقت، هزینه و رفت و آمد خود باشید.

مطالعه کنید
توقیف اموال شوهر برای مهریه، راه‌حل، روش‌ها و نکات مهم

می توان علاوه بر بخشیدن مهریه، در زمینه مطالبه مهریه نیز از کمک یک وکیل اینترنتی کاربلد استفاده کرد. مطالبه مهریه پس از بخشش آن مراحل بسیار پیچیده ای داشته و بسیار دشوار است. بنابراین، باید این کار را به افراد متخصص در این زمینه واگذار کرد تا بتوانند با استفاده از تبصره ها و استثنائات قانونی، مهریه زوجه را مطالبه نمایند.

در این مقاله به بیان شرایط بخشیدن مهریه توسط زوجه پرداخته شد. همانطور که گفتیم مهریه حقی قانونی بوده که برای زوجه در نظر گرفته شده و شرط بخشش آن، جاری شدن عقد نکاح است. چنانچه زوجه بنا به مصلحت بخواهد مهریه خود را ببخشد، باید در دفاتر اسناد رسمی آن را ثبت نموده و امضا کند. در دادگاه، هر ادعایی مبنی بر بخشش مهریه، بدون در اختیار داشتن سند مکتوب، فاقد اعتبار قانونی خواهد بود. در نتیجه، بخشش شفاهی مهریه حتی اگر در حضور شاهدان نیز انجام شود، صحت نخواهد داشت. همچنین، برای مطالبه ی مجدد مهریه پس از بخشش آن، باید مسیر دشواری را طی نمود که بهتر است از راهنمایی های وکلای ماهر در این مسیر بهره مند شوید. 

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

مطالعه کنید
اجرت المثل بعد از فوت شوهر

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید