گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
طلاق گرفتن در کانادا

 طلاق در کانادا، باید به دستور دادگاه محل اقامت زوجین صادر شود. به طور کلی دو گونه طلاق غیرتوافقی و طلاق توافقی در کانادا رایج است. بدیهی است با توجه به توافق دو طرف در طلاق توافقی، معمولاً این نوع طلاق در مدت زمان کمتری به سرانجام می رسد. در حالی که در طلاق های غیر توافقی باشد شروط قانونی خاصی وجود داشته باشد که در این نوشتار به برخی از مهمترین آنها می پردازیم. از نظر مالی مهریه و نفقه در حقوق کانادا وجود ندارد و به جای آن، پس از وقوع طلاق تنصیف دارایی انجام می شود.

به طور کلی باید توجه داشت که طلاق ایرانی در کانادا باید مطابق با قوانین ایران صورت گیرد، چرا که طلاق از جمله موضوعات حقوقی مربوط به احوال شخصیه به شمار می رود. مطابق با قانون مدنی، اقدامات قانونی در مورد احوال شخصیه پیروان اقلیت های دینی و مسلمانان شیعه، مطابق با اصول و آداب و رسوم مذهب خودشان انجام می گیرد. در این نوشتار ضمن بررسی برخی از مهمترین قوانین کشور کانادا، نظام حقوقی این کشور در مورد انحلال نکاح و طلاق مورد بررسی قرار می دهیم.

بررسی حقوقی طلاق توافقی در کانادا

هرچند حکم طلاق توافقی در کانادا به وسیله دادگاه صادر می شود، اما این کار بیشتر یک کار اداری است تا قضایی. برای طلاق توافقی در کانادا محدودیتی برای زوجین وجود ندارد و انجام این کار مستلزم انجام اقدام خاصی یا اثبات موضوعی در دادگاه نیست. این در حالی است که مطابق با قانون حمایت خانواده ایران، انجام طلاق توافقی، مستلزم دریافت گواهی عدم امکان سازش از دادگاه خانواده می باشد. همچنین در ایران دادگاه مکلف است نخست زوجین را برای حصول صلح و سازش به مراکز مشاوره خانواده ارجاع دهد.

مطالعه کنید
بخشش مهریه در خارج از کشور

مطابق با قوانین استان های مختلف کانادا، برای طلاق توافقی در کانادا دادگاه ها درگیر دادرسی های طولانی نمی شوند. مطابق با قانون این کشور زوجین تنها در صورتی می توانند درخواست طلاق توافقی را در دادگاه مطرح نمایند که مدتی را جدا از یکدیگر زندگی کرده و بر طلاق مصمم باشند. مدت جدایی زوجین پیش از طلاق توافقی در استان های مختلف کانادا متفاوت است. برای مثال در استان انتاریو، زوجین پیش از طلاق می بایست مدت یک سال از همدیگر جدا زندگی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قوانین طلاق در استان های مختلف کانادا بهتر است با یک نفر وکیل پایه یک دادگستری مشورت داشته باشید.

آثار حقوقی طلاق در کانادا

از جمله آثار مهم قانونی طلاق در کانادا،  می توان به شرط تنصیف دارایی اشاره داشت. در حین صدور حکم طلاق، دادگاه در مورد اموال مشترکی که زوجین پس از ازدواج کسب کرده اند. باید توجه داشت که شرط تقسیم برابر، تنها شامل اموالی می شود که زوجین پس از ازدواج کسب کرده اند. برخی از مهمترین اموالی که مشمول شرط تنصیف دارایی زوجین می شود از قرار زیر است:

  • منزل، ویلا و هرگونه اموال غیر منقول دیگر که مالکیت آن به زوجین تعلق دارد.
  • ماشین یا هر وسیله نقلیه دیگر
  • منصوبات و متعلقات مربوط به خانه از قبیل لوازم برقی، ظروف و … .
  • حقوق مالی از قبیل پس انداز، حساب های بانکی، حق بیمه و … که بر پایه زندگی خانوادگی شکل می گیرند.
  • هرگونه فعالیت تجاری یا بازرگانی که زوجین در آن مشارکت دارند.

پس از طلاق برای تنصیف دارایی می بایست دو مرحله سپری شود. در مرحله نخست هر یک از زوجین می بایست کلیه درآمدها و دارایی های خود را محاسبه کرده و آن را به دولت کانادا اعلام کنند. در مرحله دوم درآمد و دارایی هر یک از زوجین که بیشتر باشد می بایست تا اندازه ای که دارایی هر دو، برابر شود به همسر خود بپردازد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه از وکیل آنلاین گروه حقوقی دادارمنش مشاوره دریافت نمایید.

مطالعه کنید
مهریه در خارج از کشور
دریافت مشاوره حقوقی

حضانت فرزندان پس از طلاق در کانادا

پس از طلاق در کانادا یکی از موضوعاتی که دادگاه در خصوص آن تعیین تکلیف می کند، حضانت فرزندان است. منظور از حضانت، حق نگهداری، تربیت و پرورش کودکان می باشد. با توجه به این که معمولاً پس از وقوع طلاق، زوجین از یکدیگر جدا زندگی می کنند، می بایست سرپرست واحدی برای فرزندان از بین پدر و مادر پیش بینی شود. در حقوق کانادا حق حضانت از فرزندان ممکن است به یکی از روش های زیر به یکی از والدین سپرده شود:

  • وجود توافق بین زوجین؛ با توجه به موضوعاتی مثل محل زندگی و میزان درآمد ممکن است زوجین پیش از انجام طلاق با یکدیگر در مورد حضانت فرزندان توافق کنند. در این صورت سرپرستی و نگهداری از فرزندان مطابق با توافقات صورت گرفته بین والدین آنها خواهد بود.
  • در صورتی که توافقی میان زوجین در مورد سرپرستی و نگهداری از فرزندان وجود نداشت، دادگاه فدرال مطابق با قانون در مورد نحوه سرپرستی کودکان تعیین تکلیف خواهد کرد. برای تعیین سرپرستی و حضانت، دادگاه باید وضع زندگی هر کدام از زوجین را بررسی کند. چنانچه هر یک از زوجین دارای یکی از شرایط زیر باشد، دادگاه حضانت فرزندان طلاق را به وی نخواهد سپرد:
  • داشتن اعتیاد به مواد مخدر
  • ابتلا به بیماری های جسمی و روانی صعب العلاج، به نحوی که نگهداری از کودک را غیر ممکن سازد.
  • داشتن سوء سابقه کیفری و محکومیت به مجازات های مثل حبس های با مدت بالا.
  • عدم تمکن و ملائت مالی برای پرداخت هزینه های زندگی کودک.
  • چنانچه زوجین شرایط فوق را نداشته باشند، حضانت فرزندان تا سن خاصی (معمولاً دوازده سالگی)، با مادر آنان و از این سن به بعد با پدر می باشد. با این حال باید توجه داشت که سن حضانت فرزندان، در مورد استان های مختلف در کانادا متفاوت است.

حق استفاده از منزل مشترک پس از طلاق

یکی از حقوق جالبی که پس از طلاق در کانادا برای زوجین وجود دارد، حق استفاده از منزل مشترک است. چنانچه مالکیت منزل مسکونی بین زوجین مشترک باشد و پیش از طلاق به طور مشترک در آن زندگی می کرده اند، پس از طلاق نیز هر کدام از زوجین می تواند به اقامت خود در آن منزل ادامه دهد. حتی در صورتی که مالکیت منزل مسکونی تنها متعلق به یکی از زوجین باشد نیز پس از طلاق، همسر سابق می تواند به اقامت در همان منزل ادامه دهد. همچنین زوجین می توانند با توافق یکدیگر یا به موجب حکم دادگاه سهم خود از منزل مسکونی را بفروشند یا به هر طریق، به دیگری انتقال دهند.

مطالعه کنید
سوالات قاضی در دادگاه طلاق

طلاق ایرانی در کانادا چگونه است؟

چنانچه ایرانیان مقیم کانادا بخواهند از همدیگر جدا شوند، مراحل طلاق مطابق با قانون استان محل سکونت زوجین در کشور کانادا صورت می گیرد. لکن برای این که این طلاق از نظر حقوقی در ایران اعتبار داشته باشد، زوجین می بایست مدارک مورد نیاز را فراهم کرده و به سفارت ایران در کانادا تحویل دهند. هم اکنون در شهر اتاوای استان انتاریوی کانادا در حال فعالیت می باشد. پس از انجام مراحل قانونی طلاق، برای ثبت قانونی آن در ایران می بایست مدارک زیر را به سفارت ایران در کانادا یا کنسولگری این کشور تحویل دهید:

  • صیغه نامه طلاق، که به طور شرعی و تحت نظارت مرکز اسلامی مورد تایید سفارت تنظیم شده باشد. با توجه به این که طبق قانون مدنی ایران، در احوال شخصیه مطابق با دین و آیین خود افراد با آنان برخورد خواهد شد. بنابراین در مورد ایرانیانی که مسیحی، یهودی و اهالی سایر اقلیت های دینی هستند، صیغه شرعی طلاق مطابق با قواعد و رسوم پذیرفته شده مذهب خودشان مورد پذیرش قرار می گیرد.
  • اصل شناسنامه زوجین
  • عکس پرسنلی به تعداد چهار عدد
  • حکم طلاق صادر شده از دادگاه محل اقامت زوجین به همراه ترجمه فارسی آن
  • اصل سند ازدواج و ترجمه آن

برای ثبت طلاق ایرانی در کانادا پس از مراجعه به سفارت کشور ایران در کانادا می بایست درخواست ثبت طلاق را به همراه پیوست های آن به مسئول مربوطه تحویل دهند. علاوه بر این هزینه ای تحت عنوان حق الثبت از متقاضی ثبت طلاق دریافت می شود.

مطالعه کنید
همه چیز در مورد احضاریه طلاق

ازدواج مجدد زوجین 

با توجه به این که احکام مربوط به نگاه داشتن عده، طلاق رجعی و … از جمله احکام فقهی دین اسلام به شمار می روند. کلیه زنان مسلمان مقیم ایران و سایر کشور های خارجی از قبیل کانادا، می بایست پس از طلاق عده طلاق را سپری کنند. پس از طلاق، زن مسلمان به مدت سه طهر (سپری شدن دوره عادت ماهیانه)، از ازدواج مجدد ممنوع می باشند. چنانچه در طول این مدت با مرد دیگری نزدیکی کند، مرتکب عمل حرام می شود. همچنین در صورتی که با آگاهی نسبت به این احکام، خود را به عقد مرد دیگری درآورد، نسبت به آن مرد به صورت همیشگی نامحرم می ماند و ازدواج با او برای وی ممنوع خواهد بود. 

در نتیجه چنانچه یک زن مسلمان در کانادا از همسر خود طلاق بگیرد و پیش از سپری شدن عده طلاق رجعی، با مرد دیگری ازدواج کند، این ازدواج قابل ثبت مطابق با قوانین ایران نیست.

مروری بر برخی از قوانین حمایت خانواده در کانادا

دولت برای پیشگیری از وقوع طلاق در کانادا و جلوگیری از بروز آسیب های اجتماعی آن قوانینی را تصویب کرده است که در ادامه برخی از مهمترین آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • یکی از نکات مهم در مورد طلاق در کانادا این است که تنها زوج هایی که ازدواج آنها قانونی بوده است می توانند طلاق گرفته و از حمایت های مالی و قانونی آن برخوردار شوند. بنابراین چنانچه به هر دلیلی ثابت شود ازدواج زوجین به صورت رسمی و معتبر صورت نپذیرفته است، دادگاه حکم طلاق را صادر نخواهد کرد. همچنین موضوعات دیگری مثل پرداخت نفقه، تنصیف دارایی و … قابل پیگیری نخواهد بود. 
  • به طور کلی حمایت های مالی و اقتصادی از زوجین پس از طلاق می بایست توسط همدیگر ادامه پیدا کند. همانطور که اشاره شد پس از انجام طلاق دارایی زوجین محاسبه شده و هر کدام از آنان که شرایط مالی بهتری داشته باشد، می بایست اموال خود را با دیگری تقسیم کند تا به شرایط برابر برسند. 
  • حق حضانت و نگهداری از فرزندان مشترک در سنین پایین تر و معمولاً تا دوازده سال، پس از طلاق به مادر سپرده می شود. پس از این سن نگهداری از فرزندان تا سن 18 سالگی با پدر خواهد بود. چنانچه یکی از زوجین دارای شرایط خاصی مثل بیماری یا اعتیاد باشد، حضانت کودکان به وی واگذار نخواهد شد. 
مطالعه کنید
حضانت فرزند بعد از طلاق

مشاوره حقوقی در زمینه طلاق در کانادا 

نظام حقوقی کشور کانادا به استثنای استان کبک، از نظام حقوقی کامن لا یا حقوق مشترک پیروی می کند. این نظام حقوقی که در کشور انگلستان نیز جریان دارد، بر مبنای رویه قضایی و تجربیات دادگاه ها عمل می کند. ناگفته پیداست که انجام هرگونه اقدام حقوقی در کشور کانادا اعم از ازدواج، طلاق، وصیت و … مستلزم داشتن اطلاعات حقوقی کافی در زمینه قوانین و مقررات مربوطه است. از همین رو توصیه می شود پیش از انجام هر اقدام حقوقی در زمینه طلاق در کانادا، با یک نفر وکیل طلاق، مشاوره حقوقی داشته باشید. بدون تردید حضور وکلای متبحر در پرونده های طلاق می تواند مسیر و سرنوشت یک پرونده تغییر دهد. گروه حقوقی دادارمنش  به قبول پرونده های خانواده و طلاق در کانادا  می پردازد؛ برای  برقراری ارتباط و دریافت مشاوره از کارشناسان حقوقی و وکلای دادگستری گروه حقوقی دادارمنش   از طریق واتساپ اقدام فرمایید.

مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی

گروه حقوقی دادارمنش متشکل از تیم وکلای دادگستری مجرب در زمینه دعاوی ملکی آماده ارائه خدمات حقوقی به مراجعین محترم می‌باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری در ایران، با ما تماس حاصل فرمایید. همچنین برای مراجعه به دفتر وکالت گروه حقوقی دادارمنش، از طریق این لینک اقدام فرمایید.

5/5 - (23 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید