گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
ابلاغیه دادگاه

در روند بررسی و پیگیری پرونده های قضایی اینکه افراد از مفاد پرونده مطلع شوند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. این مورد در قانون مدنی نیز به خوبی مدنظر قرار گرفته شده است و بر طبق آن مقررات مرتبطی وجود دارد. به فرآیندی که طرفین دعوی از جریان و روند کلی پرونده و اقدامات و تصمیمات دادگاه مطلع می گردند، ابلاغیه دادگاه گفته می شود. بسیاری از افراد به اشتباه فکر می کنند که میان اخطاریه دادگاه  و ابلاغیه تفاوتی وجود ندارد. ابلاغیه را دادگاه، اداره پلیس، دادسرا و یا کلانتری می تواند صادر کند. در برخی موارد اداراتی نظیر مالیات، بیمه و هیئات داوری نیز ابلاغیه صادر می کنند. ابلاغیه ها انواع متفاوتی دارند، ابلاغ واقعی و قانونی از جمله آنها می باشد. تمام ابلاغیه های دادگاه به وسیله مامور ابلاغیه به دست طرفین دعوا می رسد، توجه داشته باشید که این افراد کارمند دادگاه و یا مامور پست نیستند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با ابلاغیه دادگاه و نحوه مشاهده ابلاغیه با کد ملی آشنا سازیم.

ابلاغیه دادگاه چیست؟

مطالعه کنید
همه چیز درمورد اجرت المثل

به برگه ای که در رابطه با روند پرونده در اختیار طرفین پرونده از طرف مراجع قضایی قرار می گیرد ابلاغیه دادگاه می گویند. در این برگه افراد از همه مفاد پرونده نظیر دادخواست، نظرات کارشناسی، تجدید نظر، اخطارهای دادگاه، همه ورقه های قضایی و… مطلع می شوند. حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که علت صدور ابلاغیه چیست؟ علت صدور ابلاغیه، فرصت دادن به طرفین پرونده جهت دفاع از خود می باشد. افراد در صورت عدم آگاهی از مفاد و جزئیات پرونده نمی توانند مدارک و ادله قابل قبولی به دادگاه ارائه دهند، در این صورت ممکن است حق آنها تضییع می شود. صدور ابلاغیه تا سال 1395 به وسیله مامور ابلاغیه و به صورت کاغذی به دست طرفین پرونده می رسید. با الکترونیکی شدن تمام فرآیند های اداری تصمیم بر این مورد شد که ابلاغیه ها نیز به صورت الکترونیکی به دست افراد برسید. از همین رو سامانه ثنا راه اندازی شد.

مشاهده ابلاغیه

افراد برای رویت ابلاغیه خود باید مراحلی را طی نمایند، در ابتدا با مراجعه به دفتر های خدمات قضایی در این سامانه ثبت نام می کنند. در هنگام ثبت نام یک رمز شخصی به افراد از طریق پیامک داده می شود. پس از دریافت رمز عبور می توانند به این سامانه مراجعه کرده و با وارد نمودن مشخصات خود از جمله کد ملی وارد صفحه کاربری می شوند. در صفحه کاربری بخشی وجود دارد و افراد می توانند به صورت کامل و دقیق ابلاغیه های خود را مشاهده نمایند.

مطالعه کنید
وکیل جهت مشاوره

انواع ابلاغیه دادگاه

بر طبق قانون ابلاغیه دادگاه در دو دسته تقسیم بندی می شود، مورد اول ابلاغ واقعی و مورد دوم ابلاغ قضایی می باشد. هنگامی که ابلاغیه به وسیله مامور ابلاغ به دست شخص خوانده شده قرار گیرد را ابلاغ واقعی می گویند. در این حالت مامور به آدرس محل سکونت شخص مراجعه کرده و با دادن ابلاغیه به وی رسید دریافت می کند. در ابلاغ قضایی هنگامی که مامور ابلاغ به آدرس ارائه شده مراجعه کند و فرد مورد نظر در محل حضور نداشته باشد، مامور می تواند ابلاغیه را به بستگان و یا حتی همکاران شخص تحویل دهد. در این حالت فردی که ابلاغیه را تحویل گرفته مسئولیت دارد تا آن را به فرد خوانده شده برساند. در هر دو مورد دستور دادگاه به فرد خوانده شده داده می شود و وی باید در دادگاه حضور پیدا کند.

 آثار ابلاغ قضایی چیست؟

هنگامی که ابلاغیه به صورت واقعی باشد حتی اگر فرد در دادگاه حضور نداشته باشد رای دادگاه به صورت حضوری تلقی می گردد. اگر ابلاغیه به شکل قضایی باشد در صورت عدم حضور شخص در دادگاه حکم به صورت غیابی صادر می شود. با راه اندازی سامانه ابلاغیه الکترونیکی بیشتر ابلاغیه ها به صورت واقعی می باشند و این روند در حال افزایش می باشد. برخی از افراد از مشاوره حقوقی تلفنی سوالاتی پیرامون این مساله دارند که مهمترین آنها عدم مشاهده ابلاغیه می باشد. در صورت عدم مشاهده ابلاغیه و صدور رای دادگاه باید با یک وکیل آنلاین مجرب در این حوزه مشورت داشته باشید. وی با توجه به پرونده شما را در جهت اقدام قانونی و صحیح کمک خواهد نمود.

مطالعه کنید
تنظیم اظهارنامه
شماره تماس

برگه ابلاغیه دادگاه شامل چه مواردی می باشد؟

اطلاعات ابلاغیه شامل مواردی است که در ادامه به آنها می پردازیم، در بالای برگه شماره ابلاغیه و شماره پرونده شما درج گردیده است. تاریخ صدور یعنی زمانی که دادگاه ابلاغیه را صادر کرده تا به دست شما برسد در ادامه نوشته شده است. آدرس دقیق شعبه صادر کننده جهت مراجعه فرد خوانده شده به صورت کامل و دقیق آورده شده است. سامانه ثنا به نحوی است که زمان درج ابلاغیه در سامانه و زمان رویت ابلاغیه را ثبت می کند. با این قابلیت افراد نمی توانند منکر عدم مشاهده ابلاغیه شوند. در ادامه موضوع ابلاغیه و متن آن آورده شده است که فرد خوانده شده می تواند به صورت کامل و دقیق آن را مطالعه نماید. افرادی که نسبت به مفاد و جزئیات پرونده آگاهی کامل ندارند باید از وکیل دادگستری متخصص کمک بگیرند.

تفاوت ابلاغیه دادگستری و قضایی و دادگاه

همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره کردیم ابلاغیه از سمت ارگان های مختلفی می تواند صادر گردد. افراد باید توجه داشته باشند که ابلاغیه دادگستری و قضایی از طرف مراکز زیر نظر قوه قضاییه و یا دادگستری صادر می گردد. این ابلاغیه ها به معنای احقاق حقوق افراد می باشد و با مشاهده آن می توانید به مرجع مورد نظر رفته و روند پرونده خود را از نزدیک دنبال کنید. ابلاغیه دادگستری و قضایی از طرف دادگاه نمی باشد و ممکن است از طرف شوراهای حل اختلاف و یا دادسراها باشد. در برخی موارد که پرونده ها دچار نقص ها و کمبود هایی هستند افراد را از این طریق مطلع می کنند که توجه به این نکته نیز ضروری می باشد. ابلاغیه دادگاه، ابلاغیه ای است که لزوما از سمت دادگاه صادر می شود نه از دادسرا و یا شورای حل اختلاف. در این ابلاغیه ممکن است حکم قطعی نوشته شده باشد ولی در ابلاغیه دادگستری حکم نهایی و قطعی آورده نمی شود.

مطالعه کنید
وکیل حرفه‌ای

مزایای ابلاغ الکترونیکی

ابلاغیه دادگاه چند سالی است که به صورت الکترونیکی در اختیار افراد قرار می گیرد تا مشکلات موجود در این حیطه را مرتفع سازد. با استفاده از این روش نیازی به مراجعه حضوری مامور ابلاغ به محل کار و یا سکونت فرد خوانده شده نیست. ممکن بود برخی اوقات فرد در محل و آدرس مورد نظر و ارائه شده حضور نداشت و مامور مجبور به تحویل ابلاغیه به همکاران و یا بستگان وی می شد. در برخی موارد حریم شخصی فرد زیر سوال می رفت یا به طور کلی به ابلاغیه دسترسی پیدا نمی کرد. همچنین با استفاده از این روش هزینه ها کاهش یافته و روند خدمت رسانی افزایش پیدا کرده است.  

در این مطلب پیرامون ابلاغیه دادگاه و انواع آن صحبت شد. دریافتیم که ابلاغیه در دو نوع واقعی و قضایی وجود دارد. با استفاده از ابلاغیه افراد نسبت به روند کلی پرونده خود مطلع می گردند . در سالیان اخیر مامور ابلاغ به محل کار و یا سکونت افراد مراجعه نمی کند و فرد خوانده شده با مراجعه به سامانه ثنا می تواند ابلاغیه خود را به طور دقیق مشاهده کند. استفاده از این روش باعث کاهش هزینه و زمان و افزایش راندمان بررسی پرونده های مختلف می گردد.

مطالعه کنید
تنظیم شکواییه
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید