گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
بررسی شرایط و نحوه پرداخت مهریه در طلاق توافقی

مهریه و طلاق توافقی

مهریه مالی است که در عقد نکاح دائم، شوهر متعهد می شود به همسر خود تادیه نماید. مطابق با ماده 1082 قانون مدنی زن به محض انعقاد عقد نکاح، مالک مهریه می شود و می تواند آن را از همسر خود مطالبه نماید. البته این در حالی است که مهریه به صورت عندالمطالبه تعیین شده باشد، در صورتی که مهریه به صورت عندالاستطاعه تعیین گردد، زوجه تنها وقتی می تواند مهریه را مطالبه کند، که شوهر قدرت فراهم نمودن آن را داشته باشد. طبق گفته وکیل مهریه بنابر ماده 1085 قانون مدنی زن می تواند تا هنگامی که مهریه به او تسلیم نشده است، از ایفای وظایف زناشویی و نزدیکی با زوج خودداری کند. به موجب ماده بعد، زن تنها در صورتی می تواند از حق حبس خود استفاده نماید که تاکنون وظایف زناشویی را اجراء نکرده باشد. در نتیجه چنانچه حتی یک بار میان زن و شوهر نزدیکی برقرار گردد، زن دیگر نمی تواند به استناد عدم دریافت مهریه از ایفای وظایف خویش خودداری کند.

مهریه و طلاق توافقی از جمله  امور مهم و پرتکرار در دعاوی مربوط به  خانواده و طلاق می‌باشند و زوج‌هایی که قصد جدایی و طلاق را دارند بهتر است امور حقوقی مربوط به طلاق خود را  به وکیل طلاق توافقی بسپارند و  یا از مشاوره‌های حقوقی آنها بهره ببرند.

طلاق توافقی یکی از انواع قانونی انحلال نکاح است که با رضایت زوجین و توافق آنان صورت می گیرد. مطابق با قانون حمایت خانواده برای انجام طلاق توافقی زوجین می بایست دادخواست حقوقی تنظیم کرده و به دادگاه خانواده تقدیم نمایند. دادگاه ابتدا سعی می کند بین زوجین صلح و سازش برقرار نماید، در صورتی که زوجین از تصمیم خویش منصرف نشوند، دادگاه نهایتاً گواهی عدم سازش را صادر می کند. با صدور گواهی عدم سازش زوجین در دفترخانه ثبت اسناد ازدواج و طلاق حضور پیدا کرده و صیغه طلاق را جاری می سازند.

مطالعه کنید
انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

یکی از وظایف دادگاه خانواده ضمن صدور گواهی عدم سازش، تعیین تکلیف در مورد حقوق مالی زوجین مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، جهیزیه و … است. در نوشتار پیش رو نحوه پرداخت مهریه در طلاق توافقی را بررسی خواهیم کرد.

شرایط دریافت مهریه در طلاق توافقی چگونه است؟

مهریه در طلاق توافقی ممکن است عین معین مثل خودرو و خانه باشد، در این صورت قباله نامه ای که زوجه در دست دارد، در دادگاه و دوایر ثبتی به عنوان دلیل مالکیت زوجه نسبت به عین معین شناخته می شود. بنابراین زوجه می تواند با ارائه قباله نامه که در آن عین معین به عنوان مهریه تعیین شده است، درخواست صدور سند رسمی به نام خود را بنماید.

اگر مهریه در طلاق توافقی مال کلی مثل سکه طلا، وجه رایج و … باشد، زوجه می بایست دادخواست مطالبه مهریه را بر علیه زوج در دادگاه خانواده طرح نماید. همانطور که اشاره شد در موارد طرح دعوای طلاق توافقی در دادگاه خانواده، قاضی دادگاه ضمن صدور حکم در مورد مهریه و نحوه پرداخت آن نیز تعیین تکلیف می کند. البته باید در نظر داشت استحقاق زوجه نسبت به تمام مهریه مربوط به زمانی است که دعوای طلاق توافقی پس از وقوع نزدیکی و رابطه زناشویی میان زوجین طرح گردد. در صورتی که پیش از وقوع نزدیکی، شوهر همسر خویش را طلاق دهد، استحقاق مهریه مطابق با شرایط ویژه ای حساب می شود که در ادامه توضیح داده می شود. برای مشاهده مراحل درخواست طلاق از طرف مرد از طریق همین لینک واردصفحه آن شوید.

مطالعه کنید
مهریه از سهم الارث شوهر
شماره‌های تماس
مهریه در طلاق توافقی دوران عقد به چه صورت است؟
مهریه در طلاق توافقی دوران عقد

مهریه در طلاق توافقی دوران عقد

مهریه در طلاق توافقی در صورتی که طلاق در دوران عقد و پیش از وقوع نزدیکی میان زوجین انجام گیرد نیز زن مستحق تمام مهریه خواهد بود. لیکن در صورتی که پیش از وقوع نزدیکی، عقد نکاح به جهتی از جهات قانونی فسخ گردد، زن مستحق دریافت نفقه نخواهد بود. استثنائاً در صورتی که نکاح به دلیل عنن فسخ شود، زن مطابق با ماده 1101 قانون مدنی مستحق نصف نفقه خواهد بود. و اما  شرایط گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی.

شرایط مطالبه مهریه بعد از طلاق توافقی

همانطور که اشاره شد قاضی دادگاه خانواده در ضمن صدور گواهی عدم سازش، در مورد پرداخت مهریه نیز تعیین تکلیف می نماید. طلاق توافقی ممکن است به واسطه تنفر زوجه از زوج انجام گیرد. در این صورت زن ممکن است مالی را تحت عنوان فدیه برای طلاق به شوهر پرداخت نماید. در موارد استثنائی که تعیین تکلیف در مورد مهریه در طلاق توافقی مشکل است، دادگاه ممکن است پس از صدور گواهی عدم سازش و انجام طلاق توافقی در مورد نحوه پرداخت مهریه تعیین تکلیف نماید. برای اطلاع بیشتر از شرایط گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی، حتما با یک وکیل متخصص مهریه مشورت کنید.

مطالعه کنید
سند رسمی چیست؟ قوانین مرتبط با سند رسمی کدامند؟

مطالبه مهریه بذل شده بعد از طلاق توافقی

ممکن است زن برای راضی نمودن شوهر به طلاق، حاضر باشد مالی را به عنوان فدیه به شوهر بپردازد. فدیه ممکن است مهریه زن باشد. در واقع ممکن است زوجه راضی شود بدون دریافت مهریه از شوهر جدا شود. در این صورت اگر مهریه عین معین باشد، مادام که از بین نرفته باشد، زوجه حق رجوع به مهریه را دارد. در این صورت مرد نیز به استناد قانون مدنی می تواند به زوجه و زندگی زناشویی رجوع نماید.

بخشش مهریه در طلاق توافقی

طلاق خُلع یکی از انواع طلاق های بائن است، یعنی پس از جاری ساختن صیغه طلاق دیگر برای شوهر حق رجوع به زوجه و زندگی زناشویی وجود نخواهد داشت. در طلاق خلع زوجه مالی که نباید از مهریه او بیشتر باشد را به زوج می پردازد تا در مقابل او را طلاق دهد. برای این کار زوجه می بایست در دفترخانه ثبت اسناد رسمی یا دادگاه حضور پیدا کرده و گذشت مهریه را اعلام و تایید نماید.

مشاوره حقوقی از وکیل طلاق توافقی

مطابق با قانون حمایت خانواده زوجین یا هر کدام از آنها می تواند برای انجام امور قانونی مربوط به طلاق توافقی، یک نفر وکیل دادگستری انتخاب نمایند. وکلای زوجین به نمایندگی از آنان در دادگاه و دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق حضور پیدا کرده و صیغه طلاق را جاری می سازند. همچنین بدون اعطای وکالت، می توان در خصوص نحوه پرداخت مهریه در طلاق توافقی با وکلای دادگستری مشاوره حقوقی داشت. برای این کار کافی است با دفاتر وکالت یا سامانه های اینترنتی وکلا تماس حاصل فرمایید.

مطالعه کنید
اجازه خروج از کشور

مزایای کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی

اگر سوالی حقوقی در زمینه مهریه و طلاق توافقی دارید می‌توانید با وکیل طلاق و وکیل مهریه تهران ارتباط برقرار کرده و از آن‌ها مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری بخواهید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری

مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

همچنین گروه حقوقی دادارمنش برای آسان شدن کار شما در این زمینه، مشاوره حقوقی تلفنی ارائه می‌کند. شما این امکان را دارید از وکلای خانواده و وکیل طلاق پایه یک دادگستری ما مشاوره دریافت کنید و با کمک آن‌ها تمام مشکلات خود در این زمینه حل و فصل کنید.

سوالات متداول در خصوص مهریه در طلاق توافقی

  • آیا می توان بدون حضور در دادگاه خانواده و دفاتر اسناد ازدواج و طلاق، نسبت به انجام طلاق توافقی مبادرت نمود؟

بله، با واگذار کردن وکالت در دعاوی به وکلای دادگستری بدون حضور زوجین در محاکم دادگستری و دفاتر ثبت، میتوان گواهی عدم سازش را دریافت کرده و نسبت به انجام طلاق توافقی مبادرت نمود.

  • پرداخت مهریه در طلاق توافقی چگونه است؟

همانطور که اشاره شد در طلاق توافقی دادگاه خانواده ضمن صدور گواهی عدم سازش، در مورد حقوق مالی زوجه از قبیل نفقه، مهریه و … تعیین تکلیف می نماید. در صورتی که مهریه وجه یا مال کلی مثل سکه طلا باشد، نحوه مطالبه مهریه و طلاق توافقی مطابق با قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی خواهد بود.

مطالعه کنید
راهنمای درخواست طلاق اینترنتی

4.7/5 - (3 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

4 پاسخ

    1. مطابق قانون جدید بدوا باید از طریق اجرای ثبت اقدام نمود با مراجعه به دفترخانه ای که عقد نکاح را ثبت نموده است اجراییه صادر و سپس با تشکیل پرونده در اجرای ثبت اقدام به توقیف اموال زوج نمود در صورتی که شوهر اموالی جهت توقیف و مزایده نداشته باشد از طریق دادگاه جهت حکم محکومیت به پرداخت مهریه اقدام نمود.

  1. همسرم 4 تا خانه داره همه رو بنام مادرش زده تا من مهریه نتونم بگیرم میخواستم بدون میتونم معامله صوری یا فرار از دین شکایت کنم؟

    1. با سلام و احترام. معامله به قصد فرار از دینو انتقال می بایست پس از صدور حکم قطعی در خصوص مهریه صورت گرفته باشد.و معامله صوری نیزحسب مورد قابل اثبات است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید