گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
زن ناشزه کیست

در صورتی که موضوع زن ناشزه مطرح باشد یعنی زن در انجام امور مربوط به تمکین عمومی و خصوصی ممانعت به خرج می دهد، به این ترتیب شرایط نفقه، مهریه و حق تنصیف اموال نیز دستخوش قوانین مخصوصی است. در این شرایط در ابتدا نیاز به اثبات ناشزه بودن زن است و روش های مختلفی مورد بررسی قرار می گیرد.

زن ناشزه کیست

زن ناشزه به زنی گفته می شود که بدون عذر موجه از تمکین عام یا خاص در برابر همسر خود خودداری می کند. زن در صورت عدم تمکین مشمول یک سری عواقب می شود که به عنوان نشوز در قانون بررسی خواهد شد. البته این موضوع برای تمکین عام و خاص معنی می شود. منظور از تمکین عام پذیرش ریاست مرد بر کل خانواده و متعلقات آن است. به طور کلی حق تعیین مسکن به عهده مرد است. یک مثال ساده دیگر در راستای تمکین عام مربوط به حسن معاشرت با شوهر خواهد بود. مانع شدن زن از شغل و خروج از منزل نیز در ساختار تمکین عام قرار می گیرد. تمکین خاص در خصوص برقراری رابطه جنسی در حد متعارف و البته شرعی است. دقت کنید که مرد هرگز این اجازه را ندارد که زن را مجبور به برقرار رابطه جنسی نامتعارف نماید و این موضوع خلاف شرع است.

مطالعه کنید
برای گرفتن طلاق توافقی چه باید کرد

 نفقه زن ناشزه

وکیل حقوقی طلاق در مورد شرایط نفقه زن ناشزه اطلاعات زیادی در اختیار شما قرار می دهد. بر اساس قانون ماده 1108 قانون مدنی در زمانی که زن بدون مشکل شرعی از ادای وظیفه زوجیت ممانعت داشته باشد مستحق نفقه خواهد بود. در صورتی که زن هر یک از مواردی که به عنوان تمکین در نظر گرفته می شود را بدون عذر موجه انجام ندهد به همین ترتیب برای او نفقه در نظر گرفته نمی شود. البته طبق قانون در ابتدا مرد باید عدم تمکین زن را ثابت نماید. قطع نفقه بدون اثبات در دادگاه خانواده غیر قانونی است و مشکلات زیادی در پی دارد.

قوانین مهریه زن ناشزه

برخی از افراد این تصور را دارند که چون نفقه شامل زن ناشزه نمی شود پس مهریه نیز به او تعلق نمی گیرد اما این تصور اشتباه است. به مجرد وقوع عقد نکاح، زن دارای مهریه خواهد بود و به نوعی مبلغ و قرارداد مورد نظر را از مرد طلبکار است. این امر حتی با نشوز نیز از بین نمی رود و مرد می بایست مهریه را پرداخت نماید. نشوز زن مانع از حق او برای مطالبه مهریه نمی شود و این موضوع نباید اشتباه گرفته شود.

برای اینکه این موضوع را روشن تر کنیم یک مثال برای شما می زنیم. فرض کنید زن بدون اجازه همسر خود منزل را ترک کرده است و به منزل پدری خود رفته، در این حالت به شخص نفقه تعلق نمی گیرد اما می تواند درخواست مهریه کند و به زبان ساده تر مهریه خود را اجرا بگذارد.

مطالعه کنید
سوالات قاضی در دادگاه طلاق
شماره تماس

منظور از حق حبس چیست؟

یک قانون برای زن در راستای طلب مهریه وجود دارد که با عنوان حق حبس شناخته می شود. بر این انسان میتواند تا مدتی که مهریه خود را دریافت نکرده از تمکین خودداری نماید. دقت کنید در چنین شرایطی زن، ناشزه به شمار نمی آید و همینطور نفقه به او تعلق نمی گیرد. در واقع زن زمانی می تواند از حق حبس خود استفاده نماید که از قبل تمکین نکرده باشد. در صورتی که زن حتی به اختیار خود در برابر مرد تمکین کرده دیگر نمی تواند از نظر قانونی حق حبس برای مطالبه مهریه استفاده کند. بررسی چنین موضوعاتی نیاز به وکیل خانواده خبره دارد بنابراین بسیار مهم است همه جوانب به طور دقیق و اصولی بررسی شود.

قوانین ارث در صورت ناشزه بودن زن

در صورتی که مرد در زمان نشوز زن از دنیا برود باز هم ارث به او تعلق می گیرد و طبق بررسی های وکیل طلاق خبره در این راستا، قانون ارث برای زن پایدار است.

در مورد شرط تنصیف اموال یک سری سوالات پرسیده می شود که می بایست به طور دقیق ارزیابی شود. یکی از شروطی که طرفین می توانند ضمن عقد امضا نمایند شرط تنصیف اموال است.

مطالعه کنید
در چه صورت مهریه زن قطع میشود؟

برای بررسی این موضوع دو دیدگاه وجود دارد. در صورتی که زن درخواست طلاق نداده باشد، و همینطور در انجام وظایف زناشویی کوتاهی نکرده باشد، نصف اموال مرد پس از عقد به زن تملیک می شود. در صورتی که زن ناشزه باشد دیگر این شرط اجرا نمی شود و به کل موضوع تنصیف اموال منتفی خواهد شد.

اثبات نشوز زن به چه صورت است؟

موضوع نشوز زن از موضوعات مهمی است که باید اثبات شود در غیر این صورت مشکلات زیادی پیش روی شما خواهد بود. اثبات نشوز زن می بایست در دادگاه صورت بگیرد. یکی از روش های اثبات نشوز زن، ترک منزل مشترک است. در این راستا اثبات ساده تر انجام می شود. در واقع در ابتدا مرد می بایست اظهارنامه مورد نظر را در راستای بازگشت زن به منزل تنظیم نماید. در صورتی که زن به منزل بازنگشت، مرد می تواند اقدام به دادخواست الزام به تمکین یا عدم تمکین نماید. این مورد با شهادت شهود و یا اقرار طرفین به اثبات می رسد. در صورتی که زن و مرد در یک منزل مشترک زندگی می کنند و به طبع شرایط اینطور به نظر می رسد که رابطه جنسی برقرار است اما مرد اصرار به خلاف این موضوع دارد، تنها راه اثبات، اقرار خود زن خواهد بود. در این شرایط وجود مشاوره حقوقی و وکیل کمک می کند تا مرد بتواند نتیجه بهتری بگیرد.

مطالعه کنید
منظور از طلاق بائن چیست؟
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

وجود وکیل در راستای بررسی زن ناشزه و قوانین مربوطه کمک می کند تا زن به مهریه خود دست یابد و مرد نیز مجبور به پرداخت نفقه نباشد. حقیقت امر این است که به طور کلی تا زمانی ناشزه بودن زن ثابت نشود نمی توان اقدام به امور دیگری داشت. یک موضوع مهمی که باید بدانید این است که زن ناشزه می تواند درخواست مهریه نماید و تا زمانی که مهریه دریافت نکرده از تمکین خودداری کند. البته شرایط مختلفی در این زمینه مدنظر است که قطعاً نیاز به بررسی های دقیق تر از سوی وکیل دارد و باید قوانین مربوطه به صورت کاملاً دقیق و اصولی بررسی شود. وکیل در این راستا شرایط مختلفی را بررسی می کند.

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل ملکی، با ما تماس حاصل فرمایید. 

4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید