گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
آشنایی با انواع وکیل

در مطلب پیش رو قصد داریم در مورد انواع وکیل و زمینه فعالیت‌های تخصصی هر کدام از آن‌ها مطالبی را با شما به اشتراک بگذاریم. امروزه عرصه وکالت نیز مانند سایر عرصه‌ها به سمت تخصصی شدن گام برداشته و بالاترین کیفیت ارائه خدمات حقوقی را می‌توانید از وکلایی دریافت نمایید که در حیطه خاصی برای فعالیت حرفه‌ای خود متمرکز هستند. وکلای تخصصی در زمینه‌های گوناگونی اعم از مهاجرتی، دعاوی بین المللی، کیفری، حقوقی، ملکی، ثبتی، خانوادگی، مالیاتی، تجاری و قراردادها و… مشغول به کار هستند.

معرفی انواع وکیل تخصصی:

در ادامه به هر یک از انواع تخصص وکیل به صورت مجزا می‌پردازیم.

۱-وکیل مهاجرت

یکی از انواع وکیل که امروزه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است، وکیل مهاجرتی است. وکیل مهاجرتی همان‌طور که از اسمش پیداست، بعد از اینکه با شما قرارداد منعقد کرد، تمامی امور مربوط به مهاجرت شما را انجام خواهد داد. مسیر مهاجرتی، یک مسیر سردرگم کننده و پر ریسک است. بدین جهت بهتر است از یک وکیل متخصص که به قوانین مهاجرتی کشور مبداء و مقصد تسلط دارد، استفاده کنید.

مطالعه کنید
همه چیز درمورد اجرت المثل

۲-وکیل بین المللی

از دیگر انواع وکیل می‌توان به وکیل بین المللی اشاره کرد. وکلای فعال در این تخصص در زمینه حقوق بین الملل فعالیت می‌کنند. وکلای بین المللی در امور بین المللی متخصص هستند و بر قوانین مرتبط، کنسوانسیون‌ها، معاهدات، اصول حقوقی، روش‌های حل تعارضات و… مسلط می‌باشند.

۳-وکیل دعاوی کیفری

از انواع وکیل تخصصی که اکثرا با آن آشنایی دارید، می‌توان به وکلای حیطه کیفری یا جزایی اشاره کرد. وکلای کیفری با تسلط بر قوانین و مقررات کیفری، به دعاوی مرتبط می‌پردازند. طرح شکایت کیفری در دادگاه و دادسرا از جمله مهم‌ترین وظایف وکلای کیفری است. پرونده‌های مربوط به انواع جرایم و جنایت‌ها مثل قتل، کلاهبرداری، سرقت، ضرب و جرح، تخریب، تهدید، توهین، جرایم جنسی و… به وکلای کیفری ارجاع می‌شوند.

شماره تماس

4-وکیل دعاوی حقوقی

وکلایی که در زمینه امور و دعاوی حقوقی فعالیت می‌کنند به چندین گروه طبقه بندی می‌شوند. به طور کلی برای روشن تر شدن موضوع بهتر است بدانید که دعاوی حقوقی همان دعاوی خصوصی و ناشی از روابط بین افراد با همدیگر یا با اشخاص حقوقی هستند و در مقابل دعاوی کیفری قرار دارند. دعاوی حقوقی یا خصوصی ممکن است از نوع ملکی، ثبتی، خانوادگی و… باشند.

  • دعاوی حقوقی ملکی

از انواع تخصص وکیل، باید به دعاوی حقوقی از نوع ملکی اشاره کنیم. حوزه املاک همیشه با حواشی زیادی روبرو بوده است و حضور یک فرد متخصص حتی در مرحله پیش از معامله نیز یک ضرورت جدی محسوب می‌شود. برای انواع نقل و انتقالات ملکی و تنظیم سند، فک رهن، دعاوی تصرف، سرقفلی، تخلیه، فسخ، بطلان و… بهتر است از وکیل ملکی کمک بگیرید.

  • دعاوی حقوقی ثبتی

وکیل ثبتی یکی از انواع وکیل تخصصی به شمار می‌رود که حیطه فعالیت آن ارتباط مستقیمی با امور مربوط به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دارد. وکلای ثبتی با تسلطی که روی قوانین و مقررات ثبت دارند پاسخگوی تمام نیازهای ثبتی موکلین خود هستند. به کمک یک وکیل ثبتی متخصص از تضییع حقوق خود در این امور پیشگیری نمایید. این وکلا در زمینه ثبت برند، شرکت، گرفتن سند رسمی و… فعالیت می‌کنند.

  • دعاوی حقوقی خانوادگی

همانطور که پیش از این بیان کردیم، دعاوی حقوقی ناشی از روابط خصوصی میان افراد هستند. بارزترین نمونه دعاوی خصوصی، دعاوی خانوادگی هستند که دامنه‌ی وسیعی هم دارند. دعاوی مربوط به طلاق، نفقه، مهریه، حضانت، عدم تمکین، تغییر نام، غایب مفقودالاثر، امور حسبی، ارث و… حیطه‌های مختلف فعالیت وکلای دعاوی خانوادگی است. حتی پیش از ازدواج نیز می‌توان از یک وکیل متخصص خانوادگی برای تعیین شروط ضمن عقد، مهریه و شکل مطالبه آن و… کمک گرفت.

مطالعه کنید
الزام به تنطیم سند خودرو

5-وکیل مالیاتی 

وکیل مالیاتی یکی از انواع وکیل تخصصی است که این روزها بیشتر از گذشته حضور آن در کنار هر صاحب کسب و کاری ضروری به نظر می‌رسد. وکلای مالیاتی از دانش و تجربه کافی در زمینه امور حسابداری، مالی، قوانین و مقررات و آیین نامه‌ها و بخشنامه‌های مالیاتی برخوردار هستند. وکلای مالیاتی شما را با وظایف مالیاتی که بر عهده دارید آشنا می‌کنند. هم‌چنین مشاوره‌های لازم را در زمینه اظهارنامه‌های مالیاتی و… به شما می‌دهند. 

۶-وکیل دعاوی تجاری

از انواع تخصص وکیل می‌توان به حوزه بازرگانی و تجارت اشاره کرد. این حوزه چه در سطح خرد و چه در سطح کلان ظرافت‌ها و پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. کوچکترین اشتباه در این مسیر ممکن است پیامدها و هزینه‌های زیادی را به شما متحمل نماید. وکلای تجاری یا بازرگانی منافع تجاری شما را در نظر می‌گیرند و با توجه به آن در حل مسائلی نظیر اختلافات سازمان‌ها و افراد، نقض قرارداد، اختلافات مالی، مالکیت معنوی، ورشکستگی، دعاوی اسناد تجاری و… فعال هستند.

7-وکیل قراردادها برای مشاوره حقوقی

وکیل قراردادها از انواع وکیل تخصصی حقوقی است که به‌ آن‌ می‌پردازیم. قرارداد در دنیای حقوق پایه و اساس هر عمل حقوقی است و بدون انعقاد قرارداد هیچ سند محکمی مبنی بر آن در دست نخواهید داشت. قراردادها باید به گونه‌ای تدوین شوند که از نظر حقوقی مطابق با اصول بوده و امکان استناد به آن‌ها در محاکم حقوقی وجود داشته باشد. مسلما این کار امری تخصصی است و اگر بدون علم کافی در هر حیطه‌ای نسبت به انعقاد قرارداد اقدام نمایید، با شکست‌ها و مخاطرات مالی و معنوی روبرو خواهید شد. پس بهتر است برای انعقاد ساده‌ترین قراردادها نیز از مشورت و حضور یک وکیل متخصص کمک بگیرید. وکلای متخصص در امور قراردادها به بایدها و نبایدها و اصول و شروط حقوقی لازم برای صحت و سقم قرارداد آگاه هستند.

مطالعه کنید
وکیل حرفه‌ای
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

در این مطلب سعی داشتیم شما را با انواع وکیل تخصصی آشنا کنیم تا بتوانید در شرایط نیاز، بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید؛ هم‌چنین بهترین نتیجه ممکن را از مشاوره حقوقی بگیرید. دانش حقوقی وسعت زیادی دارد و نمی‌توانیم از کنار مسائل حقوقی که با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم، به سادگی بگذریم. در بسیاری از موارد شاهدیم که کوچکترین راهنمایی در حین انعقاد یک قرارداد می‌توانست سرنوشت یک فرد یا کسب و کار را عوض کند. به جهت پیچیدگی مسائل حقوقی و تغییر و تحولات روزانه قوانین و مقررات و… هیچ گاه شخصا بدون کمک گرفتن از یک متخصص حقوقی به سراغ طرح دعوی یا انعقاد قرارداد نروید. 

4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید