گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
تصویر محاسبه اجرت المثل برای زن

در قوانین مدنی کل کشور ایران قوانین مختلفی برای روابط میان زوجین تعیین شده است. از این قوانین در شرایط مختلفی از سوی دادگاه استفاده می شود. یکی از پرونده های متداولی که در دادگاه های کشور مورد بررسی قرار می گیرد، مربوط به اجرت المثل زن می شود. همان طور که می دانید، وظایف زن نسبت به مرد در خانه بسیار بیشتر است. این وظایف شامل رسیدگی به کودکان و همچنین مراقبت از آن ها برای تربیت صحیح می شود. لازم به ذکر است که بانوان علاوه بر موارد ذکر شده به انجام فعالیت های دیگری نیز می پردازند که این مسئله طبق عرف بوده و جزو وظایف آن ها نیست. برای مثال شستشوی ظرف ها، خرید کردن و سایر امور خانه داری از جمله مواردی بوده که طبق عرف انجام می شود. در قبال تمامی موارد ذکر شده، به زن اجرت المثل پرداخت می شود.

در سال های گذشته مجموعه های حقوقی بسیار زیادی تاسیس شده اند که به بررسی پاسخ سوالاتی همچون در چه صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد، می پردازند. همان طور که می دانید، ابهامات زیادی در رابطه با این سوال که در چه صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد، وجود دارد. با این حال افرادی که دچار این دسته از پرونده های حقوقی شده اند، باید قبل از هر چیزی با قوانین مختلفی در رابطه با تعلق نگرفتن اجرت المثل به زن آشنا باشند. این موضوع قطعا باعث می شود تا روند پرونده بسیار بهتر دنبال شود.

مطالعه کنید
همه چیز در مورد احضاریه طلاق

اجرت المثل زن چیست؟

قبل از این که به یافتن پاسخ این سوال که در چه در صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد بپردازید، باید بدانید که اجرت المثل زن چیست؟ نیاز است که بدانید، بسیاری از مردم کشورمان بر این باور هستند که اجرت المثل تفاوتی را با نفقه زن ندارد. این باور کاملا غلط است. در واقع نفقه شامل مسائلی همچون پوشاک، مسکن و … می شود. با این حال اجرت المثل شامل وظایفی می شود که زن طبق قانون می توانسته به انجام آن ها نپردازد. با این حال زن طبق درخواست مرد به انجام این وظایف پرداخته است. بنابراین در کشور قانونی در این رابطه تعیین شده که مرد را موظف به پرداخت اجرت المثل زن می کند.

توجه داشته باشید که آشپزی و نظافت جزو مواردی به شمار می روند که زن وظیفه ای در قبال انجام آن ها ندارد. بدین ترتیب می تواند از طریق پیگیری قانون به دریافت مبلغ جداگانه ای با عنوان اجرت المثل بپردازد. توجه داشته باشید که در قانون موارد بسیار زیادی در رابطه با اجرت المثل ذکر شده است. جهت ارتباط تلفنی با وکیل خانواده در گروه حقوقی دادارمنش از طریق شماره تماس های زیر اقدام فرمایید.

مطالعه کنید
اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟
شماره تماس

در چه صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد؟

پس از این که با مفهوم اجرت المثل زن آشنا شدید، نیاز است تا پاسخ این سوال که در چه در صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد، را بررسی کنید. به صورت کلی، در قوانین مدنی کل کشور ایران شرایطی تعیین شده است که در صورت رعایت نکردن آن، امکان دریافت اجرت المثل از سوی زن وجود ندارد. بنابراین نیاز است تا بانوان قبل از درخواست دریافت اجرت المثل، به بررسی این قوانین بپردازند تا در صورت عدم امکان، درخواست آن ها رد نشود. در مراکز مشاوره حقوقی می توان به بررسی شرایط تعلق نگرفتن اجرت المثل به زن پرداخت. با این حال این موارد شامل:

  • اولین موضوعی که در اجرت المثل زن مورد بررسی قرار می گیرد، این مسئله بوده که طلاق از سوی کدام یک از طرفین درخواست شده است. اگر درخواست طلاق از سوی زن باشد، اجرت المثل به او تحت هیچ شرایطی تعلق نخواهد گرفت. بنابراین در صورتی که خود زن به درخواست طلاق پرداخته باشد، حق دریافت اجرت المثل را ندارد.
  • در صورتی که درخواست طلاق از سوی مرد باشد و همچنین زن از انجام وظایف زناشویی خودداری کند و اصطلاحا تخلف کند، درخواست اجرت المثل از سوی زن نیز مجددا رد می شود. بنابراین توجه داشته باشید که اگر مرد به درخواست طلاق بپردازد، اما زن به تخلف در وظایف زناشویی پرداخته باشد، اجرت المثل پرداخت نمی شود.
  • یکی دیگر از شرایطی که اجرت المثل زن به وی تعلق نخواهد گرفت، این مسئله بوده که او وظایف ذکر شده را انجام نداده باشد. برای مثال اگر زن به آشپزی، نظافت و … نپرداخته، قطعا اجرت المثل به او تعلق نخواهد گرفت.
  • اگر زوجه از تکالیف خود اصطلاحا طفره برود و به انجام هر یک از آن ها نپردازد، ممکن است اجرت المثل زن به وی پرداخت نشود. در واقع تمامی تکالیف زن در رابطه با فعالیت های مربوط به خانه باید طبق دستور شوهر باشد. در صورتی که این تکالیف طبق دستور شوهر انجام نگیرد، اجرت المثل پرداخت نخواهد شد.
  • نیاز است که بدانید، طبق قانون اگر زن از انجام دادن هر یک از این کار ها، اهداف خیریه ای داشته باشد، ثواب ضرب المثل به او تعلق نمی گیرد. بنابراین به این مسئله توجه داشته باشید که زن در انجام هر یک از این امور نباید چنین هدفی را داشته باشد.
مطالعه کنید
طلاق عاطفی چیست و چه تبعاتی دارد؟

مبلغ اجرت المثل چگونه تعیین می شود؟

به طور کلی تعیین مبلغ اجرت المثل زن وابسته به مسائل مختلفی است. بسیاری از افراد تنها به دنبال پاسخ این سوال که در چه صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد، هستند. با این حال این افراد باید بدانند که تعیین طرف حق به عهده دادگاه بوده و در صورت ارائه حق به زن، مبلغ اجرت المثل باید پرداخت شود. همچنین هزینه اجرت المثل وابسته به شرایط مختلفی است. برای مثال در قبال انجام هر یک از امور توسط زن، مبلغ جداگانه ای تعیین شده است. در صورت نیاز، کارشناس از سوی دادگاه برای تحقیقات بیشتر در این زمینه ارجاع می شود.

همان طور که متوجه شدید، اطلاعات زیادی در رابطه با سوال در چه صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد، به شما ارائه شد. با این حال شما می توانید با استفاده از وکیل، تاثیر مثبتی را در روند پرونده خود بگذارید. حضور وکیل موجب می شود تا بتوانید در این دسته از پرونده ها موفق تر عمل کنید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

مطالعه کنید
وکیل طلاق گروه حقوقی دادارمنش در تهران

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (24 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید