گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
ازدواج بدون اجازه پدر

 ازدواج از جمله تصمیمات مهم در زندگی هر انسانی به شمار می ‌رود. در این تصمیم گیری اجازه والدین از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. مطابق با قانون مدنی کشور، ازدواج بدون اجازه پدر چه به صورت دائم و چه به شکل موقت برای دختر باکره بجز مواردی خاص مقدور نمی باشد. دختر باکره مطابق با ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی نیاز به اجازه پدر یا جد پدری برای ازدواج دارد، در صورتی که پسر برای ازدواج به اجازه والدین نیازی ندارد.   در ادامه با بهترین وکیل خانواده در تهران همراه باشید و محتوا را تا انتها مطالعه بفرمایید. 

شرایط لازم برای ازدواج فرزندان بدون اجازه والدین

 ازدواج دو فرد علاقه مند به یکدیگر نیازمند طی مراحل قانونی بوده و شرایطی دارد. مهم‌ ترین این شرایط رضایت دو طرف و کسب رضایت والدین می باشد. ازدواج فرزندان بدون اجازه پدر به خصوص در مورد دختر باکره ناممکن می باشد. البته در مواردی دختر نیز همانند پسر به اجازه پدر نیاز ندارد از جمله:

مطالعه کنید
مشاوره طلاق توافقی

نداشتن دلیل منطقی پدر برای مخالفت

در مواردی که پدر هیچ دلیل موجهی برای عدم رضایت خود نسبت به ازدواج ندارد، اگر به دادگاه ثابت شود که علت مخالفت صحیح و منطقی نیست حق اجازه از پدر برای عقد ساقط می گردد. در این مورد دختر می تواند برای اثبات این موضوع فردی که قصد ازدواج با او را دارد به دادگاه به طور کامل معرفی نماید. اگر دادگاه فرد مذکور را تایید نماید اجازه عقد برای او صادر می شود.

 اگر دختر قبلا ازدواج کرده باشد

 ازدواج بدون اجازه پدر برای دختر زمانی که یک بار ازدواج کرده و بر اثر ارتباط جنسی باکرگی خود را از دست داده میسر می باشد. بنابراین اگر دختری به علت فوت همسر یا طلاق قصد ازدواج مجدد را داشته باشد، به اجازه پدر نیازی ندارد.

 باکره نبودن

 یکی دیگر از شرایط ازدواج بدون اجازه پدر باکره نبودن فرد می باشد. اگر چنانچه دختر قبلا  ازدواج نکرده اما به سبب داشتن ارتباط جنسی نامشروع باکرگی خود را از دست داده باشد نیاز به اذن پدر برای ازدواج نخواهد داشت. البته اگر به سبب تصادف یا حادثه ای این اتفاق بیفتد کماکان به اجازه پدر نیاز دارد.

 نبودن پدر یا جد پدری

 اگر چنانچه بنا به فوت یا هر دلیلی پدر و یا جد پدری دختر نباشند، دادگاه به جای آنها این اجازه را صادر می‌کند. در این موارد نیاز به اجازه مادر و سایر اعضای خانواده نیست. شماره تماس وکیل پایه یک دادگستری در زیر آمده است و شما در رابطه به ازدواج بدون اجازه پدر می‌توانید از وکلای پایه یک گروه حقوقی دادارمنش مشاوره حقوقی دریافت نمایید.

مراحل دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین (تصویری)

شماره‌ تماس
مطالعه کنید
دادگاه طلاق چند جلسه است و آیا حضور زوجین اجباری است؟

 

“همچنین اگر نیاز به مراجعه حضوری به دفتر وکالت در تهران دارید، آدرس دفتر وکالت گروه حقوقی دادارمنش در همین لینک آمده است.”

مراحل گرفتن گواهی برای ازدواج بدون اجازه پدر

 اگر چنانچه دختر بنا به هر علتی نیاز به دریافت اجازه از دادگاه برای عقد داشته باشد، مراحلی را باید طی کند. برای این کار ابتدا باید یک دادخواست به دادگاه ارائه کند. در این دادخواست باید تقاضای صدور اجازه عقد از سمت دادگاه قید شود. فرد باید به دفاتر خدمات قضایی جهت ثبت این دادخواست مراجعه کند. با مراجعه به این دفاتر هزینه ثبت را پرداخت می نماید. بنابراین نیازی به مراجعه به دفاتر دادگاه نیست. چنانچه در این امور  (مراحل گرفتن گواهی)  به مشکل برخوردید، بهتر است بصورت آنلاین یا تلفنی با وکیل آنلاین  در گروه حقوقی دادارمنش ارتباط برقرار کنید.

وکیل ازدواج بدون اجازه پدر

 همانطور که گفتیم دختر باکره برای ازدواج موقت و یا دائم نیازمند اجازه پدر و جد پدری خود می باشد. گاهی اوقات ممکن است اجازه از طرف این افراد داده نشود. در این موارد دختر می تواند از یک وکیل خانم و یا یک وکیل برای ازدواج بدون اجازه پدر مشورت بگیرد. استفاده از وکیل پایه یک خانواده ماهر و با تجربه در این زمینه سبب صرفه جویی در زمان و رسیدن به نتیجه مطلوب خواهد شد.

مطالعه کنید
توقیف اموال شوهر برای مهریه، راه‌حل، روش‌ها و نکات مهم

چرا اجازه پدر برای ازدواج دختر ضروری است؟

همان گونه که گفتیم ازدواج بدون اجازه پدر برای دختر باکره به جز در مواردی خاص امکان پذیر نیست. اما چرا دختر نیاز به اجازه پدر دارد؟ آیا قانونگذار با این کار بین زن و مرد در این زمینه تفاوتی قائل شده است؟ باید گفت علت این محدودیت‌ ها تبعیض جنسیتی نبوده بلکه حساسیت نسبت به جنس دختران می باشد. این مسئله از منظر حمایتی مورد بررسی می باشد. قطعا هدف از این قانون حمایت و ارزش قائل شدن برای دختران می باشد.

 در این زمینه سه نظریه در فقه موجود می باشد و مطابق با نظریه های اول دختر در هنگام بلوغ می تواند در موضوعات مهم زندگی از جمله ازدواج به طور مستقل تصمیم بگیرد. در نظریه دوم آمده است که ولایت پدر بر دختر سبب می شود که رضایت پدر در مسائلی چون ازدواج برای دختر مهم باشد. اما مطابق با نظریه سوم در بعضی موارد دختر به طور مستقل در مورد ازدواجش می تواند تصمیم بگیرد، اما گاهی اوقات نیز به اذن پدر نیاز دارد.  در ماده ۱۰۴۳ از قانون مدنی این موارد به طور کامل شرح داده شده است.  آیا برای ازدواج پسر اجازه پدر لازم است؟

چرا پسر بدون اذن پدر می تواند ازدواج کند اما دختر نه؟

پسر برای ازدواج نیازی به اجازه والدین ندارد. پسری که رشید و بالغ باشد شرعا و قانونا نیاز به جلب رضایت پدر و مادر برای ازدواج نخواهد داشت. بنابراین در انتخاب همسر خود کاملا آزاد بوده و خانواده نمی تواند او را به ملزم به ازدواج با شخص خاصی کند. اما باید گفت یک ازدواج موفق در گرو راضی بودن خانواده های دو طرف می باشد. بنابراین بهتر است که رضایت خانواده خود را در این زمینه جلب کند. با اینکه در اسلام پسر بالغ نیازی به اخذ اجازه پدر برای ازدواج ندارد،  ولی بهتر است رضایت او را جلب کند. همچنین در طرف دیگر این موضوع  امر طلاق وجود دارد که  زوجینی که  پس از  مدت زمانی زندگی مشترک تصمیم به جدایی می‌گیرند  به دنبال گرفتن وکیل برای طلاق توافقی می‌روند و مراحل طلاق را شروع می‌کنند.

مطالعه کنید
حق طلاق چیست؟ (شرایط و نحوه گرفتن آن)

در چه مواردی دختر می‌تواند بدون اجازه پدر ازدواج کند؟

ازدواج بدون اذن پدر برای دختران نیز در شرایطی مقدور می باشد. از جمله این شرایط می ‌توان به باکره نبودن دختر به سبب رابطه جنسی نامشروع اشاره کرد. زن در صورت فوت همسر و طلاق برای ازدواج مجدد به اذن پدر نیاز ندارد. زمانی که پدر دختر به او اجازه ازدواج ندهد، دختر می تواند از جد پدری خویش برای ازدواج اجازه بگیرد. همچنین زمانی که پدر دلیل موجه و منطقی برای مخالفت با ازدواج نداشته باشد، دختر می تواند با اجازه دادگاه اقدام به ازدواج با فرد مورد علاقه خویش کند.

اگر سوالی حقوقی در زمینه ازدواج بدون اجازه پدر دارید می‌توانید با وکلای خانواده گروه دادارمنش ارتباط برقرار کرده و از آن‌ها مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری بخواهید. وکیل پایه یک دادگستری  در گروه حقوقی دادارمنش پاسخ گوی سوالات حقوقی شما در  امور ازدواج می‌باشند.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همچنین گروه حقوقی دادارمنش برای آسان شدن کار شما در این زمینه، مشاوره حقوقی تلفنی ارائه می‌کند. شما این امکان را دارید از وکلای خانواده و وکیل طلاق گروه حقوقی دادارمنش در تهران مشاوره دریافت کنید و با کمک آن‌ها تمام مشکلات خود در این زمینه حل و فصل کنید.

مطالعه کنید
حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

امر مقدس ازدواج در اسلام بسیار سفارش شده است. در این زمینه بهتر است هم پسر و هم دختر رضایت والدین را جلب کنند. به طور کلی پسر نیاز به اجازه پدر برای این کار ندارد. اما دختر باکره هرچند که به سن بلوغ رسیده باشد نیاز به اذن پدر و یا جد پدری برای ازدواج دارد.

سوالات متداول از شرایط ازدواج بدون اجازه پدر
  • در صورتی که پدر و جد پدری دختر فوت کند، اجازه ازدواج دختر با چه کسی است؟

در این زمینه دختر باکره نیازی به اجازه کسی نداشته و می تواند آزادانه تصمیم بگیرد.

4.5/5 - (4 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

2 پاسخ

  1. باسلام
    در منطقه ما مثل قدیم تاهنوز ازدواج طوایف و طایفه ای مطرح هست یعنی عرفا یک خانواده اصیل نمیتواند بایک خانواده رعیت ازدواج بکند ولی الان باتوجه به اینکه خیلی از رعیتان صاحب مال و ثروت هستند گاهی پسران کم سن و سال طوایف اصیل را که تاهنوز به بلوغ عقلی نرسیدنداغفال میکنند و مخفیانه اقدام به عقد دایم توسط عاقدان محلی میکنند آیا دراین صورت اگر این موضوع اتفاق بیفتد خانواده پسر میتوانند علیه چنین موضوعی اقدامی انجام بدهند یا نه؟؟؟

    1. پسر بعد از 18 سالگی اختیار دست خودش است، اما درباره دختر و خانواده دختر موضوع متفاوت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید