گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
دادگاه اجرت المثل

در دادگاه اجرت المثل معمولا قاضی شرایط را بررسی می کند تا ببیند آیا زن صلاحیت دریافت اجرت المثل ایام زوجیت را دارد یا اینکه جایز نیست مبلغی دریافت نماید. به همین دلیل او سوالات متعددی را می پرسد. به عنوان مثال آیا زوجه کارهای منزل را به صورت رایگان انجام می داده یا اینکه از قبل قرار بر این بوده که وی مبلغی را بابت انجام کارها دریافت نماید؟ این یکی از مهمترین پرسش هایی است که قبل از شرکت در دادگاه اجرت المثل باید آن را مدنظر داشته باشید. در چنین شرایطی زوجه باید پاسخ دهد که قصد دریافت اجرت را داشته است. در ادامه از سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل بیشتر خواهیم گفت.

سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل شامل چه چیزهایی است؟

کارهایی که زن در خانه ی مرد انجام می دهد همگی ارزش مالی دارند. از این رو زن می تواند هر زمان که مایل بود مزد کارهایی که در خانه ی شوهر انجام داده است را دریافت نماید. 

البته لازم به ذکر است که زن نمی تواند مزد تمام کارهایی که در منزل شوهرش انجام داده است را مطالبه کند. لذا این مطالبه یک سری شرایط دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید نظر یک وکیل خانواده را جویا شوید. 

مطالعه کنید
مهریه زن بعد از فوت شوهر

در همین باره باید گفت که زن تنها می تواند مزد کارهایی را از شوهر دریافت کند که انجام آن کارها شرعا بر عهده ی وی نبوده باشد. از این رو دریافت مزد کارهایی چون شستن ظروف، نظافت منزل و… غیر قابل انجام است. 

همچنین ناگفته نماند کارهایی که زن انجام می دهد باید با قصد عدم تبرع باشند. عدم تبرع بدین معناست که زن قصد رایگان انجام دادن کارها را نداشته باشد. او بایستی پیشاپیش و با قصد دریافت دستمزد آن کارها را برای شوهر یا در خانه ی شوهر به انجام رسانده باشد. 

از اینرو و برای تعیین این مساله که کدام کارها شامل اجرت المثل می شوند و… لازم است تا سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل را بدانیم.

شماره تماس

در دادگاه اجرت المثل قاضی چه سوالاتی را می پرسد؟

  • از جمله مهمترین سوالاتی که در این زمینه و توسط قاضی در دادگاه پرسیده می شود این است که زوجه با چه هدف و با کدامین انگیزه کارهای مشترک منزل را انجام می داده است؟ آیا او این کارها را رایگان انجام داده یا هدف او از انجام این کارها مسائلی چون علاقه به همسر و علاقه به زندگی مشترک با همسر بوده است. به شما پیشنهاد می دهیم که قبل از شرکت در دادگاه از یک وکیل خبره کمک بگیرید. 
  • از دیگر سوالاتی که در دادگاه اجرت المثل و توسط قاضی پرسیده می شود این است که زوجه در طول زندگی مشترک با همسر چه کارهایی را در خانه انجام داده است؟ این توضیح در اینجا ضروری است که کارهای انجام گرفته در منزل در میزان و مقدار اجرت المثل تاثیر مستقیم دارد. دلیل اینکه در بعضی از خانه ها بسیاری از کارها توسط خدمتکار منزل به انجام می رسند. از اینرو اجرت این کارها از میزان اجرت المثل نهایی کم می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در اینباره می توانید از خدمات مرتبط با مشاوره حقوقی استفاده کنید. 
  • از دیگر سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل می تواند این باشد که آیا زوج یا شوهر در طول زندگی مشترک با همسر مبلغی تحت عنوان اجرت المثل را به همسر خود پرداخت کرده است یا خیر. دلیل آنست که در صورت پرداخت چنین مبلغی از طرف زوج به زوجه، جمع مبالغ پرداخت شده از مبلغ نهایی اجرت المثل کم خواهد شد.
مطالعه کنید
طلاق غیابی از طرف مرد

مهمترین سوالات در دادگاه اجرت المثل

از دیگر سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل این است که زن و شوهر چه مدت زیر یک سقف و در کنار یکدیگر زندگی کرده اند. دلیل پرسیدن این سوال این است که اگرچه سند ازدواج و تاریخ عقد دقیقا نشان می دهند که مدت ازدواج زوجین چقدر بوده است اما احتمال دارد که زوجه به دلایلی مدتی در خانه شوهر نبوده باشد و مسلما در چنین شرایطی کاری انجام نداده و نمی تواند درخواست اجرت المثل داشته باشد.

 

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همانطور که گفته شد و شما در این نوشته مطالعه کردید هدف و انگیزه ی زندگی زوجه در خانه ی زوج از مهمترین سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل بود. این سوال از سوی قاضی و در دادگاه اجرت المثل پرسیده می شود. نحوه ی پاسخ دادن به این سوال باید به گونه ای باشد که زوجه قصد رایگان انجام دادن کارها را در منزل زوج نداشته است. از اینرو وی خواهان درخواست اجرت و مزد است. 

همچنین در پاسخ به این سوال قاضی که زوجه در طول زندگی مشترک با زوج چه کارهایی را در منزل او انجام داده است باید تمامی کارهای انجام گرفته به صورت صادقانه بیان شوند و از دروغگویی پرهیز شود. برای پاسخ دادن به این سوال می توانید از راهنمایی یک وکیل بهره ببرید.

مطالعه کنید
عواقب اجرا گذاشتن مهریه

 پرداخت مبلغی به عنوان اجرت المثل به همسر در طول زندگی مشترک نیز از دیگر سوالاتی است که پرسیده می شود. از اینرو شوهر می تواند علاوه بر نفقه ی قانونی اگر مبلغی را به حساب زن واریز کرده باشد آن مبلغ را به عنوان اجرت المثل لحاظ کند. 

در پاسخ به سوال مدت زمان زندگی زوجه در خانه ی زوج، و در صورت غیاب زوجه برای مدت طولانی زوج می تواند با ارائه ی شهود اثبات کند که زوجه مدت زمانی در خانه نبوده و کاری انجام نداده و از اینرو وی مستحق دریافت اجرت المثل نیست. 

4.8/5 - (25 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید